Najava i analiza: Premijer liga, 3. kolo: Opet teško gostovanje za šampiona ali su svetla reflektora uperena u Old Traford gde se igra najveći engleski derbi

premijer liga

Prava šteta je što narednog vikenda nećemo gledati engleski klupski fudbal u to baš sada kada se prvenstvo zahuktava. Pred nama je 3. kolo, a u njemu jedan veliki i nekoliko manjih derbija. Utakmice između Mančester Junajteda i Liverpula uvek su praznik fudbala, čak i kada oba tima nisu u samom vrhu Premijer lige. Siti ide na izazovno gostovanje kod Čekićara, a zanimljivo će biti u okršajima Njukasla i Totenhema, Arsenala i Brajtona te Lestera i Aston Vile. Koeficijenti koji su u najavi bili su važeći u momentu pisanja analize.

Arsenal – Brajton – 1x,GG @ 1.72 u Mozzartbet

Možda Tobdžije nisu oduševile igrom u prva dva kola ali su upisali dve sigurne pobede i retko ko ima šta da zameri Mikelu Arteti i njegovim izabranicima. Trijumf nad Vulverhemptonom se očekivao ali je pobeda u Birmingemu protiv Aston Vile sjajno dostignuće. Podsetimo da je Vila prošle sezone dva puta pobedila Arsenal i da je taj trijumf birmingemske ekipe u Londonu na kraju i odlučio prvaka. Na neki način se Arsenal osvetio prošle sedmice kada je golovima Trosara i Partija slavio sa 2:0. Maksimalan posle dva kola je i Brajton. Novi trener Galebova je tek prebacio 30 godina, ali je Fabijan Hirceler već pravio odlične rezultate sa nemačkim Sent Paulijem. U prvom kolu Brajton je bio ubedljiv na Gudisonu protiv Evertona a prošle subote su na svom Ameksu srušili i Mančester Junajted i to golom u poslednjim sekundama za pobedu od 2:1. Dosta je Brajton uložio u tim, za razliku od prethodnih sezona kada su uglavnom prodavali, pa su i ambicije da se plasman bude mnogo bolji nego prošle sezone. Naš predlog je dupla šansa na domaćina uz bar po gol na obe strane. Za 1x,GG kvota je 1.72 u kladionici Mozzartbet.

Brentford – Sautempton – 1 @ 1.75 u Primobet

Da je razlika između dva najjača engleska fudbalska ranga sve veća, saznali su i fudbaleri Sautemptona posle dva prva kola po povratku u Premijer ligu. Sveci su obe utakmice izgubili, doduše minimalnim rezultatom, ali nemaju mnogo čime da budu zadovoljni. U njukaslu su veći deo meča imali igrača više i poraženi su, a na svom Sent Merisu su ostali kratki rukava u duelu sa timom sličnog kvaliteta, Notingem Forestom. Možda je trijumf od 5:3 nad Kardifom u EFL kupu najava boljih dana i u prvenstvu, a to ćem saznati već posle gostovanja na Komjunitiju u Londu gde će koplja ukrstiti sa domaćim Brentfordom. Pčelice su u prva dva kola upisale pobedu i poraz. Pobeđen je Kristal Palas na domaćem terenu a onda su poraženi na Enfildu od Liverpula. I oni su bili uspešni u Liga kupu, doduše dali su samo jedan gol Kolčesteru, ali je zato Brentford na poslednja tri meča pobedio Sautempton i to ukupnom razlikom 8:0. Sve govori da treba očekivati novu pobedu tima iz Londona i za jedinicu se u kladionici Primobet dobija koeficijent 1.75.

Everton – Bornmut – x @ 3.40 u King

S obzirom na ono što je Bornmut prikazao na početku sezone, verujemo da nije prijatno Šonu Dajšu dok sprema tim za meč sa Trešnjivcama. Everton je opet užasno loše započeo sezonu, navijači Karamela su nekako na to već navikli, ali se svakako očekivalo da iz mečeva sa Brajtonom i Totenhemom, ako ne osvoje neki bod, ono bar daju neki gol. Ovako u meč sa Bornmutom ulaze sa nula bodova i gol razlikom 0:7. Da ujemo da daju golove Karamele su pokazale u Liga kupu ali Donkaster nije tim koji se može upoređivati sa bilo kojim premijerligašem. Pred Evertonom je imperativ pobede a to bi mogla da bude prilika za sjajnog Semenja i ostale prvotimce Bornmuta da iskorite moranje domaćina. U prva dva kola Trešnjice su identičnim rezultatom 1:1 remizirale sa Notingemom u gostima i Njukaslom na svom terenu, dok su prvi poraz doživeli u sredu u Liga kupu na gostovanju Vest Hemu. Plašili su se u Bornmutu kako će Areola da zategne tim posle odlaska Dominika Solankea u Totenhem, ali za sada sve to dobro izgleda. Ne očekujemo vatromet golova u ovom meču koji bi se lako mogao završiti remijem. Za x se u kladionici King dobija koeficijent koji iznosi 3.40.

