Najava i analiza: Serija A, 6. kolo: Može li Torino i nakon ovog kola da sačuva prvu poziciju?

Od petka su na programu mečevi šestog kola italijanske Serije A, koje nam i ovog puta donosi pregršt veoma interesantnih mečeva. Neće biti nekog većeg derbija, a na papiru će najzanimljivije biti u Bolonji gde će istoimena ekipa ugostiti Atalantu. Aktuelni šampion Inter nakon poraza u gradskom derbiju putuje u Udine, na veoma teško gostovanje. Milan će sa druge strane u premijernom susretu ugostiti Leće i na prvi pogled deluje da je to duel na kom Rosoneri ne bi smeli da imaju previše problema. Juventus putuje u Đenovu, i traži prekid lošeg niza od čak tri remija, dok Napoli na svom terenu čeka Moncu, i sve osim pobede pulena Antonija Kontea bi bilo ogromno iznenađenje. Roma koja je u međuvremenu promenila trenera ne bi smela da ima mnogo problema protiv Venecije na svom stadionu, dok će njen gradski rival Lacio u goste kod lidera na tabeli, ekipe Torina, koja igra fenomenalno na startu šampionata.
Od ostalih mečeva izdvajamo i duele između Empolija i Fiorentine, kao i Parme i Kaljarija, što će ujedno biti i poslednji meč ovog kola.

Milan – Leće – 3+ @ 1.50 u King

Premijerni meč šestog kola Serije A se igra na San Siru gde će fudbaleri Milana ugostiti Leće. Nakon katastrofalnog starta šampionata Rosoneri su u prošlom kolu ostvarili veoma važan trijumf i to protiv svog najljućeg rivala Intera, koji je savladan sa 2:1. Bila je to ujedno i poslednja prilika da Paulo Fonseka, koji je prethodnih sedmica bio na meti oštrih kritika sačuva posao, i za sada je bivši trener Lila i Rome u tome uspeo, ali odmah na prvi pogled deluje, da ta pobeda nad Neroazurima neće značiti apsolutno ništa, ukoliko se ne dobije Leće na domaćem terenu.
Što se tima sa juga Italije tiče, u prošlom kolu su Nikola Krstović i drugari prokockali pobedu nad Parmom na svom stadionu, pošto je domaćin sve do sudijske nadoknade vodio sa 2:0, ali su onda Krstaši za samo tri minuta postigli dva pogotka i izbegli poraz na jednom od najtežih gostovanja u Seriji A. U međuvremenu je Leće eliminisan iz italijanskog Kupa, nakon iznenađujućeg poraza na svom stadionu od Sasuola, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Smatramo da će Rosoneri pobediti na ovom duelu, ali i da će nam ovaj meč doneti dosta pogodaka, pa savetujemo igru 3+ uz kvotu 1.50 u kladionici King.

Udineze – Inter – 2 @ 1.57 u Mozzartbet

Udineze igra veoma dobro na startu ove sezone bez obzira što su popularne Zebre iz Udina u prošlom kolu doživele težak poraz na gostovanju kod Rome, kada je bilo 3:0. U ovom trenutku se Udineze nalazi na sjajnom trećem mestu na tabeli koje donosi plasman u Ligu šampiona na kraju sezone. U međuvremenu je ova ekipa slavila u italijanskom Kupu nad ekipom Salernitane, a taj meč je završen rezultatom 3:1, uz konstataciju da je ta pobeda domaćina mogla da bude i ubedljivija.
Inter je nažalost u prošlom kolu doživeo i svoj prvi poraz u sezoni, i to od Milana, a pored toga je ova ekipa do sada još dva puta remizirala, pa je sigurno da smo od aktuelnog šampiona Italije za sada daleko više očekivali. Trenutno se Neroazuri nalaze na šestom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Torino, što naravno nije ozbiljna razlika, jer je Serija A tek na početku.
Težak posao za Inter, ali pobeda je imperativ, a mišljenja smo da će puleni Simonea Inzagija do nje i doći pa savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.57.

Đenova – Juventus – 2 @ 1.70 u Primobet

Poznato je da je Đenova na početku sezone ostala bez svoja dva najbolja fudbalera, i čini se da to polako ali sigurno dolazi na naplatu. Naime, na tri poslednja meča u elitnom rangu italijanskog fudbala popularni Grifoni su poraženi dva puta, uz jedan remi i trenutno se ova ekipa nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli. U prošlom kolu je Đenova poražena u gostima kod Venecije, a taj meč je završen pobedom domaćeg tima od 2:0.
Juventus je nakon sjajnog starta sezone vezao tri remija, a zanimljivo je da su sva tri završena bez pogodaka. U prošlom kolu je Stara dama na svom terenu ugostila Napoli, i bio je to jedan veoma loš meč koji nam nije doneo previše prilika, ali ni golova.
Smatramo da bi možda bilo i previše kada tim bi tim iz Torina u ranoj fazi šampionata vezao i četvrti meč bez trijumfa, pa vam hrabro preporučujemo da ovde odigrate 2 za koju je kladionica Primobet pripremila kvotu 1.70, uz malu napomenu da ovaj duel na Marasiju ne bi trebao da nam donese previše pogodaka.

