Najava i analiza: Bundesliga, 8. kolo: Bajern u gostima kod fenjeraša, Lajpcig protiv Frajburga za vrh tabele, Leverkuzen u Bremenu!

Pred nama je 8. kolo Bundeslige u kom ne možemo reći da nema nekih većih derbija. Kao najzanimljiviji meč ističe se duel drugoplasiranog Lajpciga i trećeplasiranog Frajburga. Bajern će u goste kod poslednjeplasiranog Bohuma koji još uvijek ne zna za trijumf, dok će aktuelni šampion Leverkuzen u goste Verderu. Borusija Dortmund gostuje ekipi Augzburga, dok će petoplasirani Union Berlin ugostiti šestoplasiranu ekipu Ajntrahta iz Frankfurta. Holštan Kil koji je jedini tim uz Bohum bez trijumfa u novoj sezoni, putuje u goste ekipi Štutgarta. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja analize.

Majnc – Menhengladbah – 3+ @ 1.60 u MozzartBet

Premijerni meč ovog 10. kola biće duel između Majnca i Borusije Menhengladbah. Solidno je domaći tim otvorio novu sezonu pošto je nakon 7 odigranih kola ostvario po 2 trijumfa i remija, te 3 poraza. Trenutno se nalaze na 12. mjestu na tabeli sa 8 osvojenih bodova i gol razlikom -1. Nakon trijumfa u pretposlendjem kolu protiv Sent Paulija (0:3), u poslednjem kolu upisali su poraz od Lajpciga rezultatom 0:2. Menhengladbah je sa 3 trijumfa i 4 poraza i sa samo bodom više na poziciji iznad svog današnjeg protivnika. Oni su u poslednje vrijeme malo podigli formu, pa tako na poslednja 3 meča imaju 2 trijumfa i 1 poraz. U poslednjem kolu na domaćem terenu trijumfovali su protiv Hajdenhajma sa 3:2, dok su prethodno poraženi od Augzburga sa 2:1. I jedna i druga ekipa u poslendje vrijeme igraju efikasne mečeve na kojim i primaju i postižu golove. Naš prijedlog za današnji meč je igra 3+ po kvoti 1.60 u MozzartBet kladionici.

Augzburg – Borusija Dortmund – GG @ 1.53 u King

Znao je Augzburg propisno da namuči Borusiju na svom terenu prethodnih godina. S obzirom na to ne čudi podatak da je na poslednja 4 meča Augzburg samo jednom upisao poraz protiv Borusije na svom terenu. Nakon 7 odigranih kola ostvarili su 2 trijumfa, 1 remi i 4 poraza, te se sa 7 osvojenih bodova nalaze u samom dnu tabele. Forma u poslednje vrijeme obećava, pošto na poslednja 4 meča imaju 3 poraza i 1 trijumf. Borusija je ove sedmice imala obaveze u Ligi šampiona, gdje je gostovala ekipi Real Madrida. Imali su čak 2 gola prednosti na poluvremenu ali su na kraju ipak posustali i upisali poraz od 5:2. Iako su poraženi pokazali su veoma dobru igru, a Bundesligi za sada zaostaju 4 boda za Bajernom. Igraju veoma promjenljivo i nikako da uđu u neku ozbiljnu seriju dobrih rezultata. U poslednjem kolu slavili su protiv Sent Paulija sa 2:1, a na poslednja 2 gostovanja upisali su poraze. Mišljenja smo da će na ovom meču biti dosta golova, ali i da će obje ekipe postići po gol. Shodno tome predlažemo igru GG po kvoti 1.53 u King kladionici.

Lajpcig – Frajburg – 1 @ 1.80 u MaxBet

Dugo je prethodne sezone Lajpcig vodio borbu za poziciju koja mu garantuje plasman u Ligu šampiona, što je na kraju i uspio. Ove sezone su dosta bolje započeli šampionat i trenutno su nakon 7 odigranih kola bodovno poravnati sa Bajernom koji ima 17 bodova. Igraju veoma defanzivno dobar fudbal, što potvrđuje podatak da su do sada primili samo 2 gola. Trenutno su u nizu od 3 uzastopna trijumfa, a uz Bajern su ekipa koja je jedina bez poraza u ligi. U poslednjem kolu su trijumfovali protiv Majnca sa 0:2, dok su prije par dana u Ligi šampiona poraženi od Liverpula sa 0:1. Frajburg je dosta promjenio tim i mnogi su očekivali da će uslijediti neminovan pad, međutim oni igraju bolje nego ikad i trenutno se nalaze na 3. mjestu sa 15 osvojenih bodova. I oni igraju u sjajnoj formi, pa tako na poslednjih 5 mečeva imaju samo 1 poraz. U poslednjem kolu slavili su na domaćem terenu protiv Augzburga sa 3:1, a neigranje Evrope mogao bi da bude njihov X faktor u ovoj sezoni. Ipak smatramo da domaćin ima kvalitetniji sastav i shodno tome predlažemo jedinicu po kvoti 1.80 u MaxBet kladionici.

