MEČ DANA: Rajo Valjekano – Barselona: Barsa juri 3/3 u vrućem Valjekasu!

Rajo Valjekano će u okviru 3. kola La Lige dočekati ekipu Barselone, koja u predgrađe Madrida dolazi kako bi pojurila treću pobjedu i tako zadržala savršen skor od starta nove sezone. Tim iz Valjekasa je nakon 2 kola neporažen, međutim večeras imaju veoma težak zadatak. Utakmica je na programu od 21 čas i 30 minuta.

Rajo Valjekano: Stigao je Hames Rodrigez!

Rajo Valjekano jedva je preživio kao 17. tim u Španiji prethodne sezone, a njihov protivnik na otvaranju nove sezone Real Sosijedad završio je na šestoj poziciji. Za visok plasman na ligaškoj ljestvici najzaslužniji su bili motori aviona kojim pilotira Imanol Alguasil, Mikel Merino i Martin Zubimendi. A kako letjelica bez pokretačke snage ne može da poleti, tako su i bijeli plavi ostali zakovani za tlo u prvom kolu Primere. Krila im je slomio jedan od kandidata za ispadanje, uprav Rajo Valjekano rezultatom 0:2.
To je Rajo iskoristio da se već na startu prvenstva domogne zlata vrijednih bodova. Preživjeli su gosti prvo poluvrijeme, čitave večeri šesnaesterac im je sjajno čuvao štoper Abudl Mumin, a fudbaler iz Gane je u jednog od heroja izrastao kada je u 67. minutu uposlio Horhea de Frutosa. Krilni fudbaler je petljao, lomio čuvare u šesnaestercu, a onda evrogolom, nacrtao ekipi iz Valjekasa put do trijumfa.
Ni prošle sezone Real Sosijedad u dvije utakmice nije uspio da pobjedi Rajo… I kod kuće i na strani bilo je neriješeno, a na ovoj utakmici se posebno vidjelo koliko je ekipa Injiga Pereza opasna po klub sa Anoete. Amaterski, posle loše izvedenog auta, domaćini su dozvolili Raju mat u dva poteza. Egzekutor je bio Serhio Kameljo, novopečeni olimpijski šampion sa selekcijom Španije. Posle dva gola kojima je pomogao Furiji da dođe do zlata, bio je ovo Kamelju već treći pogodak u avgustu mjesecu.
U drugom kolu koje je odigrano za vikend, tim iz Valjekasa je ostao neporažen i na gostovanju protiv ekipe Hetafea (0:0), a ono o čemu se najviše ovih dana priča u predgrađu Madrida jeste dolazak Hamesa Rodrigeza.
Blistao je na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, davao spektakularne golove kako je htio, a Florentino Perez uvijek hoće – spektakl. I madridski Real je istog ljeta doveo Hamesa Rodrigeza u transferu vrijednom 75.000.000 evra.
Tačno deset godina kasnije Hames se vraća u La Ligu. Samo ovog puta ne na velika vrata, već na ona malena, koja mu je otvorio Rajo Valjekano. Simpatični klub iz madridskog predgrađa na sličan način je svojevremeno uspio da pribavi potpis Radamela Falkaoa, još jednog obožavanog Kolumbijca, mada daleko od zenita svoje karijere.
Hames je stigao kao slobodan igrač i potpisao ugovor na godinu dana sa opcijom da se saradnja produži na dodatnu sezonu.

Barselona: Flik izgleda zna šta radi!

Posle nesuglasica sa predsednikom Đoanom Laportom, legenda kluba Ćavi Ernandez morala da napusti tim sa Nou Kampa. Barselona, koja je i dalje u finansijskim problemima, kreće u novu eru sa Hansijem Flikom, uspiješnim trenerom Bajerna, ali neuspiješnim selektorom Njemačke. Jurila ja Barsa Nika Vilijamsa, ali na kraju nije uspijela do potpisa reprezentativca Španije koji je ostao vijeran Atletik Bilbau. Ipak, ubola je Barsa jednog kapitalca, “odbjeglog” đaka La Masije Danija Olma koji je morao preko Dinama i Lajpciga se se izbori za povratak kući. Plaćen je 55.000.000 Bikovima i uz Jamina Lamala i Gavija trebalo bi da bude okosnica nove Barse.
Rafinja i Robert Levandovski su ostali, kao i talentovani Feran Tore, dok je Njemac turskog porijekla Ilkaj Gundogan otišao,. Iz Đirone je vraćen Pau Viktor, dok su prvom timu priključeni mladi Ektor Fort, Mikajil Faje i Mark Kasado. Od bitnijih odlazaka klub je napustio defanzivac Hulijan Arauho koji je pojačao Bornmut u Premijer ligi, dok je Seržinjio Dest otkupljen od strane holandskog prvaka PSV Ajndhovena.
Barsa je imala mnogo uspona i padova prošle godine, ostala je bez trofeja. Na papiru Real je druga dimenzija, ali šampion Španije iz 2023. godine želi da pomrsi račune ljutom rivalu.
U prva dva kola Barsa je upisala 6 bodova, prvo su slavili u Valensiji rezultatom 1:2, da bi potom istim rezultatom savladali Atletik Bilbao na svom terenu. Za ovaj drugi trijumf najzaslužniji je bio Jamal.
Navijači na Olimpijskom stadionu imali su prilike da posmatraju nešto poput onoga što je Lionel Mesi radio na Kamp Nou. Prihvatilo je Barsino čudo od dijeteta loptu na 20 metara, napravilo dva koraka udesno, odapnulo projektil kakav se ne brani i dovelo Blaugranu u vođstvo.
Nije to bilo dovoljno Barsi za tri boda, pošto je Atletik Bilbao izjednačio golom iz penala u finišu prvog poluvremena, ali je onda drugo poluvreme pripalo Robertu Levandovskom. Ispromašivao se Poljak do tog 75. minuta, hitao ka ulozi tragičara, ali je na 15 minuta pred kraj još jednom pokazao zašto je i sa 36 godina među nekoliko najboljih devetki svjetskog fudbala. Barsa je trijumfovala protiv Baska 2:1 i došla do učinka od maksimalnih šest bodova iz dva kola Primere.

Naš prijedlog:

Barselona očekivano ulazi kao favorit u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf u MaxBet kladionici iznosi 1.75. Trijumf domaćina plaća se kvotom 4.90, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.60.

Tim iz Valjekasa je u uvodna 2 kola pokazao da će biti veoma žilav zalogaj za svakoga, a godinama unazad smo navikli da bolje partije pružaju kod kuće. Katalonci su u oba ovosezonska duela primili makar po gol, pa smo mišljenja da je igra GG na ovoj utakmici veoma realna opcija. Kvota na ovu igru u MaxBet kladionici iznosi 1.73. Pored svega mišljenja smo da će Barsa ovde doći do nova tri boda uz gore već pomenutu očekivano goleadu, pa pored toga predlažemo igru 2&2-5 po kvoti 2.50, dok za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa prelazom X-2 za koji je takođe u MaxBet kladionici ponuđena kvota 4.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.