Najava i analiza: Premijer liga, 1. kolo: Na premijeri šampion na Stamford Bridžu, zanimljivi okršaji u Londonu, Arsenala sa Vukovima i Čekićara sa Vilom

premijer liga

Ko čeka dočeka. Posle tri meseca čekanja ponovo je sa nama najbolji engelski fudbal u vidu najjače lige na svetu, Premijer lige. Već u prvom kolu očekuju nas mnoga uzbuđenja. Derbi je ostavljen za nedelju kada Čelsi dočekuje Mančester Siti ali će i svi ostali dueli biti jako zanimljivi. Ipsvič je vratio u elitu i već na startu dočekuje Liverpul a u prestonici će se igrati dva sjajna okršaja, na Emirejtsu i Olimpijskom stadionu, a kolo zatvara gostovanje Totenhema u Lesteru. Sve kvote iz predloga važile su u vreme pisanja analize.

Mančester Junajted – Fulam – 1 @ 1.60 u Mozzartbet

Osvajanje FA kupa na kraju je spasilo sezonu Junajtedu i, najverovatnije, ostavilo na klupi Erika ten Haga. Na to je uticala i činjenica da su u tom finalu pobedili gradskog rivala i to posle mnogo bolje igre. Siti se, na neki način, revanširao prošle sedmice osvajanjem Komjuniti Šilda, nezvaničkog Super kupa Engleske. I tu je Junajted bio bliži pobedi ali je na kraju poražen na penale. Stiglo je nekoliko zvučnih pojačanja, dosta skupo plaćenih. Leni Joro iz Lila, Cirkze iz Bolonje i dvojac Bajerna Mazraui – De Liht. Odlazaka je bilo malo a neki novac je uzet jedino od Vest Hema za Bisaku. Na drugoj strani Fulam se potrošio za Arsenalovog Emila Smit Roua ali su zato Bajernu uzeli 50 miliona za Palinju. Prošlu sezonu su završili na 13. mestu, možda je to moglo i bolje ali je za Kolibare najvažnije da se ne seljakaju svake sezone iz Čempionšipa u Premijer ligu i obrnuto. Prvi meč ume da bude opasan ali je Junajted dosta dobro izgledao protiv Sitija i verujemo da će startovati pobedom. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.60.

Ipsvič – Liverpul – GG3+ @ 1.75 u MaxBet

Za Redse kreće nova era, era bez Jirgena Klopa na klupi. Nemac je ostavio dubok trag na Enfildu i nikad neće biti zaboravljen. Najvažnije je da je osvojio titulu i vratio Liverpul u sam vrh engleskog, ali i evropskog fudbala. Nezahvalan zadatak da zameni harizmatičnog Nemca ima Holanđanin Arne Slot, doskorašnji strateg Fejnorda. Liverpul želi trofeje, prošle sezone je dugo bio u igri za čak četiri ali je na kraju morao da se zadovolji samo EFL kupom, onim najmanje bitnim. Ipak, prvi cilj, igranje u Ligi šampiona, je ostvaren. Većih transfera nije bilo, barem za sada, a Brentfordu je prodat Fabio Karvaljo. Posle pune 22 godine u elitni rang engelskog fudbala vraća se Ipsvič Taun. Klub koji je bio šampion Engleske pre 62 godine predugo je bio van društva najboljih. Sve to vreme nije proveo samo u Čempionšipu, već je bio i trećeligaš. Traktor Bojsi su doveli dosta novih igrača ali još ne možemo suditi o njima dok prvenstvo ne krene. Portmand Roud će biti krcat a u takvoj atmosferi neće biti lako ni slavnom Liverpulu. Probajte s igrom GG3+ sa kvotom 1.80 u kladionici MaxBet.

