TIP DANA: Šelburn – Deri Siti: Ulog je pozicija broj jedan!

U nedostatku nešto bolje ponude, što nije ništa novo kada je ponedeljak u pitanju, za vas smo ovog puta analizirali jedan duel iz irskog šampionata, ali ne bilo kakav, već meč između prvoplasiranog Šelburna i drugoplasiranog Deri Sitija.
Početak ovog susreta je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Šelburn: Lider na tabeli drži sve u svojim rukama!

Fudbalski klub Šelburn je osnovan davne 1895. godine, a do sada je ovaj klub čak trinaest puta dolazio do šampionske titule u elitnom rangu irskog fudbala, a valja pomenuti da je poslednji put to bio slučaj još 2006. godine.
Na trinaest osvojenih titula moramo pomenuti i čak deset trofeja u Kupu, pa je i više nego jasno da se radi o jednom od najtrofejnijih irskih klubova.
Prošla sezona nije bila previše uspešna, pošto je ova ekipa na kraju završila tek na četvrtom mestu na tabeli uz dvanaest bodova manjka u odnosu na Šamrok koji je stigao do novog naslova prvaka.
Naravno, i pred početak ove sezone je primarni cilj bio napad na novi naslov prvaka, prvi još od pomenute 2006. godine, a kada se sve sabere i oduzme, sva je prilika da navijači Šelburna imaju baš dosta razloga za zadovoljstvo..
Naime, u ovom trenutku se nekadašnji šampion Irske nalazi na sjajnom prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Deri Siti, a upravo ova dva tima će većeras i odmeriti snage, uz napomenu da gosti imaju i meč viška, što dalje znači da bi eventualnom pobedom ekipa Šelburna praktično već stavila jednu ruku na šampionski pehar.
Na poslednjih pet mečeva u elitnom rangu irskog fudbala lider na tabeli je ostvario tri trijumfa, jedan remi, ali i jedan poraz i to na svom stadionu od neugodnog Slajga, kada je bilo 1:2.
U prošlom kolu je Šelburn nažalost samo remizirao na gostovanju kod Drogede, a taj duel je završen rezutatom 1:1, uz podatak da je gostujuća ekipa taj meč završila sa dva igrača manje.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu, do sada je lider na tabeli odigrao dvanaest mečeva na svom stadionu i ostvario sedam trijumfa, tri remija, ali i dva poraza.
Ako se osvrnemo na poslednji međusobni duel između Šelburna i Deri Sitija on je odigran početkom maja, a taj duel je završen rezultatom 1:1. Inače, irski predstavnik je nedavno eliminisan iz kvalifkacija za Ligu konferencija, i to od švajcarskog Ciriha. U prvom deluje je švajcarski predstavnik bez većih problema slavio sa 3:0, dok u revanšu nije bilo pobednika, ali ni pogodaka.
Za kraj, veoma zanimljivo je da su čak pet poslednjih međusobnih mečeva između Šelburna i Deri Sitija završena bez pobednika, a ostaje da se vidi da li će to biti slučaj i večeras.

Deri Siti: Gosti moraju da idu na sva tri boda!

Deri Siti je osnovan 1928. godine, a do sada je ova simpatična ekipa tri puta dolazila do naslova prvaka Irske, a poslednji put je to bio slučaj davne 1997. godine. Pored toga ovaj klub je šest puta osvajao irski Kup, i čak jedanaest puta Liga Kup ove zemlje.
Ako se osvrnemo na prošlu sezonu, slobodno možemo reći da ona nije bila nimalo loša, pošto je Deri Siti na kraju završio na sjajnom drugom mestu na tabeli, ruku na srce uz čak sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Šamrok, pa je jasno da se pitanje naslova prvaka i nije previše dovodilo u pitanje.
Iz sezone u sezonu nekadašnji šampion Irske ima najviše moguće ciljeve, a svakako da je to bio slučaj i ovog puta, i ako uzmemo u obzir da elitni rang irskog fudbala polako ali sigurno ulazi u svoju završnicu, svi navijači Deri Sitija imaju pregršt razloga za zadovoljstvo.
Naime, trenutno se ova simpatična ekipa nalazi na drugom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Šelburn, kod koga ovaj tim i gostuje u ovom kolu, i biće to najbolja moguća prilika da se Deri izjednači na tabeli sa Šelburnom, iako moramo pomenuti da Siti ima i meč viška.
Na poslednjih pet mečeva drugoplasirani tim na tabeli je ostvario čak četiri trijumfa uz samo jedan poraz, i to baš u prošlom kolu kada je ova ekipa poražena na gostovanju kod Slajga. Taj duel je završen pobedom domaćina od 2:1, a Slajgo je do trijumfa došao nakon gola u 89. minutu susreta.
Pre toga je Deri Siti zabeležio veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Drogede, uz napomenu da je taj duel završen sa više nego ubedljivih 5:1.
Kada se radi o partijama na strani, drugoplasirani tim na tabeli je do sada ostvario samo tri trijumfa, isto toliko poraza i čak šest remija, a da je ova ekipa igrala samo malo bolje na strani, sada bi se nalazila sasvim sigurno na prvom mestu na tabeli.
Inače, moramo pomenuti i da je Deri Siti nedavno eliminisan iz kvalifikacija za Ligu konferencija, i to od Magpisa, inače predstavnika Gibraltara, i svakako da je to bilo veliko iznenađenje. Prvi meč je dobio predstavnik Gibraltara, u drugom je Deri na svom stadionu slavio sa 2:0, pa se otišlo u produžetke, gde je Deri primio gol u 111. minutu i nažalost ostao bez plasmana u narednu fazu kvalifikacija za treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.

Naš predlog

Kada se sve sabere utisak je da je Šelburn favorit na ovom duelu, međutim Deri Siti će morati da ide na sva tri boda, jer bi eventualnim porazom na ovom duelu, lider na tabeli povećao svoju bodovnu prednost na šest bodova, što bi vrlo verovatno moglo da predstavlja i nenadoknadivu razliku, bez obzira što do kraja ovogodišnjeg izdanja irskog šampionata ima još dosta da se igra.
Pre svega, savetujemo vam da se oprobate sa igrom GG za koju je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 2.10.


Generalno, deluje da bi ovaj duel između prvoplasiranog i drugoplasiranog tima na tabeli mogao da nam donese i dosta pogodaka, pa vam preporučujemo da okušate sreću sa igrom 3+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.50.

Za kraj, kao što smo već na startu predloga rekli, gostujuća ekipa ide na sve ili ništa na ovom duelu, pa vam hrabro prognoziramo da se fokusirate na dvojku, za koju je kladionica Mozzartbet odredila kvotu 2.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.