Najava i analiza: La Liga, 2. kolo: Barsa dočekuje Bilbao, biće uzbudljivo i na Vanda Metropolitanu, lak posao za Real!

Prvo kolo španske La Lige nam je donelo dosta uzbuđenja, a veoma interesantno je da već u prvom kolu Real Madrid i njegov gradski rival Atletiko nisu uspeli da pobede svoje rivale.
Barsa je u derbiju kola bila bolja od Valensije u gostima, međutim, Katalonce već u ovom kolu očekuje još jedan u najavi veoma težak meč pošto će na svom stadionu ugostiti Atletik Bilbao.
Aktuelni šampion Španije, ekipa Real Madrida ne bi smela da ima previše problema na svom stadionu protiv Valjadolida, dok se poslednji meč kola igra na Vanda Metropolitanu gde će snage odmeriti Atletiko Madrid i Đirona, inače, trećeplasirani i četvrtoplasirani tim iz prošle sezone.
Od ostalih duela posebno treba pomenuti meč u Andaluziji gde će Sevilja ugostiti Viljareal, što će biti duel dveju ekipa koje su ne tako davno osvojile Ligu Evrope, i sigurno je da će i tu biti dosta uzbuđenja.
Naravno, još uvek je rano pričati o tabeli, pošto je odigrano samo jedno kolo, uz konstataciju da u prvom kolu niko nije uspeo da pobedi sa više od gola razlike, što je jedan od pokazatelja da špansko fudbalsko prvenstvo odavno nije bilo ovako kvalitetno, ali i ujednačeno.
Za kraj, podsećanje da su sve kvote bile aktuelne u trenutku pisanja ovog teksta, kao i da su iste podložne promenama
.

Selta – Valensija – GG @ 1.95 u Maxbet

Premijerni meč drugog kola elitnog ranga španskog fudbala se igra u Galiciji, gde će fudbaleri Selte ugostiti Valensiju. Selta je u prvom kolu slavila na svom stadionu protiv Alavesa, i to nakon preokreta, pošto su gosti prvo poluvreme rešili u svoju korist, da bi domaćin zaigra dosta bolje u nastavku i stigao do sva tri boda, a čovek odluke je pogađate bio legendarni Jago Aspas koji je postigao pogodak u 84. minutu susreta, što je bio povod za veliko slavlje na tribinama.
I Valensija je u prvom kolu odigrala jedan dosta dobar meč, ali su na žalost popularni “slepi miševi” poraženi na svom stadioni od Barselone. Tim sa Mestalje je prvi stigao do vođstva u finišu prvog dela igre, međutim, Barsa je ekspresno izjednačila, a onda u drugom delu igre i potvrdila sva tri boda, uz konstataciju da je mogla na tom duelu da postigne i još neki pogodak.
Selta je blagi favorit na ovom duelu, međutim, deluje da je dosta realnije da i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Maxbet plaća sa sjajnom kvotom 1.95.

Sevilja – Viljareal – 1 @ 2.35 u Superbet

Jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola se igra na Sančez Pichuanu, gde će Sevilja ugostiti Viljareal. Pre svega treba reći da su oba tima ne tako davno uspevala da dođu do trofeja u drugom po kvalitetu klupskom takmičenju – Ligi Evrope, međutim, i jedni i drugi se nisu proslavili prošle sezone.
U prvom kolu španskog šampionata, Andalužani su remizirali na gostovanju kod Las Palmasa, u jednom duelu koji nam je doneo čak četiri pogotka, pošto je na kraju bilo 2:2, što je na kraju i najrealnije, iako je susret mogao da ode i na jednu i na drugu stranu.
Što se tiče Viljareala, tim sa Keramike je u prvom kolu odigrao jedan sjajan meč na svom stadionu protiv Atletiko Madrida, a taj duel je završen rezultatom 2:2. Dva puta je “žuta podmornica” vodila, ali su Jorgandžije uspevale da se vrate u igru, i na kraju je podela bodova nešto što je svakako najpravednije.
Sevilja ove sezone želi da se umeša u borbu za plasman u Ligu šampiona, a ako je tako, Berberini ne smeju da gube na svom terenu, zbog čega vam najviše i savetujemo da odigrate jedinicu, uz kvotu 2.35 u kladionici Superbet.

Osasuna – Majorka – 1 @ 2.56 u King

Od kako se vratila u elitu, Osasuna iz sezone u sezonu nema nikakvih problema oko opstanka, a preprošle sezone je klub iz Pamplone izborio čak i kvalifikacije za Ligu konferencija, gde je nažalost španski predstavnik eliminisan od Klub Briža.
I ovog puta se očekuje da Osasuna bude konkurentna u borbi za evropska takmičenja, iako je realnije da ovaj tim završi na kraju na sredini tabele, što se nekoliko godina zaredom i dešava. U prvom kolu je tim iz Pamplone remizirao na svom terenu protiv novajlije Leganesa, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Sa druge strane, Majorka je u prošlom kolu donela i najveće iznenađenje, pošto je ova ekipa na svom stadionu uspela da odoli mašineriji iz Madrida, jer je taj susret sa Realom završen rezultatom 1:1.
Rano je kraljevski klub došao do prednosti, međutim, fudbaleri Majorke su igrali veoma hrabro i na kraju potpuno zasluženo stigli do zlata vrednog boda.
Generalno, Osasuna poslednjih sezona igra na vrhunskom nivou na domaćem terenu, i to je jedan od glavnih razloga zašto vam savetujemo da ovde odigrate jedinicu uz kvotu 2.56 u kladionici King.

