DERBI DANA: Arsenal – PSŽ: Sveci ne marširaju pod topovskom paljbom!

U utorak nas očekuju mečevi drugog kola novog izdanja Lige šampiona, a derbi dana se bez mnogo dileme igra u Londonu gde će snage odmeriti Arsenal i PSŽ.
Početak duela između ova dva tima je zakazan za 21h
.

Arsenal: Tobdžije napadaju sve trofeje ove sezone!

Nakon nekoliko poprilično sušnih godina, Arsenal je u protekle dve bio i te kako konkurentan u borbi za naslov prvaka Engleske, ali se ova ekipa nažalost oba puta morala zadovljiti sa vicešampionskom titulom.
Zanimljivo je da je posle dosta vremena Tobdžije prošle sezone nastupale u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, gde je engleski predstavnik bez mnogo problema stigao do plasmana u nokaut fazu, a tamo je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisan Porto. Ipak, u četvrtfinalu je Bajern iz Minhena odigrao dva sjajna meča i uspeo da dođe do plasmana u polufinale.
Kada se radi o letnjem prelaznom roku, neočekivano mirno je bilo u Arsenalu, a novi fudbaleri ove ekipe su postali Mikel Merino, koji je zablistao na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj gde je Španija stigla do trofeja, ali i Rahim Sterling, koji je došao u smiraj prelaznog roka.
Primarni cilj će naravno biti naslov prvaka Engleske, ali i što bolji plasman u Ligi šampiona, koja se od ove sezone igra po nešto izmenjenom principu. U prvom kolu je engleski predstavnim remizirao u gostima kod Atalante, a taj meč je mimo svih očekivanja završen bez pogodaka. Možemo slobodno reći da je tim iz Londona imao i sreće, pošto je Boginja početkom drugog dela igre propustila da realizuje jedanaesterac, kada se istakao golman Raja.
Što se tiče najkvalitetnije lige na svetu, sigurno je da je Arsenal ponovo uz Siti i Liverpul glavni favorit za naslov prvaka Engleske, a trenutno se puleni Mikela Artete nalaze na trećem mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Liverpul. Do sada je tim sa Emirejtsa odigrao šest mečeva i ostvario četiri trijumfa, uz dva remija.
U prošlom kolu je nekadašnji šampion Engleske slavio na domaćem terenu protiv Lestera, a taj duel je završen rezultatom 4:2, uz konstataciju da je Arsenal pobedio dosta teže nego što to rezultat pokazuje, pošto je domaća ekipa dva poslednja gola na ovom susretu postigla u sudijskoj nadoknadi.
Pre toga su izabranici Mikela Artete pokazali zube aktuelnom šampionu Mančester sitiju na njegovom terenu, kada je bilo 2:2, uz podatak da su Građani stigli do izjednačenja u poslednjim sekundama susreta.
Za kraj, Arteta za ovaj veoma važan duel Lige šampiona protiv nimalo naivnog PSŽ-a neće moći da računa na Edegara, Tirnija, Zinčenka i Tomijašua, dok su pod znakom pitanja Merino i Vajt.

PSŽ: Mogu li Parižani konačno do “ušatog” trofeja?

U Francuskoj ništa novo. PSŽ je ponovo stigao do naslova prvaka Francuske, a na kraju prošlog izdanja Lige 1 je ova ekipa imala čak devet bodova viška u odnosu na Monako, što samo po sebi govori da se titula ni u jednom trenutku praktično i nije dovodila u pitanje.
Pored naslova prvaka, Sveci su stigli do još jednog trofeja, i to u francuskom Kupu, gde je ova ekipa savladala Lion. Ipak, poznato je da je godinama unazad primarni cilj ovog tima trofej u Ligi šampiona, a prošle sezone je francuski predstavnik stigao do same završnice, preciznije, polufinala, gde su izabranici Luisa Enrikea pomalo i neočekivano eliminisani od Borusije iz Dortmunda, koja je kasnije u velikom finalu poražena od Real Madrida.
Naravno i ovog puta će upravo “ušati” trofej biti primarni cilj Parižana, a ostaje da se vidi kako će francuskom predstavniku prijati to što se najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje od ove sezone igra po nešto izmenjenom principu, gde će osam najbolje plasiranih ekipa izboriti direktan plasman u osminu finala, dok će ekipe od devetog do 24. mesta na tabeli igrati plej of za osminu finala elitnog klupskog takmičenja, a čini se barem na prvi pogled da bi Parižani morali da imaju mesto među prvih osam ekipa.
Inače, Luis Enrike je sačuvao okosnicu iz prošle sezone, a novi fudbaleri aktuelnog šampiona Francuske postali su golman Safonov, potom Vilijam Pačo koji je došao iz Ajntrahta u transferu vrednom 45 miliona evra. Iz Rena je stigao Due, koji je plaćen 50 milion evra, i kao najskuplje, ali i najzvučnije pojačanje, Žoao Neveš iz Benfike, za čiju slobodu su Parižani platili portugalskom klubu 60 miliona evra.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Lige 1, trenutno se Parižani nalaze na prvom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Monako. U prošlom kolu su izabranici Luisa Enrikea slavili na svom stadionu protiv Rena, a taj duel je završen rezultatom 3:1. Do sada su popularni Sveci odigrali šest mečeva u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala i ostvarili pet trijumfa uz jedan remi.
Ozbiljnu konkurenciju u borbi za naslov prvaka će tim sa Parka Prinčeva imati u Monaku i Marseju, ali je i pored toga klub iz prestonice Francuske glavni kandidat za novu šampionsku titulu.
U prvom kolu Lige šampiona, puleni Luisa Enrikea su uz dosta muke slavili na svom stadionu protiv španske Đirone, a taj meč je završen rezultatom 1:0, uz pogodak Mendeša u poslednjim trenucima susreta, nakon jedne poprilično nespretne intervencije golmana Gazanige.
Za kraj, kada se radi o izostancima za ovo gostovanje kod Arsenala, Luis Enrike ovog puta neće moći da računa na Dembelesa, Ramosa i Ernandeza.

Naš predlog

Arsenal ima velike ambicije u novom izdanju Lige šampiona, iako će primarni cilj biti naslov prvaka Engleske. Sa druge strane, PSŽ igra u elitnom klupskom takmičenju dosta bolje na svom stadionu nego na strani, pa najviše zbog toga i dajemo prednost Arsenalu na ovom susretu i savetujemo vam da odigrate jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.85.

Nije isključeni ni to da nam ovaj duel u Londonu donese makar po jedan pogodak na obe strane, pa vam preporučujemo da odigrate igru GG koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.72.

Za kraj, Arsenalu će za trijumf nad Parižanima vrlo verovatno biti potrebna makar dva gola, zbog čega vam savetujemo da vaš fokus usmerite ka igri D2+, a sve to uz kvotu 1.80 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.