Sent Pauli – Volfsburg – X2 @ 1.50 u SuperBet

Sasvim solidno se pokazao Sent Pauli u uvodnih 7 kolo, a samo 4 osvojena boda možda i nisu najbolji pokazatelj toga. Do sada su ostvarili po 1 trijumf i remi, te 5 poraza, što je dovoljno za poziciju broj 16 na tabeli. Nakon nevjerovatnog trijumfa protiv Frajburga (0:3) od prije mjesec dana, neshvatljivo su poraženi protiv Majnca istim rezultatom, da bi potom u poslednjem kolu poklekli u Dortmundu protiv Borusije (2:1). Volfsburg je ostvario trijumf više u odnosu na svog rivala i sa 7 osvojenih bodova nalaze se na poziciji broj 13. Ne nalazi se gostujući sastav u nekoj idealnoj formi, a na poslednja 3 meča upisali su po 1 trijumf, remi i poraz. U poslednjem kolu su na domaćem terenu poraženi od Verdera sa 2:4, čime su nastavili niz igranja veoma efikasnih mečeva. U dosadašnjem dijelu sezone postigli su 15, a primili čak 16 golova. Iako bi možda i golovi bili logičan izbor na ovoj utakmici, mi smo se odlučili za igru X2 na iskusnije goste, a kvota na ovu igru iznosi 1.50 u SuperBet kladionici.

Štutgart – Kil – I1-3&II1-3 @ 1.70 u PrimoBet

Čini se da već sada igranje Lige šampiona polako uzima danak u ekipi Štutgarta, što se najbolje vidi na rezultatima u Bundesligi. U uvodnih 7 utakmica ostvarili su samo 2 trijumfa, a trenutno se nalaze na 10. mjestu na tabeli sa 9 osvojenih bodova. U poslednja 3 kola nisu uspijeli da trijumfuju, a ubjedljiv poraz od Bajerna u poslednjem kolu bio je donekle i očekivan (4:0). To ne osporava činjenicu da imaju zaista kvalitetan tim, što su potvrdili ove sedmice i u Torinu kada su u okviru Lige šampiona savladali slavni Juventus sa 0:1. Kil je zasigurno jedan od glavnih favorita za ispadanje, što potvrđuju i rezultati sa početka sezone. Oni su uz ekipu Bohuma jedini tim koji još uvijek ne zna za trijumf, a jedine bodove osvajali su upravo protiv Bohuma ali i protiv aktuelnog šampiona Bajer Leverkuzena (2:2). U poslednjem kolu su na domaćem terenu poraženi od Union Berlina (0:2), a sa čak dvadeset i jednim primljenim golom imaju najgoru odbranu u ligi. Mišljenja smo da bi na ovom meču moglo biti golova u oba poluvremena, pa vam predlažemo kombinaciju I1-3&II1-3 po kvoti 1.70 u PrimoBet kladionici.

Verder – Leverkuzen – 2 @ 1.53 u MozzartBet

Dobar početak sezone za tim iz Bremena koji već godinama nije konkurentan za gornji dio tabele i izlazak u Evropu. Ove sezone bi to moglo da se promjeni, samo ako zadrže konstantu u svojoj igri. Do sada su ostvarili 3 trijumfa, 2 remija i 2 poraza, te se trenutno nalaze na 8. mjestu na tabeli sa 11 osvojenih bodova. U poslednjem kolu slavili su protiv Volfsburga sa ubjedljivih 2:4. Leverkuzen je ponovo uhvatio zalet i čini se da su ove sezone moćniji nego prethodne. S obzirom da igraju i Ligu šampiona treba očekivati povremene kikseve, kao što je onaj u Francuskoj protiv ekipe Bresta u grupnoj fazi. Naime u tom meču su osvojili “samo” bod, a kako se razvijao meč i sa tim mogu biti zadovoljni. U Bundesligi aktuelni šampiona trenutno zauzima 4. poziciju sa 14 osvojenih bodova, što je 3 boda manje od Bajerna. Sa 18 postignutih golova imaju drugi najefikasniji napad u ligi, međutim 13 primljenih golova mogli bi da zabrinu Ćabi Alonsa. Mišljenja smo da će gosti trijumfovati na ovoj utakmici, pošto imaju dosta kvalitetniji sastav ali i širi roster. Naš prijedlog je prema tome dvojka po kvoti 1.53 u MozzartBet kladionici.

