Najava i analiza: Bundesliga, 5. kolo: Hladna osveta Bavaraca Farmaceutima, sve oči uperene na Alijanc arenu

Već u 5. kolu sastaju se prošlosezonski šampion Bundeslige i klub koji je pre toga 11 puta uzastopno podizao Salataru. Bajern dočekuje Leverkuzen i to će, van svake sunmnje, biti centralni meč i to ne samo ovog kola. Bavarci su bolje startovali od Bajera, imaju maksimalan učinak i ulogu blagog favorita. U ostalim utakmicama takođe očekujemo veliku borbu, posebno u Volfsburgu gde gostuje odlični Štutgart. Predložene kvote bile su važeće u vreme pisanja analize.

Dortmund – Bohum – 1/1,2+ @ 1.70 u Mozzartbet

Milioneri su doživeli težak udarac u Štutgartu gde su im Švabe spakovale pet lopti u mrežu. Odavno se nije dogodilo da Borusija primi pet golova a pogotovo je to sada strašno jer ovaj klub nosi oreol aktuelnog vicešampiona Evrope. Posle 4 kola Borusija ima 7 bodova i već zaostaje pet za Bajernom, pa je veiko pitanje da li milioneri uopšte mogu da budu konkurentni ove sezone za titulu u Nemačkoj. S druge strane Ligu šampiona su otvorili sigurnim trijumfom u Belgiji, pa će možda opet ovo takmičenje spašavati sezonu. Što se Bohuma tiče jasno je da njih čeka grčevita borba za opstanak. Kao da ništa nisu naučili i prošle sezone kada su se spasli na volšeban način u baražu. Oni su jedna od tri ekipe koja još nema pobedu i u prve četiri utakmice osvojili su samo jedan bod. Bilo je to prošle sedmice u derbiju začelja sa debitantaom Kilom, ali svakako da Bohum žali za celim plenom jer je imao vođstvo do pred sam kraj meča. Na Signal Iduna parku nemaju šta da traže a pobeda domaćina mogla bi da dođe ”iz keca” uz bar dva gola žuto-crnih. Za 1/1,2+ kvot je 1.70 u kladionici Mozzartbet.

Menhengladbah – Union Berlin – 3+ @ 1.82 u King

Šumari iz Berlina ponovo liče na onu ekipu od pre dve sezone kada su napravili istorijski uspeh i plasirali se u Ligu šampiona. To takmičenje je, još uvek, pretežak zadatak za njih i malo je nedostajalo da Union učešće u njemu ”plati” ispadanjem iz Bundeslige. Opstanak su obezbedili tek u nadoknadi u poslednjem kolu prošlog prvenstva. Sada su krenuli odlično, dve pobede i dva remija na startu, što ih, uz Bajern i Lajpcig, čini jedinim timom bez poraza. Na prva dva gostovanja, u Majncu i Lajpcigu, uzeli su po bod, a sada ih čeka okrpšaj na Borusija parku protiv domaćina iz Menhengladbaha. Borusija je zabeležila jednu pobedu i tri poraza, na svom terenu su izgubili i od Leverkuzena i Štutgarta, a jedini trijumf zabeležili su u Bohumu. Raspored je bio paklen na startu za Ždrepce a u njega se uklapa i prošlonedeljni poraz u Frankfurtu. Imperativ je na strani domaćina, a baš to bi moglo da otvori put gostima do uspeha, a to bi bio i remi. Golovi su, po nama, prva opcija a za 3+ kvota je sasvim solidna i u kladionici King iznosi 1.82.

Frajburg – Sent Pauli – 1 @ 1.66 u Primobet

Frajburg je još jednom odlično započeo sezonu a sada ima i ”olakšavajuću” okolnost jer ne igra u Evropi. Ako ovako nastave sigurno će se vratiti u neko od evropskih takmičenja jer u prva četiri kola imaju tri pobede i samo poraz od Bajerna u Minhenu. Čak su i na tom meču bili sasvim solidan rival razgoropađenim Bavarcima željnih krvi posle sezone bez trofeja. Na Evropa park u Frajburgu dolazi novajlija Sent Pauli. Tim iz predgrađa Hamburga nije se najbolje snašao na startu prvenstva u eliti i tek je u prošlom kolu stigao do prvog boda. Bilo je i to malo iznenađenje jer su na svom terenu odigrali bez golova sa odličnim Lajpcigom. U prva tri kola Kiezkikeri su poraženi od Hajdenhajma, Uniona i Augzburga, pa se ne može reći da su imali neki paklen raspored. Novi poraz uveo bi ih u prošblem već posle pet rundi a znamo kako su prolazili timovi koji uđu iz Cvajte i loše startuju u Bundesligi. Svakako je Frajburg veliki favorit i sve osim jedinice bilo bi prvorazredno iznenađenje. Za pobedu domaćina u kladionici Primobet dobija se koeficijent 1.66.

