Tip dana: Valensija – Viljareal: “Slepi miševi” žele da potope “žutu podmornicu”!

Ovog vikenda je na programu 15. kolo španske La Lige, a ovoga puta smo za vas analizirali duel između Valensije i Viljareala.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Valensija: Glavni cilj je Liga šampiona!

Fudbaleri Valensije po svom starom dobrom običaju imaju dosta problema na startu šampionata. Naime, ekipa sa “Mestalje” se posle četrnaest odigranih kola nalazi na desetoj poziciji što svakako nije dobro ako uzmemo u obzir da je glavni cilj “slepih miševa” plasman u Ligu šampiona. Ipak, svi oni koji pomno prate La Ligu sigurno nije začudila ovakva igra Valensije na startu šampionata, pošto je opšte poznato da ova ekipa uglavnom pruža promenljive partije u prvom delu sezone, ali da po nepisanom pravilu u drugom delu sve to nadoknade. Godinama unazad Valensija uspeva da dođe do plasmana u najkvalitetnije klupsko takmičenje, iako ne blista u prvom delu, pa bi sličan scenario mogao da se dogodi i ovog puta.
Kada smo već kod Lige šampiona, valja napomenuti da je ove sedmice Valensija odigrala svoj meč u okviru ovog takmičenja i to protiv Čelsija na svom terenu kada je bilo 2:2. Opšti utisak je da su “slepi miševi” bili dosta bolji rival na tom susretu, a treba napomenuti da su u poslednjih nekoliko minuta promašili nekoliko neverovatnih šansi za postizanje gola. Sada im predstoji teži zadatak a to je da pobede Ajaks i to na njegovom terenu, a poznato je da ova ekipa igra fantastično u poslednje vreme u prilog čemu i govori da su prošle sezone bili nadomak plasmana u finale.
Kada je La Liga u pitanju, Valensija je u prošlom kolu doživela poraz na gostovanju kod Betisa i to nakon gola koji su primili u poslednjim trenucima utakmice.

Viljareal: Loše partije u poslednje vreme!

Što se tiče Viljareala, kada se sve sabere i oduzme, verovatno da navijači ove ekipe mogu da budu zadovoljni sa partijama koje pružaju njihovi fudbaleri ove sezone, ali je utisak da je sve to moglo da bude i dosta bolje, pogotovu nakon odličnog starta ove ekipe. Naime, “žuta podmornica” na poslednja četiri meča ne zna za trijumf i zbog toga su trenutno pali na 12. mesto na tabeli i u ovom trenutku imaju dva boda manje od Valensije sa kojom se ovog puta i sastaju, pa bi eventualnom pobedom pretekli ovu ekipu na tabeli.
Dosta dobro je Viljareal startovao i uglavnom se nalazio u vrhu tabele, ali se čini da je sve nekako krenulo nizbrdo nakon poraza na gostovanju kod Eibara, i to posle gola koji su primili u petom minutu sudijske nadoknade, što je svakako dosta teško palo svim igračima Viljareala, pogotovu što su nekoliko minuta pre toga stigli do izjednačenja. Nakon toga je “žuta podmornica” odigrala jedan dobar meč na svom terenu u kom su ipak samo remizirali protiv Bilbaa, a nakon toga su usledila dva poraza.
Prvo je Viljareal poražen na gostovanju kod Majorke kada je bilo 3:1, a zanimljivo je da su odmah nakon toga u prošlom kolu poraženi sa istim rezultatom, ali ovoga puta na svom terenu od Selte, kojoj je to bila tek treća pobeda u sezoni.
Ono što je u neku ruku rasterećenje za ovu ekipu je to što ove sezone ne nastupaju u evropskim takmičenjima, pa mogu da se u potpunosti fokusiraju na La Ligu, ali ono što pružaju u poslednje vreme ne uliva poverenje navijačima ove ekipe.
Poslednji trijumf je “žuta podmornica” ostvarila pre nešto više od mesec dana kada su na svom terenu deklasirali ekipu Alavesa sa 4:1.

Naš predlog

Ako uzmemo u obzir ono što i jedni i drugi pružaju ove sezone, kao i na trenutnu formu obe ekipe, moramo dati prednost domaćoj ekipi koja igra dosta dobro u poslednje vreme. Zato vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.45. Takođe, mišljenja smo da će Valensija postići makar dva gola na ovom susretu, pa vam iz tog razloga predlažemo da probate sa igrom D2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa takođe dosta dobrom kvotom koja iznosi 2.15. Za kraj, treba napomenuti da je Viljareal na svakom od dosadašnjih sedam gostovanja uspeo da postigne makar jedan gol i mišljenja smo da će to uspeti da urade i na Mestalji, pa vam zbog svega toga predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.