Bolonja – Atalanta – GG @ 1.73 u Superbet

Najzanimljiviji duel ovog kola se igra na stadionu Renato Dal’ Ara gde će fudbaleri Bolonje dočekati Atalantu. Na prvi pogled je svima bilo jasno da Bolonja neće moći da ponovi prošlu sezonu, a pogotovu nakon odlaska trenera Tijaga Mote, ali i prodaje dvojice najboljih fudbalera u vidu Kalafiorija i Zirkzea. Tek u prošlom kolu je predstavnik Italije u Ligi šampiona stigao do prvog trijumfa, i to na nimalo prijatnom gostovanju kod Monce, kada je bilo 1:2. Što se tiče elitnog klupskog takmičenja, tamo je ova ekipa remizirala na svom stadionu protiv Šahtjora, u duelu koji je završen bez pogodaka.
Atalanta je u prošlom kolu doživela šokantan poraz na svom stadionu od Koma, a taj meč je završen rezultatom 1:3, nakon čega se popularna Boginja nalazi na jako lošem dvanaestom mestu na tabeli sa samo šest osvojenih bodova. Najveći problem za Atalantu je što nimalo nije konstantna, pa obično nakon jedne odlične utakmice dođe jedna loša.
Verujemo da će nam ovaj meč doneti dosta pogodaka, a sva je prilika da će ih biti na obe strane, pa savetujemo da se fokusirate na igru GG uz kvotu 1.73 u Superbetu.

Torino – Lacio – 1X @ 1.50 u Maxbet

Mimo svih očekivanja se fudbaleri Torina nakon pet odigranih kola nalaze na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Napoli. Popularni Bikovi igraju sjajno, a do sada je ova ekipa odigrala pet mečeva u ovogodišnjem izdanju italijanskog šampionata i ostvarila tri trijumfa, uz dva remija.
U prošlom kolu su Bikovi stigli do trijumfa na teškom gostovanju kod Verone, a taj meč je završen rezultatom 2:3.
Ovog puta im u goste stiže Lacio koji igra toplo-hladno na startu sezone u kojoj će primarni cilj biti plasman u evropska takmičenja, ali veliko je pitanje koliko je sve to u ovom trenutku realno. U prošlom kolu su Lacijali poraženi na gostovanju kod Fiorentine, kada je bilo 2:1, uz podatak da je domaća ekipa oba pogotka postigla sa bele tačke. Trenutno su Rimljani stacionirani na osmom mestu na tabeli, a ono što je godinama unazad veliki problem za Lacio su mečevi na strani, zbog čega najviše Torinu i dajemo prednost na ovom duelu i savetujemo vam da se oprobate sa duplom šansom 1X, a sve to uz kvotu 1.50 u kladionici Maxbet.

Roma – Venecija – 1 @ 1.45 u Mozzartbet

Roma je imala ogromnih problema na startu šampionata, a kako to obično biva u ovom klubu, cenu loših rezultata je platio Danijele De Rosi, koji je smenjen, a na njegovo mesto je postavljen Ivan Jurić. Odmah na svom debiju u novom klubu, Jurić je nekako uspeo da prodrma Rimljane, koji su bez većih problema slavili protiv Udinezea na Olimpiku, uz konstataciju da su Zebre pre tog meča bile na prvom mestu na tabeli. Taj duel je završen rezultatom 3:0, a nećemo preterati ukoliko izustimo da je taj trijumf domaćina mogao da bude i ubedljiviji.
Venecija je po našem skromnom mišljenju makar na papiru najslabiji tim u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, i jedan od glavnih kandidata za selidbu u niži rang. U prošlom kolu je ova ekipa ostvarila svoj prvi trijumf u sezoni, i to na domaćem terenu protiv Đenove, a taj meč je završen rezultatom 2:0, ali i pored toga ovaj tim će imati dosta problema da sačuva prvoligaški status.
Roma je ovde veliki favorit, pa savetujemo da se fokusirate na jedinicu uz kvotu 1.45 u kladionici Mozzartbet.