Majnc – Hajdenhajm – T22+ @ 2.90 u MaxBet

Hajdenhajm je startovao furiozno i pored činjenice da su im u letnjem prelaznom roku otišli nosioci igre iz prethodne sezone. Ipak, i bez Bestea i Klajndinsta pokazali su da zaslužuju mesto u Bundesligi. U prva dva kola pobedili su Sent Pauli i Augzburg, postigli 6 a nisu primili nijedan gol. Neuspeh u Dortmundu je bio ukalkulisan ali ne i poraz od Frajburga u prethodnom kolu na svom terenu. Taj meč je jedini propust tima iz pokrajine Baden-Virtemberg u dosadašnjem toku prvenstva i mogli bi fudbaleri Hajdenhajma da ga isprave već na gstovanju u Majncu. Domaćin i ove sezone kleca na startu, Majnc je ipak uzeo pet bodova i to nije tako loš skor. Izgubili su samo od Verdera na svojoj Opel areni, ali su zato u prošlom kolu slavili u Augzburgu. Prvenstvo su otvorili sa dva remija, protiv Uniona na svom stadionu i na gostovanju u Štutgartu, u možda najboljem meču sezone do sada. Prošle sezone Hajdenhajm je slavio u Majncu i mislimo da su i sada bliži uspehu. Naš predlog je gost daje dva gola a za T22+ kvota je 2.90 u kladionici MaxBet.

RB Lajpcig – Augzburg – 1,3+ @ 1.80 u SuperBet

Bikovi baš i ne blistaju na svojoj Red Bul areni na početku sezone. Igrali su dva puta u Lajpcigu i to protiv timova sa kojima ne bi smeli da imaju problema. Bohum su pobedili minimalnim rezultatom a protiv Uniona su remizirali bez golova. Može se reći da su imali idealan raspored na početku da uhvate zalet, ali ispada da su jedino na sebe ličili na najtežem ispitu kada su pobedili Bajer u Leverkuzenu. Prošle sedmice nisu zatresli mrežu Sent Paulija na severu zemlje i ponovo su odigrali jedan meč bez golova. Pošto ih već u utorak očekuje duel Lige šampiona kada u Lajpcig dolazi slavni Juventus, meč sa Augzburgom malo je u senci tog okršaja. Lajpcig je izgubio u prvom kolu elitnig takmičenja i ne bi bilo dobro da ga započne sa dva poraza. Augzburg je tim koji ume da iznenadi, i prijatno i neprijatno. Ove sezone je to bilo uglavnom neprijatno jer su izgubili sa 4:0 u Berlinu a poraženi su i od Majnca na svom terenu u prošlom kolu. Jedini trijumf ostavrili su u meču sa novajlijom Sent Paulijem. Na utakmicama Augzburga pada najviđ-še golova, izuzimajući Bajern i Bajer, a više golova od njih primili su samo Hofenhajm i Bohum. Vreme je i da navijači u Lajpcigu vide meč sa dosta golova, jer ne verujemo da će ih videti protiv Juventusa. Uz jedinicu dodajemo i bar tri gola na meču. Za 1,3+ koeficijent u kladionici SuperBet iznosi 1.80.

Vofsburg – Štutgart – x2,4+ @ 2.75 u SuperBet

Težak raspored na početku prvenstva zakovao je Vukove za donji dom sa samo tri boda iz četiri meča. Pobedili su jedino Holštajn, i to u Kilu, ali su zato izgubili od Bajerna, Ajntrahta i Leverkuzena. Da sve bude nezgodnije za ekipu iz grada automobila, u goste im dolazi opasni Štutgart, tim koji igra u fenomenalnoj formi. Ostale su Švabe bez nekolicine sjajnih pojedinaca ali je trener Sebastjan Henes opet napravio odličan kolektiv u kome su se golovima istakli novajlija Demirović i Undav. Dobro je Štutgart igrao i na debiju u Ligi šampiona, mučili su aktulenog prvaka Starog kontinenta Real u Madridu do pred sam kraj meča, a već u utorak pokušaće da dođu do svoje prve pobede u elitnom takmičenju jer na Mercedes Benz arenu dolazi praška Sparta. U prošlom kolu Švabe su zgromile Dortmund pred svojim navijačima, dali su Milionerima pet golova i sigurno da i u Vilfsburg idu po ceo plen. Vukovi su igrali odlično u Leverkuzenu ali su pali u nadoknadi vremena, kao i mnogi pre njih u duelu sa Farmaceutima. Možda bi i ostali neporaženi da nisu igrali sa desetoricom u poslednjim minutima. Štutgart daje golove kao od šale a ni Vulovi nisu loši u tom segmentu. Naš predlog je dupla šansa na goste uz bar 4 pogotka ukupno. za x2,4+ kvota je 2.75 u kladionici SuperBet.