Arsenal – Vulverhempton – 1,3+ @ 1.62 u SuperBet

Ne mogu navijači Tobdžija da budu nezadovoljni prethodnom sezonom u kojoj im je titula izmakla samo zbog poraza od Aston Vile na Emirejtsu. S druge strane niko ne pamti onog drugog već samo pobednika. Ta titula se predugo čeka da se nervoza ne bi uvukla u klub. Arteta radi odličan posao, Arsenal je prmovisao mnogo mladih igrača, a ovog leta pare su porošene na italijanskog reprezentativca Kalafjorija i na Davida Raju golmana Brentforda. Prodat je Smit Rou a ostali su i dalje tu. Arsenal ima sve da napadne titulu i to je prevashodni cilj u sezoni koja upravo počinje. Prvi rival su im Vukovi iz Vulverhemptona. Prošla sezona je bila dosta slaba za Vulvse, na kraju su stigli do 14. pozicije, što i nije tako loše. U klub su stigli novi Portugalci i Brazilci a prodati su, i to za veliki novac, Pedro Neto Čelsiju i Maks Kliman Vest Hemu. Trebalo bi da su Vukovi dosta slabiji a Arsenal je imao neke velike pobede u pripremnom periodu pa predlažemo jedinicu uz bar tri gola na meču. Za 1,3+ kvota je 1.62 u kladionici SuperBet.

Everton – Brajton – 2 @ 2.72 u Primobet

Hod po mukama Evertona trajao je sve do finiša prošle sezone ali su na krau imali velikih 14 bodova više od prvog tima ispod crte. Naravno da je to nedovoljno za navijače liverpulskog kluba koji žele da gledaju svoje ljubimce u borbi za vrh tabele. Karamele su uvek aktivne na tržištu, ovog leta su se odlučili za dvojicu fudbala iz francuske Lige 1, reprezentativac Irske Džejka O'Brajena iz Liona i Endijaea iz Marseja. Amadu Onana i Luis Dobin prodati su Aston Vili za ukupno preko 70 miliona. Brajtonovo 11. mesto znatno je slabiji učinak nego godinu ranije kada su se Galebovi plasirali i u Evropu. Sada neće igrati evropske utakmice i moći će više da se posvete domaćim takmičenjima. Brajton je bio sjajan u pripremnon periodu, angažovana su i brojna pojačanja, a kako i ne bi kada je ovaj klub prethodnih sezona zaradio ogroman novac prodajući igrače koje je malo platio. Jedina veća prodaja ovog leta, za sada, je transfer Deniza Undava u Štutgart. Gosti nam ponovo deluju baš ozbiljno i probali bismo s dvojkom za koju se u kladionici Primobet dobija kvota 2.72.

Njukasl – Sautempton – 1,3+ @ 1.68 u King

Kada su svi Svrake videli kao kandidate za titulu, posle odlične pretprošle sezone i plasmana u Ligu šampiona, oni su na kraju ostali i bez Evrope osvojivši tek 7. mesto. Edi hau je dobio poverenje da nastavi misiju na Sent Džejms parku ali mu ovog leta nisu ispunjavanje želje. U Njukasl su stigli mladi Luis Hol iz Čelsija i Vilijam Osula iz Šefilda. Notingemu je prodat Anderson a Brajtonu Jankuba Minteh. Sautempton je uspeo u nameri da se u Premijer ligu vrati ekspresno, posle samo jedne sezone u Čempionšipu. To je jako bitno jer se stalno događa da timovi koji ispadnu iz elite ne mogu da se kasnije zadrže ni u Čempionšipu i lako skliznu u treću ligu. Sveci su morali u plej-of u čijem su finalu pobedili Lids. Dobili su ogroman novac od Saveza i dobar deo su uložili u pojačanja. Došlo je mnogo novih fudbalera, neki su plaćeni, neki nisu a jedino je prodat iskusni Ćaleta-Car, ali za ”siću”. Gostovanje na severu zemlje za tim sa krajnjeg juga je uvek neprijatno i poslednja pobeda izvojevana je početkom 2015. godine. I sada je sve na strani Njukasla pa je naš predlog 1,3+ sa kvotom 1.68 u kladionici King.