Komo – Verona – 1 @ 2.20 u Maxbet

Komo je u prošlom kolu stigao do svog prvog trijumfa u svojoj povratničkoj sezoni u elitnom rangu italijanskog fudbala. To je ova ekipa učinila na jednom od najtežih gostovanja u Seriji A, kod ekipe Atalante, kada je bilo 1:3, i pored toga što je Boginja prvi deo igre dobila rezultatom 1:0. U ovom trenutku se puleni Seska Fabregasa koji radi dosta dobar posao na klupi ovog tima nalaze na petnaestom mestu na tabeli, i imaju samo bod viška u odnosu na timove koji su stacionirani u opasnoj zoni.
Što se tiče Verone, tim iz grada ljubavi igra po sistemu toplo hladno, a u prošlom kolu su Darko Lazović i drugari na svom terenu u jednom fantastičnom meču na kom smo videil čak pet pogodaka poraženi od Torina, a taj duel je završen rezultatom 2:3. Nakon toga je Verona ostala na desetoj poziciji na tabeli, i na prvi pogled je zaista nepredvidivo gde bi ovaj tim mogao da završi na kraju sezone.
Komo u lepom raspoloženju dočekuje ovaj meč i vrlo lako se može desiti da Fabregasovi puleni ovde dođu do drugog trijumfa u sezoni pa savetujemo jedinicu uz kvotu 2.20 u kladionici Maxbet.

Empoli – Fiorentina – 3+ @ 2.15 u Primobet

Empoli će bez ikakve sumnje i ovog puta za primarni cilj imati opstanak u društvu najboljih, a trenutno se tim iz Toskane nalazi na fantastičnom petom mestu na tabeli sa devet osvojenih bodova, pa je sigurno da Plavci uz Torino slove za najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka šampionata. Tim iz Toskane je odigrao pet mečeva i ne zna za poraz, a u tom periodu je Empoli ostvario dva trijumfa uz tri remija. U prošlom kolu je ova ekipa slavila na teškom gostovanju kod Kaljarija, a taj meč je završen rezultatom 0:2.
Fiorentina je u prošlom kolu konačno stigla do prvog trijumfa u sezoni, i to na domaćem terenu protiv Lacija, a taj meč u Firenci je završen rezultatom 2:1, uz konstataciju da je domaćin oba pogotka postigao sa bele tačke. Kako sada stvari stoje deluje da Fiorentini predstoji veoma težak zadatak u nameri da dođe do svog primarnog cilja, plasmana u Ligu Evrope, a trenutno se ovaj klub nalazi na sredini tabele, preciznije na jedanaestoj poziciji.
Ovo je ujedno i veliki derbi Toskane, pa vam savetujemo da se fokusirate na golove, odnosno igru 3+, a sve to uz kvotu 2.15 u kladionici Primobet.

Napoli – Monca – 1-1 @ 1.95 u Superbet

Samo dovođenje Antonija Kontea pred početak sezone je sigurno bio znak da će se Napolitanci boriti za Skudeto, a kako sada stvari stoje nismo daleko od toga, pošto se tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Torino. Nakon šokantnog poraza u prvom kolu od Verone kada je bilo 3:0, puleni trenera Kontea su vezali četiri meča bez poraza, a u tom periodu je nekadašnji šampion Italije ostvario tri trijumfa, uz jedan remi i to baš u prošlom kolu na gostovanju kod Juventusa, kada nije bilo pogodaka.
Monca je sa druge strane slabo ušla u novu sezonu, i čini se da se ovaj klub još uvek nije adaptirao na odlazak trenera Paladina, koji je u prethodne dve godine bio verovatno i najzaslužniji čovek za opstanak. Do sada je ova ekipa sakupila samo tri boda i trenutno se nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli, a u prošlom kolu je Monca poražena na svom stadionu od Bolonje, kada je bilo 1:2.
Po našem mišljenju je Napoli veliki favorit na ovom duelu protiv Monce, pa otuda vam i savetujemo da vaš fokus usmerite ka prelazu 1-1 koji kladionica Superbet plaća sa kvotom 1.91.

Parma – Kaljari – 1 @ 2.10 u King

Poslednji duel ovog kola se igra na stadionu Enio Tardini u Parmi gde će istoimena ekipa na svom stadionu ugostiti Kaljari. Generalno, Parma u svojoj povratničkoj sezoni u društvu najboljih igra veoma dobro, a u prošlom kolu je ova ekipa uspela nekako da dođe do boda na gostovanju kod Lećea, kada je bilo 2:2, uz napomenu da je nekadašnji osvajač Liga Evrope u sudijskoj nadoknadi postigao dva pogotka.
Primarni cilj će naravno biti opstanak, međutim, ako se osvrnemo na one partije protiv Milana i Napolija, utisak je da Parma ima kvaliteta i za nešto više.
Kaljari se trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli, i ovaj tim je do sada ubedljivo najmanje pokazao od svih ekipa u Seriji A. Dva boda je osvojio tim sa Sardinije, a u prošlom kolu je ova ekipa poražena na svom stadionu od Empolija, a taj susret je završen rezultatom 0:2.
Generalno, radi se o jednom veoma teškom meču za prognoziranje, ali smatramo ipak da je domaćin favorit, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica King plaća sa kvotom 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.