Bajern – Leverkuzen – GG4+ @ 2.15 u Mozzartbet

Svi ostali mečevi biće u senci ovog u Minhenu. Bajern je prošle sezone ostao bez trofeja, oba domaća uzeo je Leverkuzen a malo je nedostajalo da Farmaceuti trijumfuju i u Ligi Evrope. Mada su pre toga 11 puta uzastopno bili šampioni, i ova jedna sezona izazvala je frustraciju kod navijača i fudbalera Bajerna. Koliko su ”naoštreni” da vrate Salataru pokazali su u prva četiri kola u kojima su zabeležili isto toliko pobeda i postigli čak 16 golova. Još ubedljiviji su bili na startu Lige šampiona kada su zagrebačkom Dinamu dali 9 golova na Alijanc areni. Bavarci u sredu idu u Birmingem na noge Aston Vili ali verujemo da niko ni ne pomišlja na taj duel dok se sprema za dolazak Leverkuzena. Farmaceuti imaju jedan poraz na startu, izgubili su u onom čudnom meču od Lajpciga na svom terenu, iako je izgledalo da će Bikovima naneti katastrofu. Zato su u tri prethodna meča davali po 4 gola, u prvenstvu protiv Hofenhajma i Volfsburga a u Ligi šampiona na gostovanju kod Fejnorda. I oni imaju težak ispit u Ligi šampiona kroz tri dana, u Leverkuzen dolazi Milan ali i Bajeru je taj meč u ovom momentu ”poslednja rupa na svirali”. Ulog je ogroman i pored toga što je Bundesliga tek počela. Prošle sezone je Leverkuzen u Minhenu uzeo bod u poslednjim sekundama a golovi su svakako zagarantovani. Igra GG4+ bi morala da dođe a koeficijent za nju je 2.15 u kladionici Mozzartbet.

Holštajn Kil – Ajntraht – 2,2+ @ 1.88 u MaxBet

Na teži način su fudbaleri Holštajna spoznali razliku između igranja u Cvajti i Bundelsigi. U prva tri kola upisali su isto toliko poraza a Bajern im je dao pola tuceta golova i to u Kilu. Do prvog poena u Bundelsigi stigli su u prošlom kolu na gostovanju u Bohumu i to uz dosta sreće jer su gol za 2:2 postigli pred istek 90-og minuta. U napadu i nisu tako loši, dali su 5 golova do sada, ali je odbrana pala na ispitu. Čak 13 puta se tresla mreža iza leđa golmana Holštajna u prva četiri kola. Teško će je golman Timon Vajner sačuvati i u okršaju sa Marmušom i sotalim napadačima Ajntrahta. Orlovi igraju sjajno i vezali su tri pobede nakon startnog poraza u Dortmundu od Borusije. Ajntraht je pobedio Hofenhajm i Menhengladbah u Frankfurtu a slavio je i na gostovanju u Volfsburgu. Očekujemo da se ovaj tim, odlično vođen od strane trenera Topmelera, zadrži u vrhu tabele i posle gostovanja u Kilu, prvom u istoriji. Dva gola gostiju u gradu rukometa čini nam se kao realna opcija, a ako bude tako i bodovi će otići u grad na Majni. Za 2,2+ kvota je 1.88 u kladionici MaxBet.

Hofenhajm – Verder – 4+ @ 2.05 u Primobet

Ni jedni ni drugi ne mogu da budu prezadovoljni početkom prvenstva ali nam se ipak čini da tim iz Bremena ima malo više razloga za spokojstvo. Verder je prvi put poražen u prošlom kolu, u Bremen je stigao strašni Bajern i ”petardirao” Zelene pred njihovim navijačima. Kada već morate da izgubite bolje je jednom sa 5:0 nego pet puta sa po 1:0. Tako bar kažu. U prva tri kola Verder je uzeo 5 bodova a jedinu pobedu zabeležili su na gostovanju u Majncu. Raspored svakako nije bio lak, a posebno jer su na svom Vezeru, pre Bajerna, ugostili i vicešampiona Evrope Borusiju iz Dortmunda. Hofenhajm je startovao pobedom nad novajlijom iz Kila ali je onda vezao tri poraza. Gubili su redom od Ajntrahta, Leverkuzena i Uniona, a to što su na svakoj utakmici davali po gol, slaba je uteha za tim Pelegrina Mataraca.Hof je pred imperativom pobede i to može biti šansa za goste, to moranje domaćina. U prethodnom prvenstvu Hofenhajm je oba puta pobedio Verder a na utakmicama ova dva rivala uvek je dosta golova. Zašto ih ne bi bilo i sada a za 4+ koeficijent u kladionici Primobet je 2.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.