Tiket dana (četvrtak, 03.10.2024)

Tiket dana

Koliko se samo večeras igra utakmica širom Evrope u dva takmičenja, Ligi Evrope i Ligi konferencija. Obično je mnogo iznenađenja a na nama je da pokušamo da ih izbegnemo. Kvote iz predloga bile su važeće u vreme pisanja teksta.

Sosijedad – Anderleht – 1 @ 1.70 u MaxBet

Neočekivano loše je Sosijedad započeo novu sezonu u španskoj La Ligi. Baskijski tim je zabeležio samo dve pobede a prvu na svojoj Anoeti tek prošlog vikenda u duelu sa Valensijom. Meč protiv Slepih miševa bio je njihov najbolji ove sezone a goste su ispratili sa tri lopte u mreži. Još uvek su dalkeo od vrha tabele, nalaze se tek na 14. mestu sa samo 8 osvojenih bodova i imaju čak 13 manje od vodeće Barselone. U Ligi Evrope su startovali solidno, osvojili su bod na Azurnoj obali protiv domaće Nice, ali su i na toj utakmici ispustili prednost i domaćin je promašio penal kod 1:1. U San Sebastijan dolazi nekadašnji belgijski i evropski velikan Anderleht. Ljubičasti iz Brisela su dobro započeli sezonu ali nam se čini da su sada u maloj krizi o čemu svedoči i niz od pet vezanih utakmica bez pobede u Župiler ligi. U tom intervalu imaju jedan trijumf, on je ostvaren u Ligi Evrope u meču protiv mađarskog šampiona Ferencvaroša. Sosijedad je kvalitetniji tim, igra pred svojim navijačima i jedinica bi morala da dođe. Za pobedu Sosijedada kvota je 1.70 u kladionici MaxBet.

Hajdenhajm – Olimpija – 1,2+ @ 1.90 u MaxBet

Mada je domaćin debitant na evropskoj sceni, radi se o timu iz nemačke Bundelsige a poznato je koliko je ovo takmičenje jako. U toj i takvoj Bundelsigi Hajdenhajm igra odlično i ove sezone, svoje tek druge u eliti, i posle pet odigranih kola nalaze se na visokom 6. mestu. Ostvarili su tri pobede i dva poraza, a prošlog vikenda slavili su na gostovanju u Majncu. Do ligaškog dela Lige Evrope morali su da prođu jedno kolo kvalifikacija i bili su uspešniji od švedskog Hekena, koga su pobedili u oba meča. Ljuljančani su ispunili cilj plasmanom u ligaški deo Lige konferencija mada su ima davane baš male šanse za to. Razlog je činjenica da su morali da eliminišu čak četiri rivala do ove faze ali se mora priznati da ih je i sreća na žrebu više puta pogledala. Možda je samo Rijeka bila jak protivnik u plej-ofu za ligaški deo, ali su i njih Zmajčeki ubedljivo dobili u svojim Stožicama. U prvenstvu Slovenije Olimpija je na čelu tabele još uvek bez poraza i sa bodom više od Maribora. Hajdenhajm je odličan tim, imaće i dobru podršku i očekujemo da pobedom krene u svoje prvo evropsko putešestvije. Uz jedinicu dodajemo i dva gola domaćina a za 1,2+ kvota je 1.90 u kladionici MaxBet.

Bilbao – AZ Alkmar – 1 @ 1.73 u MaxBet

Još jedan baskijski klub igra u Ligi Evrope. Atletik je započeo ovo takmičenje remijem na Olimpiku protiv snažne Rome, a crveno-beli su izjednačili u samom finišu meča u Rimu. Ni drugi rival nije ništa lakši, na San Mames dolazi odlični AZ iz Alkmara. Holanđani već godinama unazad igraju Evropu, uglavnom Ligu Evrope ili Ligu konferencija, i često su uspevali da prođu u nokaut fazu. Nadaju se tome i sada, mada im je pomalo prioritet i uspeh u Erediviziji i borba za drugo mesto koje donosi kvalifikacije za Ligu šampiona. Neprijatno su iznenadili prošlog vikenda porazom od Utrehta na svom terenu i to im je bio prvi neuspeh u ovoj sezoni, pošto su do sada imali sve same pobede u prvenstvu i jedan remi u Groningenu. Pali su na treće mesto, imaju 16 bodova kao i trenutno drugoplasirani Utreht, ali je PSV dodatno odmakao, sada na pet bodova razlike. Bilbao je tek peti u La Ligi. Kažemo ”tek” jer su iz ovog kluba najavljivali napad na titulu, a plasman u Ligu šampiona je minimalni cilj. Ima Atletik odličnu ekipu, teško da su u skorije vreme imali jaču, ali nekako sve ne funkcioniše kako treba. Alkmar ima pobedu u prvom kolu i rasterećen dolazi na San Mames gde smatramo da će pobediti domaćin. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija kvota koja iznosi 1.73.

Viktorija Plzenj – Ludogorec – 1,2+ @ 2.15 u MaxBet

Viktorija je u maloj krizi rezultata i u poslednjih pet odigranih utakmica imaju samo jednu pobedu. Tu računamo i remi u Frankfurtu u prvom kolu Lige Evrope, ali je taj ishod sve samo ne neuspeh za tim iz Plzenja. Još kada znamo da su u gradu na Majni uspeli da nadoknade dva gola minusa, mže se reći da su odlično započeli takmičenje u Evropi. U drugom kolu imaju ulogu favorita u meču sa bugarskim Ludogorecom. Ekipa iz razgrada ima ogromno iskustvo u Evropi, šampioni su Bugarske već više od decenije u kontinuitetu i nedostatak jakih domaćih mečeva pomalo ih je uspavao i njihovi rezultati u Evropi više nisu blistavi. Odavno nisu otišli u Ligu šampiona a dešavalo se i da ostanu bez grupne faze nekog od kupova. Još uvek se pamti poraz ”lude šume” u kvalifikacijama za Ligu šampiona od Karabaga ov og leta kada su poraženi nakon produžetaka na svom terenu sa 7:2. U prvom kolu ligaškog dela lako su položili oružje pred praškom Slavijom i smatramo da im sledi drugi uzastopni poraz od čeških timova. Uz jedinicu dodajemo i dva gola na domaćina, a za 1,2+ kvota je 2.15 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 12.01.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.