Najava i analiza: Serija A, 8. kolo: Juve na Lacio, Vučica dočekuje aktuelnog šampiona, težak posao za Rosonere!

Od danas su na programu mečevi osmog kola elitnog ranga italijanskog fudbala, koje nam sa sobom donosi pregršt veoma zanimljivih mečeva.
Naravno, podsećamo vas da su sve kvote bile aktuelne u trenutku pisanja ovog teksta, kao i da su iste podložne promenama.

Komo – Parma – GG @ 1.83 u Maxbet

Premijerni meč ovog kola se igra u Komu gde će istoimena ekipa ugostiti Parmu. Naravno, pre svega podsetnik da su i jedni i drugi prošle sezone nastupali u Seriji B, pa je evidentno da oba tima imaju potpuno iste ambicije, a to je naravno opstanak u elitnom rangu italijanskog fudbala.
Komo nakon ne baš najboljeg starta šampionata igra sve bolje, i do sada su puleni Seska Fabregasa sakupili osam osvojenih bodova. U prošlom kolu je ova simpatična ekipa nakon tri vezana meča bez poraza očekivano izgubila u gostima kod Napolija, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Što se tiče Parme, Krstaši su sjajno startovali, uspeli da remiziraju protiv Fiorentine, ali i da pobede Milan, međutim, od tada ovaj klub nije previše pokazao. Ruku na srce u prošlom kolu je Parma uspela da donese kući bod sa veoma teškog gostovanja kod Bolonje, a taj duel je završen bez pogodaka.
Mišljenja smo da će ih u Komu biti, i to na obe strane, zbog čega vam toplo preporučujemo da se oprobate sa igrom GG za koju je kladionica Maxbet odredila koeficijent 1.83.

Đenova – Bolonja – X2 @ 1.30 u Superbet

Đenova će imati dosta problema da sačuva prvoligaški status ove sezone, a čini se da uprava ovog tima nije na najozbiljniji način shvatila ovogodišnje izdanje Serije A, pošto su Grifoni pred početak sezone ostali bez svoja dva najbolja fudbalera iz prošle sezone – Retegija i Gudmonsona, a za sada adekvatne zamene na Marasi nisu stigle. Trenutno je ova ekipa stacionirana na osamnaestom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju zanči selidbu u niži rang. U prošlom kolu je Đenova poražena na gostovanju kod Atalante, a taj duel je završen rezultatom 5:1.
Ni Bolonja se do sada nije proslavila, mada je bilo teško očekivati da će ovaj tim ponoviti prošlosezonske partije, kada je mimo svih očekivanja uspeo da dođe do plasmana u Ligu šampiona. Trenutno je ova ekipa na trinaestom mestu na tabeli, uz skor od jednog trijumfa, jednog poraza i čak pet remija.
Smatramo da će gosti izbeći poraz i na ovom duelu protiv Đenove, zbog čega savetujemo da se fokusirate na duplu šansu X2 uz kvotu 1.30 u Superbetu.

Milan – Udineze – 1 @ 1.40 u King

Jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola se igra na San Siru, gde će fudbaleri Milana ugostiti Udineze. Rosoneri su u poslednje vreme bili dosta dobri u Seriji A, pošto je ova ekipa vezala tri trijumfa, međutim, u prošlom kolu je usledio i jedan poraz, i to na nimalo prijatnom gostovanju kod Fiorentine, kada je bilo 2:1. Trenutno se puleni Paula Fonseke nalaze na šestom mestu na tabeli, i sigurno da ovaj tim mora dosta bolje u nastavku šampionata ako misli da se ponovo domogne Lige šampiona, a svakako da je to primarni cilj italijanskog velikana i ovog puta.
Udineze je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka šampionata, pošto se trenutno Zebre iz Udina nalaze na deobi trećeg mesta na tabeli, uz isti broj bodova kao i Juventus i Lacio. U prošlom kolu su crno-beli slavili na svom stadionu protiv Lećea, a taj meč je završen minimalnom pobedom domaćina.
Iako će Udineze imati šta da pokaže na ovom duelu na San Siru, smatramo ipak da je domaćin i pored nešto slabijih partija ove sezone veliki favorit, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.40 u kladionici King.

