TIP DANA: Aktobe – Sarajevo: Bordo tim u dalekom Kazahstanu započinje svoje putovanje u Evropi!

Kazahstanski predstavnik Aktobe će u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu konferencije dočekati ekipu Sarajeva. Prvenstvo u Kazahstanu je uveliko u toku, a domaćin je nakon 12. odigranih kola na 2. mjestu na tabeli. Gosti su tek izašli iz pripremnog perioda i sigurno je da im neće biti lako na ovoj dalekoj destinaciji. Meč je na programu od 17 časova, a biće odigran na stadionu kapaciteta 13 hiljada gledalaca.

Aktobe: U poslednje vrijeme igraju slabo!

Aktobe je osnovan 1967. godine, a u svojoj istoriji su pet puta bili prvak Kazahstana, osvojili su jedan Kup i tri Superkupa, a vrijedi dodati i dvije titule druge Sovjetske lige.
Aktobe po proceni portala Transfermarkt vrijedi 9.02 miliona eura, manje nego Bordo klub koji je procijenjen na 12.30 miliona eura. Najskuplji igrač Aktobea je Maksim Samorodov koji vrijedi 1.20 miliona eura. Somorodov je reprezentativan Kazahstana, a zanimljivo da i najvrijedniji igrač Sarajeva, Vladan Bubanja, vrijedi 1.20 miliona eura.
Aktobe je prošlu sezonu završio na trećem mjestu sa osam bodova manje od prvoplasiranog Ordabasija. Prednost za Aktobe je što već igraju svoje prvenstvo, nakon 12 kola su drugi na tabeli sa tri boda manje od prvaka Ordabasija.
Trener tima je Dmitrij Perfenov. Ruski stručnjak ima 49 godina, a ranije je vodio Ural i Arsenal Tulu.
Dres Aktobea nosila su tri bh. igrača. Hrvoje Miličević koji je igrao i za Sarajevo, Darko Maletić i Munever Rizvić.
Aktobe ima bogatu iskustvo u evropskim takmičenjima. Odigrali su 16 utakmica u Ligi Šampiona, 30 u Ligi Evrope i dvije u Ligi konferencije.
Nekoliko puta su stizali do plejofa Lige Evrope gdje su ispadali od Verdera, AZ Alkmara i Dinamo Kijeva.
Aktobe je u poslednjem kolu nacionalnog šampionata na domaćem terenu poražen od Tobola rezultatom 3:4, što je bio njihov prvi poraz na domaćem terenu ove sezone.

Sarajevo: Odigrali su jake prijateljske mečeve!

Sarajevo je četvrtim mjestom u Premijer ligi BiH osiguralo plasman u prvo kolo kvalifikacija za Ligu konferencije gdje će igrati protiv kazahstanskog Aktobea.
Sarajevo je bilo nosilac u prvom kolu, ali je žrijeb Bordo timu donio najtežeg mogućeg rivala.
Posle promjene trenera bordo tim je krenuo sa rekonstrukcijom i dovođenjem pojačanja. U novu sezonu FK Sarajevo ulazi s novim stručnim štabom na čijem se čelu nalazi Zoran Zekić, koji je imao nešto manje od mjesec dana da upozna ekipu. Akcenat je stavljen na ovdašnje tržište, pa su zanimljive vijesti stizale iz glavnog grada Bosne i Hercegovine ovog ljeta.
Gol Sarajeva u narednoj sezoni čuvaće bivši kapiten Vojvodine Emil Rockov. On je na Koševo stigao posle ne baš uspiješne epizode u mađarskom Fehervaru. Bio je Emil Rockov i na širem spisku reprezentacije, pošto je svojevremeno bio jedan od najboljih golmana Superlige.
Ugovor sa Sarajevom potpisao je i sada već bivši vezista Železničara iz Pančeva Aleksandar Đorđević. Iskusni vezista je prošle godine odigrao 29 mečeva za banatski tim, upisao sedam golova i tri asistencije.
Sarajevo je potvrdilo i dolazak Filipa Jovića. Riječ je o univerzalnom defanzivcu koji je u dresu surduličkog Radnika igrao na poziciji lijevog beka i lijevog štopera. Prošle sezone je odigrao 32 meča za klub sa juga Srbije.
Na pripremama u Sloveniji Sarajevo je odigrali tri pripremne utakmice i ubilježena je 3:1 pobjeda protiv UTA Arada, te porazi 4:1 od Shakhtara i 1:0 od Olimpije.
Što se tiče drugog kola Lige konferencije, ako Sarajevo izbaci Aktobe, za protivnika će imati Spartak iz Trnave.

Naš prijedlog:

Domaćin kao favorit ulazi u ovu utakmicu, a kvota na njihov trijumf iznosi 2.05 u MaxBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 3.45, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.30.

Domaći sastav je već dugo vremena u takmičarskom ritmu i jednostavno smo mišljenja da će to biti presudan faktor u ovom dvomeču. Naš prijedlog je jedinica po kvoti 2.05 u MaxBet kladionici. Nepodnošljive vreline mogle bi da predstavljaju ogroman problem za Sarajevo, pošto je domaćin odavno navikao na te uslove. Predlažemo da pokušate sa igrom 3+ po kvoti 2.10, dok za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom H1 (0:1,5) po kvoti 3.45 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.