TIP DANA: Krotone – Avelino: Kakav sunovrat doskorašnjeg učesnika Serije A!

Krotone će u okviru 8. kola Serije C dočekati ekipu Avelina. Biće ovo susret dva tima koji forsiraju različite fudbalske filozofije. Domaćin je nakon 7 odigranih mečeva postigao 12 a primio 14 golova, dok su gosti postigli svega 5 ali i primili samo 8 golova. Utakmica je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Krotone: Traže prekid crne serije!

Bio je Krotone godinama ekipa koja je uvijek bila u vrhu Serije B i u sezonama kada su uspijevali da se plasiraju u Seriju A nisu se tamo mnogo zadržavali.
Ipak, jedan „kambek“ u skorije vrijeme se pamti. Nemoguća misija u sezoni 2016/2017 u režiji debitanta Krotonea koji je na čudesan način uspio da se spase ispadanja. U Seriju A ih je prvi put uveo Ivan Jurić i odmah pobjegao u svoju Đenovu kada su ga pozvali. Tako je debitantska sezona u eliti povjerena u ruke Davidea Nikole. U to vrijeme ispodprosiječnog trenera. Mali budžet, kontroverzna braća Vrena na čelu kluba, neiskustvo, slab tim, nikakav uticaj u italijanskom fudbalu… I onda još dovedu trenera koji je imao seriju otkaza iza sebe. Sve što su imali je vatrena publika. Ludi Kalabrezi. Kao i većina južnjaka u Italiji.
Bio je već april i do kraja je ostalo devet kola. Krotone je imao 14 bodova, a Empoli, koji je prvi iznad crte, 22. Između je bio i Palermo. Krotone je pobjedio Kjevo u gostima i prišao Empoliju na pet bodova. Ali opet niko nije vjerovao u opstanak. Pogotovo što je 7. aprila slijedio meč sa Interom, ali Krotone je pobjedio Inter golovima Dijega Falčinelija – 2:1!
Nikolin Krotone je u prvih 29 kola sezone osvojio 14 bodova ili 0,48 po meču. U poslednjih devet je osvojio 20 ili 2,22 po meču. Od ukupnih 3.420 minuta sezone, Krotone je u zoni ispadanja proveo 3.343. Ali tih poslednjih 77 „prvoligaških“ minuta su bila najvažniji i najslađi.
Krotone je naredne sezone ipak ispao iz lige i od tada je uslijedio veliki pad. Naime odmah naredne sezone nisu uspijeli da se sačuvaju ni u Seriji B, pa su evo već drugu godinu zaredom u trećem rangu takmičenja!
U novoj sezoni su nakon 7 odigranih mečeva ostvarili 2 trijumfa, 1 remi i 4 poraza, te su sa 7 osvojenih bodova na poziciji broj 13. Teško da će se ove godine boriti za plasman u veći rang, pa će opstanak biti ono čime će se vrlo vjerovatno zadovoljiti.

Avelino: Prošle sezone su bili loši, ove izgledaju još gore!

Današnji Avelino je službeni naslijednik nekadašnjeg Avellina 1912, poznat širom svijeta po tome što se deset uzastopnih sezona takmičio u Seriji A, od 1978–1979 do 1987–1988. Tim je prošao kroz dva velika procesa gašenja i potom osnivanja: jednom, 2009. godine, kada je bankrotirao, a zatim, 2018. godine, kada je isključen iz Serije B. U oba slučaja, osnovani su novi klubovi za ulazak u Serie D ligu.
U 2018. godini, Avelino je isključen iz Serije B zbog podnošenja dokumentacije za članstvo u ligi koja se smatrala nepotpunom, zbog zakašnjele bankarske garancije. Zbog toga je u roku od nekoliko dana ponovo osnovan novi klub kako bi umjesto tog podnio prijavu za igranje u Seriji D. 2019. godine Avelino je osvojio Seriju D, čime je stigao do promocije u Seriji C za narednu sezonu. U sezoni 2020–2021 ponovo su stigli do polufinala plej-ofa, izgubivši od Padove.
Prethodnu sezonu su okončali na drugom mjestu na tabeli sa 69 osvojenih bodova, što je 10 bodova manje od Juve Stabije. Zaista su igrali sjajan fudbal i sa 62 postignuta gola su imali najbolju napad u čitavoj ligi. Zbog toga su morali u doigravanje i kroz plejof da jure promociju u Seriju B. Na prvoj prepreci su eliminisali Katanju, da bi potom u polufinalu doigravanja izgubili od Vićence u dvomeču sa ukupnih 2:1.
U novoj sezoni imaju samo jedan cilj – a to je svakako opstanak u Seriji C i naredne sezone.
Nisu baš najbolje ušli u novu trku sa konkurentima pa posle 7 odigranih kola imaju samo jedan trijumf, 4 remija i 2 poraza, te se trenutno nalaze na 16. mjestu na tabeli sa 7 osvojenih bodova. Doduše sedam osvojenih bodova ima čak 5 ekipa, od kojih je i Krotone.
Prethodne sezone Avelino je oba puta savladao Krotone sa minimalnih 0:1, a zahvaljujući nešto boljoj formi na ovo gostovanje dolaze kao blagi favoriti.

Naš prijedlog:

Gosti kao blagi favoriti ulaze u ovaj meč, a kvota na trijumf Avelina u MaxBet kladionici iznosi 2.50. Trijumf domaćina plaća se kvotom 2.85, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.05.

Iako gosti kao balgi favoriti ulaze u ovaj meč, mišljenja smo da će Krotone ostati neporažen na ovom meču i shodno tome predlažemo igru 1X po kvoti 1.50 u MaxBet kladionici. Vjerujemo da bi ovo mogao biti jedan efikasan meč, pa vam uz to predlažemo i igru 1X&2+ po kvoti 2.05, dok za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru GG3+ po kvoti 2.70 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.