Tip dana: PAOK – Benfika: “Orlovi” rano lete na Tumbi!

Od utorka su na programu mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a za vas smo ovog puta pripremili verovatno i najzanimljiviji duel u okviru kvalifikacija, u kom će PAOK na svojoj “Tumbi” dočekati ekipu Benfike.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova.

PAOK: Prioritet je titula u grčkom šampionatu!

PAOK je prošlu sezonu u grčkom šampionatu završio na drugom mestu na tabeli uz čak osamnaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Olimpijakos, koji je i dalje neprikosnoven u grčkom prvenstvu.
Svakako da će upravo šampionska titula biti prioritet ovog puta, mada će PAOK učiniti sve što može da dođe konačno do plasmana u Ligu šampiona, što će svakako biti zaista težak zadatak, pogotovu što već u trećem kolu za protivnika imaju Benfiku, koja je jedan od najvećih favorita u ovim kvalifikacijama.
Međutim, ekipa sa Tumbe je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona odigrala jedan fantastičan meč pošto su na svom terenu bez većih problema savladali Bešiktaš, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Grčki klub načeo je rivala golom Colisa u 7. minutu. Ofanzivac solunskog kluba, uputio je fenomenalan udarac posle proigravanja Đanoulisa sa levog boka. Isti igrač u 24. minutu je udvostručio prednost, a šest minuta kasnije zabeležio je i asistenciju Pelkasu za 3:0. U 37. minutu Larin je smanjio zaostatak, ali se ispostavilo da je to sve što je turski klub mogao da uradi na “Tumba stadionu”.
Inače, zanimljivo je da su se PAOK i Benfika sastali i u kvalifikacijama za Ligu šampiona pre dve godine, kada je portugalska ekipa bez većih problema eliminisala grčkog predstavnika.

Benfika: Pravi se ozbiljna ekipa!

Prošla sezona je za sve navijače Benfike bila košmarna pošto su njihovi fudbaleri praktično izgubili titulu šampiona Portugala, iako su u prvom delu šampionata držali sve stvari u svojim rukama.
Međutim, ekipa iz Lisabona je zaigrala katastrofalno nakon pauze zbog koronavirusa, pošto su u prvom kolu nastavka na svom terenu samo remizirali protiv Tondele, dok su odmah nakon toga remizirali i na gostovanju kod Portimonensea, kada je bilo 2:2.
Već tada je Porto zaseo na prvo mesto na tabeli Primeire, koje nije ispuštao sve do kraja šampionata i potpuno zasluženo došao do nove titule šampiona.
Međutim, čelni ljudi Benfike su odlučni u nameri da njihov klub dođe do titule šampiona u novoj sezoni, ali i da se plasira u Ligu šampiona. Da sve to zvuči ozbiljno govore i brojni dolasci u Benfiku ovog leta, i sigurno je da je ova ekipa jedan od najvećih trošadžija u letnjem prelaznom roku.
Treba svakako pomenuti da je Benfika platila 24 miliona evra španskom drugoligašu Almeriji za transfer napadača Darvina Nunjeza i tako oborila dva rekorda po visini transfera: klupski i španske Segunde. U klub su pored njega stigli i iskusni Vertongen, ali i Everton i Valdšmit, pa je sigurno da je Benfika jedan od najvećih favorita za osvajanje portugalskog šampionata, ali i za ulazak u Ligu šampiona.

Naš predlog

Pre svega, treba reći da se ove dve ekipe sastaju prerano, pošto se radi o dva izuzetno ozbiljna tima, a tu posebno mislimo na Benfiku koja polako ali sigurno sklapa sve kockice kada je nova sezona u pitanju. Da na ovom meču prisustvuju navijači sigurno je da bi domaćin bio favorit, međutim, kada sagledamo sve, prednost ipak dajemo gostujućoj ekipi i predlažemo vam da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.94. Pored toga, ovo bi morao da bude i jedan efikasan duel, baš zbog činjenice da će oba tima ići na trijumf, pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.92.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.