Tiket dana (sreda, 14.08.2024)

Pošto je večeras na programu utakmica Super kupa Evrope, kao uvod u novu sezonu, ostala ponuda je dosta slaba. Kvote iz tiketa važile su u vreme njegovog sastavljanja.

Astana – Korvinul – 1,0-3 @ 2.25 u MaxBet

Astana nije više dominantna u Kazahstanu i ne može u Evropi da ”naplati” dobar lični koeficijent koji su stekli godinama igrajući u grupnoj fazi nekog od kupova. Ostali su bez titule prošle godine a gotovo su bez izgleda da je osvoje i u aktuelnom prvestvu. Trenutno su tek na 9. mestu u Premijer ligi Kazahstana sa 10 bodova zaostatka za vodećim Aktobeom ali i dve utakmice manje odigrane. U drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija eliminisali su moldavski Milsami i to uz dosta problema, ukupnim rezultatom 2:1. Ipak, protiv Korvinula imaju prednost posle gostovanja u Rumuniji i ne bi smeli da ispuste ovakvu šansu. Ekipa iz Hunedoare je senzacionalni osvajač kupa u Rumuniji prošle sezone i to kao drugoligap. Korvinul je osvojio drugo mesto u prvenstvu ali se nije plasirao u elitu jer pravila kažu da u najjačem rangu rumnuskog fudbala mogu igrati samo profesionalne ekipe a Korvinul se finansira iz gradskog budžeta. Posle eliminacije mađarskog Pakšija u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, Korvinul je u drugom kolu ispao od Rijeke a za 180 minuta igre pao je samo jedan gol koji su postigli Riječani na svojoj Rujevici. U prvom meču sa Astanom izgubili su 2:1 i morali bi da naprave mali podvig da bi se probili u plej-of. Očekujemo pobedu Astane ai ne i goleadu. Za kombinaciju 1,0-3 kvota je 2.25 u kladionici MaxBet.

Fehervar – Omonija – 0-2 @ 1.98 u MaxBet

Prvi meč na Kipru nije doneo ni naznaku odgovora na pitanje ko će u poslednje kolo kvalifikacija za ligu konferencija, da li Omonija ili mađarski Fehervar. U Nikoziji pre sedam dana je presudio Poljak Stepinski golom posle sat vremena igre ali daleko od toga da je to prednost koja Omoniji bilo šta garantuje. Kiprani su lako izašli na kraj sa gruzijskim Torpedom koga su pobedili oba puta i na Ostrvu i u Kutaisiju. Računajući i trijumf nad Fehervarom imaju tri vezane evropske pobede, što im se dugo nije dogodilo. Omonija je završila prethodno prvenstvo Kipra na trećem mestu a mogla je do trofeja u kupu ali je poražena u finalu od Pafosa. Fehervar je u prošlom kolu izbacio Sumgajit iz Azerbejdžana zahvaljujući pobedi u gostima dok je u Mađarskoj meč okončan bez pogodaka. U Mađarskoj su odigrana već tri kola, Fehervar ima po jedan remi, pobedu i poraz, dok na Kipru još nije krenulo prvenstvo. Gosti igraju čvrsto i pokušaće da sačuvaju gol viška a ni domaći ne smeju baš grlom u jagode. Zato je bolje igrati na mali broj golova nego tražiti konačan ishod. Za 0-2 gola kvota je 1.98 u kladionici MaxBet.

Frederikštad – Havesund – 1,2+ @ 2.10 u MaxBet

Dule u Frederikštadu j trebalo da se igra još u okviru 12. kola norveške elitne lige ali je odložen i tek sada je na programu. Domaćin ga čeka na visokom 5. mestu na tabeli, što je sjajan rezultat s obzirom da se radi o timu koji se prošle godine vratio u najjači rang. Od starta Frederikštad igra dobro i eventualnom pobedom nad Havesundom bodovno bi se izjednačio sa Moldeom koji drži četvrtu poziciju, poslednju koja donosi plasman u Evropu za narednu sezonu. Gosti nikako ne mogu da budu zadovoljni sa svojih 17 bodova jer su trenutno na poslednjem mestu. Međutim, ako bi kojim slučajem pobedili u Frederikšrtadu mogli bi da preskoče čak pet timova ispred sebe i ukotve se na 11. poziciji. Naravno, najbitnije je na kojoj ćete poziciji biti posle 30. kola ali svakako da nije prijatno kada je ”fenjer” u vašim rukama. Havesund je u seriji od tri poraza, posebno je zabrinjavajući onaj poslednji od Ham Kama na domaćem terenu i veliko je pitanje mogu li nešto da urade u Frederikšrtadu kod tima koji nije izgubio na poslednja četiri meča. Doduše i oni imaju tri remija i samo jednu pobedu u tom intervalu. Čak 12 godina nisu se sastajale ove dve ekipe i to daje dodatnu draž ovom duelu. Naš predlog je jedinica uz dva gola domaćina. Za 1,2+ kvota je 2.10 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici MaxBet iznosi 9.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.