Najava i analiza: La Liga, 4. kolo: Barsa bi da zadrži maksimalan učinak, Real ima imperativ pobede, Atletiko na teškom gostovanju u Baskiji!

Španci su ubrzanim tempom započeli novu takmičarsku sezonu, pa je tako za svega dvije sedmice na programu i 4. kolo popularne Primere. Nakon 3 odigrana meča jedina je Barselona sa maksimalnim učinkom od 3 pobjede, a ovog vikenda će na domaćem terenu imati relativno lak zadatak protiv povratnika u Primeru – Valjadolida. Real će na Santijago Bernabeu dočekati Betis i sigurno je da će pod ogromnim pritiskom pojuriti 3 boda, pošto su od starta sezone već 2 puta remizirali. Atletiko će u gosti Bilbau i u tom meču nemaju ulogu favorita, dok će drugoplasirani Viljareal na noge Valensiji koja jedina još uvijek nema osvojene bodove. Zanimljivo je da će svi mečevi biti odigrani u svega 2 dana, prvi pet u subotu i drugih pet u nedelju. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja analize.

Barselona – Valjadolid – 1&0-4 @ 1.74 u MozzartBet

Nakon uvodna 3 kola Barselona je ostvarila sva 3 trijumfa i tako je ostala jedina ekipa koja ima maksimalan učinak. U 4. kolu će dočekati ekipu Valjadolida i u ovaj meč ulazi kao veliki favoriti. Gosti su do sada ostvarili po jedan trijumf, remi i poraz, pa smatramo da mogu biti zadovoljni početkom nove sezone. Hansi Flik je dobro startovao u Barsi i sigurno je da će i na ovom meču dati svoj maksimum, kako bi zadržali idealan skor pred reprezentativnu pauzu. Redom su slavili protiv Valensije, Atletik Bilbaa i Rajo Valjekana. Valjadolid je po povratku u elitu zacrtao sebi jasan cilj – opstanak u eliti po svaku cijenu. Ovde ne treba očekivati pretjerano efikasan meč, pošto će gosti sigurno doći sa namjernom da se brane na ovoj utakmici. Ipak Barselona je veoma kvalitetan sastav i mišljenja smo da ovakve mečeve jednostavno moraju riješavati u svoju korist. Naš prijedlog je igra 1&0-4 po kvoti 1.74 u MozzartBet kladionici.

Atletik Bilbao – Atletiko Madrid – GG @ 1.90 u MaxBet

Tim iz Baskije je uspio da sačuva ekipu na okupu i tako istakne kandidaturu za visok plasman i u ovoj sezoni. U uvodna 3 kola ostvarili su jedan trijumf, poraz i remi, a do prvog trijumfa stigli su upravo u posljednjem kolu kada su trijumfrovali protiv Valensiji na domaćim terenu rezultatom 1:0. U goste im večeras stiže ekipa Atletiko Madrida koja je sa visokim ambicijama ušla u novu sezonu i sigurno je da će u Baskiji juriti sva 3 boda. Čolovi izabranici na startu nove sezone igraju veoma efikasne mečeve, a samo prethodni remi protiv Espanjola nije donio nijedan gol na meču. U međusobnim duelima ove dvije ekipe obično ne gledamo golove na obje strane, međutim mišljenja smo da će ih na ovom meču itekako biti. Naš prijedlog je da pokušate sa igrom GG koja se plaća kvotom 1.90 u MaxBet kladionici.

Espanjol – Rajo Valjekano – GG @ 2.25 u King

Vratio se Espanjol u Primeru ali još uvijek nije trijumfovao u novoj sezoni, ostvarivši poraz na prvom meču od Valjadolida rezultatom 1:0, da bi potom istim rezultatom upisali poraz protiv Real Sosijedada. U prethodnom kolu su imali najteži zadatak pošto su gostovali na Vanda Metropolitanu, međutim tu su se pokazali najbolje i mimo svih očekivanja osvojili su prve bodove ove sezone. Rajo Valjekano je odmah na startu sezone upisao trijumf na gostovanju kod Real Sosijedada rezultatom 1:2, da bi potom u drugom kolu remizirali takođe na gostovanju protiv Hetafea (0:0). Prvi meč pred svojim navijačima su izgubili ali ne od bilo koga, Barselona se propisno namučila u prošlom kolu i tek nakon preokreta je slavila u Valjekasu rezultatom 1:2. Sigurno je da gosti imaju uigraniju ekipu koja ima veće ambicije od ekipe domaćina, međutim mišljenja smo da bi ovde mogli gledati jedan pravi takmičarski meč, te predlažemo igru GG po kvoti 2.25 u King kladionici.

