Tiket dana (nedelja, 08.09.2024)

Već počinje drugo kolo Lige nacija koja se igra po ubrzanom sistemu i biće završena već u novembru. Evo našeg predloga za nedeljni tiket uz napomenu da su kvote bile važeće u trenutku pisanja teksta.

Hrvatska – Poljska – GG3+ @ 2.20 u MaxBet

U različitom raspoloženju ove dve selekcije čekaju međusobni duel u drugom kolu u A diviziji. Hrvatska je poražena u Portugaliji sa 2:1 dok su Poljaci, u više nego dramatičnom meču, pobedili Škotsku u Glazgovu. Inače, na prethodnom EURU i jedni i drugi su zastali u grupnoj fazi, Poljska je u svojoj grupi osvojila samo jedan bod i to u meču sa Francuzima, dok su poraženi od Holandije i Austrije. Hrvatsku je skupo koštao startni poraz od Španije od 3:0, pa im po bod u mečevima sa Albanijom i Italijom nije bilo dovoljno za prolaz. Nisu bili ni miljenici fortune pošto su u oba ta meča pobedu ispuštali u sudijskoj nadoknadi. Dugo se ove dbve selekcije nisu sastajale, poslednji put je to bilo na Evropskom prvenstvu 2008. godine u Austriji, a Hrvati su slavili minimalnu pobedu u grupi. Poljska je vodila 2:0 u Škotskoj, ispustila tu prednost ali je u sedmom minutu sudijske nadoknade, iz još jednog penala, stigla do trijumfa. Obe selekcije pokazale su potencijal u napadu pa je naš predlog igra na golove. Verujemo da će ih biti na obe strane uz bar tri ukupno. Za GG3+ kvota je 2.20 u kladionici MaxBet.

Slovačka – Azerbejdžan – 1,2+ @ 1.75 u MaxBet

Slovacima svakako nije mesto u C diviziji Lige nacija ali da neće lako dođi do plasmana u ”drugu evropsku ligu” pokazao je i premijerni meč na gostovanju u Estoniji. Slavili su u Talinu, ali samo zahvaljujući jednom golu koji je Suslov postigao u drugom poluvremenu. Grupa jeste zahtevna, tu su i Šveđani, koji su u prvoj utamici slavili u Azerbejdžanu, pa će, najverovatnije, o prvom mestu odlučivati dueli Skandinavaca i Slovaka. Azeri su napali Švedsku u Bakuu ali nisu iskoristili veliki broj stvorenih šansi. Švedska je čekala svoje prilike i do njih je stigla u drugom poluvremenu kada su domaći popustili na fizičkom planu. Tri brza gola gostiju rešili su pitanje pobednika i Azerbejdžanu je ostalo samo da počasnim golom ublaži startni poraz. Teško je očekivati da će u Slovaćkoj biti bolje za Azere i očekujemo trijumf domaćeg tima sa bar dve lopte u mrežu gostiju. Za 1,2+ kvota u kladionici MaxBet iznosi 1.75.

Bugarska – Severna Irska – 1x,0-2 @ 2.05 u MaxBet

Nisu Bugari startovali kako su očekivali. U meču sa belorusijom ostali su bez pobede u mađarskoj mada su imali mnogo više prilika i posed na svojoj strani. Međutim, na dvadesetak minuta pre kraja ostali su sa desetoricom na terenu i od tog trenutka selektor Ilijev se odlučio da privede utakmicu kraju makar i sa jednim bodom. Pošto su im ambicije da se vrate u B diviziju Bigari će morati da dobiju Severnu Irsku u Plovdivu. Ostrvljani su u prvom kolu dosta lako izašli na kraj sa Luksemburgom, postigavši oba gola na početku meča. Severna Irska je poznata kao selekcija koja igra tvrdo i prima malo golova, ali se nešto slično može reći i za Bugarsku. Trebalo bi da ove dve reprezentacije budu favoriti za prvo mesto u ovoj grupi, te je i zbog te činjenice ovaj meč jako važan. Ne očekujemo neki spektakularan fudbal, golova će biti malo, ali smatramo da domaćin ne bi trebalo da izgubi. Za 1x,0-2 koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 2.05.

Luksemburg – Belorusija – 1 @ 1.73 u MaxBet

Nije Luksemburg započeo novo izdanje Lige nacija na način na koji je želeo, već posle petanestak minuta igre u Belfastu gubili su sa 2:0, i tada je pobednik već bio odlučen. Do kraja golova viđe nije bilo a važni bodovi pripali su reprezentaciji Severne Irske. Zato sada u duelu sa Belorusijom imaju imperativ pobede. Po svemu, gostujuća selekcija je najslabija u ovoj grupi i pored toga što je osvojila bod u duelu sa Bugarskom. Belorusi će i dalje igrati domaće mečeve na neustralnom terenu i to je svakako hendikep koji će teško uspeti da prevaziđu. Umeo je Luksemburg da beleži i dobre rezultate u ovom takmičenju, u prethodnom izdanju su bili drugi iza Turske i sa samo dva boda manje od selekcije iz Anadolije. Šest godina nisu se sastajale ove dve reprezentacije, a kada su igrali poslednji put, opet u Ligi nacija, oba meča dobila je Belorusija. Sada je Luksemburg veliki favorit i gotovo smo uvereni u jedinicu. Za pobedu domaćina u kladionici MaxBet dobija se koeficijent 1.73.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici MaxBet iznosi 13.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.