Najava i analiza: La Liga, 5. kolo. Katalonski derbi, težak posao za Real, Sevilja juri prvi trijumf!

Nakon dvonedeljne pauze, ovog vikenda se nastavlja špansko fudbalsko prvenstvo, pošto su na programu mečevi petog kola. Najzanimljivije će biti sasvim sigurno na meču između Đirone i Barselone, što će ujedno biti i meč između drugoplasiranog i trećeplasiranog tima iz prošle sezone. Deluje da uzbuđenja neće manjkati ni u San Sebastijanu gde će Sosijedad biti gost Real Madridu. Od ostalih mečeva izdvajamo susrete između Atletiko Madrida i Valensije, ali i Betisa i Leganesa što će biti i premijerni meč ovog petog kola elitnog ranga španskog fudbala.
Sevilja će pokušati da dođe do prvog trijumfa u sezoni, ali to neće biti lako pošto im u goste dolazi neugodni Hetafe. Viljareal želi da nastavi seriju nepobedivosti na gostovanju kod Majorke, dok će biti zanimljivo i na duelu između Rajo Valjekana i Osasune, što će ujedno biti i poslednji susret ovog kola
.

Betis – Leganes – 1 @ 1.80 u Mozzartbet

Betis ima velike ambicije na startu ove sezone, ali utisak je da će ova ekipa teško moći više od plasmana u Ligu Evrope, čime bi i te kako bili zadovoljni u klubu. Na startu novog izdanja španskog šampionata, Andalužani igraju jako loše, pa je tako Betis na tri odigrana meča dva puta remizirao uz jedan poraz, i to u prošlom kolu na gostovanju kod Real Madrida kada je bilo 2:0. Pre toga su Zeleni remizirali na svom stadionu protiv Đirone, ali i u gostima kod Alavesa, kada nije bilo pogodaka.
Što se tiče Leganesa, ova ekipa je u međuvremenu dobila dva velika pojačanja u vidu Alea koji je stigao iz Borusije iz Dortmunda, ali i Matije Nastastića koji bi trebalo da pojača zadnji deo tima. U prošlom kolu je povratnik u La Ligu odigrao ne baš najbolji meč na svom stadionu protiv Majorke, na kom su gosti slavili sa minimalnim rezultatom, iako je Leganes sve do tog meča ostavio dosta dobar utisak.
Čini se da je nakon tri odigrana meča došlo vreme za prvu pobedu Betisa, a deluje da za to nema bolje prilike od ovog susreta protiv Leganesa, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.80.

Majorka – Viljareal – G2+ @ 2.80 u King

Prvi meč subotnjeg programa igra se na Majorci gde će istoimena ekipa ugostiti Viljareal. Majorka je do sada odigrala nekoliko veoma dobrih mečeva, a vredi pomenuti da je ova ekipa na svom stadionu uspela da odoli timovima poput Real Madrida i Sevilje. U međuvremenu je ova ekipa doživela poraz na gostovanju kod Osasune, dok je u prošlom kolu Majorka slavila u gostima kod Leganesa, a taj duel je završen rezultatom 0:1, nakon čega se ova ekipa nalazi na sredini tabele, preciznije na desetoj poziciji, i ako se po jutru dan poznaje opstanak ne bi smeo da se dovede u pitanje.
Viljareal igra dosta dobro na startu novog izdanja La Lige, pošto je popularna “žuta podmornica” na četiri odigrana susreta ostvarila dva trijumfa i isto toliko remija. U prošlom kolu je tim sa Keramike remizirao na teškom gostovanju kod Valensije, a taj susret je završen rezultatom 1:1.
Majorka zaista retko gubi na svom terenu, ali im ovog puta stiže Viljareal, koji je baš raspucan na startu sezone, pa se vrlo lako može dogoditi da ova ekipa postigne dva ili više pogotka na ovom gostovanju, za šta je kladionica King odredila sjajnu kvotu 2.80.

Espanjol – Alaves – GG @ 2.15 u Maxbet

Nije Espanjol na najbolji mogući način započeo svoju povratničku misiju u elitnom rangu španskog fudbala, pošto su Katalonci na dva odigrana meča doživeli isto toliko poraza. Ipak, ovaj tim se probudio na gostovanju kod Atletiko Madrida, gde je uspeo da odoli, a taj susret na Vanda Metropolitanu je završen bez pogodaka, što je svakako bilo veliko iznenađenje. U prošlom kolu je Espanjol stigao i do svog prvog ovosezonskog trijumfa i to na domaćem terenu protiv Rajo Valjekana, pošto je taj susret završen pobedom domaćina od 2:1.
Alaves je trenutno stacioniran na odličnom šestom mestu na tabeli, a nakon poraza u prvom kolu od Selte, ekipa iz Baskije je vezala tri meča bez poraza. Prvo je Alaves remizirao na svom stadionu protiv Betisa kada nije bilo pogodaka, a potom je ova ekipa slavila protiv Sosijedada na strani, ali i protiv Las Palmasa na svom terenu, u prošlom kolu, kada je bilo 2:0.
Utisak je da će oba tima ići na sva tri boda, pa nas vrlo verovatno očekuju golovi na obe strane, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG koju kladionica Maxbet plaća sa kvotom 2.15.