Leganjes – Majorka – PIK X @ 1.55 u SuperBet

Uspijela je ekipa Leganjesa da se nakon par sezona ponovo vrati u Primeru, gdje neće imati nimalo lak zadatak da sačuva svoj status, a prije početka sezone su upravo oni označeni kao jedni od glavnih favorita za ispadanje i ekspresan povratak u Segundu. Međutim sjajno su ušli u ovu sezonu, ostvarivši remije protiv Osasune (1:1) i Valjadolida (0:0), ostvarivši trijumf protiv Las Palmasa rezultatom 2:1. Majorka je sa druge strane sa skoro istim timom ušla u novu sezonu, a prethodne su na vrlo stresan način ostvarili opstanak. U uvodna 3 kola su upisali 2 remija i 1 poraz, postigavši samo jedan gol. Na poslednja četiri međusobna duela ove dvije ekipe postignuto je svega 5 golova, pa i večeras očekujemo jednu tvrdu utakmicu sa malim brojem golova. Naš prijedlog je da pokušate sa igrom PIK X po kvoti 1.55 u SuperBet kladionici.

Valensija – Viljareal – GG @ 1.70 u PrimoBet

Izgleda da je ostalo samo ime od nekada velikog kluba sa Mestalje, koji je bio stalni učesnik evropskih takmičenja ali i ozbiljan takmac u gornjem dijelu tabele. Jedina su ekipa koja u novoj sezoni još uvijek nema bodove, pošto su na sva 3 meča upisali poraz. Od njih je bila bolja Barselona, Selta i Atletik Bilbao, a ni u ovoj utakmici neće imati lak posao protiv raspoloženog Viljareala. Gosti su odmah iza Barselone po učinku nakon 3 uvodna kola, ostvarivši jedan remi i 2 trijumfa. Na njihovim mečevima je pao najveći broj golova, a o tome dovoljno govori podatak da su već postigli 8 a primili 6 golova. U poslednjem kolu su odigrali spektakularan meč protv Selte na domaćem terenu, koji su nakon mnogo drame i preokreta uspijeli da pobjede sa 4:3. Mišljenja smo da će i ovo biti jedan efikasan meč, pa vam predlažemo da pokušate sa igrom GG po kvoti 1.70 u PrimoBet kladionici.

Osasuna – Selta – PIK X @ 1.63 u MozzartBet

Tim iz Pamplone je prethodnu sezonu okončao bez mnogo problema na sredini tabele i sigurno je da je cilj u novoj sezoni nepromjenjen. U prvom kolu su na domaćem terenu remizirali protiv Leganjesa (1:1), da bi potom ponovo pred domaćim navijačima osvojili bodove, trijumfujući protiv Majorke sa 1:0. U prethodnom kolu su doživjeli pravi potop na gostovanju kod Đirone, pošto su na toj utakmici primili čak 4 gola. Selta je sa druge strane na opšte iznenađenje svih sjajno ušla u novu sezonu i čini se da bi sa novim trenerom na klupi mogli da naprave velike stvari. Nakon uvodna 2 trijumfa protiv Alavesa i Valensije, u prethodnom kolu su imali sve u svojim rukama na gostovanju protiv Viljareala, međutim u poslednjim momentima meča su primili gol i upisali prvi poraz u novoj sezoni (4:3). Zanimljivo je istaći da su do sada postigli čak 8 a primili 6 golova. Mišljenja smo da ipak da ćemo ovde gledati malo neizvjesniji i tvrđi meč, pa predlažemo da pokušate sa igrom PIK X po kvoti 1.63 u MozzartBet kaldionici.

