TIP DANA: Argentina – Ekvador: Mogu li hrabri Ekvadorci da zbace Gaučose sa trona?

Argentina i Ekvador će u noći između četvrtka i petka odigrati prvi četvrtfinalni duel na ovogodišnjem izdanju Kopa Amerike. Argentina se “prošetala” kroz grupu sa skorom 3/3, dok je Ekvador iza sebe ostavio Meksiko i kao drugoplasirani se dokupao nokaut faze. Gaučosi su aktuelni šampioni i čini se da im je put do finala otvoren, pa nam ostaje da vidimo mogu li hrabri Ekvadorci da ih spriječe u toj namjeri. Utakmica će biti odigrana na NRG stadionu u Hjustonu koji prima preko 70 hiljada gledalaca.

Argentina: Siloviti Gaučosi su se nameračili na odbranu trona!

Promješanih karata, sa Lionelom Mesijam u patikama na klupi i Lionelom Skalonijem na tribinama, Argentina je rutinski stigla do pobjede nad Peruom (2:0) i tako se uz maksimalan učinak u grupnoj fazi plasirala u četvrtfinale.
Branilac titule je posle pobjeda nad Kanadom (2:0) i Čileom (1:0), bez rezultatskog imperativa dočekao poslednji izazov u grupnoj fazi Kopa Amerike, ali to nije spriječilo Lautara Martineza da sa dva pogotka nastavi impresivnu golgetersku seriju i postigne četvrti gol na tri utakmice.
Napadač Intera je podesio nišanske sprave još u prijateljskoj utakmici protiv Gvatemale i sa dva gola najavio da je spreman za kontinentalno takmičenje. U susretu sa Kanadom udvostručivši prednost je otklonio dileme po pitanju pobjednika, dok je na megdanu Čileu ponio epitet junaka postigavši jedini gol na susretu. Sjajnu formu Martinez je nastavio protiv Perua, te će zahvaljujući njemu Skalonijev tim uz savršen učinak izaći na megdan Ekvadoru u četvrtfinalu zakazanom za 4. jul u Hjustonu.
Strijelac četiri od pet golova Argentine u dosadašnjem takmičenju načeo je rivala u 47. minutu iz akcije u stilu upravo Gaučosa te je hladnokrvnom egzekucijom ukrasio asistenciju Anhela di Marije i napad u kojem je Argentina vezala 18 dodavanja.
Priliku da udvostruči prednost i ranije otkloni sve dileme po pitanju ishoda imao je Leandro Paredes u 72. minutu sa bijele tačke, međutim fudbaler Rome je bio neprecizan, te je lopta pogodila stativu i očuvala tračak nade Peruanaca.
Ipak, snove rivala u 86. minutu ugasio je Martinez drugim golom. Isplatio se sjajnom napadaču presing, te je iznuđenu grešku štopera uspio da materijalizuje i da Skalonija koji je zbog suspenzije bio na tribinama stavi na slatke muke pri izboru prvog špica za naredne izazove.
Imaće selektor Argentine odmornog Hulijana Alvareza, ali i raspucanog Lautara, međutim ono što je sigurno je da će strateg umjeti da iskoristi sve raspoložive snage u prilog čemu govori podatak da su svi igrači koji su se našli na spisku već stigli da upišu minute.

Ekvador: Odavno nisu bolje izgledali!

Poslednje kolo grupne faze donijelo nam je mnogo uzbuđenja, a najviše pažnje je zasigurno privukao odlučujući meč između Meksika i Ekvadora, u kom su Sombrerosi biti pod moranjem.
Sudija iz Gvatemale Mario Eskobar je dva puta dosudio penale u korist Meksika i dva puta ih poništavao u odlučujućoj utakmici za plasman u nokaut-fazu Kopa Amerike. Meč u Glendejlu završen je neriješenim rezultatom (0:0), a Ekvador je zbog bolje gol-razlike od Sombrerosa završio kao drugi na tabeli grupe B i plasirao se u četvrtfinale. Mojzes Kaisedo i saigrači sastaće se u četvrtfinalu kontinentalnog turnira protiv Argentine.
Najkontroverzniji momenat na utakmici viđen je u poslednjem osmom minutu nadoknade, kada je Eskobar najprije dosudio penal za Meksiko zbog navodnog prekršaja Felisa Toresa nad Giljermom Martinesom, a na tribinama je nastala ekstaza, fešta desetina hiljada Meksikanaca koji su ophrvali stadion u Glendejlu. Samo minut kasnije arbitar iz Gvatemale je posle pregleda VAR-a preinačio odluku i poništio penal, za revolt Meksikanaca koji su je jedva suzdržali da u velikom broju ne utrče na teren i pojure Eskobara, a sa druge strane za delirijum manjine u žuto-plavom.
Sve što nije viđeno za 90+7 minuta borbe u kojoj su Meksikanci mahom napadali, a Ekvadorci čekali, viđeno je u 90+8. Nagle promjene raspoloženja u razmaku od minut prouzrokavane sudijom i VAR-om učinili su da publika doživi istinsku psihološku dramu. Ekvador je na kraju nekako preživio i otišao među osam najboljih gdje se kao što smo rekli sastati sa Argentinom.
Za Ekvador se u tim vratio prva zvijezda Ener Valensija. Napadač brazilskog Internasionala, nekada prvi strijelac u Turskoj dok je branio boje Fenerbahčea, propustio je duel sa Jamajkom (3:1) zbog crvenog kartona na premijeri sa Venecuelancima. Partner u špicu biće mu igrač belgijskog Union Sen Žiloaza Kevin Rodrigez.

Naš prijedlog:

Argentina kao veliki favorit ulazi u ovaj duel, a kvota na njihov trijumf u MaxBet kladionici iznosi 1.45. Trijumf Ekvadora plaća se kvotom 8.50, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 4.10.

Iako je Argentina izraziti favorit u ovoj utakmici (opravdano), nikako ne treba otpisati uvijek nezgodni Ekvador koji odavno nije igrao bolji fudbal. Na utakmici se ne očekuje veliki broj golova, a mi smo mišljenja da će makar na kraju jednog poluvremena biti neriješen ishod. Kvota na igru PIK X u MaxBet kladionici iznosi 1.70. Ipak ne možemo da zanemarimo veoma primamljivu igru GG za koju je ponuđena kvota od čak 2.75 takođe, pa vam je shodno tome i preporučujemo. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo prelaz X-1 po kvoti 3.95 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.