Najava i analiza: Premijer liga, 5. kolo: Veliki derbi na Etihadu za prvo mesto na tabeli!

Od danas su na programu mečevi petog kola elitnog ranga engleskog fudbala, a svakako da će njega obeležiti susret na Etihadu, gde će fudbaleri Mančester sitija ugostiti Arsenal. Upravo ova dva tima poslednjih godina vode veliku borbu za naslov prvaka Engleske, pa je sva prilika da nas očekuje jedan veoma zanimljiv susret u Mančesteru.
Od ostalih duela treba izdvojiti i derbi Londona između Vest Hema i Čelsija, uz napomenu da Plavci od početka sezone igraju veoma dobro u gostima. Liverpul čeka nimalo lak posao na svom stadionu protiv Bornmuta, dok će Aston Vila ugostiti Vulverhempton. Njukasl koji igra sjajno na startu šampionata putuje na teško gostovanje kod Fulama, dok ništa lakše neće biti ni Mančester Junajtedu, koji gostuje kod Kristal Palasa.
Što se tiče trenutne tabele, iako je o istoj još rano govoriti, Siti se trenutno nalazi na prvoj poziciji sa maksimalnih dvanaest osvojenih bodova, dok drugo mesto trenutno dele dve ekipe, Arsenal i Njukasl. Slede Liverpul i Aston Vila koji su do sada sakupili devet bodova, dok bod manje imaju Brajton i pomalo neočekivano Notingem Forest.

Vest Hem – Čelsi – G2+ @ 1.77 u Superbet

Premijerni meč petog kola Premijer lige se igra u Londonu gde će Vest Hem ugostiti Čelsi. Vest Hem nije previše pokazao u dosadašnjem toku šampionata, a do sada je ovaj tim ostvario samo jedan trijumf i to u gostima kod Kristal Palasa. U prošlom kolu su Čekićari remizirali u gostima kod neugodnog Fulama, a taj duel je završen rezultatom 1:1, što je trenutno dovoljno za četrnaestu poziciju na tabeli.
Čelsi nije konstantan ni na startu ove sezone, ali je evidentno da ovaj tim za sada igra dosta dobro na strani, gde su Plavci na dva odigrana susreta ostvarili isto toliko trijumfa, a nakon onog spektakularnog meča u gostima kod Vulverhemptona kada je bilo čak 2:6, u prošlom kolu su puleni Enca Mareske slavili na veoma teškom gostovanju kod Bornmuta, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Pomenuli smo već te dobre partije u gostima, i vrlo lako se može dogoditi da nekadašnji šampion Engleske na ovom gostovanju postigne makar dva ili više pogotka, pa je topla preporuka igra G2+, za koju je kladionica Superbet odredila koeficijent 1.77.

Aston Vila – Vulvs – 1 @ 1.50 u King

Iako su mnogi mišljenja da će Aston Vila teško moći da ponovi prošlu sezonu u kojoj je ova ekipa stigla do plasmana u Ligu šampiona, izabranici Unai Emerija igraju veoma dobro i na startu novog izdanja engleskog šampionata. Do sada je tim iz Birmingema ostvario tri trijumfa, uz jedan poraz, i trenutno se Aston Vila nalazi na petom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Liverpul. U prošlom kolu su Emerijevi puleni slavili na svom stadionu protiv Evertona, a taj meč je završen rezultatom 3:2
U međuvremenu je engleski predstavnik odigrao sjajan meč u gostima kod Jang Bojsa i slavio sa 0:3, pa je tako Aston Vila na najbolji mogući način započela svoje učešće u Ligi šampiona.
Vulvsi se do sada nisu proslavili, pošto su popularni Vukovi na četiri odigrana susreta osvojili samo jedan bod i trenutno se nalaze na osamnaestom mestu na tabeli. U prošlom kolu je ova ekipa poražena na svom stadionu od Njukasla, a taj duel je završen pobedom gostiju od 2:1.
Kada se podvuče crta, domaćin je veliki favorit na ovom duelu i zato vam savetujemo da se oprobate sa jedinicom uz kvotu 1.50 u kladionici King.

Fulam – Njukasl – X2 @ 1.47 u Maxbet

Fulam ima evropske ambicije, ali je veliko pitanje koliko je to u ovom trenutku realno, pogotovu u ovakvoj konkurenciji. Do sada su popularni Kolibari odigrali četiri meča u prvenstvu i nisu ostavili nimalo loš utisak, uprkos jednom porazu, i to u prvom kolu od Mančester Junajteda, iako se Fulam nimalo nije obrukao na tom duelu. U prošlom kolu je ova ekipa remizirala na svom stadionu protiv Vest Hema, a taj meč u Londonu je završen rezultatom 1:1.
Njukasl igra sjajno na startu šampionata, a o tome najbolje svedoči i deoba drugog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Arsenal. U prošlom kolu su Svrake slavile na veoma teškom gostovanju kod Vulverhemptona, a taj meč je završen rezultatom 1:2, što je treća pobeda za tim sa Sent Džejms Parka u sezoni i utisak je da crno-beli ponovo imaju evropske ambicije, a tu konkretno mislimo na Ligu šampiona.
Po našem mišljenju, Njukasl neće doživeti poraz na jednom od najtežih gostovanja u Premijer ligi, pa preporučujemo duplu šansu X2 uz kvotu 1.47 u kladionici Maxbet.

