Tiket dana (petak, 12.07.2024)

Tiket dana

Dok čekamo finalne mečeve na dva kontinentalna šampionata ovog vikenda nam kreće prva liga od onih koje se igraju u terminu jesen-proleće. Radi se o Rumunima aveć od narednog vikenda ponuda će biti mnogo bolja. Predložene kvote važile su u trenutku sastavljanja predloga.

Dandalk – Drogeda – 1 @ 1.85 u MaxBet

Dve poslednjeplasirane ekipe u Premijer ligi Republike Irske sastaju se u ovom kolu. Ostali rivali već su odmakli i Dandalku i Drogedi pa je ovo meč koji može presuditi ko će u baraž a ko će direktno ispasti iz elite. Jeste ostalo još dosta da se igra ali svakako da bodovi iz ovog meča vrede dvostruko. Dandalk je imao jedan period nešto boljih igara kada su, barem na svom terenu, bili bez poraza ali i bez primljenog gola. Na osam uzastopnih utakmica na svom terenu Dandalk nije primio gol na da sve to prekinuo Voterford koji je slavio sa 2:0 protiv bivšeg šampiona. Posle tog ”domaćeg” poraza usledio je i neuspeh na gostovanju kod Šamrok Roversa pošto su od aktuelnog prvaka izgubili minimalnim rezultatom. Drogeda ne zna za pobedu već 9 kola i poslednji put su osvojili tri boda baš u duelu sa Dandalkom na svom terenu. Možda je najava nekih boljih izdanja remi sa liderom Šelburnom u prošlom kolu, tada su odigrali 1:1 ali se nisu pomakli na tabeli. Dandalk je dosta siguran kada igra pred svojim navijačima i verujemo u njihovu pobedu nad glavnim konkurentom. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 1.85.

Al Ahli – Piramids – 1x,0-2 @ 2.20 u MaxBet

Uskoro ćemo saznati i rasplet u egipatskog elitnoj ligi. Za titulu konkurišu dve ekipe koje se sada sastaju prvi put ove sezone. Obe su iz Kaira ali ove sezone ne radi se od Zamaleku već je rival Al Ahliju tim Piramidsa. Al Ahli je u međuvremenu postao šampion kontinenta, osvojili su Afričku Ligu šampiona i krenuli po novi domaći trofej u zemlji faraona. Ova ekipa je imala veliki broj zaostalih mečeva koje su odlagali baš zbog međunarodnih obaveza. Sada igraju po ubrzanom ritmu i pravo je čudo da uspevaju i dalje da pobeđuju u seriji. Sada je Al Ahli vezao 12 uzastopnih trijumfa u prvenstvu, prišao je Piramidsima na 11 bodova zaostatka, ali i dalje imaju 4 meča manje odigrana. Ukoliko bi i njih dobili, u ovom momentu bi imali bod prednosti. I Piramidsi ne odustaju od titule. Oni su u seriji od ćal 14 uzastopnih pobeda i jako je zanimljivo ko će prekinuti trijumfalan niz. Možda će i jedni i drugi, ako meč bude završen nerešenim rezultatom, a posle ove utakmice, koja je trebalo da se igra još u okviru 14. kola, sleduje još jedan međusobni duel i to samo deset dana kasnije. Verujemo da će se sve rešiti posle ta dva meča, a što se ovog tiče prednost dajemo Al Ahliju i predlažemo duplu šansu na njih uz mali broj golova. Za 1x,0-2 kvota je 2.20 u kladionici MaxBet.

Farul – Unirea Slobocia – 1 @ 1.53 u MaxBet

Rumuni su baš požurili s novom sezonom. Prošle sedmice odigran je meč Super kupa u kome je šampion FCSB iz Bukurešta pobedio osvajača kupa, inače drugoligaša Korvinul. Obe ekipe već su nastupile i u evropskim kvalifikacijama. Prvo kolo igra se ovog vikenda, već danas igraju se prve dve utakmice a odlučili smo se za duel bivšeg prvaka Farula i novajlije Uniree iz grada Slobozija. Unirea je debitant u eliti a prošle sezone je nadmoćno osvojila prvo mesto u drugoj ligi. Pre četiri godine se ovaj klub i treće preselio u drugu ligu a sada je već u društvu najboljih. Ambicije u prvoj sezoni nisu im megalomanske, najbitnije je ostati u eliti i sve je podređeno tom cilju. Što se Farula tiče oni su imali jedan veći pad u prošloj sezoni, što je i logično nakon one fantastične kada su po prvi put postali šampioni svoje zemlje. Na kraju su završili kao četvrti na tabeli i neće ih biti u evropskim kvalifikacijama ovog leta. Zato će se posvetiti prvenstvu i verujemo da će se to videti već u prvom kolu. Očekujemo pobedu Farula u najvećoj rumunskoj luci na startu i za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 1.53.

Banga – Hegelman – 0-2 @ 1.68 u MaxBet

Ekipa Bange je polovinu svog postojanja provela u drugo a polovinu u prvoj litvanskoj ligi. Sada su već pet godina u eliti ali i dalje nemaju neke značajnije rezultate. Ono čime se ponose su tri finala kupa u kjima nijednom nisu stigli do trofeja. Trenutno je tim iz Gargždaja na 6. mestu i bodovno je bliži borbi za opstanak nego za evropske kupove. Od poslednjeplasiranog tima imaju samo 6 bodova više, a na dnu su bivši šampioni Suduva i Panevežis. U Gargždaj dolazi odlični Hegelman, još jedan tim iz Kaunasa, ali najmlađi prvoligaš. Ovo im je četvrta sezona u eliti i uvek su bili plasirani u vrhu tabele, prošlu su završili na petom mestu, jednom više od Bange ali sa čak 23 boda više od svog sadašnjeg rivala. Prvi ovosezonski duel između ova dva tima završen je remijem ali sa čak četiri gola. Ovog puta ne očekujemo goleadu i naš predlog se odnosi na mali broj pogodaka. Za igru 0-2 gola koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.68.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici MaxBet iznosi 10.46.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.