Najava i analiza: Premijer liga, 8. kolo: Opet je duel Liverpula i Čelsija derbi, Arsenal u Bornmutu, Siti u Vulverhemptonu

premijer liga

Ove pauze u Premijer ligi nam sve teže padaju. Čeka nas još jedna u novembru i onda Englezi igraju bez prekida sve do marta. U 7. kolu igra se derbi na Enfildu gde vodeći Liverpul dočekuje odlični Čelsi. Jedine dve neporažene ekipe gostuju, Arsenal na Vitalitiju u Bornmutu a Siti kod ”fenjeraša” Vulverhemptona. Koeficijenti iz najave bili su važeći u momentu pisanja analize.

Totenhem – Vest Hem – 1x,4+ @ 2.15 u MaxBet

Na pauzu su ove dve ekipe otišle u različitom raspoloženju. Vest Hem je uspeo da pobedi,tek drugi put u sezoni i posle četiri sušna kola, dok je Totenhem poražen u Brajtonu posle pet vezanih pobeda u tri takmičenja. Uglavnom, početkom prvenstva ne mogu da budu zadovoljni ni jedni ni drugi. Pevci jesu sakupili dva boda više ali su ambicije Totenhema mnogo veće nego što ih ispunjava trenutno 9. mesto. Kako se stvari odvijaju možda će timu sa Vajt Hart Lejna biti lakše da Ligu šampiona obezbedi osvajanjem Lige Evrope nego zauzimanjem bar četvrte pozicije u domaćem šampionatu. Čekićari su planirali povratak u Evropu posle jedne godine pauze ali je to teško očekivati posle ovakvog starta. Pojačanja su dovedena, stigao je i trener Lopetegi, pa će trebati vremena da se sve to posloži. Vesu Hem još nije izgubio na strani, ali je i Totenhem bolji na svom terenu. Očekujemo golove, a sumnjamo u pobedu gostiju. Za kombinaciju 1x,4+ kvota je 2.15 u kladionici MaxBet.

Fulam – Aston Vila – 3+ @ 1.73 u SuperBet

Po igrama i jednih i drugih i ovo bi se moglo nazvati derbijem. Kolibari igraju iznad očekivanja, baš su prijatno iznenadili, a jedina dva poraza doživeli su u Mančesteru, u prvom kolu protiv Junajteda i u prethodnom protiv Sitija. Čak i na ta dva meča bili su odlični i gubili samo s golom razlike. Na svom Krejven Kotidžu imaju dva pobede i remi. Pobedili su Lester i Njukasl a podelili bodove s Vest Hemom. Vila gura po planu mada su možda navijači očekivali koji bod više. Ekipa iz Birmingema je po 7 bodova osvojila i kući i na strani, samo što su to uspeli da ostvare u samo tri utakmice u gostima. Još su neporaženi kad napuste Birmingem, a na sve su se nadovezala odlična izdanja u Ligi šampiona i pobede nad Jang Bojsima i Bajernom. Uskoro im u goste stiže Bolonja i eto šanse da elitno takmičenje započnu sa tri trijumfa. Fulam se drži na visokom 8. mestu, malo je nedostajalo da Etihad napuste neporaženi, ali taj poraz nije tragičan. Vila je odigrala bez golova sa Junajtedom pa je vreme da prorade i napadači. Naš predlog su golovi a za 3+ kvota je 1.73 u kladionici SuperBet.

Ipsvič – Everton – x @ 3.45 u King

Nisu u zoni ispadanja ali i jednima i drugima preti borba za opstanak. Ipsvič je još bez pobede od povratka u elitu i nadaju se Traktor Bojsi da se prva može dogoditi u meču sa Karamelama. Niz od 4 uzastopna remija prekinuli su ubedljivm porazom od Vest Hema u prošlom kolu, mada su prvi stigli do prednosti u Londonu. Može se reći da je Ipsvič žrtva i teškog rasporeda, posebno na samom startu sezone kada su igrali sa Liverpulom i Sitijem u prva dva kola. Ako oni, i pored svega, nisu razočarali, Karamele svakako jesu. Tim Šona Dajša je i ovu sezonu započeo jako loše, izgubili su već 4 puta, a sa gostovanja su doneli samo jedan bod. Svima je jasno da Everton ima tim makar za sredinu tabele ali nešto, očigledno, nedostaje. Situacija je takva da bodom verovatno ne bi niko bio zadovoljan, ali je taj ishod nekako i najrealniji u ovom duelu. Vredi pokušati sa nerešenim rezultatom, posebno jer se za x u kladionici King dobija kvota 3.45.

