TIP DANA: Partizan – Gent: Crno-beli protiv starog znanca jure poslednji voz za Evropu!

Partizan će u okviru prvog meča 4. kola kvalifikacija za Ligu konferencija dočekati ekipu Genta. Izabranici Aleksandra Stanojevića su prvo eliminisani iz kvalifikacija za Ligu šampiona, a potom i iz kvalifikacija za Ligu Evrope, te će im ovo biti poslednja prilika da osigraju jesen u Evropi. Tribine stadiona u Humskoj će ponovo biti zaključane za publiku, a utakmica je na programu od 20 časova i 15 minuta.

Partizan: U ovom trenutku ništa ne izgleda dobro!

U prvom mandatu je intervencija uspijela ekspresno, tokom drugog relativno brzo, posle samo nekoliko utakmica, a otkako je započeo treći nikako Aleksandar Stanojević da pronađe formulu po kojoj bi mogao Partizan da funkcioniše po njegovim zamislima. Prošlo je više od dva mjeseca otkako se vratio i zabrinjavajuće je da pomaka – nema.
Kad je aprila 2010. zamjenio Gorana Stevanovića posle eliminacije iz Kupa Srbije od Vojvodine vezao je 12 pobjeda, ekipa je odranila titulu i trasirala put ka plasmanu u Ligu šampiona. Septembra 2020. stigao je umjesto Sava Miloševića i trebalo mu je tek malo više od mjesec dana provedenih na klupi kako bi započeo dugačku seriju od 19 trijumfa. U oba slučaja na raspolaganju mu je bio naslijeđen tim, tek sa po kojom promjenom bilježio je ohrabrujuće rezultate, praćene stabilnom igrom.
U tim situacijama ograničavajući faktor je bio što je Stanojević radove izvodio pred kraj sezone ili kad je ona već otvorena. Sad je imao naizgled idealnu poziciju, uoči pripremnog perioda mogao je da izabere fudbalere sa kojima želi sa sarađuje, prošao sa njima dril u Sloveniji, krenuo u novi ciklus, a dijeluje na osnovu izdanja da se ništa nije promjenilo u odnosu na proljećni dio minule sezone kad se Parni valjak mučio na srpskim terenima. Sad i na evropskim, što je rezultiralo ispadanjem iz dva takmičenja u samo nekoliko sedmica. Najprije iz kvalifikacija za Ligu šampiona, potom i staze koja vodi ka Ligi Evrope.
Ako se nešto ne promjeni – a teško će – veći su izgledi da se tako završi i dvomeč sa Gentom nego da se Parni valjak preko Belgijanaca domogne grupne faze Lige konferencije.
Više faktora dovelo je Partizan u poziciju da strahuje svaki put kad napusti granice države. Mada, ni u njoj ne nudi sigurnost. Baš to mu nedostaje. Ono što je Stanojević u prethodnim boravcima umio brzopotezo da instalira sad ne uspijeva.
Kad je dolazio vjerovalo se da će smanjiti broj šansi protivnika, posljedično i primljenih golova, što je bila glavna slabost sastava Igora Duljaja. I što je Stanojević sjajno radio ranije. Sad mu odbrana umjesto na kamen liči na papir i utisak je da bi je i povjetrac oduvao, a kamoli prosiječni tim kakav je Lugano. Čak i sa igračem manje… Nije bilo tako davno kad je Partizan izgledao čvrsto pozadi i jedva dozvoljavao protivnicima da mu uđu u kazneni prostor, što se smatralo Stanojevićevim najvećim doprinosom. Sad kako ko pređe centar, kao kod Igora Duljaja, može da računa da će stvoriti šansu.
Sa ovim kadrom teško je očekivati bilo šta pozitivno. A tek slijede Gent, vječiti derbi, mečevi sa Vojvodinom, TSC-om.

Gent: Mučili su Partizan prije par godina!

Posle dva ispadanja u Evropi ovog ljeta, najprije iz kvalifikacija za Ligu šampiona, pa onda i za Ligu Evrope, Partizana čeka treća i poslednja „meč lopta“ za ostanak na međunarodnoj sceni do kraja jeseni. A, na tom finalnom stepeniku čeka ga belgijski Gent, koji neće biti nimalo lak zalogaj za prilično loše crno-bijele, naprotiv…
Gent je za vikend igrao utakmicu domaćeg prvenstva protiv Vesterloa, koji je u tri kola imao tri pobjede i dobio je za pet minuta. I to igrajući sa polovinom novih igrača u sastavu u odnosu na revanš sa Silkeborgom prethonog četvrtka.
Trener belgijskog tima Vranken na teren je poslao sastav: Ruf – Fadiga, Torunariga, Vatanabe, Braun – Delorg-Niper – Surdez, Gerkens, Gandelman, Gambor – Fernandes-Pardo.
Na klupi su ostali starteri iz meča sa Dancima: Stefan Mitrović, Kums, Fortuna, Gudjonsen i Din, dok je Korejac Hong u međuvremenu prodat.
Mreže su mirovale do sredine prvog poluvremena, a onda eksplozija Poglavica: za pet minuta postigli su tri gola! Najprije je Gerkens otvorio seriju u 27, nastavio je Fernandes-Pardo u 29. a na tri razlike podigao je Gandelman u 32. minutu.
Šokirani Vesterlo uspio je da u finišu prvog poluvremena smanji zaostatak pogotkom Sajadmaneša, međutim, dalje od toga nije uspio.
Imali su gosti u nastavku bolju statistiku, veći posijed lopte, više šuteva na gol, međutim, Gent je umješno čuvao rezultat, gledajući da i malo prištedi snagu za put u Beograd, gdje će večeras igrati prvi meč protiv Partizana. Na kraju je domaćin došao i do četvrtog gola preko mladog Delora-Nipera za velikih 4:1 i ogromnu injekciju samopouzdanja za duel sa srpskim Parnim valjkom.
Gent je ovog ljeta dovodio pojačanja u napadu i veznom redu, odbrana još nije došla na red. Očekuje se da Bafala pojure defanzivce do kraja prelaznog roka. Za sada su angažovana dva centarfora, Andri Gudjonsen iz Lingbija i Maks Din engleskog četvrtoligaša MK Donsa, krilni napadač Helio Varela iz Portimonensea, te centralni vezisti Atsuki Ito iz Urave i Matijas Delorž iz Sint Trojdena.

Naš prijedlog:

Gosti kao favoriti ulaze u ovaj meč, a kvota na trijumf Genta u MaxBet kladionici iznosi 2.10. Trijumf Partizana plaća se kvotom 3.40, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.55.

Partizan se zaista nije proslavio u ovogodišnjem izdanju kvalifikacija za UEFA takmičenja i ovo će mu biti poslednja prilika da popravi veoma loš utisak. Činjenica da Partizan nije favorit ni na svom stadionu dovoljno govori za sebe. Mišljenja smo da će obje ekipe na meču postići makar po gol, pa vam predlažemo da pokušate sa igrom GG po kvoti 1.62 u MaxBet kladionici. Takođe mišljenja smo da će na kraju prvog ili drugog poluvremena biti viđen neriješen ishod, pa vam predlažemo i igru PIK X po kvoti 1.70. Na kraju za vas nešto hrabrije preporučujemo da probate sa igrom 1X&3-5 po kvoti 3.10 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.