Najava i analiza: Serija A, 4. kolo: Milan i Roma jure prvi trijumf, neprijatna gostovanja za Inter, Juventus i Napoli!

Od subote su na programu mečevi četvrtog kola italijanske Serije A, a i ovog puta nas očekuje nekoliko veoma interesantnih susreta, iako neće biti pravog derbija.
Aktuelni šampion Inter gostuje kod Monce, dok će Milan na svom terenu ugostiti Veneciju i pokušati da ostvari prvi trijumf u sezoni. Juventus putuje na teško gostovanje kod Empolija, dok će Atalanta na svom terenu ugostiti Fiorentinu, i stiče se utisak da je to najzanimljiviji duel ovog kola.
Roma ide po prvi trijumf u sezoni, ali je protivnik Đenova koja retko gubi na Marasiju, dok će Romin gradski rival Lacio u poslednjem meču kola ugostiti Veronu. Potencijalno zanimljiv duel se igra na Enio Tardiniju, gde će Parma ugostiti Udineze, a od ostalih mečeva vredi pomenuti i susret između Kaljarija i Napolija na Sardiniji, gde četu Antonija Kontea čeka veoma težak ispit.

Komo – Bolonja – GG @ 1.95 u Maxbet

Iako je Komo dosta uložio u letnji prelazni rok, novajlija u Seriji A još uvek ne zna za trijumf. Na tri odigrana meča izabranici Ceska Fabregasa su doživeli dva poraza i jedan remi, i to na gostovanju kod Kaljarija, kada je bilo 1:1. U prošlom kolu je ova ekipa poražena u gostima kod Udinezea, a taj susret su popularne Zebre dobile sa minimalnim rezultatom. U međuvremenu je Varan napustio Komo, a upravo bivši štoper Junajteda i Real Madrida je letos i okarakterisan kao najveće pojačanje Koma.
Bolonja će teško moći da ponovi prošlu sezonu u kojoj je ova ekipa mimo svih očekivanja stigla do plasmana u Ligu šampiona. U dosadašnjem toku šampionata ovaj tim je odigrao tri meča i još uvek ne zna za trijumf, a u prošlom kolu su izabranici Vinčenca Italijana remizirali na svom stadionu protiv Empolija, kada je bilo 1:1.
Deluje da bi ovde i jedni i drugi mogli da postignu makar po jedan pogodak, pa toplo preporučujemo igru GG uz kvotu 1.95 u Maxbetu.

Empoli – Juventus – 2 @ 1.80 u Primobet

Iako je opstanak glavni cilj Empolija, ekipa iz Toskane igra veoma dobro na startu šampionata. U prvom kolu su Plavci remizirali na svom stadionu protiv Monce, da bi u drugom kolu Empoli ostvario veliki trijumf na gostovanju kod Rome, a taj susret je završen rezultatom 1:2. U prošlom kolu je tim iz Toskane ponovo remizirao i to na veoma teškom gostovanju kod Bolonje, kada je bilo 1:1, a ono što je zanimljivo je da je to bio rezultat iz trećeg minuta susreta.
Juventus je nakon dva sigurna trijumfa u prošlom kolu remizirao na svom stadionu protiv Rome, u jednom izuzetno nezanimljivom susretu na kom nije bilo pogodaka, ali ni previše ozbiljnih šansi za postizanje istih.
Ipak, i pored toga se Stara dama trenutno nalazi na deobi prvog mesta, i kada se sve sabere i oduzme deuje da je novi trener Tijago Mota i te kako prodrmao ovu ekipu.
Empoli je neugodan domaćin, ali smatramo da je kvalitet na strani nekadašnjeg šampiona Italije, pa vam savetujemo da odigrate 2 uz kvotu 1.80 u kladionici Primobet.

Milan – Venecija – 1-1 @ 1.78 u Mozzartbet

Malo ko se nadao da će Rosoneri igrati ovako loše na startu novog izdanja Serije A. Pre početka prvenstva je trener Milana obećao napad na Skudeto, a kako sada stvari stoje čini se da će ukoliko se nešto drastično ne promeni Paulo Fonseka postati bivši. Na tri odigrana meča nekadašnji šampion Evrope ne zna za trijumf, što je bez ikakve sumnje poražavajući podatak. U prošlom kolu su Rosoneri remizirali na gostovanju kod Lacija, a taj duel na Olimpiku je završen rezultatom 2:2, uz debitantski pogodak Strahinje Pavlovića za Milan.
Venecija barem na papiru slovi za verovatno i najslabiji tim u Seriji A, a trenutno se ekipa iz grada na vodi nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, do koga je ova ekipa stigla u gostima kod Fiorentine, kada je bilo 0:0.
Previše bi bilo svakako kada Milan ni posle četiri odigrana kola ne bi na svom kontu imao makar jednu pobedu, pa zato i savetujemo prelaz 1-1 uz kvotu 1.78 u Mozzartu.

