Najava i analiza: Premijer liga, 6. kolo: Svrake nadleću ranjenog šampiona, Liverpul u Vulverhemptonu, derbi na Old Trafordu

premijer liga

Pred nama je šesto prvenstveno kolo na Ostrvu, u prethodnom smo gledali veliki derbi na Etihadu u kome su Siti i Arsenal podelili bodove i to je donelo pravu gužvu u vrhu tabele. Zanimljivih utakmica ima sijaset i u ovom kolu ali se dve izdvajaju. Na Sent Džejms parku Njukasl dočekuje Mančester Siti dok će Junajted u Mančesteru dočekati Totenhem. Kvote iz navaje bile su aktuelne u vreme pisanja analize.

Njukasl – Mančester Siti – 2,2+ @ 1.76 u SuperBet

Ne može se reći da su Svrake krenule po očekivanju i da je sve po idealnom scenariju. Tim koji je prošle godine igrao u Ligi šampiona platio je danak tom takmičenju i nije izborio Evropu u ovoj sezoni. Mislilo se da će četa Edija Haua zato biti mnogo uspešnija u prvenstvu ali posle 5 utakmica već su ”kratki” za pet bodova. Nije to neki veliki zaostatak, na kraju krajeva pobedom nad Sitijem izjednačili bi se bodovno sa šampionom, ali ne možemo da se otmemo utisku da su imali dosta povoljan raspored na početku koji nisu maksimalno iskoristili. Prvi poraz Svrake su doživele u prošlom kolu od Fulama u gostima a na svom terenu, za sada, imaju stprocentni učinak. Siti je posle četiri vezane pobede na startu jedva spasio bod u derbiju sa Arsenalom. Izjednačili su tek u sedmom minutu nadoknade na 2:2 mada se mora priznati da su zaslužili to izjednačenje posle ”viktorije” u drugom poluvremenu. Čak četiri puta sastajali su se Njukas i Siti u prošloj sezoni. Dva puta u ligi i po jednom u FA odnosno EFL kupu. Tri meča pripala su Građanima a samo jedan crno-belima. Gvardiola dugo neće moći da računa na Rodrija, a zna se koliko on znači Sitiju. Ipak, pobeda gosta nam je prvi izbor uz bar dva postignuta gola. Za 2,2+ kvota je 1.76 u kladionici Superbet.

Arsenal – Lester – 1/1,2+ @ 1.75 u MaxBet

Da je neko ponudio Tobdžijama bod pre početka meča na Etihadu verovatno bi ga prihvatili, ali kako da budu zadovoljni posle remija koji je domaćinu doneo Stouns u 97. minutu. Čitavo drugo poluvreme tim Mikela Artete igrao je sa igračem manje ali kako je izgledalo to poluvreme činilo se da Arsenal ima bar trojicu fudbalera manje od Sitija. Zato je bod dobar, i dalje su bez poraza a da su u dobroj formi potvrdili su i u EFL kupu ubedljvim trijumfom nad Boltonom. Lester je jedna od šest ekipa koja nema pobedu u prvih 5 kla. Takva situacija se prvi put dogodila od postojanja Premijer lige, to da toliki broj ekipa ne zna za trijumf posle pet odigranih rundi. Lisice su ipak sakupile tri boda, a protiv Evertona u prošlom koluzjednačili su tek na 15 minuta pre kraja. Sada imaju dva vezana remija i ne bi se bunili da upišu i treći u nizu. To na Emirejtsu neće biti jednostavno, Arenal je znatno kvalitetniji a dobio je i pet prethodnih okršaja sa Lestrom. Naš predlog je prelaz 1/1 ali i bar dve lopte u mreži Lisica. Za kombinaciju 1/1,2+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.75.

Brentford – Vest Hem – GG3+ @ 1.88 u King

U ne baš najboljem raspoloženju ovi timovi čekaju mali gradski derbi. Brentford je vezao dva prvenstvena poraza između kojih se smestila pobeda u Liga kupu, ali treba biti iskren i reći da porazi od Totenhema i Sitija na strani nisu nikakav kiks. U mnogo većem problemu su Čekićari. Vest Hem ima samo jednu pobedu u prvih pet kola a u sredu su doživeli katastrofu na Enfildu u Liga kupu. Sve miriše na još jednu slabu sezonu tima iz istočnog Londona ali je još uvek rano da bismo donosili takve ocene a i treba vremena da se Đulen Lopetegi navikne na klupu Čekićara. Pčelice imaju dve pobede i tri poraza do sada, sve je nekako po očekivanju, pobeđivali su koga treba i gubili sve utakmice na strani. Opet igraju na svom Komjunitiju i imaju priliku da uvećaju bodovni saldo. Ne verujemo da će se Čekićari s tim složiti pa je bolje da ovde izbegnete konačan ishod i odigrate na golove. Predloge je GG3+ sa koeficijentom 1.88 u kladionici King.