Bohum – Bajern – I1-3&II1-3 @ 1.68 u King

Uspijevao je Bohum prethodnih sezona vješto da opstaje u eliti i da uzima skalpove i najvećim ekipama. Međutim čini se da ove sezone nemaju dovoljno kvalitetan sastav za Bundesligu, pa se tako može reći da sasvim zasluženo zauzimaju poslednje mjesto na tabeli sa svega jednim osvojenim bodom. Jedini bod osvojili su protiv slabašnog Kila (2:2), a nakon tog meča nanizali su 3 uzastopna poraza. U poslednjem kolu poraženi su na gostovanju protiv Hofenhajma (3:1). Sa 7 postignutih golova imaju drugi najgori napad, odmah posle Sent Paulija. Bajern je ove sedmice gostovao u Kataloniji ekipi Barslone i nije se nimalo dobro proveo. Iako se činilo da na papiru Bajern ima iskusniji i jači tim, izabranici Hansija Flika su totalno nadigrali Bavarce i slavili sa ubjedljivih 4:1. Možda Kompani nema dovoljno iskustva za utakmice na tom nivou, ali se za vođenje tima u Bundesligi za sada pokazao kao pogodak. Nakon 7 odigranih kola Bajern je ostvario 5 trijumfa i 2 remija, pa se trenutno nalaze na 1. mjestu sa 17 osvojenih bodova. Takođe sa 24 postignuta gola imaju najbolji napad u ligi, pa smo mišljenja da je kombinacija I1-3&II1-3 idealna za ovakvu utakmicu. Kvota na predloženu igru iznosi 1.68 u King kladionici.

Union Berlin – Ajntraht Frankfurt – 2 @ 2.75 u MaxBet

Očigledno da je prethodna sezona bila samo trenutak slabosti Union Berlina, koji je cijenu igranja u Ligi šampiona umalo platio ispadanjem u niži rang. U novu sezonu su ušli veoma ozbiljno i trenutno bilježe sjajne rezultate. Sa 14 osvojenih bodova nalaze se na 5. mjestu na tabeli, a u poslednjem kolu slavili su na gostovanju protiv Holštan Kila sa 0:2. Igraju veoma tvrde mečeve sa malim brojem pogodaka, što potvrđuje i podatak da su primili samo 4 gola, a postigli 8. Ajntraht izgleda veoma ozbiljno u ovoj sezoni i vjerujemo da će biti ravnopravan kandidat u borbi za TOP 4 i plasman u Ligu šampiona. Sa 13 osvojenih bodova nalaze se na 6. mjestu na tabeli, a seriju sjajnih rezultata u domaćem šampionatu prekinuli su u poslednjem kolu kada su poraženi na gostovanju protiv Leverkuzena sa 2:1. U čevrtak su na domaćem terenu slavili protiv RFS-a u okviru Lige konferencija, čime su zadržali idealan skor u ovom takmičenju. Biće ovo duel dvije veoma kvalitetne ekipe i nema sumnje da ćemo gledati jedan neizvjestan meč. Mi ćemo pokušati sa nešto hrabrijom opkladom, a to je pobjeda gostiju koja se plaća kvotom 2.75 u MaxBet kladionici.

Hajdenhajm – Hofenhajm – GG3+ @ 1.70 u SuperBet

Istorijska prethodna sezone u kojoj su po prvi put upisali nastup u Bundesligi, krunisana je i plasmanom u Evropu. Hajdenhajm iz nedelje u nedelju oduševljava sve ljubitelje fudbala i nadamo se da će njihova priča samo rasti. Nakon dva odigrana kola u Ligi konferencija imaju 2 trijumfa, a u četvrtak su na gostovanju na Kipru trijumfovali sa 0:1 protiv ekipe Pafosa. U Bundesligi su sjajno krenuli, međutim u poslednje vrijeme igraju dosta slabije. Na poslednjih 5 mečeva imaju čak 4 poraza, a poslednji trijumf upisali su protiv Majnca (0:2). Hofenhajm s obzirom na kvalitet koji posjeduje i ne igra prema očekivanjima. Sa svega 7 osvojenih bodova iz isto toliko mečeva nalaze se na 14. mjestu na tabeli, 3 boda daleko od opasne zone. U poslednjem kolu su upisali tek drugi trijumf u sezoni, savladavši poslednjeplasirani Bohum sa 3:1. Primili su čak 17 golova, što je među najviše u čitavoj ligi. Oba tima su igrala Evropu ove sedmice i vjerujemo da će ovde odigrati jedan dinamičan meč u kom će biti viđeni golovi na obje strane. Naš prijedlog je igra GG3+ po kvoti 1.70 u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.