Tiket dana (ponedeljak, 22.07.2024)

Tiket dana

Dan između ligaških takmičenja i evropskih kupova ima nešto slabiju ponudu. Predložene kvote bile su aktuelne u momentu sastavljanja predloga.

Inter Turku – Gnistan – 1,2+ @ 1.93 u MaxBet

Inter je sigurno u najboljoj formi trenutno, računajući celu prethodnu deceniju. Ekipa iz Turkua je u poslednjih sedam utakmica ostvarila 6 pobeda i jedan remi, a ovaj niz se odnosi i na mečeve u Kupu Finske u kome su stigli u polufinale. S obzirom da im je u polufinalu rival Haka, eto šanse da odu i u veliko finale. Što se Veikkaus lige tiče tu stvari još ne stoje onako kako oni žele. Nalaze se na 7. mestu i moraće da prestignu barem još jedan tim da bi igrali u plej-ofu. Ako nastave sa pobedama nema sumnje da će u tome uspeti i pored činjenice da pred ovo kolo za VPS-om zaostaju četiri boda i imaju utakmicu više. Prilika za novi trijumf je meč protiv novajlije Gnistana. Tim iz prestonice je debitanta u eliti, nije se najbolje snašao na početku ali nekako se drži sa 13 bodova iz 15 utakmica i iza njih su, pre ovog kola. Ekenas i Lahti. Igraće u plej-ofu i tu će morati da pobeđuju mnogo češće da bi ostali u društvu najboljih. Gnistan ima samo jedan bod iz pet poslednjih kola i nemaju čemu da se nadaju u Turkuu. Uz jedinicu dodajemo i dva gola domaćina a za 1,2+ kvota je 1.93 u kladionici MaxBet.

Varbergs – Landskrona – T22+ @ 2.05 u MaxBet

Posle pauze od skoro mesec dana nastavlja se druga liga Švedkse utakmicama 15. kola, poslednjeg u prvom delu sezone. U vođstvu je tim Landskrone koja je ubedljivo najviše pokazala u prvoj polovini prvenstva. Lideri su sa 7 bodova više od prvog pratioca, a na pauzu su otišli posle pet vezanih pobeda. U poslednjoj utakmici ove runde gostuju kod Varbergsa, ekipe koja je samo zahvaljujući gol razlici pred ovo kolo bila van zone ispadanja. Varbergs je izgubio od Helsingborga u poslednjem meču pre odlaska na odmor ali je pre toga imao seriju od pet utakmica bez poraza uz tri pobede i dva remija. To ime je i najbolji deo sezone pošto su na startu bili u seriji poraza i imali su samo jednu pobedu i 6 poraza u prvih osam rundi. Landskrona bolje igra na svom terenu ali je već četiri puta slavila i na strani i verujemo da u Varbergsu mogu i do petog gostujućeg trijumfa, mada nam je sigurnije da odigranom na golove gostiju. Za igru T22+ kvota u kladionici MaxBet iznosi 2.05.

Hafnarfjordur – Akranes – 1,2+ @ 1.83 u MaxBet

Da je Hafnarfjordur od početka igrao kao što igra sada, ubeđeni smo da bi sada oni bili lideri na tabeli islandske elitne lige. Ovako je na vrhu aktuelni šampion Vikingur a FH je četvrti sa čak 9 bodova manje posle 14 odigranih kola. Glavni cilj za nekada najbolji islandski tim je plasman u plej-of a onda, ako je moguće, i viza za Evropu. Islandski klubovi više nisu potpuni autsajderi u evropskim kopovima i prvo kolo su preskočili Breidablik, Stjarnan i Valur u Ligi konferencija a Vikingur će im se pridružiti i pored ispadanja od Šamroka u Ligi šampiona. Bodovi se sakupljaju i već narednog leta biće lakše onim timovima koji budu u kvalifikacijama. U goste Hafnarfjordoru dolazi Akranes, novajlija u prvoj ligi koji je jednu sezonu proveo u nižem rangu ali je nadmoćno osvojio prvo mesto i rezervisao povratnu kartu. Ove sezone ne da im ne preti ispadanje, već su jako blizu plej-ofa. Pred ovo kolo Akranes je bio na 5. mestu sa bodom manje od Hafnarfjordura i 6 više od prvog tima koji je ispod crte koja deli tabelu na dva dela. U prvom delu sezone FH je slavio u Akranesu sa 2:1, a verujemo u neki sličan rezultat i sada. Za 1,2+ kvota je 1.83 u kladionici MaxBet.

Piramids – Al Ahli – GG @ 1.73 u MaxBet

Ovo je meč koji bi mogao da odluči pitanje novog šampiona Egipta. Tako će i biti u slučaju pobede aktuelnog šampiona Al Ahlija, a verovatno i u slučaju remija. Piramids je nominalno lider, ima 5 bodova više od Al Ahlija ali gost u ovom meču ima još 3 zaostale utakmice i potencijalnih 9 bodova u džepu. Piramidsi ne mogu da se nadaju pomoći drugih timova u slučaju da oni samo ne uspeju da pobede jedinog rivala. Sve ono što su dobro uradili u ovoj sezoni pašće u vodu ukoliko Al Ahli napusti neporažen njihov stadion. Pre samo deset dana ove ekipe su se sastale u zaostalom meču prvog dela prvenstva i Al Ahli je slavio sa 4:2 u sjajnom meču punom preokreta. I jedni i drugi pobeđuju sve ostale timove i najpravednije je da međusobni okršaj reši pitanje šampionskog pehara. Al Ahli je već osvojio Ligu šampiona u Africi, a verujemo da će odbraniti i naslov u zemlji faraona. Nema razloga da se igra zatvoreno i očekujemo golove na obe strane. Za GG kvota je 1.73 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladionici MaxBet iznosi 12.52.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.