Tip dana: Atalanta – Valensija: “Slepi miševi” žele u četvrtfinale Lige šampiona, ali pita se tu nešto i sjajna Atalanta!

U sredu su na programu još dva meča osmine finala Lige šampiona, a za vas smo ovog puta pripremili duel koji će biti odigran u Bergamu gde će fudbaleri Atalante dočekati Valensiju. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Atalanta: Gasperini čini čuda sa ovom ekipom!

Iako su svi mislili da su prošlogodišnje partije Atalante bile veliko iznenađenje, ekipa iz Bergama je nastavila sa izvanrednim igrama i u ovom šampionatu, i sigurno je da sada već svi polako najozbiljnije moguće shvataju ovu ekipu. Prošle sezone je Atalanta stigla do istorijskog plasmana u Ligu šampiona, što je svakako oduševilo sve navijače ove ekipe.
Nema nikakve sumnje da Đanpjero Gasperini radi fantastičan posao u Bergamu, a taman kada smo pomislili da je ono od prošle sezone možda bio i limit ove ekipe, Atalanta je ove godine uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, i to pošto su završili kao drugi u grupi sa Mančester Sitijem, Šahtjorom i Dinamom iz Zagreba. Ono što je svakako veoma zanimljivo je podatak da je Atalanta u prvom meču doživeli pravi debakl na gostovanju kod Dinama, ali su onda sve to nadoknadili u narednim kolima i potpuno zasluženo došli do borbe za četvrtfinale Lige šampiona.
Što se Serija A tiče, izabranici Đanpjera Gasperinija su i ove sezone na pravom putu da dođu do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje pošto se trenutno nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz šest bodova viška u odnosu na petoplasiranu Romu, koju su između ostalog i savladali u prošlom kolu na svom terenu kada su posle preokreta pobedili sa 2:1.

Valensija: “Slepi miševi” jure prolaz među osam najboljih!

Malo ko je očekivao da će fudbaleri Valensije doći do plasmana među osam najboljih evropskih ekipa, pogotovu što ih je u poslednjem kolu grupne faze čekalo gostovanje kod Ajaksa koji je prošle godine stigao do plasmana u polufinale Lige šampiona, i zanimljivo je da bi vrlo verovatno igrali i finale ovog takmičenja da nisu primili gol od Totenhema u poslednjim sekundama polufinala. Ipak, “slepi miševi” su otputovali u Amsterdam sa namerom da dođu do prolaska dalje i mimo svih očekivanja u tome su i uspeli pošto su trijumfovali protiv prošlogodišnjeg polufinaliste.
Na taj način je svakako Valensija ostvarila svoj primarni cilj kada je ova sezona u pitanju, ali ono što “bode oči” svim navijačima ove ekipe je činjenica da Valensiji ne ide baš najbolje u La Ligi.
Naime, ekipa sa Mestalje se u ovom trenutku nalazi na sedmom mestu na tabeli, ali imaju samo dva boda manje od ekipa koje se nalaze na poziciji koja vodi u Ligu šampiona naredne sezone, pa je sigurno da ih do kraja očekuje velika borba za tu četvrtu poziciju. Ono što karakteriše “slepe miševe” u poslednjih nekoliko sezona je katastrofalan start šampionata, ali i fenomenalni drugi deo sezone u kom Valensija po pravilu dolazi do svojih ciljeva. Najbolji primer za to je prošla sezona kada je ekipa sa “Mestalje” u samom finišu šampionata pretekla Hetafe na četvrtoj poziciji, ali ne samo to, već su uspeli da dođu i do trofeja u Kupu Kralja u kom su savladali ni manje ni više nego Barselonu.

Naš predlog

Po pravilu Atalanta čitavim delom sezone igra mečeve sa velikim brojem golova, što je slučaj i sa Valensijom, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa poprilično dobrom kvotom 1.78. Veću prednost dajemo domaćoj ekipi koja igra fantastično ove sezone, dok Valensija ipak dosta oscilira, a naročito velikih problema imaju na gostovanjima. Zbog toga vam savetujemo da probate sa igrom 1X&3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.22. Za kraj, smatramo da će domaćin postići makar dva gola na ovom susretu, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom D2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.74.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.