Čelsi – Brajton – GG3+ @ 1.97 u Mozzartbet

Ovo bi potencijano mogao da bude fantastičan meč. Oba tima su u sjajnoj formi, Plavci ponovo deluju kao tim kadar da napadne i titulu a Galebovi su, opet, posle jedne slabe sezone, neomiljen rival za sve timove. Brajton je bez poraza u prvih pet kola ali je sakupio bod manje od Čelsija koji ima onaj startni poraz od Sitija. Ekipa sa Stamford Bridža igra bolje u gostima gde je dobila sva tri meča i postigla ukupno već 10 golova. Na dve utakmice pred svojim navijačima imaju samo jedan osvojen bod. Prvu pobedu traže protiv Brajtona koga su oba puta pobedili prošle sezone ali protiv koga nisu slavili na Stamford Bridžu pre toga tri uzastopne sezone u prvenstvu. Nisu Galebovi omiljeni na ovom stadionu a sada stižu posle tri uzastopna remija u Premijer ligi, sa Arsenalom na strani te sa Ipsvičem i Notingemom na Ameksu. U međuvremenu su dva puta slavili u Liga kupu a u sredu su eliminisali Vulverhempton posle goleade sa 3:2. Golova bi moralo da bude u ovom okršaju a za GG3+ koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.97.

Everton – Kristal Palas – 0-2 @ 1.92 u Primobet

Teško je poverovati da ni jedni ni drugi još uvek nemaju pobedu u prvenstvu a zajedno su odigrali deset mečeva. Tako je kako je, Palas je prikazao mnogo više ali sreća nije bila na strani Orlova na početku prvenstvu, mada su u Liga kupu pokazali da umeju da pobeđu, doduše izbacili su dva drugoligaša. Sa te dve utakmice njihov niz bez poraza je pet mečeva jer su tri puta uzastopno remizirali u Premijer ligi. Uzeli su po bod protiv Čelsija i Mančester Junajteda, pa je jedini propust remi sa Lesterom na Selhurst parku. Karamele su opet tragične na startu prvenstva, sigurno je da ni klupa više nije garantovana Šonu Dajšu, pogtovo ako se niz bez pobede nastavi. Everton ima samo jedan osvojen bod, kao i Vulverhempton, ali i gol razliku identičnu sa Vukovima. Ovo je veoma važan meč za oba rivala i stoga ne treba očekivati neku lepršavu igru i mnogo golova. Pokušajte sa 0-2 gola kao što je bilo u prethodna četiri od pet odigranih duela u svim takmičenjima. Za 0-2 kvota je 1.92 u kladionici Primobet.

Notingem Forest – Fulam – x @ 3.35 u King

Šumari i Kolibari su ”kompije” na tanbeli, s tim da Notingem još uvek nema poraz u prvenstvu. To ih čini jednim od prijatnijih iznenađenja, pogotovo ako se zna da su opstanak jedva izborili u prošloj sezoni. Posle nešto lakšeg rasporeda u prva tri kola Forest je imao dva vrlo teška gostovanja u dve prethodne runde. Prvo su slavili na gostovanju Arsenalu, što je najveće iznenađenje do sada u aktuelnoj sezoni, a onda uzeli i bod na teškom gostovanju u Brajtonu. Fulam igra odlično na startu, jesu izgubili jednu utakmicu, onu na premijeri na Old Trafordu, ali su zato pobedili Lester i Njukasl, a taj duel sa Svrakama im je najbolje izdanje ove sezone. U dve prethodne sezone, od povratka Šumara u Premijer ligu, Fulam je dobio prva tri međusobna okršaja ali je Notingem slavio u poslednjem, proletos je na Siti Graundu bilo 3:1 za domaćina. Posle ovakvog starta verujemo da se bod uklapa u računicu obojice portugalskih trenera i Nuna Espirita Santa i Marka Silve, pa pokušajte sa nerešenim rezultatom. Za x se u kladionici King dobija kvota 3.35.

Vulverhempton – Liverpul – 2/2,2+ @ 2.15 u MaxBet

Sigurno je da je navijače Liverpula više od duela sa Vulverhemptonom zabrinula vest o mogućem odlasku Mohameda Salaha u Saudijsku Arabiju. Nisu Redsi prodali Egipćanina kada su to mogli za trocifren broj miliona a sada postoji mogućnost da on ode bez obeštećenja. Daleko od toga da Liverpul nema adekvatne zamene u liku Nunjeza, Kijeze, Gakpoa ili čak Dijaza, ali ono što je Salah donosio timu teško je nadoknaditi. O tom potom, ako se vest uopšte i pokaže kao istinita. Osim meča protiv Notingema koji su neočekivano izgubili na svom Enfildu, u svim ostalim utakmicima Liverpul je lako pobedio, čak je taj gol protiv Šumara jedini koji su primili u prvih pet kola. Jedan gol primili su i od Vest Hema u Liga kupu ali su oni taj meč dobili sa 5:1 prošle srede. Sve suprotno važi za Vulvse. Ekipa sa Molinjua je baš u kanalu, imaju samo jedan osvojen bod a ispali su i iz Liga kupa pre nekoliko dana. Ekipa Gerija O'Nila jeste imala zahtevan raspored na startu ali to ne može biti opravdanje jer im jaki rivali i slede, kao što je Liverpul u ovom kolu. Male su šanse Vukova u ovom meču a mi predlažemo prelaz 2/2 uz bar dva gola gostiju. Za 2/2,2+ kvota je 2.15 u kladionici MaxBet.

