Najava i analiza: La Liga, 3. kolo: Može li Barsa da ostane maksimalna i nakon ovog kola?

Od ponedeljka su na programu mečevi vanrednog trećeg kola španske La Lige. Ponovo neće biti nekog većeg derbija, a verovatno najzanimljiviji susret se igra u Baskiji, gde će snage odmeriti Atletik Bilbao i Valensija.
Barselona želi da sačuva maksimalan učinak, ali im u ovom kolu predstoji teško gostovanje kod Rajo Valjekana, koji je u međuvremeno angažovao Hamesa Rodrigeza.
Real Madrid ima težak ispit u gostima kod Las Palmasa, dok će Atletiko Madrid na svom stadionu ugostiti Espanjol, u duelu u kom Jorganždije ne bi smele da imaju ozbiljnijih problema. Đirona će pokušati da dođe do svog prvog trijumfa u šampionatu na svom stadionu protiv Osasune, dok Sevilja nakon bolnog poraza od Viljareala, i to u poslednjim trenucima meča, putuje na teško gostovanje kod Majorke. Pomenuti Viljareal će na svom stadionu ugostiti Seltu iz Viga, i to će ujedno biti i premijerni meč ovog kola, koji bi mogao da bude veoma interesantan pošto i jedni i drugi igraju veoma dobro na startu.
Od ostalih duela treba pomenuti i meč između Sosijedada i Alavesa, uz napomenu da je duel Betis – Hetafe odložen zbog obaveza Andalužana u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

Viljareal – Selta – 3+ @ 1.60 u Mozzartbet

Premijerni meč vanrednog trećeg kola se igra na Keramici gde će fudbaleri Viljareala ugostiti Seltu. Svi navijači “žute podmornice” za sada imaju dosta razloga za zadovljstvo, pošto je njihova omiljena ekipa i pored dosta teškog rasporeda do sada uspela da sakupi četiri boda. U prvom kolu je ovaj tim odoleo na svom stadionu Atletiko Madridu kada je bilo 2:2, da bi u prošlom kolu Viljareal slavio na gostovanju kod Sevilje, i to golom Pereza u poslednjim trenucima susreta.
Selta takođe igra veoma dobro, i to pošto je tim iz Viga na dva odigrana meča ostvario isto toliko trijumfa i trenutno se Jago Aspas i drugari nalaze na deobi prvog mesta na tabeli sa Barselonom. U prošlom kolu je tim iz Galicije ostvario veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Valensije, a taj duel u Vigu je završen rezultatom 3:1.
Viljareal je favorit na svom terenu, međutim, dosta realnije je da okušate sreću sa golovima kojih će biti na ovom duelu pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ uz kvotu 1.60 u Mozzartu.

Majorka – Sevilja – GG @ 2.05 u Maxbet

Majorka je do sada odigrala dva veoma različita meča. U prvom je ova ekipa na svom stadionu uspela da odoli jednom Realu, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1, i kada su svi očekivali da ova simpatična ekipa ode po sva tri boda u Pamplonu, usledio je minimalni poraz od Osasune.
Generalno, primarni cilj će biti opstanak u društvu najboljih, a treba biti realan pa reći da je Majorka imala i veoma težak raspored, uključujući i ovaj duel sa Seviljom.
Ponovo Andalužani imaju velikih problema na startu šampionata, što im se događa već treću godinu zaredom. U prvom kolu je ova ekipa remizirala u gostima kod Las Palmasa, da bi u drugom ovaj tim na svom stadionu poražen od Viljareala, i to nakon gola u poslednjim trenucima susrta, zbog čega je na Sančez Pishuanu sasvim sigurno upaljen crveni alarm.
Nema sumnje da će nekadašnji osvajač Liga Evrope krenuti ovde po sva tri boda, međutim Sevilja ima dosta problema u odbrani pa je najrealnije da probate sa igrom GG uz kvotu 2.05 u Maxbetu.

