TIP DANA: Sarpsborg – Rozenborg: Put velikana od osvajanja trofeja do borbe za opstanak!

Sarpsborg će u okviru 14. kola elitnog ranga Norveške dočekati ekipu Rozenborga. Domaći tim je trenutno na 15. mjestu na tabeli, dok su gosti iz Trondhajma na 8. poziciji. Utakmica je na programu od 19 časova, a stadion u Sarpsborgu može da primi oko 5 hiljada gledalaca.

Sarpsborg: U poslednjem kolu prekinut crni niz!

Liga Norveške je razvojna, ali na oku je klubovima iz mnogo jačih šampionata i dobra odskočna daska za fudbalere. Tako je ove sezone srpski napadač Andrej Ilić, koji je ispao iz elitne lige Vikinga sa Volerengom, napravio transfer karijere u francuski Lil za 3.750.000 evra. Prošle godine su klubovi u Elitseriji zaradili čak 71.000.000. Ove godine je bilo skromnije punjenje kase, ali i dalje najbolji timovi ove zemlje, Bode Glimt i Molde, koji su skinuli s trona nekada dominantni Rozenborg, svake godine posluju u plusu, prodaju najbolje igrače i odvajaju se od konkurencije.
Otišao je nekadašnji omladinac Partizana Ilić iz Norveške, ali će Srbija da predstavljaju dvojica, golman Marko Ilić koji će da brani boje Sarsborga i štoper Mihajlo Ivančević iz Od Grenlanda.
Nije Sarpsborg toliko loše započeo sezonu, a u jednom momentu su vezali 4 uzastopna remija u svim takmičenjima. Nakon toga su uslijedila 3 vezana poraza od vodećih ekipa, da bi potom slavili na gostovanju protiv Moldea sa 2:4. Nakon tog trijumfa upisali su 4 uzastopna poraza, da bi potom u poslednjem kolu prekinuli taj negativni niz pobjedivši u gostima ekipu Haugesunda sa 1:2.
Sa 28 primljenih golova imaju najgoru odbranu u čitavoj ligi, a na domaćem terenu imaju ubjedljivo najgori skor u čitavoj ligi.

Rozenborg: Šta ostade od onakvog velikana!

Kada kažete norveški klupski fudbal i dalje je prva asocijacija Rozenborg. Tim iz Trondhajma vladao je dugo u šampionatu Vikinga, bio odličan i u Evropi, ali kriza crno-bijelih je ozbiljno uzela maha. Poslednjih godina Molde i posebno Bode Glimt preuzeli su primat, imali odlične rezultate i u Evropi, dok je velikan sada tim koji teško može da stigne i do plasmana u međunarodna takmičenja.
Prošle godine je bio deveti, ali na skoro polovini Elitserije ove godine tek osmo mjesto, pa je bliža borba za opstanak nego za vrh. Na kormilu kluba sijedi mladi stručnjak Alfred Johanson. Rozenborg ima najmlađi tim u ligi s prosijekom od 22,7 godina.
Prošle godine je bio tek deveti, što je najgori plasman od 1977. godine. U generalnoj probi je Rozenborg poražen od Vikinga sa čak 5:0. Legenda kluba, golman Andre Hansen, koji je i advokat, posle devet godina u Trondhajmu je odlučio da se vrati u Od Grenland. Zanimljivo, na klupi sjedi mladi stručnjak, Šveđanin Alfred Johanson (33) koji je prošle sezone vodio mladi tim Kopenhagena. Neafirmisan trener od koga se ne očekuju veliki dometi ni ove godine.
U poslednjem kolu su trijumfovali protiv Od Grenlanda na domaćem terenu sa 2:1, što je bio njihov peti trijumf u novoj sezoni, a zanimljivo da su na poslednjih 5 mečeva svaki put primali ali i postizali makar po jedan gol.
Najveći stadion u ligi upravo ima Rozenborg u Trondhajmu koji može da primi 21.421 gledalaca.

Naš prijedlog:

Domaćin kao blagi favorit ulazi u ovaj duel, a kvota na njihov trijumf iznosi 2.40 u MaxBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 2.85.

Oba tima u poslednje vrijeme igraju veoma efikasne mečeve, što potvrđuje i podatak da su i jedni i drugi na poslednjih 5 mečeva svaki put postizali ali i primali golove. Naš prijedlog je prema tome igra GG po kvoti 1.50 u MaxBet kladionici, a i igra GG3+ po kvoti 1.65 izgleda veoma primamljivo. Takođe mišljenja smo da će gosti ostati neporaženi na ovom meču, a kvota na igru X2 iznosi 1.63, dok za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom X2&4+ po kvoti 3.60 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.