TIP DANA: Liverpul – Čelsi: Crveno ili plavo? Šta se nosi ove jeseni?

U nedelju je na programu pregršt veoma interesantnih mečeva, a svakako da se jedan od najzanimljivijih igra na Enfildu, gde će snage odmeriti Liverpul i Čelsi.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Liverpul: Redsi čuvaju prvo mesto!

Kao što je dobro poznato, Liverpul je na kraju prošle sezone ostao bez Jirgena Klopa, a na njegovo mesto je seo Arne Slot, čovek koji je u prethodnih nekoliko sezona sa dosta uspeha prevodio ekipu Fejnorda.
Možda je to bilo i malo iznenađanje, ali je sam Klop izjavio po odlasku da su Redsi u sigurnim rukama i da nema razloga za brigu.
Kako sada stvari stoje deluje da je nemački stručnjak bio u pravu, pošto se Liverpul pre ovog kola nalazio na prvom mestu na tabeli Premijer lige uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Mančester siti, i kako sada stvari stoje deluje da će Liverpul, Siti i Arsenal voditi veliku bitku za naslov prvaka Engleske.
Do sada je nekadašnji šampion Engleske odigrao sedam mečeva u elitnom rangu engleskog fudbala i ostvario šest trijumfa uz samo jedan poraz i to mimo svih očekivanja nedavno od Notingema, na Enfildu, kada je bilo 0:1.
U prošlom kolu su puleni Arne Slota odigrali jedan dosta dobar meč i slavili na nimalo prijatnom gostovanju kod Kristal Palasa, a taj duel je završen minimalnom pobedom gostiju.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu, do sada je Liverpul odigrao tri meča na svom stadionu i ostvario dva trijumfa uz jedan poraz i to ovaj pomenuti od Notingema.
Naravno, Redsi ove sezone predstavljaju Englesku i u Ligi šampiona, a nakon dva odigrana kola engleski predstavnik se nalazi na deobi prvog mesta na tabeli sa maksimalnih šest osvojenih bodova.
U prvom kolu je engleski predstavnik odigrao jedan sjajan meč na gostovanju kod Milana, a u sudaru bivših šampiona Evrope, Liverpul je slavio sa 1:3.
U drugom kolu su Slotovi puleni ponovo odmerili snage sa italijanskim predstavnikom, ovog puta sa Bolonjom, koja je takođe bez većih problema savladana sa 2:0.
Ako se osvrnemo na poslednji međusobni meč između Liverpula i Čelsija u Premijer ligi, on je odigran krajem januara, kada su Redsi na svom stadionu slavili sa 4:1.

Čelsi: Daleko bolje partije u odnosu na prošlu sezonu!

Iza Plavaca je jedna ne baš najbolja sezona, u kojoj ova ekipa ponovo nije uspela da dođe do svog primarnog cilja, a to je godinama unazad plasman u Ligu šampiona.
Najviše zahvaljujući sjajnom finišu šampionata Plavci su nekako stigli do šeste pozicije na tabeli i izborili plasman u Ligu konferencije, i nema previše dileme o tome ko će biti prvi favorit za osvajanje trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
U međuvremenu je novi trener ovog kluba postao Enco Mareska, što je takođe bilo iznenađenje, pogotovu što je u drugom delu prošle sezone Poketino odradio sjajan posao, i bilo je za očekivati da sa ovim veoma dobrim trenerom bude nastavljena saradnja, ali šta je tu je.
Proteklo leto je ponovo bilo veoma interesantno i opet su Plavci doveli nekoliko veoma zanimljivih fudbalera, a ovog puta je tim sa Stamford Bridža i ostao bez nekoliko veoma zvučnih fudbalera, uz konstataciju da su Plavci prihodali oko 200 miliona evra, a potrošili 40 miliona više.
Kao što smo već napomenuli, primarni cilj će ponovo biti plasman u Ligu šampiona, i ako ćemo sudeti na osnovu starta šampionata, utisak je da je to i te kako realno.
Pre ovog kola se tim sa Stamford Bridža nalazio na četvrtom mestu na tabeli, ali kako su u međuvremenu slavili Aston Vila i Brajton, Plavci su trenutno pali na šestu poziciju, uz konstataciju da bi se eventualnim trijumfom u gostima kod Liverpula ovaj tim ponovo vratio na mesto koje na kraju donosi plasman u Ligu šampiona. Na poslednjih pet mečeva je tim sa Stamford Bridža bez poraza, a u tom periodu su puleni Enca Mareske ostvarili tri trijumfa uz dva remija.
Nakon tri vezana trijumfa, Čelsi je u prošlom kolu samo remizirao na svom stadionu protiv Notingema, a taj meč je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da je vrlo lako meč mogao da ode na obe strane.
Za kraj, kada se radi o partijama na strani, do sada je nekadašnji šampion Engleske odigrao tri meča na strani i ostvario isto toliko trijumfa, uz čak deset postignutih golova.

Naš predlog

I jedna i druga ekipa generalno igra na veoma visokom nivou, a ono što se na ovom duelu na Enfildu ne sme dovesti u pitanje su golovi, zbog čega vam toplo preporučujemo da se oprobate sa igrom 4+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.00.

Iako je Čelsi dosta bolji nego li što je to bio slučaj u prethodne sezone, smatramo da bi sve osim pobede domaćina bilo iznenađenje, pa vam preporučujemo da se fokusirate na jedinicu, za koju je kladionica Mozzartbet odredila kvotu 1.70.

Za kraj, sigurno je najrealnije da će i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak zbog čega vam i savetujemo da vaš fokus usmerite ka igri GG, za šta je Mozzartbet odredio kvotu 1.42.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.