TIP DANA: Pjunik – Dinamo Minsk: Ko će do plasmana u narednu rundu kvalifikacija?

U utorak je na programu pregršt veoma interesantnih mečeva, a pre svega nam ovaj dan donosi nekoliko veoma zanimljivih duela iz kvalifikacija za Ligu šampiona, pa smo tako ovog puta za vas analizirali susret između Pjunika i Dinamo Minska. Prvi susret između jermenskog i beloruskog predstavnika je završen bez pogodaka.
Revanš je na programu od 18 časova.

Pjunik: Može li Pjunik do plasmana u narednu fazu kvalifikacija?

Pjunik je najtrofejniji jermenski klub, pošto je ova ekipa do sada čak šesnaest puta dolazila do naslova prvaka Jermenije, a poslednji put je to bio slučaj prošle sezone.
Pored toga, Pjunik je apsolutni rekorder i kada su u pitanju i druga dva takmičenja u ovoj zemlji, pošto je ova simpatična ekipa do sada u svojoj istoriji osam puta osvajala Kup, ali i deset puta Superkup Jermenije.
Godinama unazad ovaj klub predstavlja Jermeniju u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali bez većih uspeha, a sigurno se svi sećamo dvomeča sa Crvenom zvezdom pre dve godine, kada je najtrofejniji srpski klub ukupnim rezultatom 7:0 stigao do plasmana u narednu fazu Lige šampiona.
Ako se vratimo na prošlu sezonu, doći ćemo do zaključka da je Pjunik na kraju imao samo dva boda viška u odnosu na drugoplasiranu Nou, uz napomenu da je ova ekipa bila najbolja kada je to bilo najpotrebnije.
Naime, najtrofejniji jermenski klub je na poslednjih šest mečeva u prvenstvu ostvario isto toliko trijumfa, a tu naravno računamo i pobedu nad pomenutom ekipom Noe, i to u pretposlednjem kolu kada je bilo 3:0, čime su puleni trenera Melikjana i pretekli ovaj tim na tabeli.
Vrlo verovatno je jermenski predstavnik mogao da prođe i bolje na žrebu za kvalifikacije za Ligu šampiona, pošto je ovaj tim dobio Dinamo iz Minska, iza kog je sjajna sezona.
Prvi susret između jermenskog i beloruskog predstavnika je odigran pre šest dana, a tada nije bilo pobednika, ali ni golova.
Opšti utisak je da je Dinamo iz Minska imao bolje šanse na tom duelu, mada im ni gosti iz Jermenije nisu ostali dužni, i na kraju je utisak da je nerešen ishod zapravo i najpravedniji rezultat.
Inače, ono što bi potencijalno mogla da bude velika prednost za tim iz Minska je to što je beloruski šampionat uveliko u toku, dok prvenstvo Jermenije još uvek nije krenulo, ali to u ovakvim mečevima u principu i ne mora puno da znači, pogotovu što je prvi susret bio ujednačen.
Za kraj, poslednji poraz na svom terenu u svim takmičenjima ekipa Pjunika je doživela početkom aprila ove godine od Ararata (0:1) u polufinalu jermenskog Kupa, dok je veoma interesantno da aktuelni šampion Jermenije prošle sezone u prvenstvu nije doživeo niti jedan poraz na svom stadionu, što znači da Dinamu predstoji veoma težak posao.

Dinamo Minsk: Deluje da Dinamo ima više iskustva za ovakve mečeve!

Ako smo za Pjunik rekli da se radi o najtrofejnijem jermenskom klubu, onda sigurno možemo reći i da Dinamo iz Minska spada u red najtrofejnijih beloruskih klubova.
Do sada je klub iz prestonice Belorusije osvojio osam šampionskih titula, uz konstataciju da se to poslednji put desilo prošle sezone, što je ovoj ekipi i donelo plasman u kvalifikacije za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Pored toga, Dinamo je do sada tri puta osvajao i Kup ove zemlje, a prosto moramo podsetiti i na podatak da je ovaj klub 1982. godine stigao do titule šampiona bivšeg Sovjetskog Saveza, što je vrlo verovatno i najveći uspeh u dosadašnjoj istoriji ovog tima.
Prošlu sezonu je klub iz prestonice Belorusije završio na prvom mestu na tabeli uz sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Neman. Od prvog do poslednjeg minuta je bilo jasno da Dinamo želi da se posle čak devetnaest godina domogne naslova prvaka ove zemlje, a posao mu je bio i olakšan pošto su Šahtjor iz Soligorska, ali i Energetik kažnjeni oduzimanjem dvadeset bodova pred početak prvenstva zbog učestvovanja u nameštanju, zbog čega je timu iz Soligorska i oduzeta titula od pre dve sezone.
Bilo kako bilo, Dinamo ima velike ambicije ove sezone, a do sada je u novom izdanju popularne “Višaje” ovaj tim odigrao petnaest mečeva i još uvek ne zna za poraz, a u tom periodu su puleni Vadima Skripčenka ostvarili deset trijumfa uz pet remija, pa se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Žodino.
Posebno dobro aktuelni šampion Belorusije igra u poslednje vreme, pošto su fudbaleri Dinama na pet poslednjih mečeva u prvenstvu ostvarili isto toliko trijumfa. U prošlom kolu beloruskog šampionata, lider na tabeli “Višaje” je slavio na svom stadionu protiv Dinamo Bresta, a taj duel je završen minimalnim trijumfom domaćina. Na strani je do sada Dinamo odigrao osam mečeva i ostvario šest trijumfa uz dva remija, i za sada je tim iz prestonice Belorusije najbolji gostujući tim u šampionatu, a sigurno je i da taj podatak i te kako ohrabruje pred vruće gostovanje u Jerevanu.
Šteta što ovaj klub u naletu forme nije uspeo da slavi na svom terenu protiv Pjunika u prvom meču kvalifikacija za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, ali sigurno je da ovaj tim nije bez šansi u revanšu, pogotovu što ekipa iz Minska ima daleko više iskustva u evropskim takmičenjima.

Naš predlog

Ulog je ogroman, pa samim tim ni u revanšu ne treba očekivati previše pogodaka zbog čega vam toplo preporučujemo da okušate sreću sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Maxbet pripremila koeficijent 1.65.

Pored toga, kao što smo već konstatovali, utisak je da beloruski predstavnik ima više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa duplom šansom X2 koju kladionica Maxbet plaća sa kvotom 1.45.

Za kraj, za one najhrabrije, savetujemo da se opredelite za čistu 2, a sve to uz fantastičnu kvotu 2.65 u kladionici Maxbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.