MEČ DANA: Lugano – Fenerbahče: Švajcarci na putu Murinju i turskom velikanu!

U utorak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, pošto su na programu mečevi kvalifikacija za Ligu šampiona, a ovog puta smo za vas pripremili duel između švajcarskog Lugana i turskog Fenerbahčea.
I jedna i druga ekipa su svoja prvenstva završila na drugom mestu na tabeli, a na prvi pogled deluje da Fenerbahče veliki favorit u ovom dvomeču.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 30 minuta
.

Lugano: Koliko može švajcarski predstavnik protiv favorizovanog Fenera?

Tri puta do sada u svojoj 116 godina dugoj istoriji je Lugano dolazio do naslova prvaka Švajcarske, međutim, poslednji put je to bio slučaj još davne 1949. godine.
Osim toga, ovaj klub u svojim vitrinama ima i četiri Kupa, a do svog poslednjeg trofeja u ovom takmičenju je Lugano stigao pre samo dve godine kada je u velikom finalu savladana ekipa Sent Galena.
Prošle sezone je ova ekipa igrala veoma dobro, a to je na kraju rezultiralo i osvajanjem vicešampionske titule u Švajcarskoj, uz samo bod viška u odnosu na trećeplasirani Servet.
Sve to je ovom timu i donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, međutim, treba biti iskren pa reći da švajcarski predstavnik nije imao nimalo sreće na žrebu, pošto je za protivnika dobio Fenerbahče, koji je jedan od glavnih favorita u čitavim kvalifikacijama.
Bilo kako bilo na fudbalerima Lugana je da se što bolje pokažu u dvomeču protiv turskog predstavnika koga od ove sezone sa klupe vodi legendarni Žoze Murinjo.
Proteklog vikenda je startovalo švajcarsko prvenstvo, a u prvom kolu je aktuelni vicešampion ove zemlje ostvario veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Grashopersa, pošto je taj meč završen rezultatom 2:1.
Gosti su prvi došli do prednosti i to sredinom prvog dela igre, a poravnanje je doneo Kasper Pržibilko samo dva minuta nakon ulaska na teren. Pobedu domaćinu u drugom minutu sudijske nadoknade doneo je Bislimi što je bio povod za veliko slavlje navijača Lugana i najbolja moguća uvertira pred prvi meč kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Fenerbahčea.
Inače, podsećanje da je Lugano prošle sezone bio učesnik trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja – Lige konferencija, a tamo je švajcarski predstavnik u konkurenciji Klub Briža, Bešiktaša i Bodea zauzeo poslednje mesto na tabeli i već posle prve faze doživeo eliminaciju.
Za kraj, u pripremnom periodu je Lugano odigrao nekoliko veoma dobrih mečeva, i izdvajamo tu tesan poraz od italijanskog Intera, kada je bilo 3:2, uz napomenu da je Kasper Pržibilko i na tom duelu bio dvostruki strelac i sigurno je da njegova forma može da raduje sve u klubu, pošto poljski internacional počinje da podseća na svoje najbolje dane koje je pružao u Filadelfiji.

Fenerbahče: Murinjov primarni cilj je plasman u Ligu šampiona!

Na prvi pogled je utisak da je Fenerbahče jedan od glavnih kandidata za plasman u Ligu šampiona, bez obzira na protivnike sa kojima bi ova ekipa do kraja kvalifikacija mogla da se sastane.
Radi se o timu koji je čak devetnaest puta dolazio do naslova prvaka Turske, međutim, pomalo poražavajuće zvuči podatak da je ovaj tim poslednju šampionsku titulu osvojio pre tačno deset godina.
Pored toga, tim iz prestonice Turske je imao dosta uspeha i u Kupu, pošto je Fener do sada sedam puta osvajao ovaj trofej, a poslednji put pre godinu dana.
Upravo zbog toga što je poslednji naslov prvaka osvojen pre tačno deset godina, klub je angažovao slavnog Žozea Murinja, pred kojim je veoma težak zadatak.
Ipak, Fener ima strašan roster, pomenimo samo fudbalere poput Džeka, Freda, Tadića, Krunića, Undera, Sent-Maksimana i drugih, i to bi po svemu sudeći moralo da bude dovoljno za borbu za šampionsku titulu, uz konstataciju da je i Galatasaraj prejak.
Prošlu sezonu je tim iz Istanbula završio na drugom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na Galatasaraj, a ključni meč desio se na četiri kola pre kraja šampionata, kada je Fener samo remizirao u gostima kod Konjaspora, kada nije bilo pogodaka.
Zanimljivo je da je u pretposlednjem kolu Fenerbahče slavio na gostovanju kod svog najljućeg rivala, ekipe Galatasaraja sa 0:1, ali to nažalost nije bilo dovoljno za naslov prvaka ove zemlje, pošto je u poslednjem kolu Galata na strani kod Konje slavila sa 1:3.
U pripremnom periodu je turski predstavnik odigrao nekoliko veoma dobrih mečeva, a to se posebno odnosi na poslednja dva, pošto je prvo Fener slavio protiv Strazbura sa 0:4, da bi potom usledio trijumf i protiv Hala, kada je bilo 5:1. Utisak je da su do sada najbolji utisak ostavili Džeko, Šimanski, Tadić, Fred i Kent, ali kako što smo već gore napomenuli, Žoze Murinjo će biti na slatkim mukama koliko kvalitetnih fudbalera konkuriše za startnih jedanaest.
Za kraj, turski šampionat počinje za dvadesetak dana, pa je trenutno fokus prebačen na Ligu šampiona, a upravo plasman u ovo takmičenje i jeste primarni cilj za ovaj deo sezone.

Naš predlog

Kao što smo već pomenuli, Fener je veliki favorit u ovom dvomeču i sigurno je da će izabranici legendarnog Žozea Murinja dati sve od sebe da već u prvom susretu u Švajcarskoj reše pitanje prolaska u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, pa vam savetujemo da odigrate 2 koju kladionica Maxbet plaća sa kvotom 1.75.

Očekuju se siloviti napadi Fenera od prvog minuta susreta, a na sve to treba reći i da Lugano nema previše iskustva kada su u pitanju evropski mečevi, pa vam predlažemo da se oprobate sa prelazom 2-2, a sve to uz sjajnu kvotu 2.75 u Maxbetu.

Ono što je možda i najrealnije kada je u pitanju ovaj susret između švajcarskog i turskog predstavnika je da će tim iz Istanbula postići dva ili više pogotka, zbog čega vam savetujemo da se fokusirate na igru G2+, za koju je kladionica Maxbet pripremila koeficijent 1.73.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.