Meč dana tenis: Tejlor Fric – Aleksander Zverev: Spektakl u najavi već u četvrtfinalu!

Tejlor Fric i Aleksander Zverev će u okviru četvrtfinala US opena odmjeriti snage na terenu Artur Aše od 19 časova i 30 minuta. Amerikanac je do sada izgubio samo jedan set i poprilično uvjerljivo došao do svog drugog uzastopnog četvrtfinala na ovom turniru, dok je Zverev samo jednom slavio sa maksimalnih 3:0.

Tejlor Fric: Može li ove godine napraviti korak dalje?

Tejlor Fric se plasirao drugi put zaredom u četvrtfinale US Opena pobjedivši Kaspera Ruda (Norveška) sa 3:6, 6:4, 6:3, 6:2 posle dva sata i 45 minuta igre.
Američki navijači na US Openu slave Tejlora Frica koji je uspio da preokrene protiv veoma stabilnog Norvežanina koji je prvi set dobio sa 6:3, ali je onda Amerikanac naredna tri dobio sa 6:4, 6:3, 6:2.
Dva sata i 45 minuta dug meč završen je pobjedom momka kog nije poremetilo to što je prvi set izgubio brejkom u osmom gemu za 5:3.
Rud je nakon toga rutinski odservirao za vođstvo 1:0, da bi Fric podigao svoj nivo igre u nastavku. U drugom setu je Amerikanac napravio brejk za 1:1, kada je drugu set loptu pretvorio u 6:4 i izjednačenje.
Treći set je donio brejk za 2:0 posle čega je Fric kontrolisao dešavanja na terenu, dok je u četvrtom sve riješio sa dva brejka do 3:0.
U prvom kolu Amerikanac je savladao Ugo Karabeljija, potom Beretinija sa 3:0, da bi plasman u treće kolo osigurao trijumfujući protiv Komesane sa 3:0.
Zato će u narednoj rundi igrati protiv Saše Zvereva kog je eliminisao na Vimbldonu ove godine, pa je sigurno da će pun samopouzdanja ući u ovaj duel. Treba napomenuti da je Fric na turniru u Sinsinatiju prethodno eliminisan već u prvom kolu, pošto je od njega bio bolji Nakašima sa 1:2 u setovima.

Aleksander Zverev: Blagi favorit!

Na trenutak je trajala nada Brendona Nakašime i domaće publike da će u četvrtfinalu US opena vidjeti okršaj dvojice Amerikanaca, međutim očas posla su te nade otišle u nepovrat kada je Aleksander Zverev zaigrao onako kako zna. Njemac je posle izgubljenog prvog seta, upalio turbinu i u ostatku meča bio više nego ubjedljiv čime se plasirao u četvrtfinale poslednjeg grend slema u sezoni – 3:6, 6:1, 6:2, 6:2.
Tako će umesto 23-godišnjeg Nakašime, na megdan Tejloru Fricu u borbi za najbolja četiri izaći četvrti reket svijeta koji u dosadašnjem dijelu turnira nije posebno blistao, ali je sve svoje protivnike bez prevelikih poteškoća preslišao.
Ispadanjem Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa otvorila se šansa svim ostalim teniserima da pokušaju da dođu do pehara na US Openu. Jedan od glavnih favorita uz Janika SInera za podizanje trofeja je upravo Njemac Aleksandar Zverev.
Prije ovog turnira Miša Zverev je dogurao do polufinala turnira u Sinsinatiju, gdje je poražen od prvog reketa svijeta Janika Sinera. Uspio je Siner u tom meču, ipak, da pronađe snagu da ne posustane nakon izjednačenja rivala i ponovo kroz taj-brejk stigne do druge pobjede protiv Zvereva, koji je prethodno vezao četiri uspijeha u međusobnim duelima.
Zverev je propustio šansu da trijumfom u Sjedinjenim Američkim Državama skoči sa četvrtog na drugo mjesto ATP liste, preko Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa.
Poslednji trijumf protiv Frica Zverev je ostvario na turniru u Rimu, kada je bilo 2:0.

Naš prijedlog:

Zverev kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njegov trijumf iznosi 1.55 u MaxBet kladionici. Trijumf Frica plaća se kvotom 2.50 u istoj kladionici.

U najavi nas ovde očekuje jedan veoma interesantan i neizvjestan meč, pošto je sigurno da će i jedan i drugi maksimalno fokusirani ući u ovaj duel. Na Vimbldonu smo prije dva mjeseca gledali strašan meč koji je okončan u 5 setova, pa nešto slično očekujemo i večeras. Naš prijedlog je da pokušate sa igrom UG+ (granica 41.5) po kvoti 1.85 u MaxBet kladionici. Takođe predlažemo više gemova u prvom setu, 1s-v (granica 10.5) po kvoti 2.45. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa trijumfom Frica, koji je dodatno motivisan i igra sjajno pred domaćim navijačima, po kvoti 2.50 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.