Lester – Everton – 1 @ 2.45 u Primobet

Lester je nakon sjajnih partija prošle sezone stigao do ekspresnog povratka u najkvalitetniji rang engleskog fudbala i svakako da će za početak primarni cilj biti opstanak. Ako se po jutru dan poznaje, deluje da ova ekipa ne bi smela da ima previše problema oko toga, iako popularne Lisice ni nakon četiri odigrana kola još uvek ne znaju za trijumf. U prošlom kolu je nekadašnji šampion Engleske uspeo da odoli na gostovanju kod favorizovanog Kristal Palasa. a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Everton kako sada stvari stoje slovi za glavnog kandidata za selidbu u niži rang, pošto se popularne Karamele nakon četiri odigrana kola nalaze na poslednjem mestu na tabeli i to bez osvojenih bodova.
U prošlom kolu je Everton doživeo četvrti uzastopni poraz u šampionatu i to na jednom od najtežih gostovanja u ligi, kod Aston Vile, a taj meč u Birmingemu je završen rezultatom 3:2.
Deluje da je ovo idealna prilika da povratnik u Premijer ligu ostvari svoj prvi trijumf u sezoni pa toplo preporučujemo da se fokusirate na jedinicu uz kvotu 2.45 u Primobetu.

Liverpul – Bornmut – 4+ @ 1.90 u King

Nakon sjajnog starta šampionata, Redsi su u prošlom kolu mimo svih očekivanja doživeli i prvi poraz u sezoni i to od Notingem Foresta, a taj susret je završen rezultatom 0:1. Ipak, u međuvremenu je tim sa Enfilda odigrao vrhunsku partiju u prvom kolu novog izdanja Lige šampiona i slavio na veoma teškom gostovanju kod Milana, a taj meč je završen rezultatom 1:3, iako su Rosoneri prvi stigli do trijumfa.
Bornmut godinama unazad igra veoma dopadljiv fudbal, iako ova ekipa nije postizala neke značajnije rezultate. U prošlom kolu je ovaj tim i pored jedne zaista sjajne partije na svom terenu doživeo minimalan poraz od Čelsija, pa se u ovom trenutku Bornmut nalazi na jedanaestom mestu na tabeli, gde je ovoj ekipi po svemu sudeći i mesto. Taj poraz od Plavaca je bio i jedini u dosadašnjem toku šampionata, a ne možemo a da ne pomenemo da je Bornmut u preprošlom kolu gubio na gostovanju kod Evertona sa 2:0 sve do 87. minuta, ali je onda ova ekipa postigla tri gola i upisala prvi i za sada jedini trijumf u prvenstvu.
Biće ovde kako sada stvari stoje dosta pogodaka, pa savetujemo da se oprobate sa igrom 4+ koju kladionica King plaća sa kvotom 1.90.

Sautempton – Ipsvič – 1 @ 2.30 u Superbet

Sautempton je uz Everton tim koji je do sada ubedljivo najmanje pokazao od svih ekipa u ovogodišnjem izdanju Premijer lige, a trenutno se ova ekipa nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli i to bez osvojenih bodova. Poražavajuće izgleda podatak da je ovaj tim do sada postigao samo jedan pogodak na četiri meča i to na gostovanju kod Brentforda kada je bilo 3:1. U prošlom kolu su Sveci doživeli ubedljiv poraz na svom stadionu od Mančester junajteda, kada je bilo 0:3, iako je domaća ekipa pri rezultatu 0:0 propustila da realizuje jedanaesterac.
Ipsviču će u povratničkoj sezoni u društvu najboljih sasvim sigurno primarni cilj biti opstanak, međutim, to neće biti nimalo lak zadatak. Nakon dva poraza u uvodnom delu šampionata, ova simpatična ekipa je vezala dva remija i to prvo na svom stadionu protiv Fulama, ali onda i na veoma teškom gostovanju kod Brajtona, što je jedan svakako sjajan rezultat.
Ipak, deluje da je ovo najbolja moguća prilika za prvi trijumf Sautemptona u sezoni, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 2.30 u Superbetu.