Ipsvič – Fulam – GG @ 1.63 u Mozzartbet

Traktor Bojsi će pokušati da dođu do svog prvog premijerligaškog boda posle pune 22 godine. U prva dva kola realno nisu imali izgleda za tako nešto, dočekali su Liverpul i gostovali Mančester Sitiju, pa je malo ko očekivao da se pomere sa ”nule”. Protiv Fulama je već nešto drugo, Ipsvič ima čemu da se nada a ako žele da i naredne sezone budu deo elite moraće da dobijaju ovakve mečeve, posebno na svom Portman Roudu. Kolibari su prikazali odličnu igru u prva dva kola, na Old Trafordu su ostali bez boda u samom finišu meča a onda su na svom Krejven Kotidžu pobedili Lester, još jednog povratnika. Ipsvič je razočarao i u Liga kupu, ispali su od nižerazrednog Vimbldona i to je dodatno smanjilo samopouzdanje u ovom timu. Neka prekretnica mora da se desi a kada će ako ne sada. Fulam je slavio u Birmingemu u EFL kupu a punih šest godina ova dva tima nisu igrala prvenstveni okršaj, ni u Čempionšipu ni u Premijer ligi. Probajte s igrom gol-gol, za GG se u kladionici Mozzartbet dobija kvota 1.63.

Lester – Aston Vila – 2 @ 1.80 u MaxBet

Aston Vila je učesnik Lige šampiona i svakako ima maksimalne ambicije i u ovoj sezoni. Počeli su odlično, pobedili Vest Hem u Londonu, ali su onda na svom Vila parku poraženi od Arsenala. Ništa to još nije strašno, Emeri ima odličan tim i tek treba očekivati dobra izdanja njegovih izabranika. Videćemo kako će se snaći kada krene i elitno evropsko takmičenje ali je Vila i prethodnih sezona dugo boravila u Evropi, a prošle godine je čak igrala i u finalu Lige konferencija. Lester se dosta muči na početku sezone, bivši šampion Engleske se vratio posle samo jedne godine provedene u Čempionšipu i sve je podređeno opstanku. Za nešto više i nemaju trenutno kvalitet a posle prve dve utakmice imaju samo jedan bod na kontu. Njega je doneo veteran Džejmi Vardi u remiju sa Totenhemom dok su prošle sedmice poraženi na gostovanju kdo Fulama. Vila ima odličnu kontru, Emeri obožava ovakve utakmice i ne piše se ništa dobro Lisicama i njihovom treneru Stivu Kuperu. Predlažemo dvojku za koju se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.80.

Notingem Forest – Vulverhempton – 1 @ 2.10 u SuperBet

Šumari su odlično započeli sezonu i imaju 4 boda iz prva dva kola. Možda su očekivali više iz meča sa Bornmutom na stratu, ali su ispustili prednost koju su stekli još u prvom poluvremenu i na kraju se morali zadovoljiti bodom. Ipak, na gostovanju u Sautemptonu su uzeli ceo plen a za to im je bio dovoljan jedan pogodak Morgana Gibs-Vajta u 70. minutu. Njihv put u Liga kupu okončan je u sredu porazom od Njukasla na Siti Graundu i to tek posle penala. Ništa strašno, duel sa Vukovima je mnogo bitniji, radi se o timu koji je direktni takmac u borbi za opstanak i bodovi u ovom meču vrede dvostruko. Posebno sada kad je Vulverhempton bez osvojenog boda posle dve utakmice. Nisu imali sreće ni sa žrebom, na prijeri su gostovali Arsenalu a onda na svom Molinjuu igrali sa Čelsijem. U tom meču primili su pola tuceta golova a pravi potop doživeli su u drugom poluvremenu koje su Plavci dobili sa 4:0. Prvi trijumf Vulvsi su ostvarili u Liga kupu protiv Barnlija. Slavili su sa 2:0 i uneli malo optimizma pred odlazak u Notingem. Po nama su Šumari bliži trijumfu i predlažemo jedinicu za koju se u kladionici SuperBet dobija koeficijent 2.10.

