Najava i analiza: Bundesliga, 2. kolo: Prvi veliki derbi, šampion dočekuje Lajpcig, Milioneri na Vezeru, Bajern protiv Frajburga

Pred nama je drugo kolo u nemačkoj Bundesligi, takmičenju koje je poslednje započelo od svih najjačih evropskih liga. prošlog vikenda igrano je prvo kolo a već posle drugog sledi pauza zbog početka Lige nacija. U ovoj rundi najinteresantnije će biti na Baj areni u Leverkuzenu gde će aktuelni šampioni dočekati odlični Lajpcig. Vicešampion Štutgart će protiv Majnca tražiti prve bodove a Bajern novi trijumf protiv Frajburga. Teško gostovanje je pred Borusijom iz Dortmunda koja putuje u Bremen. Kvote iz predloga bile su aktuelne u momentu sastavljanja analize.

Union Berlin – Sent Pauli – 0-2 @ 1.91 u King

Ove dve ekipe prvi put će podeliti megdan u elitnom rangu nemačkog fudbala ali su zato vrlo često vojevali u Cvajti. Doduše od njihovog poslednjeg prvenstvenog duela prošlo je punih pet godina, od onda kada je Union Berlin postao bundesligaš. Dok se Sent Pauli trudio da se vrati u elitu Berlinci su beležili uspeh za uspehom a sve je kulminiralo plasmanom u Ligu šampiona u prethodnoj sezoni. Učešće u najjačem takmičenju na svetu umalo ih je koštalo ispadanja iz Bundeslige i tek u poslednjem kolu, u poslednjim minutima, uspeli su da uhvate slamku spasa. Verovatno su se presabrali i utvrdili prioritete za ovu sezonu. U prvom kolu Berlinci su gostovali u Majncu i osvojili važan bod. Njihov rival u ovom kolu je svoj povratak u Bundesligu obeležio porazom na svom terenu od Hajdenhajma. Očigledno je da će tim iz predgrađa Hamburga imati mnogo problema oko opstanka, ali da ne prejudiciramo unapred pošto je prvenstvo tek počelo. Čini nam se da se nećemo nagledati golova i predlažemo igru 0-2 gola sa kvotom 1.91 u kladionici King.

Bohum – Menhengladbah – T22+ @ 2.10 u SuperBet

Još jedan meč u kome se sastaju timovi kojima se nije posrećilo u prvom kolu. Borusija se hrabro suprotstavila šampionu, sve je ličilo na podelu bodova, ali VAR rekao drugačije i Leverkuzen je dobio penal posle koga je stigao do pobede. Bohum je dugo odolevao u Lajpcigu, čak mnogo duže nego što je bilo ko očekivao, a poklekli su tek posle sat vremena igre. Utisak je bio bolji od rezultata i to je unelo dodatni optimizam u redove Bohuma koji je pretrpeo velike gubitke u prelaznom roku. Menhengladbah je pokazao da bi ove sezone mogli da budu bolji nego prošle ali je veliko pitanje im a li ovaj tim potencijal za eventualni plasman u neki u evropskih kupova. Menhengladbah je prošle sezone dobio oba meča protiv Bohuma i to ukupnim rezultatom 8:3. I sada očekujemo golove i predlažemo igru gost daje dva gola. Za T22+ kvota je 2.10 u kladionici SuperBet.

Ajntraht – Hofenhajm – GG3+ @ 1.82 u Mozzartbet

Orlovi su bili dosta dobri na Vestfalenu u Dortmundu, ili Signal Iduna parku, kako je kome držae, ali su na kraju praznih šaka otišli kući. Sve do dvadesetak minuta pre kraja golova nije bilo ali je vicešampion Evrope uspeo da sa dva gola doće do prvih bodova. Mnogo je promena bilo ponovo u Ajntrahtu i treba vremena da trener Dino Topmeler sve uklopi u skaldnu celinu. U grad na Majni dolazi Hofenhajm, tim koji je prikazao dobru igru protiv debitanta iz Kila ali je ipak malo zakoplikovao svoj trijumf u finišu meča. Ipak, bodovi su najvažniji a navijači su ponovo videli pet golova. Na poslednjih sedam međusobnih sudara Ajntrahta i Hofa padalo je makar četiri gola, a bilo ih je i pet ili šest. U prošloj sezoni oba meča dobio je tim iz Frankfurta identičnim rezultatom 3:1. Šta drugo odigrati nego ponovo na golove a smatramo da će ih biti na ob strane i barem tri ukupno. Za GG3+ kvota u kladionici Mozzartbet iznosi 1.82.

