Najava i analiza: Premijer liga, 2. kolo: Vila testira šampionske ambicije Tobdžija, novajlija na mukama na Etihadu, Karamele na Vajt Hart Lejnu

premijer liga

Prvo kolo donelo je uglavnom očekivane rezultate. Svi favoriti za visok plasman su ostavrili pobede, Siti, Arsenal, Liverpul, Junajted, Aston Vila… Videćemo mogu li da nastave tako. Najmanje jedna od ovih ekipa neće imati maksimalan učinak posle dva kola pošto se na Vila parku sastaju Aston Vila i Arsenal. Duel u Birmingemu biće u centru pažnje ali će i svi ostali mečevi biti izuzetno zanimljivi. Kvote koje su predlođene bile su važeće u vreme sastavljanja najave.

Brajton – Mančester Junajted – GG3+ @ 1.80 u MaxBet

Sudeći po prvom kolu, ali i utakmicama koje su igrali u pripremnom periodu, čini se da je prethodna sezona bila samo kratak predah kada su u pitanju visoki dometi fudbalera Brajtona. Galebovi su tokom leta beležili samo pobede a u istom ritmu nastavili su i na gostovanju na Gudisonu. U jednom dosta turbulentnom meču slavili su ubedljiv trijumf od 3:0 mada rezultat i nije narealniji pokazatelj dešavanja na terenu. Svoje šanse, ali i poništene golove, imao je i domaćin, ali je Brajton bio i spretniji i srećniji tim. Bila je to prva zvanična pobeda novog trenera Galebova Fabijana Hercelera. Mladi Nemac je zamenio De Zerbija a prošlu sezonu je proveo u Sent Pauliju. Pobedu u prvom kolu ostvario je i Mančester Junajted ali mnogo teže. Sve do samog finiša meča Crveni đavoli su se mučili sa Fulamom na svom Old Trafordu i tek u 85. minutu je novajlija Cirkze pogodio mrežu Kolibara. U prošloj sezoni Brajton je slavio u Mančesteru a Junajted u Brajtonu. Naš predlog su golovi a za GG3+ kvota je 1.80 u kladionici MaxBet.

Kristal Palas – Vest Hem – GG4+ @ 3.40 u Mozzartbet

Posle prvog kola ne mogu biti zadovoljni ni Orlovi ni Čekićari. Palas je odigrao solidan meč protiv Brentforda ali je ipak ostao praznih šaka u malom gradskom derbiju. Kao i Kristal Palas, rezultatom 2:1 poražen je i Vest Hem, samo na svom terenu od Aston Vile. Mnogo se više očekivalo od Čekićara koji su potrošili mnogo novca u prelaznom roku, ali će novom treneru Đulenu Lopetegiju trebati još vremena da sve to sklopi u skaldnu celinu. Oliver Glasner je duže u Palasu, već pola godine, ali je i Austrijancu potrebno još vremena. On je uradio velike stvari sa Ajntrahtom, poslednjim klubom u kome je radio pre Palasa. Ambicije Vest Hema su veće nego Palasove ali to nije nikakva garancija da će biti bolje plasirani na kraju. Na prethodne dve utakmice ovih rivala na Selhurst parku padalo je po 7 golova, a na poslednje četiri ukupno 24. Verujemo da nas goleada očekuje i sada i predlažemo igru GG4+ sa kvotom 3.40 u kladionici Mozzartbet.

Fulam – Lester – 1 @ 1.82 u Primobet

Fulam je baš bio otresit na Old Trafordu u drugom poluvremenu bio je i blizu vođstva a pao je tek pet minuta pre kraja kada je loptu u njihovu mrežu poslao Holanđanin Cirkze. Mora se priznati i da je golman Leno u par navrata, svojim sjajnim intervencijama, spasio Kolibare primljenog gola. Uglavnom Marko Silva ima čime da bude zadovoljan ako već ne i rezultatom. Priliku za popravni Fulam ima u duelu sa povratnikom u elitu, ekipom Lester. Lisice su odigrale zanimljiv meč na premijeri sa Totenhemom na svom King Paueru i na kraju su mogli da se raduju osvojenom bodu protiv jedne od najjačih premijerligaškim ekipa. Mnogo igrača je dolazilo i prolazilo kroz Lester a konstanta je jedino Džejmi Vardi. Iskusni centarfor je ponovo pokazao kakav golgeterski njuh ima i upisao se u strelce već u prvom kolu. Njemu je svejedno da li trese mreže u Čempionšipu ili Premijer ligi. Trebaće malo vremena Lisicama da se ponovo u potpunosti priviknu na elitu pa zato verujemo u pobedu Fulama na ovom meču. Za jedinicu se u kaldionici Primobet dobija koeficijent 1.82.