Sevilja – Hetafe – 1 @ 2.25 u Superbet

Ponovo fudbaleri Sevilje imaju dosta problema na startu sezone, kao što je to bio slučaj i u prošlom izdanju elitnog ranga španskog fudbala. Do sada su Andalužani odigrali četiri meča i nisu se proslavili pošto je ova ekipa dva puta remizirala i doživela dva poraza, a sve to je trenutno dovoljno tek za pretposlednje mesto na tabeli. U prošlom kolu je nekadašnji osvajač Liga Evrope poražen na svom stadionu od Đirone, a taj duel je završen rezultatom 0:2, pa je sigurno da je pobeda protiv Hetafe imperativ, ali to neće biti nimalo lak zadatak.
Hetafe je trenutno stacioniran na šesnaestom mestu na tabeli i veoma zanimljivo je da je ekipa iz predgrađa Madrida na tri odigrana meča do sada isto toliko puta remizirala, a izuzev u prvom kolu kod Bilbaa kada je bilo 1:1, preostala dva puta nije bilo golova, i to protiv Rajo Valjekana i Sosijedada, oba puta na domaćem terenu.
Generalno Hetafe ne blista na strani, što bi moglo da olakša posao Sevilji, pa je hrabra preporuka jedinica na Andalužane uz kvotu 2.25 u Superbetu.

Sosijedad – Real Madrid – 2 @ 1.73 u Primobet

Prvi od dva derbija ovog kola se igra u San Sebastijanu gde će fudbaleri Sosijedada ugostiti Real Madrid. Krajnje nepredvidio igra domaćin u uvodnoj fazi šampionata, pošto je ova ekipa do sada poražena na oba meča na svom stadionu, gde inače Sosijedad igra po tradiciji veoma dobro. Ipak, moramo pohvaliti odlične partije na strani, gde je ova ekipa prvo uspela da slavi kod Espanjola sa 0:1, a potom i da remizira kod Hetafea, koji godinama unazad igra sjajno na svom stadionu. Sve to je trenutno dovoljno za dvanaesto mesto na tabeli i sigurno da ova ekipa može daleko bolje.
U goste stiže aktuelni šampion Španije, ali i Evrope, Real Madrid koji takođe ne igra najbolje na startu prvenstva i pored toga što je ova ekipa u prošlom kolu slavila na svom stadionu protiv Betisa. Do sada su Madriđani dva puta kiksnuli, prvo u gostima kod Majorke, a potom i na Kanarskim ostrvima kod Las Palmasa, uz podatak da je oba puta rezultat bio 1:1.
Čini se zaista da bi bilo previše kada bi Real treći put kiksnuo u samo pet odigranih kola, a na sve to moramo još jednom pomenuti i loše partije Sosijedada na svom stadionu pa vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Primobet odredila koeficijent 1.73.

Selta – Valjadolid – 1 @ 1.68 u King

Iako Selta nakon četiri odigrana kola ima skor od dva poraza i dva trijumfa, vrlo lako je tim iz Viga na svom kontu mogao da ima maksimalan broj bodova. Naime, ova ekipa igra fenomenalno na startu ove sezone, i odlaskom Rafe Beniteza je i te kako promenjena filozofija u ovom klubu, koji od početka ove sezone igra za gol više. Nažalost, u prošlom kolu je tim iz Galicije poražen na gostovanju kod Osasune, a taj duel je završen rezultatom 3:2, a i na tom meču, kao i na onom protiv Viljareala kada je bilo 4:3, što je svakako najbolji susret dosadašnjeg toka prvenstva, Selta se dobrano ispromašivala.
Primarni cilj Valjadolida će biti opstanak u društvu najboljih, a trenutno se ova ekipa nalazi na petnaestom mestu na tabeli sa četiri osvojena boda. Do sada je ovaj tim ostvario samo jedan trijumf, i to u prvom kolu na svom stadionu protiv Espanjola kada je bilo 1:0, nakon čega je Valjadolid osvojio samo jedan bod. U prošlom kolu je ova ekipa doživela pravu katastrofu na gostovanju kod Barselone kada je bilo 7:0.
Kada se sve sabere i oduzme, Selta je veliki favorit na ovom susretu, pa savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.68 u kladionici King.