Mančester Junajted – Brentford – x2 @ 2.10 u Primobet

Junajted je bez pobede u poslednjih pet utakmica, tri u Premijer ligi i dve u Ligi Evrope. Najbitnije je da ponovo počnu da pobeđuju i ne povećavaju zaostatak za vodećim timovima, posebno jer Liverpul već sada ima deset bodova više. Sadašnje 14. mesto je ponižavajuće za ovu slavnu ekipu, a podatak da su dali samo 5 golova u 7 utakmica u prvenstvu, priča je za sebe. Neverovatno kako Ten Hag i dalje opstaje na klupi, ali sumnjamo da bi neki drugi trener drastično promenio stvari. možda jedino Nenad Lalatović. Šalu na stranu, problemi na Old Trafordu su dugogodišnji i jedan ozbiljan reset je potreban. Možda i njima, kao i Totenhemu, veća šansa za Ligu šampiona leži u osvajanju Lige Evrope nego plasmanu među četiri ekipe u Premijer ligi. Neće Junajtedu biti lako sa Brentfordom iako je ovaj tim na tri dosadašnja gostovanja upisao isto toliko poraza. treba pogedati imena rivala kod kojih su gostovali, Liverpul, Siti i totenhem, pa se Pčelice nisu obrukale. Na svom Komjunitiju su osvojili 10 bodova u 4 meča i to je dovoljno za 11. mesto u ovom momentu. Smatramo da Brentford neće izgubiti na Old Trafordu i predlažemo duplu šansu na goste sa kvotom 2.10 u kladionici Primobet.

Njukasl – Brajton – GG3+ @ 1.75 u Mozzartbet

Brajton je ispred Njukasla na tabeli ali samo zahvaljujući nešto boljoj gol razlici. Obe ekipe sakupile su po 12 poena iz 7 utakmica, jedino što su Svrake odigrale utkmicu više na strani. Od Njukasla se više očekivalo, jeste da Edi Hau nije dobio neka zvučna pojačanja, ali jeste prošlog leta. Na svom Sent Džejms parku su dobri, pobedili su Sautempton i Totenhem a uzeli bod Sitiju. Na strani ne blistaju, pobedili su samo u Vulverhemptonu na 4 odigrana meča. Brajton kao i uvek, napadački pa šta im bog da. Uglavnom se to isplaćivalo, kao u poslednjem meču kada su preokrenuli dva gola minusa protiv Totenhema, mada im na nekim utakmicama ni dva pstignuta gola nisu donosila ni bod. Jedini meč koji su igrali bez pogodaka bio je onaj protiv Ipsviča na Ameksu, i to je jedini realni kiks Galebova u ovoj sezoni, pošto poraz od Čelsija to svakako nije. Bilo kako bilo, Njukasl je favorit pred svojim navijačima i naš predlog je igra gol-gol uz bar tri pogotka ukupno na severu Engleske. Za GG3+ kvota je 1.75 u kladionici Mozzartbet.

Sautempton – Lester – 0-2 @ 2.08 u King

Povratnici u elitu sastaju se na Sent Merisu. Samo godinu dana proveli su Lester i Sautempton u Čempionšipu i moraju biti zadovoljni ekspresnim povratkom, jer je dešavalo da neki timovi na to čekaju decenijama. Ipak, ako se nešto ne promeni, posebno za Svece, lako je moguće da se tim iz poznate luke, koliko narednog proleća, vrati među drugoligaše. Sautempton je osvojio samo 1 bod u prvih sedam kola i već su u opasnom zaostatku. Nisu poslednji samo zbog činjenice da su i Vulvsi na jednom osvojenom bodu, ali uz slabiju gol razliku. U dva prethodna kola su gostovali i izgubili od Brentforda i Arsenala identičnim rezultatom 3:1. Već imaju ispuštenu pobedu protiv tima koji je, kao i oni, stigao iz Čempionšipa, pa bi izostanak pobede nad Lisicama bio katastrofalan jer im tek slede mečevi sa najjačim timovima. Lester je malo bolji, bivši šampion je osvojio 6 bodova a u prošlom kolu je stigao i do prve pobede u duelu sa Bornmutom koga su savladali sa 1:0 golom Buonanotea. Ovo je trenutak istine za Sautempton, odlučiće nijanse, a naš predlog je igra na mali broj golova. Za 0-2 gola kvota je 2.08 u kladionici King.

Bornmut – Arsenal – 2 @ 1.70 u Mozzartbet

Evo iskušenja za Tobdžije koje su još uvek neporažene. Arsenal ide u Bornmut, tamo su na dva pslednja gostovanja slavili postigavši 7 a ne primivši nijedan gol. Na poslednje 4 utakmice dali su 13 golova Trešnjica i, ako samo gledamo statistiku, šta može poći naopako? Ali statistika ne daje golove i ne donosi bodove. Zna to Mikel Arteta i verujemo da je ovom meču posvetio više pažnje nego onom sa Šahtjorom u utorak u Ligi đampiona. Ako žele da se bore za titulu sa Liverpulom i Sitijem, kao prošle sezone, Španac zna da jedan kiks mođe sve da uništi, kao što je to bilo u finišu prošlog šampionata kada su izgubili od Aston Vile, pa ni 6 pobeda u finišu nije bilo dovoljno da prvi prođu kroz cilj. Bornmut je odlično započeo sezonu mada su ga svi videli kao kandidata za ispadanje. Andoni Iraola je pokazao da je odličan trener i uspeo je da neutralizuje odlazak najboljeg igrača Dominika Solankea u Totenhem. Bornmut nema pritisak na ovom meču ali verujemo da Tobdžije mogu do trijumfa, makar sa golom razlike. Za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.70.