Mančester Siti – Ipsvič – 1,4+ @ 1.80 u SuperBet

Novo prvenstvo ali stare navike trostrukog uzastopnog engleskog šampiona. Siti je igrao derbi na Stamford Bridžu i bez mnogo nerviranja osvojio tri boda. Golovima Halanda i Kovačića Čelsi je ostavljen Ad Akta i sada sledi predstavljanje svojim navijačima u okršaju sa novajlijom u ligi timom Ipsviča. Od poslednjeg prvenstvenog duela ove dve ekipe prošlo je više od 23 godine i razlika je, od tada do danas, samo rasla u korist Građana. Traktor Bojsi su imali tu nesreću da u prva dva kola igraju sa dve najkvalitetnije ekipe lige, uz Arsenal, sa Liverpulom i Mančester Sitijem. Na svom Portman Roudu su odolevali Redsima nekih sat vremena ali su na kraju ipak doživeli poraz. Razlika u kvalitetu se videla u drugom poluvremenu i čak je ovo bio podnošljiv poraz za Ipsvič. Ništa bolje im se ne piše ni na Etihadu i verujemo da je prevashodna želja pulena trenera Mekene da se ne obrukaju protiv šampiona. Teško je pronaći igru koja donosi dobar koeficijent a da uključuje pobedu domaćina. Predlog je jedinica uz dosta golova a za 1,4+ koeficijent u kladionici SuperBet iznosi 1.80.

Sautempton – Notingem Forest – 1 @ 2.57 u King

Ne zna se kome je teže pao epilog utakmice prvog kola, povratniku Sautemptonu ili Notingem Forestu. Sveci su imali teško gostovanje na Sent Džejms parku, otputovali su na sever bez nekog rezultatskog imperativa, ali kada su posle samo poal sata igre domaći ostali sa igračem manje, skočila su i očekuvanja Sautemptona. Imali su sve na svojoj starni, posed, broj uadaraca, šanse ali je na kraju presudio jedan gol a ta lopta završila je u njihovoj mreži. Bodovi su ostali u Njukaslu a Sveci će pokušati da svoje prve premijerligaške bodove, posle godinu i po dana, osvoje u nekog drugom meču. Možda već u ovom protiv Notingem Foresta. Ni Šumari nisu zadovoljni ishodom svog meča sa Bornmutom, vodili su skoro čitavu utakmicu i na kraju ostali bez dva boda zbog primljenog gola u 86. minutu. Imaće Sautempton veliku podršku na svom Sent Merisu i smatramo da bi to moglo da presudi u okršaju sa Šumarima iz Notingema. Za jedinicu se u kladionici King dobija kvota 2.57.

Totenhem – Everton – 1x,GG @ 1.90 u SuperBet

Pevci mogu samo delimično biti zadovoljni utakmicom na King Paueru protiv Lestera. Bili su dominantni protiv povratnika u elitu ali to na kraju nisu krunisali pobedom, a to je jedino važno. Imali su čak i prednost koju su stekli preko Pedra Pora, koji se uzgred povredio na kraju, ali je Vardi poništio to vođstvo. Mogli su do trijumfa u poslednjoj sekundi nadoknade ali ni tada nisu imali sreće. Na Vajt Hart Lejn dolazi Everton čiji loš start nije ništa novo. Skoro svake sezone karamele krenu katastroflano u novu sezonu i onda se muče tokom prvenstva da bi tek u finišu uspevali da se spasu. Tim Šona Dajša je na svom Gudisonu poražen sa 3:0 od Brajtona ali treba biti iskren i reći da nisu zaslužili takav poraz, ukoliko su uopšte i zaslužili da izgube. Pomašivali su šanse, poništavani su im golovi a i poslednjih tridesetak minuta igrali su bez isključenog Janga. I nima je meč drugog kola prilika da se isprvae za loš start ali je rival jedan od najtežih mogućih. Dueli ovih rivala bili su baš uzbudljivi prošle sezone a opet je uspešniji bio Totenhem koji je slavio na svom terenu i osvojio bod u Liverpulu. Za ovaj meč predložili bismo igru koja uključuje duplu šansu na domaćina uz po gol na obe strane. Za 1x,GG kvota je 1.90 u kladionici SuperBet.

Aston Vila – Arsenal – 2 @ 1.80 u King

Okršaj na Vila parku u Birmingemu svakako je derbi ovog kola. Ne samo da se sastaju dva učesnika Lige šampiona, već i timovi koji su u prvom kolu ostvarili pobede i najavili visoke domete i u ovoj sezoni. Vila je imala teži zadatak, gostovali su u Londonu na Olimpijskom stadionu i savladali Vest Hem sa 2:1. Strelci za tim Unaji Emerija bili su Onana i mladi Kolumbijac Duran. Tobdžije su, po očekivanjima, dosta lako izašle na kraj sa Vulverhemptonom, po opštem mišljenju jednom od slabijih timova ove sezpone, mada je na kraju bilo ”samo” 2:0. Vukove je načeo Haverc a dokusurio Bukajo Saka. Ako je neki tim dužnik Arsenala iz prošle sezone, onda je to Aston Vila. Ne samo da je ekipa iz Birmingema dva puta pobedila Tobdžije u prethodnoj sezoni već su slavili u onom meču na Emirejtsu koji je na kraju, ispostavilo se, odlučio šampiona. Želja Artetinog tima je da se bar malo ”osvete” Vili za taj poraz u Londonu polovinom aprila i mi verujemo u trijumf gostiju u ovom meču. Za dvojku se u kladionici King dobija koeficijent 1.80.