Alaves – Las Palmas – 1 @ 1.85 u MaxBet

Izgleda veoma zrelo ekipa Alavesa na startu nove sezone i po do sada prikazanom čini se da neće imati mnogo problema u borbi za opstanak. U uvodnom meču su poraženi od Selte na gostovanju sa 2:1, međutim nakon toga je uslijedio remi na teškom gostovanju Betisu (0:0) i trijumf na gostovanju protiv Sosijedada u poslednjem kolu (1:2). Las Palmas izgleda veoma rastrzano sa novim trenerom i pitanje je u kakvom će pravcu otići njihova sezona. U uvodna 3 kola može se reći da su ostvarili dobre rezultate, pošto su bodove osvajali protiv Sevilje i Real Madrida, očekivano na domaćem terenu. Jedini poraz u novoj sezoni nanio im je Leganjes u drugom kolu, a treba napomenuti da su na svakoj utakmici do sada postigli makar jedan gol. Poznato je da je klub sa Kanara mnogo bolji domaćin nego gost, pa smo mišljenja da će Alaves u ovoj utakmici upisati nova 3 boda. Naš prijedlog je jedinica po kvoti 1.85 u MaxBet kladionici.

Sevilja – Đirona – 3+ @ 1.70 u King

Sevilja je prethodne sezone igrala očajan fudbal, pa i ne čudi da su sezonu okončali u donjem dijelu tabele. U novu sezonu su ušli sa visokim ambicijama i povratak u Evropu je obaveza za tim iz Andaluzije. Međutim i u novoj sezoni im ne cvijetaju ruže, pa tako nakon 3 uvodna kola imaju svega 2 boda iz mečeva protiv Las Palmasa i Majorke (u gostima). Na domaćem terenu su poraženi od Viljareala rezultatom 1:2. Đirona je u uvodnom meču nove sezone upisala remi na gostovanju protiv Betisa (1:1), da bi potom upisali poraz protiv Atletika u Madridu sa ubjedljivih 3:0. Prvi trijumf u novoj sezoni došao je u poslednjem kolu kada su na ubjedljiv način savladali Đironu rezultatom 4:0. I jedni i drugi će u ovoj meč ući željni nadigravanja i bodova, pa smo mišljenja da bi to moglo dovesti do jedne efikasne i veoma zanimljive utakmice. Naš prijedlog je da pokušate sa igrom 3+ po kvoti 1.70 u King kladionici.

Hetafe – Real Sosijedad – 2+ @ 1.65 u SuperBet

Hetafe prethodne sedmice nije igrao svoju utakmicu 3. kola, pošto je njihov protivnik Betis bio zauzet obavezama u Evropi. U uvodna dva kola ostvarili su remije protiv Atletik Bilbaa i Rajo Valjekana, postigavši ukupno jedan i primivši isto toliko golova. Sosijedad nije na sjajan način započeo novu sezonu, pa već sada imaju 2 poraza na domaćem terenu i to od Alavesa i Rajo Valjekana!? Prve bodove su upisali na gostovanju kod ekipe Espanjola, kada su trijumfovali rezultatom 0:1. Ne izgleda da su dovedene adekvatne zamjene za veoma bitne igrače koje su otišli iz kluba ovog ljeta. Vezni red je dosta oslabljen i čini se da će ove sezone veoma teško doći do Evrope. Na poslednja 4 duela ove dvije ekipe padalo je minimum po 2 gola, a kvota na istu igru ovog vikenda iznosi veoma primamljivih 1.65 u SuperBet kladionici.

Real Madrid – Betis – 1&3+ @ 1.80 u PrimoBet

Očekivali su svi od Reala maksimalan učinak nakon uvodna 3 kola, međutim kraljevski klub je mimo svih očekivanja do sada čak 2 puta prosipao bodove. Prvo protiv Majorke a potom i protiv Las Palmasa u prethodnom kolu. Između ta 2 meča uspijeli su da trijumfuju protiv Valjadolida sa ubjedljivih 3:0, a čini se da izostanak Belingema itekako utiče na igru Aćelotijeve ekipe. Betis je veoma tvrdo započeo novu sezonu, ostvarivši 2 remija odmah na startu. Ove ali i prethodne sedmice imali su obaveze u Evropi, koje su sa uspijehom okončane i od jeseni ćemo ih gledati u grupnoj fazi Lige konferencija. Sigurno je da Real neće imati nimalo lak posao protiv tima iz Andaluzije, međutim vjerujemo da su redovi suzbijeni i da bi treći kiks u četiri kola zaista bio mnogo za Real. Ovde očekujemo jedan efikasan meč ali i trijumf domaćina, pa vam predlažemo kombinaciju 1&3+ po kvoti 1.80 u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.