Juventus – Lacio – GG @ 2.05 u Primobet

Jedan od dva derbija kola se igra u Torinu, gde će fudbaleri Juventusa ugostiti Lacio. Taman kada smo pomislili da je kriza u Seriji A prošlost, Dušan Vlahović i drugari su u prošlom kolu samo remizirali na svom stadionu protiv Kaljarija, i to nakon primljenog pogotka u sudijskoj nadoknadi. Trenutno je Stara dama stacionirana na trećem mestu na tabeli i ima isti broj bodova kao i Udineze, ali i Lacio, koji zanimljivo i gostuje u Torinu u ovom kolu.
Lacijali su kao što smo to dosta puta pomenuli tokom leta ostali bez tri najbolja fudbalera iz prošle sezone, i sigurno je da najviše zbog toga start prvenstva nije bio onakav kako su svi očekivali. Ipak, u poslednje vreme tim iz prestonice igra sjajno, što u Seriji A, to i u Ligi Evrope, a u prošlom kolu su Rimljani slavili na svom stadionu protiv Empolija, kada je bilo 2:1.
Juventus retko gubi na svom terenu, ali je u dosadašnjem toku sezone čak tri puta remizirao, i kada na sve to dodamo da će protivnik biti silno motivisan, liči da Juve neće lako izaći na kraj sa Lacijalima. Najrealnije je da se oprobate sa igrom GG uz kvotu 2.05 u kladionici Primobet.

Empoli – Napoli – 2 @ 1.70 u Mozzartbet

Empoli je do sada ostavio veoma dobar utisak i slobodno možemo reći da je klub iz Toskane jedno od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg toka elitnog ranga italijanskog fudbala. Zanimljvo je da su Plavci tek u prošlom kolu doživeli prvi poraz i to na gostovanju kod nimalo naivnog Lacija, kada je bilo 2:1, nakon čega se ovaj tim nalazi na sredini tabele, preciznije na desetoj poziciji. Do sada je Empoli odigrao sedam mečeva u šampionatu i ostvario dva trijumfa, čak četiri remija uz pomenuti poraz u prošlom kolu od Lacijala.
Napoli je za sada bez ikakve sumnje tim koji je najviše pokazao u dosadašnjem toku prvenstva, a sigurno je da je za to najzaslužniji Antonio Konte, koji je po dolasku u klub i obećao da će se njegova ekipa boriti za Skudeto. U prošlom kolu su Napolitanci bez većih problema savladali Komo na svom stadionu, a taj duel je završen rezultatom 3:1, što je bio peti trijumf u dosadašnjem toku sezone, a četiri u poslednjih pet mečeva.
Bez mnogo dileme vam savetujemo da ovde odigrate 2, a sve to uz sjajnu kvotu 1.70 u Mozzartu.

Leće – Fiorentina – 3+ @ 2.00 u King

Fudbaleri Lećea igraju promenljivo u dosadašnjem toku sezone, i zaista je nepredvidivo prognozirati gde bi tim sa juga Italije mogao da završi na kraju sezone. Vrlo lako se može desiti da će Nikola Krstović i drugari voditi veliku borbu za opstanak, a u ovom trenutku je ova simpatična ekipa na sedamnaestom mestu na tabeli, uz isti broj bodova kao i najugroženiji timovi na tabeli. U prošlom kolu je Leće poražen na teškom gostovanju kod Udinezea, kada je bilo 1:0.
Fiorentina je počela polako ali sigurno da pruža ono što se i očekuje od ovog kluba, a u prošlom kolu je Viola ostvarila veoma važan trijumf na domaćem terenu protiv Milana, kada je bilo 2:1. Trenutno su Ljubičasti stacionirani na sredini tabele, konkretno na jedanaestoj poziciji, ali treba polako ali sigurno očekivati uspon tima iz Firence, i borbu za mesto koje vodi u evropska takmičenja.
Sva je prilika da nas na jugu Italije očekuje jedan veoma efikasan i zanimljiv duel pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica King plaća sa fantastičnom kvotom 2.00.

