Najava i analiza: Serija A, 3. kolo: Sjajno kolo pred nama, tri velika derbija!

Od petka su na programu mečevi trećeg kola italijanske Serije A koje nam sa sobom donosi nekoliko zaista spektakularnih mečeva. Pre svega treba reći da nam ovo kolo elitnog ranga italijanskog fudbala donosi tri velika derbija. U prvom će u petak Inter ugostiti Atalantu na Đuzepe Meaci, gde će tim iz Bergama pokušati da dođe do trijumfa nakon punih deset godina.
Drugi derbi se igra u subotu, kada će snage na Olimpiku odmeriti Lacio i Milan, dok će u trećem, ujedno i poslednjem duelu trećeg kola Serije A, koplja ukrstiti Juventus i Roma.
Kada na sve ovo dodamo i potencijalno veoma zanimljive duele između Napolija i Parme, koja igra na veoma visokom nivou na startu šampionata, ali i Fiorentine i Monce, čini se da nas čeka jedno veoma zanimljivo kolo, sasvim sigurno najzanimljivije od početka šampionata.
Ako se osvrnemo na tabelu, o kojoj je naravno još uvek rano pričati, trenutno se na prvom mestu nalazi Juventus koji jedini za sada ima maksimalan učinak, a najbliži pratioci su za sada Inter, Parma, Torino, Đenova, Udineze i Empoli koji imaju jedan trijumf i jedan remi.
Od ostalih susreta ovog kola izdvajamo i duele između Venecije i Torina, što će ujedno biti i premijerni meč ovog kola, kao i duel između ovosezonskog predstavnika Italije u Ligi šampiona – ekipe Bolonje koja će na svom stadionu dočekati Empoli. Biće zanimljivo i kako će se novajlija Komo snaći na gostovanju kod Udinezea, dok nas sigurno dosta uzbuđenja očekuje i na duelima između Đenove i Verone, odnosno Lećea i Kaljarija.

Venecija – Torino – X2 @ 1.31 u Mozzartbet

Premijerni meč ovog kola se igra u gradu na vodi, gde će Venecija ugostiti Torino. Venecija je u prošlom kolu uspela da odoli na gostovanju kod favorizovane Fiorentine, a taj duel je završen bez pogodaka, što je svakako sjajan rezultat, za po našem mišljenju po imenima možda i najslabiju ekipu u šampionatu.
U prvom kolu je ova ekipa doživela poraz na gostovanju kod Lacija kada je bilo 3:1, pa se u ovom trenutku povratnik u elitni rang italijanskog fudbala nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, što i nije toliko loše, s ozbirom na raspored koji nije bio nimalo naivan.
Torino je nakon prvog kola gde je uspeo da isčupa bodove Milanu, u prošlom kolu na svom stadionu slavio i protiv favorizovane Atalante, kada je bilo 2:1, pa ako se po jutru dan poznaje ovo bi vrlo lako mogla da bude jedna veoma uspešna sezona za popularne Bikove.
Primarni cilj će naravno biti plasman u Ligu konferencije, međutim veliko je pitanje koliko je to realno, ali ono što je svakako realno je da je Torino favorit na ovom duelu i da ova ekipa po našem mišljenju neće doživeti poraz kod Venecija, pa je topla preporuka dupla šansa X2 uz kvotu 1.31 u Mozzartu.