Holštajn Kil – Volfsburg – 1x,2+ @ 2.00 u MaxBet

Istorijski prvi meč Holštajna u Bundesligi pred domaćim navijačima. Kil je poznat kao grad rukometa, ali neće biti iznenađenje ukoliko uskoro bude prepoznatljiv i kao fudbalski centar. Premijera im se nije posrećila rezultatski, izgubili su u Sinshajmu sa 3:2 ali su bili hrabri i postigli gol čak i sa igračem manje. Sada će motivacija biti još veća, dugo se u Kilu čekala Bundesliga i nekoliko puta je Holštajn zastao na poslednjem stepeniku pred ulazak u elitu. Volfsburg je bio blizu makar boda protiv Bajerna, čak su Vukovi i vodili do nekih 25 minuta pre kraja, ali su uporni Bavarci ipak sezonu započeli trijumfom. Jedina dva zvanična okršaja između Vukova i Holštajna igrana su u baražu 2018. godine. Tada se Volfsburg borio da opstane u Bundesligi a ekipa iz Kila, kao trećeplasirana u Cvajti, da izbori promociju. Zeleni su bili bolji i osptali a Kil je čekao još čest sezona da ostvari san. Probajte duplu šansu na domaćina uz bar dva gola ukupno. Za 1x,2+ kvota je 2.00 u kladionici MaxBet.

Štutgart – Majnc – 1 @ 1.68 u King

Teško će Švabe ponoviti prethodnu sezonu. nekako verujemo da to ne očekuju ni najveći optimisti među navijačima Štutgarta jer je osvajanje drugog mesta i to posle sezone u kojoj su opstanak izbori tek u baražu, bilo čudo nad čudima. Naravno bogatiji klubovi su očerupali Štutgart u prelaznom roku. Kasa je popunjena a i dovedena su brojna pojačanja. Pitanje je da li se, barem u kratkom roku, kockice mogu tako sklopiti da se ne oseti odlazak Girasija, Antona i ostalih, a da neće pokazalo je već prvo kolo u kom su Švabe poražene na gostovanju u Frajburgu. Jedino dobro iz tog meča je to što se novi centarfor Demirović predstavio fantastičnim golom već u 2. minutu. Majnc je vodio protiv Uniona ali se na kraju morao zadovoljiti bodom. nije ništa novo da ovaj tim loše otvori prvenstvo i na kraju na volšeban način izbori spas. Najplastičniji primer za tako nešto videli smo u prošloj sezoni kada su Majnc već svi otpisali a oni se opet ”dočekali na noge” i evo ih i dalje u eliti. Očekujemo pobedu Štutgarta a kvota za nju je 1.68 u kladionici King.

Verder – Dortmund – 2 @ 1.84 u King

Realno gledano utakmica između Augzburga i Verdera bila je najinteresantnija, barem fudbalski, u prvom kolu Bundeslige. Bilo je svega, preokreta, priznatih i poništenih golova i na kraju podele plena. Verder je nastavio sa sebi svojstvenim igrama na strani kada do povoljnog rezultata Zeleni pokušavaju da dođu igrom na gol više. Verovatno će nešto slično pokušati i protiv Milionera iz Dortmunda kojima će trebati malo vremena da se igrači naviknu na trenera Nurija Sahina, ali i on na novajlije i starosedeoce. Posle finala Lige šampiona uspeldio je rastanak sa Edinom terzićem, a koliko je to dobar, ili loš, potez, sudiće vreme. Borusija je, uz dosta muka, pobedila Ajntraht u prvom kolu a i u Bremen ide sa ulogom blagog favorita. Ovde su pobedili na poslednja tri gostovanja a na svakom meču davali su po dva gola. Probajte s dvojkom i sada, za nju se u kladionici King dobija kvota 1.84.

