Tip dana košarka: Miami Heat vs Los Angeles Lakers, šesti meč je na programu, da li dobijamo šampiona večeras?

Miami

Veliko finale NBA lige je u toku i Los Anđeles Lejkersi vode sa 3-2 u seriji. Ono što moramo da istaknemo, jesu problemi sa povredama koji su zadesili ekipu Miami. Naime, na prvom meču su doživeli dva peha. Prvi je povreda Gorana Dragića koji je završio ovu sezonu, a druga je povreda ramena Bena Adebaja koji je propustio drugi meč, ali se vratio u tim Majamija. Lejkersi su to znali da iskoriste i da sigurnom igrom svoja dva superstara naprave razliku na parketu i povedu sa 3-1. Međutim, Džimi Batler je odigrao maestralan peti meč i svoju ekipu je doveo do druge pobede. Šesti meč je na programu od 01:30h.

Miami Heat: Mogu li Batler i drugovi do izjednačenja u ovoj seriji?

Majami je odlično odigrao ovaj plejof u Orlandu i potpuno su zasluženo stekli epitet najatraktivnije ekipe. Izbacili su redome jako teške protivnike. Između ostalih ekipu Milvokija koja je bila najbolja kada je regularni deo sezone bio u pitanju. U finalu istoka su bili bolji od Bostona sa 4-2 u seriji. Ovo je posebna ekipa iz nekoliko razloga. Ono što je posebno interesatno, jeste da su skoro svi igrači bilo nisko pozicionirani na NBA draftu i da jetim sastavljen od svojih pikova. Dva odlična buke šutera, kao što su Tajler Hirou i Dankan Robinson su obeležili ovaj plejof kao najprijatnija iznenađenja. Pored njih dvojice, Ben Adebajo igra u neverovatnoj formi i bila bi prava šteta da nije mogao da pomogne saigračima u ovom finalu. Lider i neko oko koga se sve okreće je Džimi Batler. Igrač koji pokriva poziciju krila, ali svaki zadatak koji dobije od trenera bilo da je defanziva ili napadačka akcija, on to izvršava besprekorno. Odigrao je neverovatno peti meč. Očekujemo večeras još jednu reakciju Majamija i videćemo za koliko će to biti dovoljno?!

Los Angeles Lakers: Da li “jezeraši” slave večeras titulu u “balonu”?

Ovaj tim Lejkersa prošao je kroz mnogo promena u toku ove sezone. Frenk Vogel je seo na klupu “jezeraša” i ovaj tim je zaista promenio koncepciju igre u toku ove takmičarske godine. Bilo je upitno kako će to izgledati u “balonu”, ali posle nekoliko pobeda na kraju regularnog dela, plejof su odigrali na veoma visokom nivou. U obe serije na početku, na otvaranju su gubili mečeve, prvo od Portlanda, pa potom i od Hjustona, ali su nakon toga vezivali četiri trijumfa. U finalu zapada protiv Denvera pokazali su da su bolji i iskusniji tim koji zna kako se igraju takvi mečevi. Ovo finale su takođe započeli dominantnom igrom i sigurnim trijumfima. Stoji činjenica da im je u znatnoj meri olakšan posao zbog povreda u redovima Majamija, ali to ne menja činjenicu da Lebron Džejms i Entoni Dejvis igraju zaista maestralno. Ukoliko zadrže ovaj nivo igre, ova serija može da ide samo u jednom smeru, a to je titula za Lejkerse i novi četvrti prsten za Lebrona Džejmsa. Imaju šesti meč i drugu meč loptu večeras.

Naš predlog:

Mečevi poput ovih finalnih uvek donose veliki broj potencijalnih predloga. Kao favorita na ovom susretu Meridianbet vidi Los Angeles Lakerse i pobedu gostiju plaćaju kvotom 1.45. Ukoliko smatrate da Majami može do novog iznenađenja, Meridianbet pobedu domaćina plaća odličnom kvotom 2.80. Mi smo izabrali nešto treće. A to je: domaćin postiže ukupno poena više od 104.5 i Meridianbet za tu granicu poena daje kvotu 1.78. Majami je pokazao da može da odigra na veliki broj poena svoje mečeve i da je ova granica apsolutno dostižna za njih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.