Inter – Atalanta – GG @ 1.70 u Maxbet

Prvi derbi kola se igra na Đuzepe Meaci gde će fudbaleri Intera ugostiti Atalantu. Aktuelni šampion Italije nas do sada nije previše impresionirao. U prvom kolu su Neroazuri remizirali u gostima kod Đenove, i to nakon gola u poslednjim trenucima susreta, dok je u prošlom kolu savladan Leće na Meaci, ali čini se da je domaća ekipa igrala taman toliko koliko je bilo potrebno, pošto osim ta dva gola nismo videli neke ozbiljnije šanse i na jednoj i na drugoj strani, pa je i pored te pobede utisak da Inter i te kako može bolje.
Atalanta je impresivno započela šampionat, pošto je slavila na gostovanju kod Lećea, kada je bilo čak 0:4, ali je u prošlom kolu tim iz Bergama poražen na gostovanju kod Torina, kada je bilo 2:1, uz konstataciju da su gosti iz Bergama u poslednjim trenucima utakmice propustili da realizuju jedanaesterac, a neprecizan sa bele tačke bio je hrvatski reprezentativac Pašalić.
Veoma zanimljivo je da Atalanta punih deset godina nije uspela da ostvari trijumf na Đuzepe Meaci, pa je sigurno da puleni Đanpjera Gasperinija imaju veliki motiv na ovom duelu, iako je idealna prognoza da će i jedni i drugi postići makar jedan pogodak, zbog čega savetujemo igru GG uz kvotu 1.70 u Maxbetu.

Bolonja – Empoli – 1 @ 1.65 u Superbet

Bolonja barem za sada nije na onom nivou iz prošle sezone, mada treba biti realan pa reći da je teško i bilo očekivati da ova simpatična ekipa ponovi prošlu sezonu u kojoj je mimo svih očekivanja stigla do direktnog plasmana u Ligu šampiona. Naravno, najzaslužniji čovek za to je bio Tijago Mota, koji više nije na klupi ovog tima, ali nema ni dva najbolja fudbalera iz prošle sezone, pošto su klub napustili Zirkze i Kalafijori. U prošlom kolu je Bolonja doživela težak poraz na gostovanju kod Napolija, a taj susret na “Maradoni” je završen rezultatom 3:0.
Empoli će svakako dati sve da i ove sezone obebezdi opstanak u društvu najboljih, a nakon dva odigrana kola tim iz Toskane se nalazi na sedmom mestu na tabeli, uz podatak da je ova ekipa u prošlom kolu uspela da slavi na gostovanju kod favorizovane Rome, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Ipak, kada se sve sabere i oduzme, utisak je da je ipak vreme za prvi trijumf Bolonje u sezoni, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Superbet pripremila koeficijent 1.65.

Leće – Kaljari – 3+ @ 2.23 u Primobet

Leće je u prvom kolu doživeo debakl na svom stadionu, pošto je Atalanta slavila sa više nego ubedljivih 4:0, a nećemo preterati ukoliko kažemo da je tim iz Bergama mogao i do ubedljivijeg trijumfa. U drugom kolu je ova ekipa ponovo imala veoma težak zadatak, pošto je gostovala kod Intera, a taj duel na Meaci je završen rezultatom 2:0, uz konstataciju da se tim sa juga Italije nije obrukao na tom duelu. Naravno, na osnovu ova dva duela vidimo da Nikola Krstović i drugari nisu imali ni nimalo lak raspored na startu šampionata, a prilika za prvi trijumf biće duel na domaćem terenu protiv Kaljarija.
Kaljari je inače do sada odigrao dva meča bez pobednika, i to u prvom kolu protiv Rome na svom stadionu kada nije bilo pogodaka, dok je u drugom tim sa Sardinije remizirao i na svom stadionu protiv novajlije Koma, u duelu koji je završen rezultatom 1:1.
Kako sada stvari stoje, i jedna i druga ekipa će dati sve od sebe da ovde dođe do prva tri boda, a to nam potencijalno može doneti dosta pogodaka na jugu Italije, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Primobet plaća sa kvotom 2.23.