Leverkuzen – Lajpcig – GG4+ @ 2.38 u MaxBet

Apsolutni derbi kola igra se na Baj areni u Leverkuzenu. Aktuelni šampion dočekuje jedog od glavnih izazivača u novom prvenstvu. Bajer je krenuo u sezonu sretnom i spretnom pobedom u Menhengladbahu u poslednjim sekundama meča. Farmaceuti su uspeli da prokockaju dva gola prednosti jako lako i samo zahvaljujući VAR-u dobili su penal iz kog je Florijan Virc, tek iz drugog puta, pogodio mrežu. Start je ipak dobar, Leverkuzen je već osvojio Super kup pobedom nad Štutgartom posle penala, a videćemo najbolje koliko je tim Ćabija Alonsa spreman u ovom momentu u duelu sa snažnim Lajpcigom. Bikovi nisu bili baš ubedljivi, ni igrom ni rezultatom, protiv Bohuma, ali su uspeli da osvoje tri boda i to je jedino važno. Možda ih je uplašio Bohum koji je prošle sezone uzeo bod u Lajpcigu i to kada su Bikovi imali dva penala na tim meču. Oba prošlogodišnja meča Lajpciga i Farmaceuta su prošle sezone završena pobedom Leverkuzena sa 3:2. Svakako će golova biti i sada a naš predlog je ira gol-gol uz bar četiri pogotka ukupno. Za GG4+ kvota je 2.38 u kladionici MaxBet.

Hajdenhajm – Augzburg – 1x,2+ @ 1.76 u Primobet

Domaći živi svoje ”zlatno doba”. ne da je hajdenhajm, relativno lako, obezbedio opstanak u svojoj prvoj bunesligaškoj sezoni, već je odmah izborio i izlazak na evropsku scenu. Doduše kroz kvalifikacije ali je to uspeh vredan pažnje. U prvom kolu je tim iz pokrajine Baden-Virtemberg slavio kao gost protiv novajlije Sent Paulija i čini se da im predstoji još jedna uspešna sezona i pored činjenice da su ostali bez nekoliko vrlo važnih igrača. Hajdenhajm su napustitli dvojica, možda i ponajboljih pojedinaca, Beste i Klajndinst. prvi je otišao u Benfiku a drugi u Menhengladbah. Nisu sedeli skrštenih ruku ni u Hajdenhajmu, dovedeno je dosta novih fudbalera a tek treba da se vidi koji će biti prava pojačanja. Augzburg je remizirao na stratu sa Verderom 2:2 i čini se da će Bavarci i ove sezone igrati mnogo ovakvih mečeva sa dosta golova i čestim preokretima. Bili su nešto bliži trijumfu ali su na kraju i oni mogli da ostanu praznih šaka. U prošloj sezoni Augzburg je oba puta pobedio Hajdenhajm, u gostima sa čak 5:2. Golovi su prva opcija i sada, a ne verujemo da će Hajdenhajm izgubiti. Za duplu šansu na domaćina, uz bar dva gola ukupno, koeficijent u kladionici Primobet je 1.76. Dakle, predlog je 1x,2+.

Bajern – Frajburg – 1x,GG @ 1.72 u Mozzartbet

Uz dosta problema Bajern je pobedio u Volfsburgu a i pored trijumfa videlio se da će Bavarci mnogo češće gubiti bodove nego što je to bio slučaj u 11 uzastopnih sezona u kojima su postajali šampioni Nemačke. Bez Salatare su ostali proletos, ona je prešla u ruke Farmaceuta, a Bajern je na kraju gledao u leđa i Štutgartu. Sezona bez trofeja uslovila je rastanak sa Tomasom Tuhelom i novi šef struke u bavarskog gigantu je Vensan Kompani, mladi belgijski stručnjak i bivši as Mančester Sitija. Svojim navijačima Bajern će se predstaviti u meču sa Frajburgom. Gosti dolaze na Alijanc arenu puni samopouzdanja posle sigurne pobede nad Štutgartom od 3:1 i to posle ranog vođstva Švaba. Frajburg nikad nije pobedio Bajern u Minhenu u Bundesligi ali jeste u DFB kupu prošle sezone. Teško je očekivati da bi ta tradicija mogla biti sada srušena, mada nam se čini da je Frajburg u ovom momentu najbliži senzaciji. I oni imaju novog trenera, to je Julijan Šuster, bivši saradnik dugogodišnjeg šefa Kristijana Štrajha. Može Frajburg makar do gola, pa čak i boda, pa je naš predlog dupla šansa na domaćina uz igru gol-gol. za 1x,GG kvota je 1.72 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.