Tiket dana (četvrtak, 18.07.2024)

Tiket dana

Večeras su na programu revanš mečevi prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope i Ligu konferencija. Utakmica je mnogo a iznenađenja su česta. Predložene kvote mogu biti izmenjene u nekom momentu.

Tobol – Ružomberok – 1,3+ @ 2.40 u MaxBet

U duelu pobednika kupova Kazahstana i Slovačke u prvom meču je ubedljivije od očekivanog slavio slovački predstavnik. Bio je to odličan meč prepun golova. Već nakon prvih 45 minuta domaćin je vodio sa 3:2 a u finišu utakmice Ruže su još dva puta pogađale mrežu Tobola. Pred Kazahstancima je težak i jako zahtevan zadatak da nadokande tri gola razlike. To nije nemoguće, dešavalo se i ranije, ali uz mnogo bolje izdanje nekgo ono u Ružomberoku pre sedam dana. Ipak, nije Tobol bio toliko slabiji, to pokazuje i statistika, a svakako je favorit pred svojim navijačima u revanšu. Očekujemo da Kazahstanci, koji su u jeku sezone u domaćoj ligi i trenutno su na 4. mestu, pobede u revanšu, samo je pitanje da li će taj trijumf biti dovoljan za prolaz u naredno kolo Lige Evrope. Ružomberok jednostavno ne ume samo da se brani, pa očekujemo da Slovaci pokušaju da do prolaza dalje dođu uz još neku loptu u mreži Tobola. Zato je naš predlog kombinacija pobede Tobola i solidnog broja golova. Za 1,3+ kvote je 2.40 u kladionici MaxBet.

Žalgiris – VPS – 1x,0-2 @ 2.60 u MaxBet

Litvanci su uradili ono što smo i očekivali u Finskoj, pobedili su i imaju gol viška pred revanš u Kaunasu. VPS je u najgorem momentu ušao u krizu, baš kada su krenule evropske kvalifikacije. Početak sezone u Veikkaus ligi je bio odličan, tim iz Vase bio je uz bok vodećima, Helsinkiju, KuPS-u i SJK-u, a sada je već na šestom mestu i bori se za plasman u plej-of. Ipak, to je pomalo i prvid jer od lidera imaju samo tri boda manje, pa nam predstoji zanimljiv epilog u Finskoj. VPS je seriji od četiri pora, dva u prvenstvu i po jednim u kupu i kvalifikacijama za Ligu konferencija. Što se Žalgirisa tiče njima je u prvom planu povratak titule u njihove vitrine, prošle godine je pehar otišao kod Panevežisa, po prvi put u istoriji a sva je prilika da će se vratiti u Kaunas. VPS je u prvom meču imao dosta problema, najveći je bila činjenica da je igrao sa desetoricom u poslednjih dvadesetak minuta i to je možda i dovelo do toga da prime drugi gol u sudijskoj nadokandi, bukvalno pred poslednji zvižduk. Gol minusa je moguće stići, čak i kada gostujete ali VPS je daleko od forme da bi to izveo u Litvaniji. Domaćinu je i remi po meri, pa predlažemo duplu šansu na njih uz mali broj golova. Za 1x,0-2 kvota je 2.60 u kladionici MaxBet.

Sarajevo – Aktobe – x2,0-2 @ 2.30 u MaxBet

Bordo tim je prijatno iznenadio u Aktobeu i slavio minimalnu pobedu u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu konferencija. Sarajevo nema iza sebe dobru sezonu, završili su je bez trofeja i u dubokoj senci banjalućkog Borca i Zrinjskog. Od tima sa Koševa se očekuje da se u novoj sezoni Premijer lige uključe u trku za titulom ali i da pokušaju da odu što dalje u Evropi. Početak je bio sasvim dobar, iznad očekivanja, i ako izbace Aktobe imaće realne izglede i sa slovačkom Trnavom u drugoj rundi. Kazahstanci su u punoj sezoni i to je ono što može da ih hrabri pred revanš na Koševu. U prvom utakmici Aktobe je imao više od igre, više prilika i pokušaja, ali šta to vredi kada nijednom nisu poslali loptu iza leđa golmana Šatskija. Kada smo kod golmana, od ovog leta na golu Sarajeva je bivši golamn Vojvodine Emil Rockov, pa uglavnom na njegovu adresu idu zasluge za mirnu mrežu u Aktobeu. Kazahstanci imaju malo veći kvalitet u odnosu na Sarajlije i sigurno da ne dolaze u glavni grad Bosne i Hercegovine bez ambicija. Sarajevo neće preterano rizikovati i pokušaće da očuva početni rezultat. Naš predlog je dupla šansa na goste uz mali broj pogodaka. Za x2,0-2 kvota u kladionici MaxBet iznosi 2.30.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 14.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.