TIP DANA: Švajcarska – Italija: Na koju stranu Alpa ide pobeda?

Od subote su na programu prvi mečevi osmine finala na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a ovog puta smo za vas analizirali duel između Švajcarske i Italije koji će biti odigran na Olimpijskom stadionu u Berlinu.
Švajcarci su igrali dosta dobro u grupnoj fazi, i sa pet osvojenih bodova stigli do plasmana u šesnaestinu finala, dok su se Italijani provukli u meču protiv Hrvata u poslednjem kolu grupne faze provukli, i došli do pozicije broj dva, što je naravno bilo dovoljno za plasman u nokaut fazu.
Početak ovog duela je zakazan za 18 časova.

Švajcarska: Sajdžijama “leže” Italijani u poslednje vreme!

Dosta puta smo prethodnih dana u analizama koje imaju veze sa Švajcarskom da ova selekcija ne samo da je redovni učesnik velikih takmičenja u poslednje vreme, već po nepisanom pravilu Sajdžije dolaze i do plasmana u nokaut fazu velikih turnira.
To je naravno bio slučaj i na poslednjem Svetskom prvenstvu u Kataru, gde je ova reprezentacija uspela da dođe do plasmana u osminu finala, ali je tamo usledio pravi debakl od Portugalaca, koji su slavili sa 6:1.
I na ovom Evropskom prvenstvu je primarni cilj Švajcaraca bio upravo plasman u drugi krug prvenstva, a na kraju su izabranici Murata Jakina grupnu fazu završili na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Nemačku.
Vrlo malo je nedostajalo da Sajdžije na kraju dođu do prvog mesta na tabeli, pošto je ova selekcija u poslednjem kolu vodila protiv domaćina turnira sve do finiša susreta, ali je onda Filkrug doneo bod Pancerima, koji je bio dovoljan za prvo mesto.
Pre toga su Švajcarci remizirali protiv selekcije Škotske, kada je bilo 1:1, dok je u prvom kolu četa Murata Jakina bila bolja od Mađara, rezultatom 3:1, i bio je to trijumf koji je bio i presudan u borbi za plasman u doigravanje.
Glavni fudbaler ove selekcije je i dalje Džaka, međutim, u svakoj liniji tima ova selekcija ima barem po jednog vrhunskog igrača i utisak je da će Sajdžije dobrano namučiti Italijane, koji brane naslov prvaka Evrope sa prošlog turnira.
Kada se osvrnemo na tradiciju, doći ćemo do zaključka da Švajcarcima i te kako prijaju dueli sa Italijom, pošto je na poslednjih šest međusobnih duela čak pet puta bilo nerešeno, dok su Azuri ostvarili samo jedan trijumf, pa se postavlja pitanje da li je došlo vreme za prvu pobedu ove selekcije nad nekadašnjim šampionom sveta, što bi značilo i plasman među osam najboljih ekipa u Evropi.

Italija: Mogu li Azuri do novog velikog rezultata na EURU?

Italija je na prošlom Evropskom prvenstvu mimo svih očekivanja stigla do naslova prvaka, pošto je u velikom finalu savladana selekcija Engleske, uz konstataciju da je taj finalni duel odigran na Vembliju, što znači da je Gordi Albion ima podršku praktično čitavog stadiona.
Ipak, nakon toga su Azuri drugi put zaredom propustili da se kvalifikuju na Mundijal, a nakon svega toga je Roberto Mančini napustio klupu ove selekcije, a na njegovo mesto je postavljen Lučano Spaleti, koji je malo pre toga sa Napolijem stigao do Skudeta.
Jedva su Italijani stigli i do plasmana na Evropsko prvenstvo, pošto je ova selekcija na kraju imala isti broj bodova kao i trećeplasirana Ukrajina, a voljom žreba su se ove dve selekcije sastale u poslednjem kolu u duelu u kom je Ukrajina bila domaćin i na kraju je taj susret bio završen bez pogodaka, što je odgovaralo Azurima, zbog boljeg međusobnog skora.
Barem po imenima fudbalera, utisak je da Italija odavno nije imala slabiju reprezentaciju, međutim, moramo se prisetiti da su Azuri bili dosta potcenjeni i na prethodnom EURU, pa svi znamo kako se to na kraju završilo.
U prvom kolu turnira puleni Lučana Spaletija su slavili protiv Albanije, kada je bilo 2:1, a zanimljivo je da je taj rezultat stajao na semaforu već posle 16 minuta igre. U drugom kolu su Azuri poraženi od Španije, i to potpuno zasluženo. Rezultat je bio 1:0, a utisak je da je Furija mogla da slavi i sa nekoliko golova razlike, što nije dozvolio odlično raspoloženi Donaruma.
Najzad, u trećem kolu su Italijani odmerili snage sa Hrvatskom koja je sredinom drugog dela igre došla do prednosti preko Modrića, koji je pre toga propustio da realizuje jedanaesterac, a bod Azurima doneo je Zakanji u osmom minutu sudijske nadoknade, što je bio povod za ogromno slavlje.
Pomenuli smo već da Italijanima nikako ne leže Švajcarci u poslednje vreme, ali treba pomenuti i to da nekadašnji svetski šampion ima daleko više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju, uz podatak da je Italija poslednji put poražena od Sajdžija još davne 1993. godine kada je bilo 1:0.

Naš predlog

Pre svega, smatramo da nam ovaj duel, pošto je ulog zaista ogroman, neće doneti previše pogodaka, pa je idealno da se oprobate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Maxbet pripremila koeficijent 1.50.

Generalno, Švajcarci u poslednje vreme zadaju probleme Italijanima, i mišljenja smo da Azuri ni ovog puta neće uspeti da savladaju ovu selekciju, zbog čega vam toplo preporučujemo da vaš fokus usmerite ka duploj šansi 1X, a sve to uz kvotu 1.55 u Maxbetu.

Za kraj, nije isključeno ni da nam ovaj duel između Švajcarske i Italije koji se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu ne donese pobednika, zbog čega vam hrabro savetujemo da okušate sreću sa X koji kladionica Maxbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.