Bornmut – Njukasl – x2,GG @ 2.00 u MaxBet

Sve je dobro ispalo na kraju utakmica prvog kola za Trešnjice i Svrake. Bornmut je gubio u Noingemu ali je 5 minuta pre kraja uspeo da postigne gol i tako donese bod za gostovanja na Siti Graundu. Nije krenulo dobro ni za Njukasl u meču sa Sautemptonom, rano su ostali sa desetoricom, ali su i tako hendikepirani uspeli da stignu do prve pobede u sezoni. Gol odluke postigao je Žoelington pred kraj prvog poluvremena. Uspeo je Njukals da izdrži pritisak gostiju i sačuva gol prednosti i bez isklučenog Fabijana Šera koga neće biti u timu za duel u Bornmutu. Biće nezgodno navijačima Bornmuta da na svom Votalitiju ne vide u dresu njihovog kluba Dominika Solankea, fudbalera koji im je donosio toliko radosti u prethodnim sezonama. Moraće trener Areola da smisli način kako da nadoknadi njegove golove i asistencije a Solanke će svoj put nastaviti u dresu Totenhema. Gosti su blagi favoriti u Bornmutu ali to ne znači da Trešnjice nemaju čemu da se nadaju. Probajte igru koja uključuje duplu šansu na goste uz bar po gol na obe strane. Za x2,GG kvota je 2.00 u kladionici MaxBet.

Vulverhempton – Čelsi – 2 @ 1.75 u Primobet

Mnogo se više očekivalo od ponovo dobro pojačanog Čelsija na ovosezonskoj premijeri. Jeste rival bio najteži mogući, trostruki uzastopni šampion Engleske Mančester Siti, ali i pored toga Čelsi je mogao da bude ravnopravniji protivnika. Na kraju krajeva prošle sezone su odigrali 4:4 sa Sitijem na Stamford Bridžu i to u vreme kada su bili u baš lošem momentumu. Moraće da ”vade fleke” u Vulverhemptonu protiv tima koji je u novu sezonu ušao sa slabijim sastavom i koji će se, gotovo izvesno, boriti za opstanak. Nije uspeo Vulverhempton da iznenadi Arsenal na Emirejtsu, doživeo je lak poraz od 2:0 a na ruku im ne ide ni raspored koji im je nametnuo duele sa dva jaka londonska kluba na početku. Enco Mareska je preuzeo Čelsi i očekuje se da Plavci ponovo imaju onaj italijanski šmek, kao nekada u vreme Đanfranka Zole. Na drugoj strani, već godinama, još od Nuna Espirita Santa, Vulvsi igraju na portuglaski pogon, pa je to slučaj i sada kada je na klupi Geri O'Nil. Svakao da će sve osim trijumfa Čelsija biti iznenađenje pa se zato odlučujemo za dvojku. Za pobedu gostiju kvota je 1.75 u kladionici Primobet.

Liverpul – Brentford – 1,GG @ 2.15 u Mozzartbet

Pobedom je započeo svoju misiju u Liverpulu trener Arne Slot, Holanđanin koji je stigao iz Fejnorda kao zamena za harizmatičnog Jirgena Klopa. Neće mu biti lako da radi u ogromnoj senci koju je Nemac ostavio na Enfildu. Verujemo da nema navijača Liverpula koji ne bi ostavio Klopa na klupi do kraja karijere ali je možda tako i bilo, Klop je, između redova, i najavio da mu je dosta fudbala. Kreće nova era Redsa, u njoj i Mo Salah ima kratku kosu, ali je igra i dalje slična, brzi kontranapadi koji su presudili i Ipsviču pre sedam dana. Mada golova nije bilo u prvom poluvremenu u Liverpulu nisu paničili i lako su postigli dva u nastavku a mogli su barem još toliko. Videćemo kako će Kop pozdravtiti Slota a pobeda nad Brentfordom je obaveza za Liverpul. Pčelice su slavile u duelu sa Palasom golovima Embeume i Vise, a videćemo da li će trener Tomas Frank vratiti u tim reprezentativca Engleske i najboljeg strelca Brentforda, Ajvana Tonija. Mogao bi Brentford do nekog gola na Enfildu, ali je jedinica prvi znak. Za kombinaciju 1,GG kvota je 2.15 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.