Đenova – Roma – GG @ 1.95 u Maxbet

Taman kada smo pomislili da bi Đenova ove sezone mogla da bude jedan od kandidata za plasman u neko od evropskih takmičenja, ova ekipa je u prošlom kolu neočekivano doživela poraz na svom terenu od Verone, kada je bilo 0:2. Ne bi to bilo možda previše čudno, da pre toga popularni Grifoni nisu uspeli da odole na svom stadionu protiv Intera, a onda i da savladaju Moncu u gostima.
Roma se nije proslavila na startu novog izdanja italijanskog šampionata, ali je ova ekipa odradila dosta dobro finiš prelaznog roka, pa su Vučicu pojačali igrali poput Humelsa i Hermosa koji bi trebali da donesu stabilnost u zadnjoj liniji tima, što je uz slabu realizaciju verovatno trenutno i najveći problem Rome.
Ruku na srce, u prošlom kolu su izabranici Danijelea De Rosija odigrali jedan dobar meč na gostovanju kod Juventusa, a taj duel je završen bez pogodaka.
Roma je po našem mišljenju favorit, ali je daleko realnije da probate sa golovima na obe strane, pa savetujemo igru GG uz sjajnu kvotu 1.95 u Maxbetu.

Atalanta – Fiorentina – 3+ @ 1.70 u King

Verovatno najzanimljiviji duel ovog kola igra se u Bergamu gde će fudbaleri Atalante ugostiti Fiorentinu. Nakon fantastične partije u prvom kolu kada je savladan Leće u gostima sa 0:4, Boginja je prvo poražena u gostima kod Torina, da bi nakon toga ova ekipa doživela pravu katastrofu, i to u gostima kod Intera, a taj duel su Neroazuri dobili rezultatom 4:0. Od samog poraza je vrlo verovatno veći problem što Atalanta uopšte nije bila konkurentna aktuelnom šampionu Italije, a nije da iz Bergama nisu najavljivali napad na Skudeto, naravno nakon trofeja u Ligi Evrope.
Fiorentina ima dosta problema na startu sezone, a trenutno je klub iz Firence stacioniran na jedanaestom mestu na tabeli sa tri osvojena boda, što znači da je ova ekipa do sada tri puta remizirala. Poslednji remi se desio u prošlom kolu kada je Fiorentina odigrala 2:2 protiv neugodne Monce.
Vreme je za trijumf Atalante, nakon dva vezana poraza, ali daleko realnija i sigurnija varijanta su golovi, odnosno igra 3+ koju kladionica King plaća sa kvotom 1.70.

Torino – Leće – 1 @ 1.80 u Superbet

Torino je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka šampionata, a da Milan nije odigrao neverovatno u nadoknadi utakmice prvog kola, sada bi popularni Bikovi imali maksimalan učinak i bili usamljeni na prvom mestu na tabeli. Nakon tog remija na strani sa Rosonerima, Torino je prvo uspeo na svom stadionu da savlada Atalantu sa 2:1, a onda i u prošlom kolu da pobedi na gostovanju kod Venecije, kada je bilo 0:1. Raduju ovakvi rezultati Bikova, a treba biti realan i reći da je ova ekipa imala pakleno težak raspored.
Leće je nakon teškog poraza u prvom kolu od Atalante, i neuspeha u gostima kod Intera, u prošlom kolu konačno odigrao jedan dosta dobar meč i slavio na svom stadionu protiv Kaljarija, a taj duel je završen rezultatom 1:0. Konačno je Leće imao protivnika po meri, a čovek odluke bio je Krstović sredinom prvog dela igre.
Smatramo da će domaćin nastaviti sa sjajnim partijama na startu sezone, pa vam toplo preporučujemo da vaš fokus usmerite ka jedinici za koju je kladionica Superbet odredila koeficijent 1.80.