Rajo Valjekano – Barselona – 2 @ 1.73 u Primobet

Rajo Valjekano je prethodnih dana odradio veliki posao, a to je danas i ozvaničeno, pošto je ovaj klub doveo Hamesa Rodrigeza, i to nakon sjajnih partija na Kopa Americi, ali i u Sao Paulu. Što se tiče dosadašnjih rezultata, Rajo je odigrao dva veoma dobra meča, i to oba van svog terena, pošto je ova ekipa prvo slavila kod Sosijedada, a potom i uspela da odoli kod Hetafea, koji godinama unazad slovi za jednu od najboljih domaćih ekipa. Bio je to ruku na srce jedan veoma nezanimljiv duel na kom nije bilo pogodaka, ali ni previše šansi za postizanje istih.
Barselona za sada ima maksimalan učinak, uz konstataciju da je ovaj tim zabeležio dva tesna trijumfa. U prošlom kolu je u derbiju kola savladan Atletik Bilbao koji ove sezone ima velike ambicije, a čovek odluke bio je ponovo Robert Levandovski, kome je to već treći pogodak u sezoni.
Rajo generalno igra dosta dobro na svom stadionu, ali po svemu sudeći još uvek u timu neće biti sjajnog Rodrigeza, pa se stiče utisak da bi Katalonci mogli ovde da slave dosta lakše nego što se očekuje i zato vam savetujemo da odigrate 2 uz kvotu 1.73 u kladionici Primobet.

Atletik Bilbao – Valensija – 1 @ 1.60 u King

Atletik Bilbao je rešen da ove sezone konačno napadne Ligu šampiona, ali to sve neće biti nimalo lak zadatak. Tim iz Baskije posle dva odigrana kola još uvek ne zna za trijumf, a najbolja moguća prilika za to je propuštena u premijernom kolu španskog šampionata kada je ova ekipa samo remizirala na svom stadionu protiv Hetafea, a taj duel je završen rezultatom 1:1. U prošlom kolu je Bilbao pružio veoma dobar otpor favorizovanoj Barseloni, a taj meč je na kraju završen pobedom Katalonaca od 2:1, iako je Atletik imao šta da isporuči na tom duelu na Nou Kampu.
Valensiji po svemu sudeći predstoji još jedna veoma loša sezona u kojoj će se popularni “slepi miševi” do kraja grčevito boriti za opstanak. Posle dva odigrana kola ovaj tim je zakucan za dno, a na dva odigrana meča Valensija je doživela isto toliko poraza, uz napomenu da je u prošlom kolu nekadašnji šampion Španije poražen kod Selte, kada je bilo 3:1.
Vreme je za prvi trijumf tima iz Baskije, a deluje da će to biti lak zadatak, pošto Valensija na startu prvenstva ima ozbiljnih problema, pa zato i savetujemo jedinicu uz kvotu 1.60 u kladionici King.

Valjadolid – Leganes – 0-2 @ 1.45 u Superbet

Nema se šta za sada zameriti ekipi Valjadolida, koja je u prvom kolu ostvarila veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Espanjola, dok je u drugom ovaj tim očekivano poražen u gostima kod Real Madrida, sa 3:0, iako je utisak da su Madriđani na tom duelu slavili dosta teže nego što to rezultat pokazuje. Uostalom, ekipa Valjadolida je odigrala fenomenalno prvi deo igre, gde kraljevski klub praktično nije stvorio niti jednu dobru šansu, a više od toga se na tom susretu očigledno nije ni moglo.
Leganes je u prošlom kolu ostvario prvi trijumf u svojoj povratničkoj misiji u društvu najboljih, i to na svom terenu protiv Las Palmasa kada je bilo 2:1, uz konstataciju da smo sva tri gola videli u drugom delu igre. Na kraju je Leganes potpuno zasluženo stigao do trijumfa, iako je gostujuća ekipa propustila nekoliko odličnih prilika u prvom delu igre kada se istakao golman domaće ekipe.
Ne treba ovde zaista očekivati previše pogodaka, pa je topla preporuka igra 0-2 gola, a sve to uz kvotu 1.45 u kladionici Superbet.

Atletiko Madrid – Espanjol – 3+ @ 1.80 u Mozzartbet

Pominjali smo već to, a sada je i definitivno, Čolo Simeone je ove sezone rešio da igra za gol više, i deluje da to barem za sada daje rezultate. Naravno, u prvom kolu su Jorgandžije kiksnule na gostovanju kod Viljareala, kada je bilo 2:2, ali treba biti realan pa reći da “žuta podmornica” može baš puno ove sezone. U drugom kolu je nekadašnji šampion Španije odigrao sjajan meč na svom stadionu i uspeo da savlada Đironu sa 3:0, koja će teško moći da ponovi prošlu sezonu koja je bila nestvarna.
Bio je to i debi Galagera za tim Atletika, a sa njim, ali i sa pojačanjima poput Alvareza, Le Normana i Serlota, sigurno je da Atletiko može da bude ravnopravan kandidat u borbi za naslov prvaka Španije.
U goste im stiže Espanjol koji je u prva dva kola doživeo dva poraza i to bez postignutog gola, pa je opšti utisak da su Katalonci za sada možda i glavni kandidati za selidbu u niži rang, iako je ruku na srce o tome još rano i govoriti.
Smatramo da će ovo biti jedna lagana pobeda Jorgandžija, ali i da će nam duel na prelepom Vanda Metropolitanu doneti dosta pogodaka, pa je idealno da probate sa igrom 3+ uz kvotu 1.80 u Mozzartu.

