Tiket dana: Poeni igrača

Sa večerašnje tri utakmice spušta se zavesa na 2. kolo Evrolige. Naredne sedmice čeka nas duplo kolo. Večeras se igra u Pireju, Barseloni i Milanu. Kvote i granice važile su u momentu sastavljanja predloga.

Ignas Brazdejkis (Žalgiris) – Poeni + (granica 10,5) @ 1.93 u MaxBet

Žalgiris je napravio jedno od većih iznenađenja u prvom kolu i pobedio Barselonu u svom Kaunasu. Pored novajlije Franciska za pobedu je najzaslužniji bio povratnik u redove ”zelene šume” Ignas Brazdejkis. Za ovog krilnog košarkaša prethodna sezona bila je izgubljena. Prešao je u Olimpijakos, sa namerom Pirejaca da zameni Sašu Vezenkova koji je otišao u NBA, ali je Litvanac više vremena proveo na klupi i na tribinama nego na terenu. Logično je bilo da se vrati na mesto gde je igrao najbolju košarku i protiv Barse je ubacio 17 koševa. Bio je odličan i u prva tri kola litvanske lige, a jedinu slabu partiju imao je protiv Ritasa, u meču koji je Žalgiris izgubio. Računamo i na veliki motiv Brazdejkisa koji će želeti da pokaže Pirejcima da je morao više da igra prošle sezone, a pošto u timu Andree Trinkijerija neće biti Bredlija Maneka, imaće maksimalnu minutažu. Granica je na 10,5 poena a očekujemo da je Brazdejkis lako preskoči. Za (+) koševe kvota je 1.93 u kladionici MaxBet.

Mozes Rajt (Olimpijakos) – Poeni + (granica 10,5) @ 1.78 u MaxBet

Velike probleme imaju u Olimpijakosu pred meč sa Žalgirisom, a pošto su poraženi na startu u Istanbulu, imaju imperativ pobede. Pitanje je na koga sve neće moći da računa trener Barcokas. Najveći problem mogao bi da bude pod koševima pošto je Nikola Milutinov na spisku povređenih a njemu se pridružio i drugi srpski reprezentativac Filip Petrušev. Neizvestan je i Mustafa Fal, ali je veća verovatnoća da gorostasni košarkaš bude u timu. Sve to ostavlja više mogućnosti za Mozesa Rajta. Američki centar je i protiv Fenera pokazao da je završen period njegove adaptacije na Atinu i Evroligu, u kojoj je prvi put zaigrao prošle sezone na 17 mečeva u dresu Olimpijakosa. Tada mu je prosek bio 8 poena u elitnom takmičenju za 14 minuta prosečno na parketu. U Istanbulu je je igrao 22 minuta i ubacio 15 koševa, čime je bio najefikasniji pojedinac u timu iz Pireja. Sada mu je granica na 10,5 koševa, a popto bi trebalo dosta da igra, verujemo da će preći tu granicu. Za (+) koševe koeficijent je 1.78 u kladionici MaxBet.

Nikola Mirotić (Olimpija) – Poeni + (granica 14,5) @ 1.91 u MaxBet

Mirotić je jedan od igrača koji je podbacio na premijeri u Evroligi. Nije bio jedini, nisu se istakli ni Šilds, Kozer, Nibo… Olimpija se ponovo odlično pojačala, stigli su Dimitrijević, Ledej, Bruks, Bolmaro, Nibo, Kozer. Imali su odličan tim i prethodnih sezona ali su ih, kao po pravilu, povrede desetkovale u najvažnijem delu sezone. Sada je plasman u plej-ofa obaveza, a rauna se i na završni turnir. Kako su izgledali u Kneževini to se neće dogoditi ali treba svakom dozvoliti slab dan. Ekipa iz grada mode je već izgubila i jednu utakmicu u Palakanestru, tako da start sezone nije po očekivanju. Nikoli Mirotiću je ovo druga sezona u Milanu, ubacivao je 17 poena u proseku u Evroligi, a poseduje nemerljivo iskustvo, kao uostalom i većina košarkaša Olimpije. Etore Mesina verovatno neće moći da računa na povređenog Džoša Niba, a očekujemo maksimalnu minutažu za naturalizovanog Crnogorca. Granica na Nikolu Mirotića u meču sa debitantom iz Pariza je na 14,5 koševa, a kvota je 1.91 za (+) u kladionici MaxBet.

Kevarijus Hejs (Pariz) – Poeni + (granica 7,5) @ 1.77 u MaxBet

Izneadio je stameni centar Pariza pozitivno u meču sa Crvenom zvezdom. Vreme koje je proveo na parketu značilo je i mnogo bolju igru debitanta u Evroligi, a meč je završio sa 10 koševa i 5 skokova. Retko se dešavalo da je Hejz imao dvocifren košgeterski učinak dok je igrao u Žalgirisu, a u Kaunasu je proveo dve prethodne sezone. Sigurno da mu pomaže rad sa Tijagom Spliterom, čovekom koji je igrao na centarskoj poziciji i verujemo da će američki košarkaš biti još bolji u dresu Pariza kako vreme bude odmicalo. Ekipu iz ”grada svetlosti” čeka baš težak posao u Milanu. Možda to što nemaju šta da izgube pomogne Šortsu, Jantunenu, Vordu, Maodo Lou, Hejsu i ostalima da odigraju bez pritiska i možda naprave iznenađenje. Verujemo da će Kevarijus Hejs voditi veliku botku sa centrima Milana a ako ne igra Džoš NIbo pitanje je ko može da mu parira u skoku. Očekujemo da uhvati dosta lopti u napadu i prebaci granicu od 7,5 poena koliko mu je zadato u kladionici MaxBet. Za (+) koševe kvota je 1.77.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici MaxBet iznosi 11.61.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.