MEČ DANA: Molde – Silkeborg: Osvajači kupa u dve skandinavske zemlje oči u oči u Ligi Evrope!

Nekoliko vrhunskih mečeva je na programu u četvrtak, kada nas očekuju kvalifikacije za Ligu Evrope, ali i za Ligu konferencija, a za vas smo ovog puta analizirali susret između Moldea i Silkeborga.
Početak susreta između norveškog i danskog predstavnika je zakazan za 19 časova.

Molde: Blede partije u norveškom šampionatu!

Veliki uspon Moldea je započeo 2011. godine, kada je ovaj klub stigao do svoje prve šampionske titule u Norveškoj. Nakon toga je ovaj klub došao do još četiri naslova prvaka, a poslednji put je to bio slučaj 2022. godine.
Pored toga ne smemo zaboraviti da je Molde čak jedanaest puta bio vicešampion Norveške, ali na sve to dodajmo i šest trofeja u Kupa, uz podsećanje da se to poslednji put desilo prošle godine kada je ovaj klub u velikom finalu bio bolji od ljutog rivala Bodea.
Prošlu sezonu je Molde završio na razočaravajućem petom mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Viking, ali i ogromnih 19 bodova manje od Bodea koji je stigao do novog naslova prvaka Norveške. Ipak, zbog osvajanja trofeja u Kupu, Molde je izborio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, gde će ovaj tim odmeriti snage protiv danskog Silkeborga.
Inače, norveški šampionat je uveliko u toku, a kako sada stvari stoje vrlo moguće je da Molde i ovog puta neće biti konkurentan kada je u pitanju borba za naslov prvaka Norveške.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Erlinga Moa nalaze na trećem mestu na tabeli uz osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Bolde, što nije nimalo naivna bodovna razlika kada je u pitanju norveški fudbal. Na poslednjih pet mečeva u Elitseriji, ovaj klub je ostvario dva trijumfa, isto toliko remija, ali i jedan poraz i to u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Osla, kada je bilo 2:3.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu, ova ekipa je do sada odigrala devet susreta na svom stadionu i ostvarila četiri trijumfa, dva remija, ali i tri poraza, što je svakako iznenađenje, pošto Molde godinama unazad na svom terenu igra na veoma visokom nivou.
Kada se podvuče crta, primarni cilj za ovaj deo sezone je bez ikakve sumnje plasman u grupnu fazu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, mada deluje da bi uprava kluba bila zadovoljna i sa grupnom fazom Lige konferencija, koja je možda i prava mera za ovaj klub.

Silkeborg: Osvajač Kupa Danske želi u Ligu Evrope!

Silkeborg je osnovan 1917. godine, a do sada je ovaj klub samo jednom došao do šampionske titule u Danskoj, i to 1994. godine. Pored toga je ova simpatična ekipa jednom završila na drugom mestu na tabeli, a vredna pomena su i dva trofeja u danskom Kupu.
Drugi i za sada poslednji je osvojen prošle sezone kada je ova ekipa u velikom finalu bila bolja od Orhusa, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Sve to je između ostalog ovom timu i donelo nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope, gde ovaj tim ima ozbiljne ambicije, međutim, žreb nije bio naklonjen danskom predstavniku, pošto će u ranoj fazi odmeriti snage protiv Moldea.
Ako se osvrnemo na prošlo izdanje danske Superlige, Silkeborg je na kraju završio na šestom mestu na tabeli, uz konstataciju da je ova ekipa uspela da izbori plasman u doigravanje, što svakako i jeste bio primarni cilj za prošlu sezonu, a biće i za ovu.
Inače, prošlog vikenda je počelo novo izdanje danskog prvenstva, a prošlosezonski osvajač Kupa je u prvom kolu ugostio ekipu Sonderjiska i ostvario veoma važan trijumf, a taj duel je završen minimalnom pobedom domaćina. Jedini strelac bio je Matson petnaestak minuta pred istek regularnog toka, a ako bacimo pogled na statistiku, doći ćemo do zaključka da je Silkeborg u potpunosti zaslužio taj trijumf, iako su i gosti imali svoje šanse. Na sve to je i Kent Milsen malo promešao karte na tom duelu, pošto se daleko važniji meč za njegovu ekipu igra večeras, u okviru kvalifikacija za plasman u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
U pripremnom periodu je danski predstavnik odigrao nekoliko veoma zanimljivih mečeva, a ono što je karakteristično za sve te duele je dosta pogodaka, pa nije isključeno da to bude slučaj i ove večeri u Moldeu, pogotovu ako uzmemo u obzir da domaćin neguje izrazito napadački stil fudbala.

Naš predlog

Radi se o dva tima koja neguju napadački stil fudbala, međutim, utisak je da Molde u poslednje vreme ima dosta više iskustva u evropskim takmičenjima, a to jedan od razloga zbog čega norveškom predstavniku i dajemo veliku prednost na ovom duelu, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Maxbet plaća sa kvotom 1.55.

Generalni utisak je da bi bez obzira što je ulog ogroman, mogli da prisustvujemo velikom broju pogodaka, pa vam savetujemo da se fokusirate na igru 3+, a sve to uz kvotu 1.63 u Maxbetu.

Za kraj, poznato je kako Molde igra na svom terenu, gde ovaj tim retko gubi u evropskim takmičenjima, pa vam zato predlažemo da se oprobate sa prelazom 1-1, a sve to uz fantastičnu kvotu 2.35 u Maxbetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.