Sosijedad – Alaves – 1 @ 1.70 u Maxbet

Sosijeda je pomalo neočekivano u prvom kolu kiksnuo na svom stadionu od Rajo Valjekana, međutim, ovaj tim se već u drugom iskupio svojim navijačima i uspeo da slavi na gostovanju kod Espanjola.
Taj duel je završen minimalnom pobedom gostiju, a strelac odlučujućeg pogotka bio je sjajni Kubo, desetak minuta pred istek regularnog toka. Primarni cilj Sosijedada će ponovo biti plasman u Ligu šampiona, ali to u ovom trenutku deluje kao baš težak zadatak.
Sa druge strane Alaves je do sada bez trijumfa, a nakon što je ova ekipa u prvom kolu poražena u gostima kod Selte, i to posle preokreta, u prošlom kolu je ovaj tim remizirao na svom stadionu protiv Betisa, kada nije bilo pogodaka, što je generalno jedan dosta dobar rezultat, iako se čini da je tu možda bilo prostora i za nešto više.
Ne treba ni na ovom meču u San Sebastijanu očekivati dosta pogodaka, međutim, svakako da je domaćin favorit pa vam savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.70 u Maxbetu.

Đirona – Osasuna – 1 @ 1.70 u Superbet

Đirona će zaista teško uspeti da ponovi prošlu sezonu, a to je mnogim fudbalskim poznavaocima bilo jasno i pre ovog početka španskog šampionata. U prvom kolu su Katalonci odigrali solidan meč u gostima kod Betisa, kada je bilo 1:1, da bi u drugom kolu ovaj tim doživeo težak poraz od Atletiko Madrida na Vanda Metropolitanu, pošto je taj susret završen rezultatom 3:0.
Ono što bi moglo da predstavlja baš veliki problem za Đironu je i učešće u Ligi šampiona, pošto se na prvi pogled čini da puleni trenera Mičela ne mogu uspešno da igraju na dva fronta.
U goste im stiže Osasuna koja je u prošlom kolu ostvarila svoj prvi ovosezonski trijumf, i to protiv nimalo naivne Majorke, koja je u prvom kolu uspela da odoli kraljevskog klubu. Taj meč je završen rezultatom 1:0, a jedini strelac bio je Garsija u uvodnim minutima drugog dela igre.
Osasuna se prethodnih sezona nije proslavila na strani, a na sve to se čini da je vreme za prvi trijumf Đirone u sezoni, pa toplo preporučujemo jedinicu uz kvotu 1.70 u kladionici Superbet.

Las Palmas – Real Madrid – 3+ @ 1.60 u Primobet

Poslednji meč vanrednog trećeg kola španske La Lige se igra na Kanarskim ostrvima gde će fudbaleri Las Palmasa ugostiti Real Madrid. Las Palmas je u prva dva kola pokazao da ima šta da pokaže, iako je u prošlom kolu nedostajalo i malo sreće, pa je ova ekipa poražena od Leganesa sa 2:1, uz konstataciju da se gostujuća ekipa dobrano ispromašivala u prvom delu igre.
Što se tiče Reala, Madriđani su odigrali očajno prvi deo igre protiv Valjadolida na svom stadionu, nakon čega su usledili i zvižduci pojedinih navijača. Ipak, u nastavku je četa Karla Ančelotija demonstrirala silu, postigla čak tri gola i slavila sa 3:0, a ono što vredi napomenuti i da je Endrik postigao svoj prvenac u Realu, i nema nikakve sumnje da ovo brazilsko čudo od deteta čeka velika karijera.
Las Palmas je u prošlosti znao da bude koban po španske velikane, pa vam umesto očekivane dvojke ovde ipak preporučujemo da se fokusirate na golove, odnosno igru 3+, za koju je kladionica Primobet pripremila koeficijent 1.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.