Barselona – Atletik Bilbao – 3+ @ 1.75 u Mozzartbet

Jedan od dva derbija kola se igra na Nou Kampu, gde će fudbaleri Barselone ugostiti Atletik Bilbao. Barsa je tokom leta odradila veliki posao dovođenjem sjajnog Olma, a na sve to je i sačuvana okosnica tima iz prošle sezone, uz konstataciju da će Gindogan po svemu sudeći napustiti Barselonu u smiraj prelaznog roka. Bilo kako bilo, puleni Hansi Flika su u prvom kolu slavili na jednom od najtežih gostovanju u ligi, kod Valensije, a taj susret je pripao gostima rezultatom 1:2. Čovek odluke bio je Levandovski, koji je pogodio u finišu prvog, ali i na početku drugog poluvremena, i odmah na startu istakao kandidaturu za prvog strelca španskog šampionata.
Atletik Bilbao je u prvom kolu pomalo i neočekivano samo remizirao na svom stadionu protiv Hetafea, a taj meč je završen rezultatom 1:1, uz napomenu da je domaćin propustio nekoliko neverovatnih prilika za postizanje drugog pogotka. Primarni cilj tima iz Baskije će ovog puta biti plasman u Ligu šampiona, međutim, veliko je pitanje šta će se desiti do kraja prelaznog roka, pošto za nekoliko fudbalera tima iz Baskije vlada ogromno interesovanje.
Barsa je svakako favorit, a nema nikakvog razloga da nam ovaj duel u Kataloniji ne donese dosta pogodaka, pa savetujemo igru 3+ uz kvotu 1.75 u Mozzartu.

Espanjol – Sosijedad – X2 @ 1.30 u Primobet

Espanjolov primarni cilj će biti opstanak u elitnom rangu španskog fudbala, a na prvi pogled deluje da će Katalonci za to morati dobro da se potrude.
U prvom kolu šampionata ova ekipa je doživela poraz na gostovanju kod Valjadolida, a taj duel je završen minimalnom pobedom domaćina.
Sosijedad na papiru izgleda dosta slabije nego što je to bio slučaj u nekoliko prethodnih sezona, pa je neki opšti utisak da timu iz San Sebastijana predstoji ozbiljna borba za plasman u evropska takmičenja, iako iz kluba ponovo ističu da je primarni cilj Liga šampiona, mada je veliko pitanje koliko je to u ovom trenutku realno. U prvom kolu novog izdanja španske La Lige ova ekipa je neočekivano poražena na svom stadionu od Rajo Valjekana, kada je bilo 1:2, a gosti su došli do trijumfa dosta lakše nego što to rezultat pokazuje, pošto je Zubimendi u osmom minutu sudijske nadoknade postigao počasan gol za domaćina.
Ipak, i pored svih tih nedaća, smatramo da gosti neće doživeti poraz na ovom meču, pa vam predlažemo da se oprobate sa duplom šansom X2, i to uz kvotu 1.30 u Primobetu.

Hetafe – Rajo Valjekano – 1 @ 2.55 u Superbet

Godinama unazad Hetafe uspeva da sačuva prvoligaški status, i to pre svega zbog konstatno dobrih partija na domaćem terenu. U prvom kolu novog izdanja španskog šampionata, tim iz predgrađa Madrida je remizirao na veoma teškom gostovanju kod Atletik Bilbaa, a taj meč u Baskiji je završen rezultatom 1:1, pa ako se po jutru dan poznaje, mogao bi Hetafe čak i da se umeša sa borbu u Evropu, naravno pod uslovom da bude konstantan na strani.
U goste im ovog puta stiže Rajo Valjekano, čiji primarni cilj će sigurno biti opstanak u društvu najboljih i generalno, to zaista ne bi smeo da bude problem za tim iz Valjehasa. U prvom kolu šampionata ova simpatična ekipa je mimo svih očekivanja slavila na gostovanju kod favorizovanog Sosijedada, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Deluje zaista da bi bilo previše kada bi Rajo i na drugom vezanom meču na strani došao do sva tri boda, a ako uzmemo u obzir kako Hetafe igra na domaćem terenu, najrealnije je da se oprobate sa jedinicom uz kvotu 2.55 u Superbetu.