Venecija – Atalanta – 2 @ 1.55 u Primobet

I pre početka sezone je Vencija slovila za jednog od glavnih kandidata za selidbu u niži rang, a takva je situacija i posle sedam odigranih kola, pošto se tim iz grada na vodi nalazi na deobi poslednjeg mesta na tabeli, uz isti broj bodova kao i Monca.
Do sada je ova ekipa odigrala sedam mečeva u elitnom rangu italijanskog fudbala i ostvarila samo jedan trijumf, i to protiv Đenove, jedan remi i čak pet poraza. U prošlom kolu je Venecija poražena na gostovanju kod Verone kada je bilo 2:1.
Atalanta je sa druge strane u prošlom kolu odigrala jedan fenomenalan meč i slavila na svom stadionu sa 5:1 protiv Đenove, čime su se puleni Đanpjera Gasperinija svojim navijačima iskupili za nešto slabije partije u Seriji A u poslednje vreme. Trenutno je tim iz Bergama stacioniran na osmom mestu na tabeli, ali je sigurno da se od ovog tima očekuje dosta više, što će Boginja po našem mišljenju pokazati već na ovom duelu, pa vam savetujemo da se opredelite za dvojku uz kvotu 1.55 u kladionici Primobet.

Kaljari – Torino – X2 @ 1.45 u Mozzartbet

Nakon veoma lošeg početka sezone, utisak je da se Kaljari polako ali sigurno budi. Naime, prvo je ova ekipa uspela da slavi na veoma teškom gostovanju kod Parme, kada je bilo 2:3, što je ujedno bio i prvi trijumf za ekipu sa Sardinije, da bi u prošlom kolu ova ekipa uspela da odoli na jednom od najtežih gostovanja u Seriji A, i to kod Juventusa, pošto je taj susret u Torinu završen rezultatom 1:1. Naravno, i dalje je evidentno da će se popularni Sardi boriti za opstanak u društvu najboljih, međutim, ova igra obećava.
Torino je za razliku od Kaljarija fenomenalno startovao u prvenstvu, držao čak u jednom trenutku i prvo mesto na tabeli, ali je onda ova ekipa doživela dva vezana poraza, i trenutno se popularni Bikovi nalaze na nimalo lošoj sedmoj poziciji. U prošlom kolu je Torino poražen na teškom gostovanju kod Intera, a taj duel je završen rezultatom 3:2.
Smatramo da će gosti ovde uspeti da izbegnu poraz, a možda urade i nešto više od toga, i svakako, idealno je da se oprobate sa duplom šansom X2 uz kvotu 1.45 u Mozzartu.

Roma – Inter – GG @ 1.70 u Maxbet

Drugi derbi kola se igra na Olimpiku gde će Roma ugostiti Inter. U prošlosti su nam mečevi između ova dva tima donosila dosta uzbuđenja, ali i golova, i sva je prilika da bi to mogao da bude slučaj i ovog puta.
Roma je proigrala nakon smene trenera, međutim, kada se očekivao treći vezani trijumf, ovaj tim je samo remizirao u gostima kod Monce, koja je veoma malo pokazala u dosadašnjem toku šampionata. Primarni cilj Vučice će i ovog puta biti plasman u Ligu šampiona, ali na prvi pogled deluje da to neće biti nimalo lak zadatak.
Inter je aktuelni šampion Italije, i pred početak sezone su Neroazuri bili glavni favoriti za odbranu naslova prvaka, međutim, evidentno je da nešto ne štima u ovom klubu. Slavio je Inter u prošlom kolu na svom terenu protiv Torina, a pre toga i kod Udinezea na strani, međutim, ova ekipa neočekivano prima dosta pogodaka, primera radi na ova dva meča je četa Simonea Inzagija primila čak četiri pogotka, što je previše.
Najviše zbog toga smo i mišljenja da ćemo prisustvovati velikom broju pogodaka, a najrealnije je da će ih biti na obe strane, pa savetujemo igru GG uz kvotu 1.70 u kladionici Maxbet.

Verona – Monca – 1 @ 2.30 u Superbet

Poslednji duel ovog kola se igra u Veroni, gde će istoimena ekipa na svom Bentegodiju ugostiti ekipu Monce.
Verona je trenutno stacionirana na sredini tabele, preciznije na dvanaestoj poziciji, a do sada su Darko Lazović i drugarili sakupili devet osvojenih bodova, i barem za sada tim iz grada ljubavi nema problema oko opstanka. U prošlom kolu je ova ekipa ostvarila veoma važan trijumf na svom terenu protiv Venecije, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
Monca je uz Veneciju tim koji je do sada najmanje pokazao od svih ekipa u elitnom rangu italijanskog fudbala, a i jedna i druga ekipa trenutno imaju četiri osvojena boda i dele poslednje mesto na tabeli.
U prošlom kolu je ovaj tim konačno odigrao jedan veoma dobar meč i remizirao na svom stadionu protiv Rome, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da je Verona ipak veliki favorit na ovom duelu pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Superbet odredila kvotu 2.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.