Kaljari – Napoli – 2 @ 1.80 u Primobet

Kaljari će sasvim sigurno imati dosta problema da sačuva prvoligaški status, a to nam je najbolje pokazao i start ovog prvenstva, pošto tim sa Sardinije nakon tri odigrana kola ne zna za trijumf.
U prošlom kolu su Sardi nakon dva uvodna remija doživeli i prvi poraz u sezoni, i to na gostovanju kod Lećea, kada je bilo 1:0.
Napoli je u prošlom kolu u jednom meču za infarkt bio bolji od Parme, ali veliko je pitanje šta bi se desilo da Parma nije ostala bez isključenog golmana Suzukija na terenu. Sve do 92. minuta je na semaforu stajalo 0:1, ali onda je prvo Lukaku, a potom i Angisa doneo veliki radost navijačima na stadionu “Diego Armando Maradona”, pa su Napolitanci teškom mukom stigli do druge pobede u prvenstvu, a sve to nakon ubedljive partije i pobede protiv Bolonje, kada je bilo 3:0.
Kaljari nas do sada nije impresionirao, i sigurno je da je Napoli veliki favorit, pa hrabro savetujemo dvojku koju kladionica Primobet ceni sa kvotom 1.80.

Monca – Inter – G2+ @ 1.47 u Mozzartbet

Veliko je pitanje kako će se Monca ove sezone snaći bez Rafaela Paladina, koji je prethodne dve godine sedeo na klupi ovog tima. Opstanak se u te dve sezone niti jednom nije doveo u pitanje, a trenutno je situacija takva da se Monca nakon tri odigrana kola nalazi na petnaestom mestu na tabeli sa samo dva osvojena boda. U prošlom kolu je ekipa koja je u vlasništvu Adrijana Galijanija remizirala na gostovanju kod Fiorentine, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Inter slovi za glavnog kandidata za šampionsku titulu, a u prošlom kolu su Neroazuri odigrali jedan fantastičan meč i demolirali ekipu Atalante na Đuzepe Meaci, a taj duel je završen sa više nego ubedljivih 4:0. Tako su se Neroazuri na najbolji mogući način iskupili svojim navijačima za onaj kiks u prvom kolu protiv Đenove, pošto je taj susret na Marasiju završen rezultatom 2:2.
Biće ovde po svemu sudeći dosta pogodaka, a po našem mišljenju makar dva u Moncinoj mreži, pa savetujemo da se oprobate sa igrom G2+ uz kvotu 1.47 u Mozzartu.

Parma – Udineze – 1 @ 2.25 u Superbet

U ponedeljak su na programu dva duela iz Serije A, a prvi se igra na Enio Tardiniju gde će Parma ugostiti Udineze. U svojoj povratničkoj sezoni u društvo najboljih, nekadašnji osvajač Liga Evrope igra na veoma visokom nivou, a jako malo je nedostajalo da Parma slavi i u prošlom kolu kod Napolija u gostima, pošto su Krstaši sve do drugog minuta sudijske nadoknade vodili sa 0:1, ali je onda domaćin za samo dva minuta postigao dva pogotka i rastužio sve navijače tima koji je krajem devedesetih predstavljao strah i trepet u Italiji za sve klubove.
Udineze igra dosta dobro na startu sezone, pošto su Zebre do sada sakupile sedam bodova i nalaze se na deobi prvog mesta na tabeli. U prošlom kolu su crno-beli slavili na svom stadionu protiv Koma, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Milan je najbolje na svojoj koži osetio kako Parma igra na domaćem terenu, zbog čega i savetujemo da se oprobate sa jedinicom, za koju je kladionica Superbet odredila koeficijent 2.25.

Lacio – Verona – 3+ @ 2.00 u King

Poslednji meč ovog kola se igra na Olimpiku gde će fudbaleri Lacija ugostiti Veronu. Lacijali su dobrano promenili svoju ekipu, a u timu više nema igrača poput Imobilea, Alberta, Andersona, pa je veoma diskutabilno da li će Rimljani uspeti da budu konkurentni kada je u pitanju borba za plasman u Ligu šampiona. Na tri odigrana meča Lacio je ostvario jedan trijumf, i to na svom terenu protiv Venecije, potom, doživeo jedan poraz, u gostima kod Udinezea, ali i jedan remi i to u prošlom kolu u jednom sjajnom meču protiv Milana koji je završen rezultatom 2:2.
Što se tiče Verone, ekipa iz grada ljubavi je sjajno startovala ovu sezonu i to sa pobedom na domaćem terenu protiv Napolija kada je bilo 3:0, a nakon teškog poraza od Juventusa u drugom kolu, Darko Lazović i drugari su u prošlom kolu slavili na gostovanju kod Đenove, a taj susret je završen rezultatom 0:2.
Sigurno je da će Verona imati šta da poruči Laciju i na ovom meču, pa je velika verovatnoća da nam ovaj duel na Olimpiku donese dosta pogodaka i zato savetujemo igru 3+ koju kladionica King plaća sa fenomenalnom kvotom 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.