Vulverhempton – Mančester Siti – 2,3+ @ 1.73 u MaxBet

Uvek je opasno kada se ide u goste ”fenjerašu”, ali to ne bi trebalo da važi za Siti. Gvardiolin tim je mašina i njih ne zanimaju problemi sa kojima se Vukovi susreću na startu sezone. Vulvsi su osvojili samo jedan bod do sada, platili su danak i veoma teškom raspored, posebno na svom Molinjuu. U goste su im redom dolazili Čelsi, Njukasl i Liverpul, a sada i Mančester Siti. Već su igrali i sa Arsenalom, pa za njih u narednom periodu predstoji mnogo lakši raspored, bar kada su imena rivala u pitanju. Siti je na puazu otišao posle dosta teške pobede nad Fulamom. Počele su da se pomaljaju neke pukotine kod trostrukog uzastopnog prvaka Engleske, pa su na svom Etihadu primali golove na početku meča i protiv Ipsviča, i Brentforda i protiv Fulama. Zahvaljući, pre svega, Erlingu Halandu, u sva tri meča su uspeli da preokrenu, ali ako nastave tako desiće se i neki neuspeh kada rival bude tim sa većim kvaliteteom. Vulvsi daju golove ali ih i primaju kao na traci. Čak 21 put im se zatresla mreža u prvih 7 kola, što je tri puta u proseku po utakmici. Na taj način ne mogu do opastanka i vreme je da se nešto menja. Tim Gerija O'Nila je primio pet golova protiv Brentforda u prethodnom kolu, pa se i odgovor sam nameće. Videćemo kada se završi ova serija teških utakmica, a Siti će pobediti na Molinjuu uz bar tri gola ukupno. Za 2,3+ kvota je 1.73 u kladionici MaxBet.

Liverpul – Čelsi – 2-3 @ 2.37 u SuperBet

Opet su dueli Redsa i Plavaca pravi engleski derbi. Za to je zaslužan odličan početak Čelsija ve sezone, koji je malo ko očekivao. Jeste Liverpul lider, ali su Plavci prijatnije iznenadili sa svojih 14 bodova iz 7 utakmica. Samo na premijeri Čelsi je izgubio od Sitija, od tada su ostvarili 4 pobede i dva remija u prvenstvu a slavili su i na stratu Lige konferencija protiv Genta. Liverpul je imao jedan ozbiljan kiks, na svom terenu su izgubili od Nitingem Foresta, a sve ostalo bilo je idealno. Sedam pobeda u Premijer ligi, dev u Ligi šampiona i jedna u EFL kupu. Kao da je Arne Slot nastavio tamo gde je stao Jirgen Klop i da ne beše tih Šumara iz Notingema, bio bi ovo perfektan start Liverpula. Realno, Liverpul je u prvenstvu imao samo jedan ozbiljan test, gostovali su jedino Junajtedu u Mančesteru i tu su bili vrlo ubedljivi. Svi ostali rivali spadaju u timove iz donje polovine tabele pa za Redse tek predstoje okršaji sa sebi ravnima. Prvi je ovaj sa Čelsijem i sada ćemo videti na kom su nivou Salah i drugari kada im sa druge strane bude Palmer i ostali Plavci koji su na strani zabeležili sve tri pobede i uz to dali 10 golova. Svi u ovoj utakmici očekuju golove, kako i ne bi uz sve poznate rezultate, ali nam se čini da se nećemo nagledati golova na Enfildu. Pokušajte sa umerenim brojem, recimo 2-3, a za ovaj tip kvota je 2.37 u kladionici SuperBet.

Notingem Forest – Kristal Palas – x2,0-2 @ 2.46 u Primobet

Domaćin je oduševio u prvih sedam kola dok su gosti totalno podbacili. Nije Palas izgledao tako loše ali je još uvek bez pobede i ima samo 3 boda iz sedam utakmica. S druge strane Šumari su izgubili samo jednom, pomalo iznenađujuće od Fulama na svom Siti Graundu, ali su zato posle toga uzeli bod na Stamford Bridžu i to sa igračem manje. Upravo taj podatak, da će protiv Kristal Palasa igrati bez Vord-Prausa, mogla bi da bude ključna sinkopa u ishodu ovog duela. Orlovi su u tri prethodna kola osvojili samo bod, na svom terenu su remizirali sa Junajtedom i izgubili minimalno od Liverpula, a brine to što nisu dali ni gol pred svojim navijačima u tri od četiri odigrana meča. Forest je takođe bez pobede u tri prethodna duela ali oni imaju zalihu od ranije, a odbrana im je čvrsta i primili su 6 golova u 7 utakmica, a gostovali su i Liverpulu i Čelsiju. U prethodna četiri duela između ova dva rivala, od kada se Notingem vratio u elitu, ni na jednom nije bilo više od dva gola. Neće ni sad, a predlažemo i duplu šansu na goste, koji moraju da krenu sa dna. Za x2,0-2 kvota je 2.46 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.