Real Madrid – Valjadolid – I2+ @ 1.96 u King

Real Madrid bez ikakve sumnje slovi za glavnog kandidata za novi naslov prvaka Španije, pošto je ova ekipa odradila sjajan prelazni rok, a prednjači dolazak Embapea. U međuvremenu su puleni Karla Ančelotija već osvojili prvi trofej u sezoni, i to Superkup Evrope nakon laganog trijumfa nad nimalo naivnom ekipom Atalante. Međutim, u prvom kolu elitnog ranga španskog fudbala, Real Madrid je samo remizirao na gostovanju kod Majorke, a taj duel je završen rezultatom 1:1, što je malo ko mogao da pretpostavi. Ipak, u klubu su svi mirni, pošto ima još dosta vremena da se stvari promene, a inače nije retkost da Real ne bude na najboljem nivou u prvom kolu šampionata.
Valjadolid nema sasvim sigurno šta da izgubi na najtežem gostovanju u Španiji, a u prvom kolu je ova ekipa ostvarila veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Espanjola. Taj duel je završen minimalnom pobedom domaćina, a čovek odluke bio je Moro, sredinom prvog dela igre.
Kao što smo već rekli, gosti dolaze da se nadigravaju se aktuelnim šampion Evrope, pa treba ovde pre svega očekivati dosta pogodaka, i to u prvom delu igre, pa je topla preporuka igra I2+, za koju je kladionica King odredila koeficijent 1.96.

Leganes – Las Palmas – GG @ 2.25 u Maxbet

Leganes je prošle sezone igrao veoma dobro, a kruna tih partija bio je i povratak u najkvalitetniji rang španskog fudbala. Naravno, ne treba se zavaravati već reći da će primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih, kako bi ova simpatična ekipa izbegla ekspresnu selidbu u Segundu.
U prvom kolu ovogodišnjeg izdanja La Lige, povratnik u društvo najboljih je remizirao na veoma teškom gostovanju kod Osasune, a taj susret u Pamploni je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da su gosti odigrali jedan veoma dobar meč.
Sa druge strane, Las Palmas je u prvom kolu odigrao sjajan meč protiv Sevilje na Kanarskim ostrvima, koji je na kraju završen rezultatom 2:2. Time je ova ekipa još jednom pokazala da se niko protiv nje na domaćem terenu neće naigrati, ali su daleko veći problem partije na strani, mada na prvi pogled deluje da protiv Leganesa u gostima i te kako može da se igra.
Zbog svega toga je nekako najrealnije da ovde i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan pogodak, pa je topla preporuka igra GG uz kvotu 2.25 u Maxbetu.

Alaves – Betis – X2 @ 1.52 u Primobet

Naravno, ne treba biti previše mudar pa konstatovati da će primarni cilj Alavesa u novom izdanju španskog šampionata biti opstanak u društvu najboljih, i na prvi pogled treba reći da to sigurno neće biti nimalo lak zadatak. U prvom kolu je tim iz Baskije doživeo poraz na gostovanju kod Selte, a taj duel je završen rezultatom 2:1. Dobro je otvorila gostujuća ekipa ovaj duel pošto je u generalno ranoj fazi meča došla do prednosti, međutim, Selta se nije predavala, i na kraju je tim iz Viga potpuno zasluženo stigao do trijumfa.
Betis je sa druge strane u prvom kolu imao veoma težak posao, pošto im je u goste došla sjajna Đirona, a na kraju je taj meč završen bez pobednika (1:1). Generalno su Zeleni bili dosta bolja ekipa na tom duelu, međutim, ponovo se pokazao taj problem u realizaciji, na čemu će fudbaleri Betisa i te kako morati da porade, ukoliko žele da budu konkurentni u borbi za plasman u neko od evropskih takmičenja.
Smatramo da gosti neće doživeti poraz na ovom duelu protiv po našem mišljenju dosta ‘mlakog’ Alavesa, pa vam predlažemo da se fokusirate na duplu šansu X2 uz kvotu 1.52 u Primobetu.

Atletiko Madrid – Đirona – 3+ @ 1.60 u Mozzartbet

Poslednji meč drugog kola španske La Lige se igra na prelepom Vanda Metropolitanu gde će snage odmeriti četvrtoplasirani i trećeplasirani tim iz prošlog šampionata – Atletiko Madrid i Đirona.
Atletiko je u prvom kolu samo remizirao na gostovanju kod Viljareala, mada je opšti utisak da će se ove sezone malo ko naigrati na Keramici. U međuvremenu je tim iz prestonice dobio novo veliko pojačanje, pošto je u klub iz Čelsija stigao Galager, koji bi trebalo da predstavlja veliko pojačanje u veznom redu za ekipu koju sa klupe duži niz godina predvodi Čolo Simeone.
Teško je očekivati da Đirona ponovi prošlu sezonu, mada je klub iz Katalonije ponovo u svoje redove doveo nekoliko veoma zanimljivih fudbalera, i sva je prilika da će se Katalonci ponovo boriti za izlazak na evropsku scenu, što će naravno i biti primarni cilj. U prvom kolu su izabranici trenera Mičela remizirali na veoma teškom gostovanju kod Betisa, koji generalno igra dosta dobro na svom stadionu, a taj duel na Benito Viljamarinu je završen rezultatom 1:1.
Atletiko svakako slovi za favorita na svom terenu, međutim, dosta realnije je da pokušate sa igrom na golove, konkretno 3+, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.