Notingem Forest – Bornmut – 1 @ 2.42 u Primobet

Šumari su ponovo dosta investirali u tim. U Notingem su stigli Nikola Milenković iz Fiorentine, Silva Žota iz Gimaraeša a kasa je ”razbijena” za Eliota Andersona iz Njukasla. Forest je prošle sezone uspeo da završi tik iznad crte i spasi se ispadanja, a sada je plan da se Šumari ne bore za opstanak. Prvi rival na Siti Graundu je Bornmut. Trešnjice su bile jedno od prijatnijih iznenađenja prošle sezone, iako su prvenstvo završili u donjem delu. Napredak je bio u tome da nijednog trenutka nisu strahovali za svoj status a to ranije nije bio slučaj u Premiejr ligi. Trešnjice su kasu napunile prodajom Dominika Solankea Totehemu za preko 60 miniona. Ubeljivo najbolji igrač i strelac Bornmuta još jednom će pokušati u glavnom gradu, s obzirom da je ve bio član Čelsija gde se nije najbolje snašao. Pitanje je kako će Trešnjice nadoknaditi njegov sjajan učinak u golovima i asistencijama. Sinistera, Unaj i Arauho morali bi to, makar zajedničkim snagama, da nadomeste. Što se premijernog meča tiče prednost dajemo Notingemu i predlažemo jedinicu sa koeficijentom 2.42 u kladionici Primobet.

Vest Hem – Aston Vila – GG3+ @ 1.80 u SuperBet

Pored duela Čelsija i Sitija drugi derbi ovog prvog kola igra se na Olimpijskom stadionu u Londonu. Vest Hem dočekuje Aston Vilu a prethodna sezona bila je mnogo uspešnija za tim iz Biurmingema. Vila je igrala u finalu Lige konferencija i malo je nedostajalo da ponove uspeh Čekićara od godinu dana ranije. Njima, osim pehara, trijumf ne bi značio ništa što se Evrope tiče, jer im ne bi doneo plasman u Ligu Evrope pošto su već izborili Ligu šampiona preko Premijer lige. Osvajanje četvrtog mesta bio je sjajan rezultat za Emerijev tim i sada je lestvica podignuta baš visoko i očekivanja su velika. Vest Hem želi povratak u vrh tabele i samim tim u Evropu. Bili su jako aktivni u prelaznom roku a i dalje su. Najveći novac potrošen je na Maksa Kilmana iz Vulverhemptona, kao i na Samervila, Fulkruga, Luisa Giljermea i Van Bisaku. Bilo je i prodaja a Flin Dauns je ostao u Sautemptonu u zamenu za dvadesetak miliona u novčanicama. Kupovala je i Vila i to baš dosta jer moraju da budu konkurentni i u Ligi šampiona. Najviše su plaćeni Onana Evertonu i Matsen Čelsiju, zajeno preko 100 miliona. Veći deo naddoknađen je prodajom Dijabija Al Itihadu. Očekujemo odličan meč i svakako golove. Za GG3+ koeficijent u kladionici SuperBet iznosi 1.80.