Lacio – Milan – GG @ 1.65 u Maxbet

Veliko je pitanje koliko Lacijali mogu ove sezone, pošto su Rimljani u odnosu na prethodnu sezonu promenili dosta fudbalera, a pomenimo samo da nema verovatno i tri najbolja igrača iz prethodne sezone, Imobilea, Luis Alberta i Felipe Andersona. Naravno, bilo je tokom leta i nekoliko zanimljivih pojačanja, ali je veliko pitanje da li je to dovoljno za borbu za plasman u Ligu šampiona, što je godinama unazad primarni cilj Lacijala. Inače, u prošlom kolu je ova ekipa poražena u gostima kod Udinezea, a taj duel u Udinama je završen rezultatom 2:1.
Ni Milan se nije proslavio u dosadašnjem toku prvenstva i veliko je pitanje koliko je Fonseka pravo rešenje za klupu Rosonera, a nije da nismo pisali o tome uoči prvog kola šampionata. Bilo kako bilo, ni posle dva odigrana kola nekadašnji šampion Evrope ne zna za trijumf, a u prošlom kolu je Milan potpuno zasluženo poražen na gostovanju kod Parme, pošto je taj susret na Tardiniju završen rezultatom 2:1.
Pre svega, stiče se utisak da će i jedna i druga ekipa dati sve od sebe da dođe ovde do trijumfa, što nam potencijalno može doneti dosta pogodaka, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG koju kladionica Maxbet plaća sa kvotom 1.65.

Napoli – Parma – 1 @ 1.50 u King

Napoli je doživeo pravu blamažu u prvom kolu na gostovanju kod Verone, kada je bilo 3:0 za domaćina, međutim, u drugom kolu smo zapravo videli da će Napolitanci biti verovatno i jedan od glavnih favorita za naslov prvaka Italije, a sve pod dirigentskom palicom Antonija Kontea. Naime, ova ekipa je na svom terenu deklasirala nimalo naivnu Bolonju, a taj duel je završen rezultatom 3:0, što će svim fudbalerima pre svega dosta značiti na samopouzdanju. Da stvari budu još bolje, u međuvremenu je novi fudbaler kluba postao Romele Lukaku, dok će Osimen po svemu sudeći napustiti klub.
Parma je možda i najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka šampionata, a pomenuli smo vam već u uvodnoj analizi da je ovaj tim kadar da se možda čak umeša i u borbu za Evropu. U prošlom kolu su Krstaši na svom stadionu slavili protiv favorizovanog Milana, kada je bilo 2:1, a bez preterivanja je domaćin mogao da postigne još nekoliko pogotka na tom duelu.
Neće sigurno biti lako Napoliju na ovom meču protiv veoma motivisanog, ali i dosta dobrog protivnika, međutim, ukoliko puleni Antonija Kontea žele da se umešaju u borbu za naslov prvaka, moraju da pobeđuju na ovakvim mečevima pa vam savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.50 u Kingu.

Fiorentina – Monca – 3+ @ 1.85 u Primobet

Nije Fiorentina započela ovu sezonu onako kako su to svi navijači ove ekipe očekivali, a ako se možda u prvom kolu i nije moglo više od remija protiv Parme, onda su svi sasvim sigurno očekivali trijumf u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Venecije, međutim, mimo svih očekivanja je taj susret u Firenci završen bez pogodaka, pa deluje da je već u ranoj fazi prvenstva upaljen crveni alarm u ovoj ekipi.
Monca je i prošle sezone bez većih problema došla do opstanka u elitnom rangu italijanskog fudbala, a utisak da je najzaslužniji čovek za to bio Rafaele Paladino koji je veoma zanimljivo ovog leta prešao upravo u Fiorentinu. U prošlom kolu elitnog ranga italijanskog fudbala, klub koji je u vlasništvu legendarnog Adrijana Galijanija je poražen na svom stadionu od Đenove, a taj duel je završen rezultatom 0:1, uz konstataciju da je Monca prethodne dve sezone retko gubila bodove na svom stadionu.
Naravno, stiče se utisak da je konačno došlo vreme za prvi trijumf Viole u Seriji A, ali je po našem mišljenju daleko bolje da se oprobate sa igrom koju kladionica Primobet plaća sa kvotom 1.85.

