Tiket dana (sreda, 25.09.2024)

Tiket dana

Večeras počinje ligaški deo u novom izdanju Lige Evrope. Tu su i utakmice u španskoj La Ligi ali i mečevi širom Evrope i sveta. Predložene kvote važile su u momentu sastavljanja predloga.

Dinamo Kijev – Lacio – 2 @ 2.05 u MaxBet

Rimljani nisu najbolje startovali u novom prvenstvu u Seriji A i već imaju dva poraza nakon 5 odigranih kola. Drugi su dođiveli na gostovanju u Firenci u nedelju i to posle vođstva u prvom poluvremnu. Oba gola primili su sa bele tačke ali to ne opravdava njihovu dosta bledu partiju. Lacio ne može da se bori za Skudeto iako je ovo prvenstvo, čini nam se na početku, izjednačenije nego bilo koje prethodnom, bar u poslednjoj deceniji na Apeninima. U Ligi Evrope imaju velike ambicije Atalanta je preko ovog takmičenja izborila Ligu šampiona, a ove sezone to možda bude i lakše jer se u nokaut fazi ne pridružuju timovi iz lige šampiona. Dinamo je ostao bez elitng takmičenja i igranje drugog po jačini trebalo bi da bude uteha. Nađalost, i dalje Ukrajinci igraju kao domaćini u nemačkom Hamburgu, gde su u kvalifikaijama pobedili Partizan, remizirali sa Rendžersom i izgubili od Salcburga. Lacio je ipak kvalitetniji i očekujemo da osvoji sva tri boda u najvećoj nemačkoj luci. Za dvojku se u kladionici MaxBet dobija kvota 2.05.

Mitjiland – Hofenhajm – T22+ @ 1.95 u MaxBet

Danci su prvaci svoje zemlje a Hofenhajm je završio na 7. mestu u nemačkoj Bundesligi. Ipak, razlika između ova dva takmičenja svakako postoji i ne možemo reći da je Mitjiland favorit u ovom meču Lige Evrope. Ekipa iz Faruma je pokušala da ode u Ligu šampiona ali ih je u plej-ofu zaustavio Slovan iz Bratislave, što je bilo jedno od većih iznenađenja u Evropi ovog leta. Kolika je uteha igranje u Ligi Evrope ostaje da vidimo ali najbitnije je da će se evropski mečevi igrati na stadionu u Farumu do Nove godine. U domaćoj Superligi Mitjiland je na prvom mestu posle 9 odigranih kola i to sa tri boda prednosti u odnosu na Orhus. Bila bi razlika i veća da su prošlog vikenda pobedili Randers u gostima, ali je bilo 2:2. Hof je u lošoj formi, vezali su tri poraza u Bundesligi i posle 4 kola imaju samo tri boda na kontu zhvaljujući pobedi nad Kilom na premijeri. Nije im ni raspored bio lak, posle Ajntrahta i Bajerna poraženi su i u Berlinu od Uniona u subotu. Pravo mesto za izlazak iz krize je duel u Danskoj a ovo je utakmica u kojoj možemo da očekujemo dosta golova. Hofenhajm uvek igra na gol više i verujemo da može dva šuta savladati golaman domaćih. Za T22+ kvota je 1.95 u kladionici MaxBet.

Đirona – Rajo Valjekano – T12+ @ 1.88 u MaxBet

Španci opet rade vanredno i koriste svaki slobodan trenutak da odigraju prvenstvene mečeve. Đirona prvi put u svojoj istoriji igra Evropu i to odmah Ligu šampiona. U prvom kolu su nesrećno izgubili u Parizu golom u sudjskoj nadoknadi i ostali bez važnog boda. Za brigu su više izdanja u domaćem prvenstvu pa su Katalonci izgubili već tri puta u prvih šest kola u La Ligi. To je veliki korak unazad u odnosu na prošlu sezonu kada je ovaj tim, mimo svih očekivanja, predvodio prvoligaški karavan u Španiji na početku prvenstva. Vremena za popravak ima, ali je teško očekivati da Đirona ponovi prošlogodišnji rezultat. U goste im dolazi Rajo Valjekano, tim iz predgrađa Madrida koji je na početku sezone sasvim solidan a ima i bod više od Đirone u ovom momentu. Pčelice su remizirale sa Atletikom iz Madrida u prošlom kolu a pre toga su pobedili i Osasunu u svom Valjehasu. Ipak, najznačajniji rezultat im je pobeda u san Sebastijanu na početku prvenstva kada su slavili protiv Real Sosijedada. Đirona je dobila sva tri meča sa Rajom u prošloj sezoni, dva u La Ligi i jedan u Kupu Kralja, a dali su im čak 8 golova na te tri utakmice. Verujemo da će i sada dati barem dva. Za T12+ kvota je 1.88 u kladionici MaxBet.

Austrija – Šturm – 2 @ 2.15 u MaxBet

Austrijska Bundesliga biće jedno od neizvesnijih takmičenja ove sezone. Salcburg više nije dominantan a ni prošlogodišnji prvak Šturm ne mođe se pohvaliti nekom posebnom formom. Ekipa iz Graca doživela je brojne odlaske u prelaznom roku i treba vremena da se jedan, po svemu novi tim, uigra. U prvom kolu Lige šampiona poraženi su od debitanta Bresta u gostima a ni u domaćem prvenstvu nemaju dobre rezultate. Pravi potop doživeli su prošlog vikenda kada ih je Volfsberger u Gracu pobedio sa 3:0. Ipak, eventualnom pobedom u ovom zaostalom meču u beču nad Austrijom pturm bi preuzeo lidersku palicu od trenutno vodećeg Rapida. Imaće Šturm vrlo napornu jesen na tri fronta, a posebno će zahtevna biti Liga šampiona. Zato kiraju da korste ove termine bez evropskih mečeva da poprave svoj skor u Bundesligi. Austrija je na 6. mestu, sakupili su Ljubičasti 8 bodova iz šest utakmica i polako gube korak sa vodećim timovima. U prošlom kolu su igrali bečki derbi sa Rapidom i izgubili sa 2:1 uz dosta dobru partiju. Smatramo da su u toj utakmici dođiveli veliko pražnjenje i da će to Šturm iskoristiti i odneti bodove iz prestonice. Za dvojku se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 2.15.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici MaxBet iznosi 16.16.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.