Roma – Liverpul: Ako se čudo dogodi i drugi put, onda to čudo i nije!

roma - liverpul

Da Edin Džeko i Dijego Peroti nisu u završnici, za Rimljane, mučne liverpulske noći postigli golove za Romu, sada bismo govorili o utakmici koja bi poslužila kao statistični podatak za budućnost, a bez ikakve rezultatske neizvesnosti. Mada, ruku na srce, i prednost od 5:2 i to u polufinalu Lige šampiona, izgleda nedohvatno, kao linija horizonta koja se širi i udaljava, što joj bliže prilazite.

Roma: Izbacivanje Barse kao energetski stimulans pred identičan zadatak.

Niko „vučici“ nije davao ni gram nade posle 1:4 na Nou Kampu protiv Barselone. Nisu u to verovali ni verni „tifozi“ Rome. Međutim, baš tada kao da je proradio inat momcima u bordo dresovima, odigrali su najbolju utakmicu, ne samo u sezoni, već ko zna od kada, kakvu ne pamti ni skorašnji penzinoner, a živa legenda kluba, Frančesko Toti, čija su sećanja na Romine mečeve, ipak najduža. Euzebio Di Frančesko ima problema sa sastavom. Od ranije povređenima Defrelu i Karsdorpu, pridružili su se važni prvotimci, Peroti, zbog povrede zgloba i Strotman, koji ima nagnječenje rebara. Ostali su spremni i orni da načine još jedno čudo, mada, ako se ponovi u roku od mesec dana, pitanje je da li je to uopšte čudo ili u genu Rominih fudalera ima nečega što ih u ovakvim mečevima pretvara u superheroje.

Liverpul: Salah, Firmino, Mane… postoji li tim na svetu kome oni ne mogu dati gol?

Enfild je u prvih 80 minuta duela sa Romom doživeo najlepšu priču još od 2005. godine, kada je stadion pozdravio istanbulske junake predvođene Rafom Benitezom, nakon trijumfa u finalu Lige šampiona nad Milanom i to posle poluvremena u kom su gubili 3:0. Svi se verovatno još toga sećaju, a „redsima“ se smeši novo finale. Doduše taj osmeh je relativno diskretan, umesto da bude grohotan, baš zbog opuštanja u poslednih deset minuta i dva, potpuno nepotrebno, primljena gola. Sve do tada bilo je savršeno, a partija koju je prikazao Mohamed Salah, doprla je do gornje granice savršenosti, ako takva klasifikacija uopšte postoji. Egipćanin je dao dva gola, a za dva je asistirao na takav način, da bi se u strelce lako upisao i Jirgen Klop, a kamoli Mane i Firmino. Liverul ove sezone nije poražen nijednom u Ligi šampiona, računajući i kvalifikacije, a samo se jednom dogodilo da ne zatresu protivničku mrežu, u duelu sa Portom na Enfildu, ali su tada imali prednost od 5:0 iz prvog meča. Dva puta su rivale ispraćali „sedmicom“, moskovski Spartak i Maribor, pa bi jednu takvu sezonu u Evropi, moralo ukrasiti jedno veličanstveno finale u Kijevu i to protiv dvostrukog uzastopnog vlasnika krune. U Klopovom timu neće biti maleroznog Aleksa Okslejd-Čemberlejna, koji se povredio na početku prve utakmice i zbog toga će propustiti, ne samo revanš, već i predstojeći Mundijal.

Naš predlog:

Ispitivnja snaga neće i ne može biti posle rezultata u prvoj utakmici. Romi će svaki minut biti dragocen i moraće od starta fanatično da juriša ka golu Karijusa, nadajući se da Liverpulova mašinerija to bezglavo atakovanje neće kazniti golom i tako ugasiti sve nade. U odnosu na revanš sa Barselonom, Roma je u boljoj poziciji, ako se tako može nazvati to što su na Enfildu postigli dva gola, pa čak i da „redsi“ daju jedan, opet ih četiri njihova vode dalje. Pričamo o tome kao da je to normalna stvar, dati Liverpulu u polufinalu Lige šampiona četiri gola. No, „vučica“ mora da veruje u svoje oštre zube, mora da veruje u, već više puta pominjano, čudo. Jer ukoliko Di Frančeskovi momci izađu na teren Olimpika sa samo promilom sumnje u srećan kraj, kraj će biti već na početku.

U većini kladionica Roma je blagi favorit u ovoj utakmici. Interesantno je da svi očekuju veliki broj golova, pa su i kvote na te igre drastično manje. Pobeda Rome u kladionici 10Bet ceni se kvotom 2.90, a da Rimljani postignu dva gola, kvota je 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.