Tip dana: Holandija – Poljska: Preporođene “lale” protiv brutalnog napada gostiju!

U petak je na programu pregršt mečeva prvog kola Lige nacija, a ovoga puta smo za vas pripremili jedan i te kako interesantan duel, i to između Holandije i Poljske.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Holandija: Kuman je preporodio “lale”, ali je onda otišao u Barsu…

Krajem 20. veka, ali i početkom 21. je bila tradicija da Holanđane gledamo u završnicama velikih šampionata. Gotovo uvek su “lale” dolazile do plasmana u polufinale, a jednom su se našle i u finalu i to na Svetskom prvenstvu 2010. godine kada su nažalost poraženi od Španaca, i to nakon gola Inijeste u bukvalno poslednjim trenucima drugog produžetka.
Upravo nakon te godine je i usledio jedan poprilično loš period u holandskom fudbalu, a stvari su krenule na bolje tek od kako je Ronald Kuman seo na klupu “lala”.
Naime, ova reprezentacija je prvo stigla do velikog finala premijernog izdanja Lige nacija, gde su nažalost poraženi od Portugala, da bi onda bez većih problema stigli i do plasmana na Evropsko prvenstvo, pošto su u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzeli drugo mesto uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Nemačku, koju su između ostalog bez većih problema pobedili na gostovanju sa 2:4.
Ono što nije dobra stvar je naravno odlazak Ronalda Kumana koji je skoro potpisao za Barselonu, što je automatski značilo i da će prestati da sa klupe vodi nacionalni tim Holandije. Za v.d. selektora je postavljen Dvajt Lodeveges, a treba takođe reći da on neće moći da računa ni na jednog od stubova zadnje linije, pošto se Stefan De Fraj povredio i neće ga biti ni na ovom meču, ali ni na duelu protiv Italije, koji je ujedno i derbi ove grupe.

Poljska: Životna forma Levandovskog, može li i ostatak ekipe u tom ritmu?

Selekcija Poljske je igrala sjajno u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i bez većih problema su se i plasirali na isto, i to pošto su na kraju u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzeli ubedljivo prvo mesto na tabeli uz čak šest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu selekciju Austrije. Poljaci su na deset odigranih mečeva ostvarili čak osam trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz, i to na gostovanju kod Slovenije, kada je bilo 2:0.
Što se tiče Lige nacija, tačno je da se Robert Levandovski i drugari nisu proslavili, ali treba istaći da su bili u ozbiljno teškoj grupi i to sa Portugalom koji je na kraju stigao i do trofeja u ovom takmičenju, ali i sa Italijom koju je preporodio Roberto Mančini.
Bilo kako bilo, primarni cilj je ostvaren, a to je naravno bio plasman na Evropsko prvenstvo.
Ono što i te kako može da zadovolji sve navijače poljskog tima je to što najbolji fudbaler ove reprezentacije Levandovski igra u verovatno i životnoj formi, što je najbolje potvrdio u završnici Lige šampiona, kada je sa Bajernom stigao i do titule šampiona Evrope.
Sjajni Poljak je prošlu sezonu završio sa čak 55 golova u svim takmičenjima što je zaista jedan fantastičan podatak. Pored njega za poljsku reprezentaciju nastupaju još i Milik i Pjontek pa nema nikakve sumnje da je najjači deo ove reprezentacije upravo napad, ali ne treba zaboraviti ni da će nasuprot sebe imati verovatno i najboljeg štopera danjašnjice, Virdžila Van Dajka.

Naš predlog

Na prvi pogled vidimo da nas ovde očekuje jedan izuzetno uzbudljiv duel u kome zaista ne bi trebalo da izostanu ni golovi. Zbog toga vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.79. Holanđani igraju zaista sjajno u poslednje vreme, iako je veliko pitanje kako će se snaći sa novim trenerom. Sa druge strane, deluje nemoguće da Poljaci na ovom meču ne postignu niti jedan gol, baš zbog tog brutalnog napada, pa vam zbog toga toplo preporučujeom da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.18. Za kraj, treba biti ipak realan pa priznati da su ovde Holanđani ipak favoriti i mislimo da je najsigurnije da ovde odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.41.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.