Đirona – Barselona – 3+ @ 1.50 u Maxbet

Dobro poznato je da je Đirona prošle sezone igrala na veoma visokom nivou, a to je na kraju bilo dovoljno za plasman u Ligu šampiona i nestvarno treće mesto na tabeli. Možda se ovaj tim nije snašao u prva dva kola najbolje, ali je zato ova ekipa u sledeća dva kola odigrala dva fenomenalna susreta. Prvo su Katalonci bili bolji od Osasune na svom stadionu sa 4:0, da bi nakon toga predstavnik Španije u elitnom klupskom takmičenju uspeo da slavi i na veoma teškom gostovanju kod Sevilje u prošlom kolu, a taj susret na Sančez Pishuanu je završen rezultatom 0:2.
Barsa je za sada nepogrešiva, pošto tim sa Nou Kampa drži prvo mesto na tabeli uz maksimalnih dvanaest osvojenih bodova. U prošlom kolu je ova ekipa odigrala svoju najbolju partiju u poslednjih nekoliko godina, pošto je Barselona na svom terenu demolirala Valjadolid, a taj duel je završen rezultatom 7:0. Ruku na srce, deluje da su Katalonci imali i dosta dobar raspored, pa je gostovanje kod Đirone praktično prvi pravi izazov za nekadašnjeg šampiona Španije.
Prošle sezone je Đirona dva puta savladala Barselonu, a oba puta je bilo 4:2, i generalno, smatramo da će nam ovaj duel doneti dosta pogodaka, pa vam preporučujemo da se oprobate sa igrom 3+ za koju je kladionica Maxbet odredila kvotu 1.50.

Las Palmas – Atletik Bilbao – 2 @ 2.10 u Mozzartbet

Las Palmas je prošle sezone bez nekih većih problema uspeo da obezbedi opstanak, ali sva je prilika da će to ovog puta biti daleko teži zadatak. Trenutno se ova ekipa nalazi na osamnaestom mestu na tabeli, a na četiri odigrana susreta tim sa Kanarskih ostrva još uvek ne zna za trijumf.
U prošlom kolu je Las Palmas poražen na gostovanju kod Alavesa kada je bilo 2:0, dok je pre toga ova ekipa nekako uspela da odoli Real Madridu na svom terenu, kada je bilo 1:1.
Atletik Bilbao plaća cenu veoma teškog rasporeda na startu šampionata, pa je sigurno da se u narednom periodu očekuju daleko bolji rezultati. U prošlom kolu je klub iz Baskije poražen od Atletiko Madrida sa 0:1, uz podatak da su Jorgandžije do tri boda stigli u finišu susreta. Trenutno je Bilbao stacioniran na trinaestom mestu na tabeli i sigurno je da ova ekipa može i mora daleko više.
Kako sada stvari stoje, Bilbao na Kanarska ostrva dolazi po sva tri boda, a po našem mišljenju će do istih ova ekipa i doći, pa vam hrabro savetujemo da odigrate 2 koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.10.

Atletiko Madrid – Valensija – 3+ @ 1.84 u Primobet

Atletiko Madrid ove sezone ima najveće moguće ambicije, o čemu najbolje govori i ovo leto, pošto su Madriđani doveliko nekoliko vrhunskih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Alvareza, Galagera, Serlota i Le Normana. Ipak, u četiri odigrana kola popularne Jorgandžije su dva puta remizirale, prvi put na strani kod Viljareala, u jednom fantastičnom meču koji je završen rezultatom 2:2, a drugi put na svom stadionu protiv Espanjola, kada nije bilo pogodaka. U prošlom kolu su puleni Čola Simeonea ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Atletik Bilbaa, a taj susret je završen rezultatom 0:1.
Što se tiče Valensije, “slepi miševi” su nažalost tim koji je do sada ubedljivo najmanje pokazao, a u prilog tome ide i posldenje mesto na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, do kog je Valensjia stigla u prošlom kolu, kada je na svom stadionu odigrala 1:1 protiv Viljareala, koji igra dosta dobro na startu sezone.
Nema nikakve dileme da je Atletiko Madrid veliki favorit na ovom meču, a vrlo lako nam ovaj susret na prelepom Vanda Metropolitanu može doneti i dosta pogodaka pa savetujemo igru 3+ za koju je kladionica Primobet pripremila kvotu 1.84.

Rajo Valjekano – Osasuna – 1 @ 2.10 u Superbet

Poslednji duel ovog kola se igra u Valjehasu gde će Rajo Valjekano ugostiti ekipu Osasune. Valjekano je u poslednjim danima prelaznog roka napravio veliki posao, pošto je ovaj klub angažovao Hamesa Rodrigeza koji u poslednjih par meseci igra fantastično, što smo najbolje videli na Kopa Americi. Do sada je Rajo odigrao četiri susreta i nakon velike pobede u prvom kolu na gostovanju kod favorizovanog Sosijedada, ovaj tim je vezao tri meča bez trijumfa, a u poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je Valjekano poražen u gostima kod Espanjola.
Osasuna će teško moći da ponovi prethodne dve sezone, pa će primarni cilj svakako biti opstanak, a u ovom trenutku se tim iz Pamplone nalazi na sjajnom sedmom mestu na tabeli sa šest osvojenih bodova. U prošlom kolu je ova ekipa uspela da savlada Seltu koja igra sjajno na početku sezone, a taj meč je završen rezultatom 3:2.
Ipak, poznato je da Osasuna dosta slabije igra na strani, pa zato i dajemo prednost domaćinu ovog puta i savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 2.10 u Superbetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.