TIP DANA: Mjalbi – Malme: Goleada u sudaru ove dve ekipe je zagarantovana!

Mjalbi će u okviru 14. kola elitnog ranga Švedske dočekati ekipu Malmea. Obje ekipe se nalaze u sjajnoj formi i za očekivati je jedan veoma zanimljiv meč između trećeplasirane i prvoplasirane ekipe. Utakmica je na programu od 15 časova na stadionu koji može da primi 6 ipo hiljada gledalaca.

Mjalbi: Izlazak u Evropu realan i ostvariv cilj!

Zahvaljujući Milošu Milojevićem su napravili velike rezultate, za dvije godine su od treće stigli do prve lige. U međuvremenu su se stabilizovali i sada nije veliko čudo što se nalaze u gornjem dijelu tabele.
Šveđani generalno vole sport. Ulaganja su posebna tema. U Srbiji se zna, sve ide Crvenoj zvezdi i Partizanu, a ne ulaže se gotovo ništa u druge klubove. U Švedskoj je nemoguće da država ulaže samo u jedan klub. U Švedskoj toga toga nema, sve je jednako raspoređeno. Sve zavisi od tvog uspijeha i sponzorstva. Hokej ima veliku tradiciju i privlači navijače, međutim fudbal je broj jedan po popularnosti, ali ne i finansijski. U hokeju su mnogo veći budžeti, igrači više zarađuju. Opet, s druge strane u fudbalu može da pobjedi onaj siromašniji i da dođe do titule, zato i jeste to najpopularniji na svijetu.
Mjelbi je tradicionalni švedski klub. Nije tako teška atmosfera, ali igraju na travi, što nije baš specifično za švedske klubove. Klasična su domaćinska ekipa. Nezgodni su, nije im važno da li lijepo igraju, već se fanatično bore u svakom duelu i za svaku loptu. Cilj opravdava sredstvo. Baš je teško uzeti bodove na njihovom terenu, pa su po učinku na domaćem terenu odmah iza šampiona Malmea.
Šveđani toliko vjeruju svojim arbitrima, da izričito odbijaju da uvedu VAR sistem. Upravo tako, u Alsvenskanu još nema onih dosadnih protokola da pomoćni sudija ne podiže zastavicu ni kada je ofsajd potpuno očigledan, a ni toga da se posle gola navijači i dalje ne raduju dok se ne uvjere da VAR sudije nisu našle nikakvu nepravilnost u akciji. Švedska još uvijek nema VAR.
Upisali su 3 uzastopna trijumfa od kojih je poslednji bio protiv Sirijusa na domaćem terenu rezultatom 3:2, a u poslednjih 5 mečeva su postigli i primili po 8 golova.

Malme: Samo jedan poraz nakon 14 odigranih mečeva!

Prošle sezone je u Alsvenskanu oborena rekordna posijeta za čitavu sezonu. Otkad se vodi statistika domaće prvenstvo nije bilo toliko popularno. Sudeći po tome kako je tekla prodaja ulaznica za prvo kolo, kao i sezonskih karata, rekord bi već ove godine mogao da padne.
Apsolutni su favoriti za titulu. Prošle sezone je bilo izjednačeno prvenstvo jer je Malme promjenio trenera pred početak. Malo su se mučili na startu, kasnije su svojim igračkim kvalitetom došli do titule. Mislimo da će im sada biti lakše kada su se namjestili. Isak Kis Telin i Sebastijan Anasi su velike zvijezde, takođe Taha Ali, Pontus Jenson koji je došao iz Brentforda, Jens Striger Larsen pojačanje iz Trabzona.
Posebna priča je trener Henrik Ridstrem, čovjek koji je usvojio stil igre koji gaji Fernando Diniz u Fluminenseu, a koji je brazilskom timu donio istorijski pehar u Kopa Libertadores prošle sezone.
Unikatni su što se toga tiče. Ne drže se formacije, opterećuju jednu stranu kada god mogu i pokušavaju da tako naprave brojčanu prednost. Bek ne stoji na beku, a krilo na krilu, već često dolazi do pomjeranja. Primjera radi, lijevo krilo ulazi u sredinu ako žele da opterete desnu stranu terena. Sve to dijeluje veoma interesantno.
Sudeći po do sada prikazanom, fudbaleri Malmea će lakše odbraniti ove godine titulu nego što su je prošle sezone osvojili. Aktuelni vladar Švedske se već posle četrnaest kola izdvojio na vrhu tabele, razliku u odnosu na konkurenciju bi mogao dodatno da poveća ove subote od 15 časova, kada će u goste veoma neugodnom Mjalbiju.
Trenutno su u nizu od čak 8 mečeva bez poraza u prvenstvu, sa 39 postignutih golova imaju ubjedljivo najbolji napad, a sa 10 primljenih imaju najbolju odbranu.
Najbolji strijelci tima i ujedno prvenstva su Kijese Telin sa 11 postignutih golova, te Bothejm sa 9 golova i 5 asistencija.

Naš prijedlog:

Gosti kao favoriti ulaze u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf iznosi 1.65 u MaxBet kladionici. Trijumf domaćina plaća se kvotom 5.60, a za neriješen ishod ponuđena je kvota 3.70.

Veoma efikasni mečevi su nešto na šta nas je već navikla ekipa Mjalbija, a dovoljno govori podatak da na njihovim utakmicama u prosijeku pada tačno 3 gola. Naš prijedlog je shodno time igra 3+ po kvoti 1.82 u MaxBet kladionici. Kvota na igru GG3+ iznosi 2.20, što se čini veoma primamljivo kada znamo kako ofanzivno igraju ove dvije ekipe. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa kombinacijom 2&3+ po kvoti 2.75 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.