Vest Hem – Mančester Siti – 2,3+ @ 1.80 u MaxBet

Čeka nas uzbudljiv duel na Olimpijskom stadionu Londonu a gost domaćih Čekičara je trostruki uzastopni šampiona Engleske Mančester Siti. Posle dva kola Građani, očekivano, imaju maksimalan učinak, dok je Vest Hem upisao pobedu na strani i poraz na svom terenu. Aston Vila je odlena bodove iz Londona ali su Čekićari slavili na teškom gostovanju na Selhurst parku u malom gradskom deriju protiv Kristal Palasa. Bila je to izjednačena utakmica koju su gosti rešili u svoju korist ”blic krigom”, postigavši dva gola za samo 5 minuta sredinom drugog poluvremena. Siti je rutinski pobedio Čelsi na Stamford Bridžu u prvom kolu a onda ga je novajlija Ipsvić samo razljutio vodećim golom na Etihadu. Do 15 minuta meča Siti je, za samo 8 minuta, preko Halanda i De Brujnea, postigao tri gola i rešio pitanje pobednika. Čekićari nisu pobedili Mančester Siti kao domaćini tačno deset godina i teško je očekivati da to urade sada u momentu kada je Gvardiolin tim u odličnoj formi i kad nema evropske obaveze. Dvojka bi trebalo da bude izvesna a golova bi moglo da bude makar tri. Za 2,3+ kvota je 1.80 u kladionici MaxBet.

Čelsi – Kristal Palas – 1x,GG @ 1.85 u SuperBet

Sedam godina već Palas ne može ni do boda na Stamford Bridžu. Ako ništa drugo u prošloj sezonu su barem dali gol posle pet uzastopnih gostovanja na kojima je mreža Plavaca mirovala. Kristal Palas je igrao sasvim solidno u prva dva kola a na kontu još nema nijedna bod. U prvom kolu su poraženi na gostovanju Brentfordu sa 2:1 a u drugom od Vest Hema na svom Selhurst parku u meču u kome su propustili veliki broj šansi kod 0:0. I treći protivnik im je gradski rival, a duel sa Čelsijem je sigurno naizazovniji za tim austrijskog trenera Olivera Glasnera. Nije ni Čelsi u potpunosti zadovoljan startom, jesu u prošlom kolu deklasirali Vukove na Molinjuu sa 6:2 ali su protiv Sitija pokazali opet onu nemoć u okršaju sa šampionom. Svakako da su ambicije tima koji od ovog leta vodi Italijan Enco Mareska plasman u Ligu šampiona, a za nešto više trebaće još dosta vremena. Palas bi mogao da ugrozi gol Plavaca i zato je naš predlog za ovaj meč dupla šansa na Čelsi uz igru gol-gol. za 1x,GG kvota je 1.85 u kladionici SuperBet.

Njukasl – Totenhem – x @ 4.05 u King

Jedan od derbija igra se na Sent Džejms parku u Njukaslu. Sastaju se dve ekipe bez poraza u prva dva kola i samo 4 boda na kontu. Svrake su teškom mukom pobedile Sautempton na premijeri, to su uspeli i sa igračem manje na terenu a onda su imali jedan turbulentni meč u Bornmutu koji leako mogao da ode i na jednu i na drugu starnu a na kraju je završen podelom bodova. Za to vreme Totenhem je odigrao prosečan meč u Lesteru i osvojio samo bod protiv povratnika u elitu a onda je zgromio Everton na Vajt Hart Lejnu sa 4:0 i sa mnogo optimizma ide na sever Engleske. Njukasl je na dve prethodne utakmice sa Pevcima u prvenstvu slavio ubedljivo, ukupni rezultat je čak 10:1, pošto je pre dve sezone bilo 6:1 a prošle 4:0. Ubedljiv je bio i Totenhem u Londonu, pa nam se nekako čini da je vreme za podelu plena. Golova bi trebalo da bude ali su kvote vrlo niske pa se odlučujemo za x, kao konačan ishod, za koji se u kladionici King dobija koeficijent koji iznosi 4.05.

Mančester Junajted – Liverpul – 2 @ 1.90 u Primobet

Liverpul nije prolazio najbolje na Old Trafordu u prethodnih 12 godina i za to vreme je slavio samo dva puta. Jedna od te dve pobede bila je ona istorijska sa 5:0, a ona se dogodila pre tri godine. Ipak, rezultati Redsa bili su nogo bolji. Prošle sezone Liverpul je osvojio samo Liga kupa a Mančester Junajted je bio najbolji u onom važnijem, FA kupu. Početak nove sezone bolje je ”legao” Redsima koji su upisali dve lake pobede dok je Junajted već jednom izgubio, prošle sedmice u Brajtonu. Oba tima od letos imaju holandske trenere, Erik ten Hag je ostao na kluši Crvenih đavola i pored izostanka plasmana u Ligu šampiona, dok je Jirgena Klopa, koji je na neodređeno vreme povukao iz fudbala, na klupi Liverpula zamenio Arne Slot, doskorašnji šef struke u Fejnordu. Obojica gaje napadački fudbal ali je potencijal Redsa u napadu veći i naš predlog za najveći derbi engleskog fudbala, koji se igra već u 3. kolu novog prvenstva i dolazi u momentu kada sledi prva pauza, je pobeda gostiju. za dvojku se u kladionici Primobet dobja koeficijent 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.