Brentford – Kristal Palas – 2 @ 2.90 u King

Od dva londonska tima uspešniji prošle sezone je bio Palas. Nisu ni Orlovi bili spektakularni ali su barm na vreme pobegli iz opasne zone i na kraju završili kao deseti. Kristal Palas i njegovi navijači već su se umorili od sredine tabele, gde obično završavaju. Potreban je adrenalin, kako na terenu tako i na tribinama. Nije se ponovo previše ulagalo u tim, došli su Ismaila Sar iz Marseja i Čadi Riad iz Betisa ali je zato Majkl Olise prodat Bajernu za čak 53 miliona. Posle dve stabilne sezone u eliti fudbaleri Brentforda su zabrinuli svoje navijače u prošloj sezoni. Ipak su uspeli, bez većih potresa, da opstanu i cilj ove sezone je povratak u gornji dom Premijer lige. U tome bi trebalo da pomognu Fabio Karvaljo iz Liverpula i Igor Tijago iz Klub Briža, dvojac dosta skupo plaćenih pojačanja. Jedan deo novca vraćen je prodajom golmana Raje Arsenalu, ali je jasno da vlasnici nisu štedeli i da su bili uplašeni od mogućeg ispadanja. Prvih pet međusobnih duela u eliti između ova dva tima završena su nerešenim rezultatima a poslednji je dobio Palas. I sada su nam gosti bliži uspehu a za dvojku se u kladionici King dobija kvota 2.90.

Čelsi – Mančester Siti – GG3+ @ 1.80 u Mozzartbet

Evo nama derbija već na startu sezone. Možda po prošlosezonskom plasmanu ovaj duel to nije, u nejmu se sastaju šampiona i tim koji je tek serijom pobeda u finišu uhvatio Evropu i stigao do šeste pozicije ali sastaju se Čelsi i Siti, šta tu treba više dodavati? Pre dve sedmice isti timovi sastali su se u Americi u konntrolnom meču a slavio je Siti sa 4:2 uz het trik Erlinga Halanda. U međuvremenu Građani su uzeli i prvi trofej, nakon penala pobedili su gradskog rivala Junajted na Vembliju u Komjuniti Šildu. Siti je platio samo Savilja francuskoj ekipi Troa ali je skupo naplatio Hulijana Alvareza Atletiku i Lajama Delapa, koga je iz Hala prosedio Ipsviču. Plavci su i u ovom prelaznom roku nemilice trošili, sijaset igrača je stiglo na Stamford Bridž a pomenimo samo Pedra Neta iz Vulvsa, Jorgensena iz Viljareala i Anselmina iz Bode Juniors. Novi je i trener, to je italijanski stručnajk Enco Mareska. Bilo je i prodaja ali se smatra da je Čelsi jači nego lane. Koliko, to će se videti već posle prvog kola. Izazov je najveći mogući a prošle sezone meč ova dva rivala u Londonu završen je, posle spektakularne igre, rezultatom 4:4. I sada verujemo u golove a za GG3+ kvota je 1.80 u kladionici Mozzartbet.

Lester – Totenhem – GG3+ @ 1.75 u MaxBet

Ispadanje Lestera bilo je veliki šok ali su Lisice uspele da se, posle samo jedne sezone, vrate u elitu. Nije bilo lako, Čempionšip je vrlo zahtevno takmičenje i verujemo da u Lesteru nikom više ne pada na pamet da razmiplja o silasku rang niže. Pripremni period nije bio sjajan, u prvenstvo ulaze posle tri vezana poraza, ali ti mečevi i služe za proveru fudbalera koji su na raspolaganju. Sigurno da trener Stiv Kuper sada ima jasniju sliku, što se pre svega odnosi na pojačanja. Za sada je novac odvojen za Fatavua iz Sportinga, Kaleba Okolija iz Atalante i mladog Goldinga iz Čelsija. Pevci su uložili mnogo u Dominika Solankea koga su Bornmutu platili više od 60 miliona, a tek dvadesetak manje poslato je Lidsu za Arčija Greja. Postekoglu je ostao na klupi ali ne verujemo da će tu biti i narednog leta ukoliko Totenhem ponovo ostane bez Lige šampiona. Prošle sezone ona je izmakla za samo dva boda i Sparsi će morati u Ligu Evrope. Najbolje bi bilo da nju osvoje i tako, pored pehara, automatski reše pitanje i igranja u Ligi šampiona. Lisice će biti silno motivisane na startu ali i Totenhem ima svoje adute. Možda je najbolje probati GG3+ sa kvotom 1.75 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.