Đenova – Verona – 1 @ 2.10 u Mozzartbet

Fudbaleri Đenove su na najbolji mogući način započeli ovu sezonu, i to pošto je ova ekipa u prvom kolu uspela da remizira na svom stadionu protiv aktuelnog šampiona Intera, nakon gola u petom minutu sudijske nadoknade, a nakon toga i da slavi na veoma teškom gostovanju kod Monce, pošto je taj duel završen minimalnom pobedom gostiju. Ako se osvrnemo na prethodna dva meča, utisak je da je Verona barem na papiru najlakši rival, međutim, sigurno je da timu sa Marasija neće biti nimalo lako.
Verona je u prvom kolu odigrala spektakularan meč protiv Napolija i bez mnogo muke slavila sa više nego ubedljivih 3:0, da bi nakon toga tim iz grada ljubavi istim rezultatom poražen na svom stadionu od Juventusa. Ipak, da je neko Veroni ponudio tri boda iz prva dva kola, svakako da bi svi u ovoj ekipi to oberučke prihvatili, tako da za sada ima dosta razloga za zadovoljstvo.
Ipak, smatramo da Đenova slovi za favorita na ovom duelu, koji ne bi trebao da nam donese previše pogodaka, pa vam hrabro savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 2.10.

Juventus – Roma – 1 @ 1.75 u Superbet

Jedan od dva poslednja meča ovog kola, a samim tim i treći veliki derbi koje nam donosi ovaj vikend, igra se u Torinu gde će fudbaleri Juventusa ugostiti Romu. Juve je fenomenalno startovao sezonu sa dva uvodna trijumfa i bez primljenog gola, a veliki posao su funkcioneri Stare dame uradili u prethodnih nekoliko dana, pošto su u klub stigli Kopmejners i Konseisao, pa je utisak da je Juve od svih klubova u Seriji A možda i najbolje odradio letnji merkato. Raduju i dva gola Dušana Vlahovića u prošlom kolu protiv Verone, pošto se srpski reprezentativac ispromašivao u prvom kolu protiv Koma.
Roma nije startovala onako kako su to svi očekivali, a ako je remi u prvom kolu na teškom gostovanju kod Kaljarija nešto i što bi moglo da se ‘proguta’, onda poraz u prošlom kolu na domaćem terenu od Empolija sasvim sigurno nije smeo da se dogodi. Ne samo da je Vučica izgubila već je odigrala i jedan veoma loš meč, pa je pred trenerom De Rosijem veoma težak zadatak.
U ovakvoj situaciji je sigurno da je Juventus koji je preporodio Tijago Mota, veliki favorit na ovom susretu, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Superbet plaća sa kvotom 1.75.

Udineze – Komo – GG @ 1.88 u Maxbet

Udineze je pre svega vraćanjem u klub Aleksisa Sančeza pokazao da ima veoma visoke ambicije ove sezone, a pre svega, primarno će biti obezbediti opstanak, da ovaj klub ne bi došao u situaciju iz prošle sezone, kada je opstanak obezbeđen u poslednjem kolu šampionata. Do sada je ova ekipa odigrala dva meča i ostvarila trijumf u prošlom kolu na svom stadionu protiv Lacija, kada je bilo 2:1, ali i remizirala u prvom kolu na veoma teškom gostovanju kod Bolonje kada je bilo 1:1. Kada se podvuče crta, barem za sada svi navijači popularnih Zebri imaju dosta razloga za zadovoljstvo, a videćemo da li će to biti slučaj i nakon ovog kola.
Što se tiče Koma, ako uzmemo u obzir da ovaj tim ima dosta novih igrača i da će biti potrebno vreme da Sesk Fabregas na klupi sve to uklopi, onda je sigurno da niko ne može da bude nezadovoljan remiijem u prošlom kolu u gostima kod Kaljarija, pošto je taj meč na Sardiniji završen rezultatom 1:1.
Sva je prilika da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan pogodak, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG uz kvotu 1.88 u Maxbetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.