Totenhem – Brentford – 1 @ 1.55 u Mozzartbet

Pevci se nisu proslavili na startu novog izdanja Premijer lige, iako je ovaj klub imao veoma visoke ambicije. Posle uvodna dva kola i remija kod Lestera, ali i ubedljivog trijumfa na domaćem terenu protiv Evertona, tim iz Londona je poražen prvo na gostovanju kod Njukasla, kada je bilo 2:1, da bi nakon toga ova ekipa doživela poraz i na svom stadionu od Arsenala u jednom od najvećih derbija engleskog fudbala, pa je zbog svega toga pobeda protiv Brenforda imperativ.
Što se ove ekipe tiče, trenutno je Brentford stacioniran na devetom mestu na tabeli, gde negde ovoj ekipi i jeste mesto, a do sada je ovaj tim odigrao četiri meča u novom izdanju Premijer lige i ostvario dva trijumfa na svom terenu i dva poraza na strani, i to protiv Liverpula i Mančester sitija, što nam govori da su puleni trenera Franka imali veoma težak raspored na startu šampionata.
Nakon dva vezana poraza u prvenstvu, utisak je da Pevci ovog puta nemaju pravo na kiks pa vam savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.55 u Mozzartu.

Kristal Palas – Mančester Junajted – GG @ 1.53 u Maxbet

Kristal Palas je u novu sezonu engleskog fudbala ušao sa dva vezana poraza, a ukupno gledano, tim iz Londona na četiri odigrana susreta još uvek ne zna za trijumf, i trenutno se nalazi na šesnaestom mestu na tabeli sa samo dva osvojena boda.
U prošlom kolu je Palas remizirao na svom stadionu protiv Lestera, u duelu koji je završen rezultatom 2:2, ali vredi podsetiti da su Lisice u jednom trenutku imale čak i dva gola prednosti, ali je ipak domaćin odigrao sjajno drugo poluvreme i stigao do veoma važnog boda.
U goste im stiže Mančester Junajted koji ponovo na startu sezone igra veoma promenljivo i nepredvidivo, a trenutno se klub sa Old Traforda nalazi na desetom mestu na tabeli uz šest osvojenih bodova. Nakon dva vezana poraza, u prošlom kolu su puleni Ten Haga konačno ostvarili jedan trijumf i to na gostovanju kod Sautemptona, a taj susret je završen rezultatom 0:3.
Pre svega, očekujemo dosta golova na ovom duelu, a za očekivati je da ih bude na obe strane, pa je topla preporuka igra GG uz kvotu 1.53 u Maxbetu.

Brajton – Notingem – 3+ @ 1.85 u Primobet

Brajton posle četiri odigrana kola ne zna za poraz u engleskom šampionatu, a do sada je ova ekipa koja poslednjih godina postiže vrhunske rezultate, ostvarila dva trijumfa i dva remija. Nakon dva vezana trijumfa u prva dva kola ova ekipa je prvo remizirala u gostima kod Arsenala, što je sjajan rezultat, a potom i na svom stadionu protiv Ipsviča, kada nije bilo pogodaka, što je svakako bilo veliko iznenađenje, i ukoliko Brajton želi da izbori Evropu, ovaj tim prosto mora da pobeđuje na mečevima protiv ovakvih protivnika.
Notingem je za sada najprijatnije iznenađenje prvenstva, pošto se nekadašnji šampion Engleske trenutno nalazi na sedmom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Liverpul, a upravo ovu ekipu je Notingem Forest i savladao u prošlom kolu na sred Enfilda kada je bilo 0:1. Sigurno je da će Notingem želeti da se nadigrava i protiv favorizovanog Brajtona, pa nam sve to potencijalno može doneti dosta pogodaka i zato savetujemo igru 3+ uz kvotu 1.85 u Primobetu.

Mančester siti – Arsenal – 1 @ 1.85 u Mozzartbet

Poslednji meč petog kola najkvalitetnije lige na svetu, je ujedno i najveći derbi ovog kola, a sva je prilika i derbi koji će nam dati odgovor na pitanje da li su Tobdžije kadre da prekinu višegodišnju dominaciju Sitija u engleskom fudbalu. Građani su do sada perfektni, pošto su puleni Pepa Gvardiole na četiri odigrana susreta ostvarili isto toliko trijumfa. Onaj najvažniji, desio se u prvom kolu na veoma teškom gostovanju kod Čelsija, kada je bilo 0:2. Inače, u prošlom kolu su Građani pobedili ekipu Brentforda na svom stadionu, a taj duel je završen rezultatom 2:1. U međuvremenu je engleski predstavnik u Ligi šampiona remizirao na svom stadionu protiv Intera, a taj meč je mimo svih očekivanja završen bez pogodaka.
Arsenal je do sada ostvario tri trijumfa, uz jedan remi, i to na domaćem terenu protiv Brajtona, ali je veliko pitanje kako bi taj meč bio završen da Deklan Rajs nije dobio isključenje. Bilo kako bilo, Tobdžije su u prošlom kolu ostvarile veoma važan trijumf na gostovanju kod ljutog rivala Totenhema, i to sa minimalnim rezultatom, pa se trenutno Arsenal nalazi na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na Siti, kod koga i gostuje u ovom kolu, što će biti najbolja moguća prilika da tim iz Londona zasedne na vrh.
Poslednji poraz od Arsenala na domaćem terenu, ekipa Mančester sitija je doživela još 2015. godine, nakon čega su Građani upisali čak osam trijumfa, dok je dva puta bilo nerešeno, pa je i više nego jasno zašto vam ovde bez mnogo razmišljanja savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.85 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.