Ipsvič – Aston Vila – 2 @ 1.92 u King

Troktor Bojsi su pre dve godine igrali u Ligi 1 a evo ih sada u društvu najjačih engleskih timova. Razliku su uvideli već na početku sezone i Ipsvič još uvek nema pobedu u elitnom rangu. Istina, poraženi su samo dva puta u prvih pet kola i, gledano iz tog ugla, ne može se reći da su razočarali. Zanimljivo je da su sva tri remija zabeležili u nizi, nakon dva startna poraza u duelima sa prejakim, ne samo za njih, Liverpulom i Sitijem. Već u mečevima sa Fulamom, Brajtonom i Sautemptonom pokazali su da mogu biti ravnopravni sa većim delom lige. Pitanje je u koju kategoriju spada Aston Vila. Ekipa iz Birmingema je učesnik Lige šampiona u kojoj su startovali ubedljivim trijumfom u Švajcarskoj. Odlični su i na startu Premijer lige, imaju četiri pobede u prvih pet kola, a jedino su poraženi u meču sa Arsenalom na svom Vila parku. Sada imaju pet vezanih pobeda, računajući sva takmičenja i za očekivati je da veću i šestu posle utakmice na Portman Roudu u Ipsviču. Kvota za dvojku u kladionici King iznosi 1.92.

Mančester Junajted – Totenhem – x2,2+ @ 1.62 u Mozzartbet

Ne znamo šta da mislimo o Mančester Junajtedu i njegovim dometima u ovoj sezoni. Erik ten Hag je dobio šansu da na klupi slavnog tima započne još jednu sezonu ali je veliko pitanje da li će je i završiti. Posle prvih pet kola Junajted je sakupio sam 7 bodova a dao je tek 5 golova. Premalo za ekipu koja planira da se makar vrati u Ligu šampiona. Nije dobro startovao Junajted ni u Ligi Evrope, u četvrtak je bod sa Old Traforda odneo holandski predstavnik Tvente iz Enšedea. Prošle sedmice Mančester Junajted je odigrao bez golova sa Kristal Palasom a nije ni zaslužio pobedu. Najveću nemoć pokazali su u jedinom derbiju do sada, u meču sa Liverpulom, koji ih je kao gost pobedio sa 3:0. Totenhem ima isti broj bodova kao i Junajted, ali nam se čini da je njihov raspored ipak bio zahtevniji. Gubili su od Arsenala i Njukasla ali su propli dalje u Liga kupu i pobedili na startu Lige Evrope. Deluju nam Pevci ozbiljnije u ovom momentu, zato i smatramo da neće izgubiti na ”Teatru snova”, a verujemo i da će biti golova. Naš predlog je kombinacija duple šanse na goste uz bar dva gola ukupno. Za x2,2+ koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.62.

Bornmut – Sautempton – 1 @ 1.67 u Primobet

Kolo zatvara duel na Vitalitiju u Bornmutu. Domaćin ga čeka sa 5 bodova na kontu dok su gosti osvojili samo jedan i to u prošlom kolu u meču sa Ipsvičem. Sveci su se ekspreno vratili u Premije rligu ali ako nastave ovako postoji bojazan da se još brže vrate u Čempionšip. Ne ide Sautemptonu najbolje na početku ali ih ni sreća nije pogledala nekoliko puta. U prošlom kolu su poveli u 5. minutu, vodili do 95. i onda primili gol od Ipsviča i osali bez dva boda. Trešnjice igraju bolje nego što to tabela pokazuje, imali su neke baš dobre partije ali su u dva prethodna kola igrali protiv Čelsija i Livepula i ostali praznih šaka jer nisu uspeli da postignu gol za 180 minuta. Ovakve utakmice imaju veliku važnost jer je sve veći jaz između onih nekoliko najjačih timova i ostatka lige. Sve teže se osvajaju bodovi protiv Sitija, Arsenala i Liverula, pa pobede u duelima sa direktnim konkurentima za opstanak imaju dvostruku vrednost, što važi za okršaj na Vitalitiju. Bornmut nam izgleda ozbiljnije i predlažemo jedinicu sa kvotom 1.67 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.