DERBI DANA: Holandija – Nemačka: Duel ove dve reprezentacije uvek garantuje golove!

Holandija će u okviru 2. kola grupne faze A divizije Lige nacija dočekati ekipu Nemačke. Obje selekcije su na ubjedljiv način otpočele novo izdanje ovog takmičenja, a upravo će dvomeč ova dva tima vrlo vjerovatno odlučiti o pobjedniku grupe. Utakmica je na programu od 20 časova i 45 minuta na Johan Krojf Areni u Amsterdamu.

Holandija: Neće biti lako!

Trebalo je da bude rutinsko odrađivanje posla, a biješe mučenje. I to ozbiljno, sve do pred sam kraj. Dočekala je Holandija kao veliki favorit Bosnu i Hercegovinu na startu grupne faze A divizije Lige nacija i ulogu na kraju opravdala, ali su do pred sam finiš utakmice prisutni na Filips stadionu morali da strijepe od potencijalnog (k)iksa polufinaliste Evropskog prvenstva.
Selektor Holandije Ronald Kuman napravio je nekoliko izmjena u startnoj postavi u odnosu na polufinalni meč Evropskog prvenstva sa Engleskom, a najviše se osjetila ona koju je napravio u defanzivi. Tada je partner Virdžilu van Dajku bio Stefan de Fraj, ali je na prethodnom meču štopera Intera zamjenio Matijs de Liht, sa kojim kapiten Lala ne funkcioniše najbolje. Bilo je to evidentno kod oba gola gostiju, prvo izjednačujućeg Ermedina Demirovića iz 27. minuta (za 1:1) kada je Van Dajk zakasnio da ‘preuzme’ novopečenog napadača Štutgarta, zatim i kod pogotka rezerviste Edina Džeka iz drugog poluvremena kod kojeg je De Liht neshvatljivo spustio glavu, očekujući od Barta Verbrugena da izađe i pokupi centaršut Esmira Barjaktarevića.
Srećom po Kumana, ali i štoperski tandem Lala, polufinalista Evropskog prvenstva ima napački potencijal dovoljan da nadoknadi sve njihove propuste, a ofanzivci domaće selekcije bili vrlo raspoloženi te su se petorica različitih fudbalera upisivali u strijelce. Prisutne na Filips stadionu na noge je već u 13. minutu podigao Džošua Zirkze svojim prvencem u dresu seniorske reprezentacije, a premijerni start za državni tim ukrasio je i asistencijom za Tidžanija Rejndersa u nadoknadi prvog dijela.
Isti tandem kombinovao je i koji minut ranije kada je vezista Milana majstorski gađao, ali je uzdrmao samo stativu. Ipak, da je raspoložen Rejnders je pokazao početkom drugog poluvremena, namjestivši Kodiju Gakpu novi pogodak. Vjerovali su vjerovatno svi u Ajndhovenu da će tim golom Holanđani slomiti otpor hrabrih gostiju, ali se to nije dogodilo sve do završnih minuta kada su rezervista Vaut Veghorst i Ćavi Simons u razmaku od četiri minuta zapečatili pobjedu Lala.

Nemačka: Koliko talenta na jednom mjestu!

Čuda poslednjih godina na klupskom nivou prave Džamal Musijala i Florijan Virc, a sadardnja, povezanost, te međusobno razumjevanje koje su krila minhenskog Bajerna i Bajer Leverkuzena demonstrirali protiv Mađarske na startu A lige nacija, nagovještvaju da bi podmlađeni Panceri uskoro ponovo mogli da postanu moćan faktor evropske i planetarne fudbalske scene. Možda Mađari nisu idealan parametar za mjerenje snage, ali izabranici Julijana Nagelsmana odigrali su vjerovatno najbolju utakmicu od oktobra prošle godine kada je mladi stručnjak preuzeo kormilo – 5:0.
Preživjeli su puleni Marka Rosija nekako prvo poluvrijeme, dozvolili samo Niklasu Filkrugu da im zatrese mrežu u 27. minutu, ali su u nastavku osjetili njemačku drobilicu. Musijala je osim novopečenom napadaču Vest Hema, namještao golove Vircu i Pavloviću zaokruživši het-trik asistencija, dok je Virc malo prije isteka sat vremena igre otvorio zvijezdi Bajerna autoput ka golu Petera Gulačija, prije nego što je u 66. minutu i sam matirao golmana Mađarske.
Utakmica na Merkur Špil areni u Dizeldorfu nedvosmisleno je dala putokaze upravi Bavaraca. Za početak da ne bi smjeli da se igraju sa Musijalinim produžetkom ugovora koji ističe ljeta 2026. godine, te da već narednog ljeta kako znaju i umiju moraju da upare tandem iz državnog tima. Nije tajna da je ofanzivac Leverkuzena apsolutno najveća želja Bavaraca. Sličnu stvar Barselona pokušava da uradi potencijalnim spajanjem Lamina Jamala i Nika Vilijamsa.
Četvrti pogodak Elfa, Virc i Musijala pripremili su zajedničkim snagama, a završni pas išao je u noge rezerviste Aleksandra Pavlovića. Supertalentovani vezista srpskih korijena nije idealno šutirao, ali se u drugom nastupu domogao prvenca u dresu A selekcije.
Nakon eliminacije od potonjeg šampiona Španije u četvrtfinala finala Evropskog prvenstva čiji su domaćini bili, Njemce su napustili Manuel Nojer, Toni Kros, Tomas Miler i Ilkaj Gundogan. Legende su otišle, ali budućnost dijeluje prilično ohrabrujuće.

Naš prijedlog:

Njemačka kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf Pancera iznosi 2.55 u MaxBet kladionici. Trijumf Holandije plaća se kvotom 2.70, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.50.

Golovi su nešto što na prvi pogled karakteriše međusobne duele ovih reprezentacija. Dvije veoma slične fudbalske filozofije koje uvijek igraju na gol više, a sve to potvrđuje i podatak koji kaže da je na poslednjih 6 međusobnih duela viđen minimum jedan gol na obje strane. Naš prijedlog je shodno tome igra GG po kvoti 1.55 u MaxBet kladionici. Izrazitog favorita u ovom meču nema, ali smo ipak mišljenja da gosti neće biti poraženi na ovoj utakmici. Naš prijedlog je kombinacija X2&2+ po kvoti 1.80, dok za vas koji jurite veće kvote predlažemo igru 4+ po kvoti 2.85 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.