TIP DANA: Engleska – Slovačka: Englezi više ne mogu da se prave Englezi inače će preko La Manša nazad na Ostrvo!

U nedelju nas očekuju nova dva duela osmine finala Evropskog šampionata u Nemačkoj, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Engleske i Slovačke koji se igra u Gelzenkirhenu.
Engleska je odigrala nekoliko veoma slabih mečeva, i pored toga što je ova selekcija došla do prvog mesta u svojoj grupi, dok su Slovaci pokazali da nisu zalutali na Evropsko prvenstvo, a nije mala stvar pobediti reprezentaciju poput Belgije.
Početak ovog susreta je zakazan za 18 časova.

Engleska: Da li je vreme da Gordi Albion proradi?

Pre početka Evropskog prvenstva su Englezi po svim kladionicama bili prvi favoriti za naslov prvaka, međutim, treba biti realan pa reći da smo do sada malo šta videli od jednog na papiru zaista vrhunskog tima, koga predvode Kejn, Belingem i Foden.
U prvom kolu šampionata Evrope, Gordi Albion je dosta teže nego što se očekivalo savladao selekciju Srbije, a taj duel je završen rezultatom 1:0. Jedini pogodak delo je Belingema u ranoj fazi susreta, međutim, poražavajuće je da u drugom delu igre četa Gareta Sautgejta, koji je ovih dana na meti oštrih kritika na Ostrvu, nije stvorila praktično niti jednu ozbiljnu priliku.
U drugom kolu su Englezi remizirali protiv Danaca, u duelu koji je završen rezultatom 1:1, a kada se sve sabere i oduzme utisak je zaista da je polufinalista sa prošlog EURA bio bolji rival na tom meču.
Za kraj, u poslednjem kolu grupne faze ponovo bled meč Gordog Albiona, koji je odigrao nerešeno protiv Slovenije, u duelu koji je završen bez pogodaka, a jedina dobra stvar je što je to bilo dovoljno za plasman u osminu finala, i to sa prvog mesta u grupi.
Na tri odigrana susreta Englezi su postigli samo dva gola, što je svakako očajan podatak za ekipu koja raspolaže sa Kejnom, Fodenom, Belingemom, Sakom i drugim vrhunskim fudbalerima. Ruku na srce, odbrana je do sada kapitulirala samo jednom, i to nakon strašnog udarca Hjumlanda, pa se može reći da je taj deo tima odradio dobar posao, i pored toga što ovog puta nema Megvajera, koga je za sada dosta dobro zamenio Guehi.
Možda su Englezi izvukli i neke pouke sa prethodnih velikih turnira, kada je ova selekcija po nepisanom pravilu igra fenomenalno u grupnoj fazi, a onda kada je to bilo najpotrebnije, Gordi Albion nije uspevao da zabeleži trijumf i dođe do velikog rezultata. Podsetimo se samo prošlog Mundijala u Kataru kada je ova reprezentacija poražena u četvrtfinalu od Francuske, uz napomenu da je Kejn na tom duelu promašio jedanaesterac, a još bolji pokazatelj je i prošlo finale EURA, gde Engleska i pored toga što je finalni duel odigran na Vembliju nije uspela da savlada Italiju, koja je došla do naslova prvaka posle boljeg izvođenja penala.
Ako se osvrnemo na izostanke, Garet Sautgejt nema kadrovskih problema i po poslednjim informacijama koje stižu iz Nemačke moći će da računa na sve raspoložive fudbalere.

Slovačka: Primarni cilj je već ostvaren!

Ako se malo osvrnemo na istoriju, Slovačka je svoje najbolje rezultate postizala pod imenom Čehoslovačka, a tu pre svega mislimo na naslov prvaka Evrope 1976. godine u Jugoslaviji, ali i na dve titule vicešampiona sveta.
Od osamostaljenja Slovaci nisu imali previše uspeha, pa je tako ova selekcija samo jednom uspela da dođe do plasmana na Mundijal i to 2010. godine gde je ovaj tim uspeo da dođe do osmine finala, ali je tamo Slovačka zaustavljena od Holandije, koja je kasnije stigla i do velikog finala.
Što se tiče prvenstava Evrope, od osamostaljenja Slovačka je tri puta dolazila do plasmana na završni turnir, i to na tri poslednja EURA.
Pre svega trebamo reći da su izabranici Frančeska Kalcone imali dosta sreće pri žrebu, pošto je ova selekcija bila u na papiru najlakšoj grupi u kojoj su tu bile selekcije Belgije, Rumunije i Ukrajine.
U prvom kolu su Škrinjar i drugari ostvarili veliki trijumf protiv Belgije, a taj duel je završen rezultatom 0:1, uz konstataciju da su se Đavolovi propisno ispromašivali na tom susretu.
U drugom kolu je usledio veoma važan meč protiv Ukrajinaca, a i njega su Slovaci dobro otvorili i došli do prednosti, međutim, u drugom delu igre je Ukrajina zaigrala dosta bolje i slavila sa 1:2, pa smo posle dva odigrana kola došli u situaciju da sve četiri reprezentacije imaju tri osvojena boda.
Računica je bila jasna, pošto je Ukrajina imala najslabiju gol razliku, Slovačkoj i Rumuniji je za prolazak dalje bio dovoljan i bod, pa su logično ove dve selekcije odigrali miroljubivih 1:1 i na kraju meča su oba tima slavila prolazak u osminu finala Evropskog prvenstva.
Ako su puleni selektora Kalcone imali dosta sreće pri žrebu za grupnu fazu, onda to nije bio slučaj ovog puta, pošto ih je projekcija žreba dovela do Engleza, koji su pre početka ovog turnira proglašeni za glavnog kandidata za naslov prvaka, iako vas podsećamo da Gordi Albion nije na svom prepoznatljivom nivou u dosadašnjem toku šampionata.
Kada se osvrnemo na tradiciju međusobnih duela, doći ćemo do zaključka da su ove dve selekcije od osamostaljenja Slovačke odigrale šest međusobnih mečeva i na pet su trijumf ostvarili Englezi, a samo jednom je bilo nerešeno i to u grupnoj fazi Evropskog prvenstva 2016. godine u Francuskoj, kada nije bilo pogodaka.

Naš predlog

Iako Englezi ne blistaju na ovom šampionatu, mišljenja smo da bi sve osim pobede Gordog Albiona bilo ogromno iznenađenje, pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na pobedu domaćina za koju je kladionica Maxbet pripremila koeficijent 1.47.

Nema nikakve sumnje da će puleni Gareta Sautgejta od prvog minuta meča krenuti ofanzivno ka golu Slovaka, pa vam iz tog razloga hrabro preporučujemo da okušate sreću sa prelazom 1-1 koji kladionica Maxbet plaća sa kvotom 2.20.

Za kraj, utisak je da bi ovo mogao da bude i jedan od najefikasnijih mečeva osmine finala, pa vam predlažemo da se opredelite za igru 3+, za koju je kladionica Maxbet odredila kvotu 2.12.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.