Tiket dana Evroliga (četvrtak, 03.10.2024)

Dočekali smo i početak nove sezone u Evroligi, po opštem mišljenju biće još interesantnija od prethodne. Već u prvom kolu ima nekoliko odličnih mečeva a večeras se igra šest utakmica. Kvote i granice važile su u momentu sastavljanja predloga.

Monako – Olimpija Milano – 2 @ 2.15 u MaxBet

Možda su se gosti bolje pojačali od Kneževa ali je i Monako, čini nam se, dodatno ojačao sastav. Jorgos Papajanis će poboljšati centrasku liniju, kao i Vito Braun, dok će na spoljnim pozicijama novajlije biti Furkan Korkmaz i Nik Kalates. U Monaku više nisu neki važni igrači, Džordan Lojd, Džon Braun, Donta Hol i Jakuba Uatara, kao i Kemba Voker koji se nije snašao u evropskoj košarci. Ipak, protiv Milana neće biti jednog važnog pojačanja, Kalates će propustiti ovaj duel a pod znakom pitanja je i najbolji košarkaš Kneževa Majk Džejms. Mnogo promena bilo je i u Milanu, Mesina je dobio nekolicinu sjajnih igrača među kojima je i povratnik Zek Ledej. Tu su i Džoš Nibo, Leonardo Bolmaro, Nenad Dimitrijević, Fabijen Kozer i još dvojica centara Usmane Diop i Dejvid Mekormak. Otišli su Nejpir, Vojtman, Pojtres i Maodo Lo. Moglo bi ovde da se dogodi malo iznenađenje, Olimpija je neprijatno iznenadila porazom u Trstu prošlog vikenda, kao da su se fokusirali na ovaj meč i zato predlažemo dvojku sa kvotom 2.15 u kladionici MaxBet.

Žalgiris – Barselona – UP + (granica 158,5) @ 1.85 u MaxBet

Andrea Trinkijeri je dobio poverenje da ostane na klupi ”zelene šume” i pored toga što je Žalgiris ostao bez titule u Litvaniji a nije uspeo ni da se plasira u plej-in u Evroligi. Očigledno čelnici misle da Italijan radi dobro i započeće po prvi put sezonu u ovom baltičkom klubu. Promena je bilo, malo više odlazaka, pa su Kaunas napustili, izmežu ostalih, Kinan Evans i Rolands Šmits, dvojica ponajboljih igrača. Uz njih otišli su i Kevarijus Hejs, Samner i Rivers. Njih će pokušati da zamene povratnik Ignas Brazdejkis, zatim Alen Smailagić i Brajan Danston, kao i Silvan Francisko i Met Mičel. U prvom kolu u Kaunas dolazi Barselona, Katalonci su ostvarili davnašnju želju i doveli Kevina Pantera, a novajlije su još Jusufa Fal, Džastin Andreson i Huan Nunjez. U Blaugrani više nisu Kalinić, Oskar da Silva i Rokas Jokubaitis. Barsa jeste favorit ali neće biti lako protiv Žalgirisa u paklu Žalgirio arene. Predlažemo više poena od ponuđene granice, ona je na 158,5 koševa ukupno a za (+) kvota je 1.85 u kladionici MaxBet.

Bajern – Real Madrid – 2,UP + (granica 160,5) @ 2.55 u MaxBet

Bavarci su promenili trenera, Pablo Laso se vratio u Španiju a na klupi će biti trofejni trener reprezentacije Nemačke Gordon Herbert. Neće mu biti lako, makar na početku, jer su klub napustili Serž Ibaka, Leonardo Bolmaro, Silvan Francisko, Isak Bonga, te Vimberg i Radončić. Na kraju prelaznog roka angažovan je Šabaz Nejpir, a on je uvek nepoznanica kako će kliknuti s ekipom. Tu su i Jam Madar, Oskar da Silva, Johanes Vojtman, kao i Kevin Jebo, jedan od najboljih bundesligaških igrača prošle sezone. Nevolja je što već na startu u Audi dom dolazi jedan od favorita, bivši šampion Evrope Real Madrid. Imaju i Madriđani svojih problema, van stroja je Mario Hezonja a Real je već doživeo dva poraza na startu sezone. Prvo su u finalu Superkupa izgubili od Unikahe, da bi ih šokirao i novajlija u ACB ligi Lejma Korunja posle neverovatnog koša u poslednjoj sekundi. Doveo je Real malo novih igrača, tu su Andres Feliz, Serž Ibaka i Usman Garuba ali više nema Ćaća Rodrigeza, Rudija Fernandeza i veoma važnih šrafova Geršona Jabuselea, Vensana Poarjea i Fabijena Kozera. Da Madriđani nisu izgubili prethodne dve utakmice možda bi šanse Bajerna bile veće, ovako bi bila prava katastrofa za tim Ćus Matea da i Evroligu otvori porazom. Uz dvojku verujemo u efikasan meč i dodajemo (+) poene ukupno za koje je granica na 160,5 koševa. Koeficijent za kombinaciju 2,UP + je 2.55 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 10.14.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.