Tiket dana (petak, 23.08.2024)

Ovog vikenda startuje i poslednje takmičenje iz tkz ”lige petice”, nemačka Bundelsiga. Predložene kvote bile su važeće u vreme sastavljanja predloga.

Pari Sen Žermen – Monpelje – 1,GG @ 2.35 u MaxBet

Počela je nova era kod pariskih Svetaca, era bez Kilijana Mbapea. I posle odlaska fantastičnog napadača Parižani su prvi favoriti da zadrže đampionski naslov ali će to sigurno biti teže ostavriti nego dok je njihov dres nosio ovaj brzonogi fudbaler. Početak je bio odličan, PSŽ je slavio na gostovanju u Avru sa 4:1 ali treba obratiti pažnju na činjenicu da je rezultat do 85. minuta bio 1:1. Svojim navijačima prvi put u sezoni predstaviće se u meču sa Monpeljeom. Gosti su na premijeri odigrali nerešeno sa Strazburom na svom terenu i sigurno da nisu zadovoljni takvim ishodom iako su oni bili ti koji su jurili prednost rivala, doduše dosta kratko. Pari Sen Žermen je dobio poslednjih 10 duela sa Monpeljeom, dakle punih pet godina Monpelje ne može ni do boda, pa sumnjamo da će ostati neporaženi i sada na Parku Prinčeva. Pobeda Svetaca ne bi smela da dođe u pitanje a jedino što gosti mogu je da bar postignu gol. Za kombinaciju 1,GG kvota je 2.35 u kladionici MaxBet.

Šelburn – Bohemijans – 1 @ 2.10 u MaxBet

Lidera irske Premijer lige kao da je iz ritma izbacilo takmičenje u Evropi. Dok su se borili u kvalifikacijama za lIgu konferencija na domaćem planu su fudbaleri Šelburna osvojili samo dva boda u poslednja tri kola. Remizirali su sa Drogedom i Deri Sitijem a izgubili na gostovanju kod Slajgo Roversa. I dalje su na prvom mestu, sada sa samo dva boda više od drugoplasiranog Deri Sitija ali i uz jedan meč manje odigran. U Evropi ih je zaustavio švajcarski Cirih ali je to možda i povoljna okolnost po Šelburn jer im predstoji finiš sezone u Premijer ligi i pokučaj da osvoje titulu. U goste im dolazi gradski rival Bohemijans koji se bori za opstanak. Trenutno je ova ekipa na 8. mestu sa 4 boda više od pretposlednjeg Dandalka i šest više od poslednje Drogede. Njihova velika prednost je u tome što su u zaostatku dve utakmice u odnosu na rivale sa dna tabele. Bohemijans nije pobedio na devet poslednjih prvenstvenih utakmica ali je azato slavio na prethodnom gostovanju kod Šelburna. To je još jedan razlog da lider ozbiljno shvati svog rivala i maksimalno se potrudi da stigne do trijumfa. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 2.10.

Olborg – Orhus – 2 @ 1.63 u MaxBet

Orhus igra baš dobro na startu Super lige Danske i oni su maksimalno iskoristili to što nisu imali obaveze u evropskim kupovima za razliku od Mitjilanda, Kopenhagena, Silkeborga i Brondbija. Igrali su u finalu kupa prošle sezone ali su poraženi od Silkeborga. Posle pet odigranih kola nalaze se na 4. mestu sa 10 bodova, samo dva manje od vodećeg Silkeborga. Imaju samo jedan poraz i to na Parkenu od FC Kopenhagena iako su i u tom meču imali prednost nad Lavovima. Olborg se vratio u elitu nakon jedne sezone provedene u nižem rangu. Bio je to pravi šok za nekadašnjeg šampiona Danske ali su sada ponovo tu gde trebaju da budu. Start prvenstva za njih je bio prosečan, pobedili su dva puta i tri puta su izgubili i sva tri poraza bila su baš ubedljiva, bez postignutog gola i sa ukupno 9 primljenih golova. Orhus je favorit na ovogm gostovanju i očekujemo dvojku. Za pobedu gostiju u kladionici MaxBet dobija se kvota 1.63.

Karlsrue – Elverzberg – 1 @ 1.70 u MaxBet

Nemačka Cvajta stigla do je 3. kola a prošlog vikenda nije bilo utakmica jer je na programu bilo prvo kolo DFB kupa. Posle prve dve runde maksimalan je samo Paderborn a još sedam timova nije osetilo gorčinu poraza. Među tih sedam ekipa su i Karlsrue i Elverzberg koji se sastaju u ovom kolu. Domaćin je sakupio 4 boda, pobedili su na premijeri Nirnberg sa 3:2 i to posle minusa od dva gola, isključivo zahvaljujući gruzijskom napadaču, strelcu sva tri pogotka. U drugom kolu Karlsrue je imao teško gostovanje u Dizeldorfu i tamo je uspeo da sačuva svoju mrežu i donese važan bod. Elvezberg nema poraz ali nema ni pobedu. Prošlogodišnji debitant u Cvajti startovao je sa dva remija, u Magdeburgu 0:0 i na svom terenu sa Kelnom 2:2. Protiv Jarčeva su gubili, pa onda vodili ali je na kraju završeno bez pobednika. Nešto ozbiljnije nam deluje domaćin a i ambicije Karlsruea su veće nego Elverzberga. Zato prednost dajemo domaćinu a za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 1.70.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici MaxBet iznosi 13.67.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.